- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

No i muszę pochwalić moja mala baletnice, wczoraj była dzielna dziewczynka- wykonywała polcenia pani, pod koniec troszkę jej się smutno zrobiło i uronila lezke za mamunia ale i tak ja pochwalilam... Kocham te moje lobuziary

Jakie czuje ciężarówki? Na lipcowkach jadna mamuśka jest juz w 21tc no i jedna biedna poroniła w zeszłym tyg... Smutno tak mi jakoś bo wszystkie zle wspomnienia wracają...
Kakaszka no ja to bym tego twojego chłopa rozniosła, dorosły facet a zachowuje się gorzej niż dziecko. Silna babka jesteś skoro tak to dzielnie znosisz...
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Ikunia Zosia swietnie juz stoi , a jakie ma czaderskie spodenki

szosteczka moze jeszcze panowie dojada

no i nie dodzwonilam sie nigdzie

Moja po obiadku spi , niechce mi jesc zupek i musze na glowie stawac zeby choc kilka lyzeczek jej do buzi wsadzic bo przeciez samego mleka nie bedzie jadla :/
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
dziubasek ja jestem bardzo cierpliwa, no i strasznie kocham tego mojego glupka

a to ze dzieciaki spaly z toba to nic, przynajmniej sie wyspalas.
karolka u nas tez ostatnio maly problem z obiadkami, co najlepsze, ze nie je nic co ja zrobie, a co moja mama to jakos je, to ona chodzi dumna jak paw i caly czas mi docina.
mi sie wydaje, ze jest mozliwosc zwiazku, ale lekarzem nie jestem, wiec nie powiem napewno. oby juz ci nie bolaly.
ikunia super stoi, widac, ze tak pewnie.
a lenita tez prawie sama, takze wcalenie jest leniuszkiem

dziewczyny pracujace podziwiam was

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
poka różyczkę

Kakaszka a moze mama po cichu doprawia zupki i dlatego Eliza jej zajada chętniej?
Dobrze ze nie protestuje i ze mozesz sobie wszystko pozostawiać. To ilu specjalistow ci jeszcze zostalo?
Marta to nie siedz tam tylko wpadaj do mnie na kawusie;)
Gochens dawaj znac kiedy mam wpadac w odwiedzinki. I sama jestem ciekawa jak dlugo zamierzasz pracowac...?
Dziubasek pokaz nam tu swoje działchy bo nie chce mi sie szperac po forum:p
Ja posprzatalam Zonia znow lula robie kawusie i biore sie za mój mont blank prasowania:p a jak skończę i tesciowa sie zgodzi to podesle jej mała i biore sie wreszcie za tego sernika na zimno bo chodzi za mna juz dwa tyg.
Ryska tez sie dlugo nie odzywala...
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
www.lidl.pl/cps/rde/SID-245EAA31-A4BAB80...sl/oferta.htm?id=218
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Ikunia bardzo fajowy pchacz a dziara pierwsza klasa? Rozumiem że to znaczy "LOVE ALAN"

Karolka współczuje tego bólu.. oj żebisko jak boli to dupa ale są specjalne tabsy na ból zębów..powinnaś zapytać w aptece bo te ketonale rzadko działają o dziwo...
Dziubasek to to gratki dla córeczki ! Może niedługo zobaczymy ją w jakimś jeziorku

Haniu Ikuniu mam zamiar cisnąć do oporu czyli tak jak wtedy 8msc.. może do 9 zobacze jeszcze

- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia

W ten weekend mamy urodziny babci wiec odpada :/
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Ale powiem Wam że nie do zniesienia była moja lejdi

Ogólnie mam lenia od kilku dni, nic mi się nie chce...najchętniej bym spała na drzemce z Leną.
aaa i kupiłyśmy sobie z Lenitą butki na wiosnę

Ikunia a z czego ten tatoo ma Zosia ?

A powiedz mi kochana Zosia raczkuje czy nie?
Chyba kilka dzieci u nas nie raczkuje co nie?
Bo mama mi dziś napisała że w pracy jej babki mówią (te co mają małe dzieci) że dziecko powinno raczkować bo wtedy umysł się prawidłowo rozwija i w przyszłości nie mają dysleksji. I że ponoć w PL jest tak że jak dziecko nie raczkuje to wysyła się je na jakieś ćwiczenia by dziecku pomóc zacząć raczkować

Kurde sama nie wiem...ale czytałam trochę o tym i pisało że nie każde dziecko raczkuje i że niektóre ten etap pomijają i zaczynają chodzić.
Jak ja mam Lenę zmusić jak ona 5 min. na brzuchu i się drze że nie chce już...a jak jej pokazuję że pupę do góry to buzią zaryje w tapczan czy w dywan bo nie umie zgrać rąk z pupą

Co Wy o tym myślicie? powinno dziecko raczkować czy nie??????
Kurka Ika Ty małą puszczasz na kr. rękaw i w kr. spodenkach na bosaka a ja mam 2 dł. rekawy u Leny i rajstopki

Gochens Ty pracusiu

Dziubasek ja też bym chciała tu zobaczyć balerinę i paluszkowego potworka

lece zmywac i kłaki myć

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Brat nie raczkował od razu chodził ja raczkowałam i jakoś brat nie raczkował i wcale nie jest mniej zdolny powiedzmy szczerze ma lepszą głowę ode mnie do zapamiętywania z matemy jest lepszy jak widać to że nie raczkował nie wpłynęło na jego umysł bardziej na mój bo mi więcej czasu schodziło na uczenie niż jemu. I uważam, że to nie ma nic wspólnego taka bujda
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do raczkowania to nie wydaje mi się zeby to miało coś wspólnego z umysłem, bystrością czy inteligencją. Jedne raczkują inne nie. Moja Majka nie raczkowala, stanęła na nogi i jak miala 8 miesięcy puściła się i zaczęła chodzić. julka raczkuje i jest zupełnie inna rozwojowo(a z tych samych rodziców)
Fotki wstawię wieczorowa pora... Bo z kobitkami nie mam jak...
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Z tego co mi wiadomo to ja też nie raczkowałam..i nie miałam problemu z czytaniem, zapamiętywaniem i pisaniem. Nie widzę u siebie żadnych braków.
Dziwne teraz teorie chodzą

a to nasze butki wiosenne (te różowe w sówki to paputki...Lena ma 2 pary na miękkiej podeszwie a jedne na twardej...ciut większe ale to nic...do chrztu jak znalazł...chyba że fest pobrudzi do tego czasu...ale nie sądzę

i mamine cichobiegi

o tym raczkowaniu znalazłam coś takiego

www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/ni...ziecko-raczkuje.aspx
ale kurde...wiele dzieci nie raczkuje i w późniejszym wieku nie widać żadnych uszczerbków na ich umyśle...więc już zgłupiałam

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Na początek PAwełek dziękuje za życzenia i całuski i w ogóle

Bartuś :*
Haniu to ja Ci powiem że pawełek też nie raczkuje, choć sie zachowuje jakby chciał zacząć, bo jak siedzi i widzi coś interesującego troche dalej to się przewraca na brzuch ale potem jak chwile poleży i dosięgnąć nie może to krzyczy... Też go próbuję uczyć, ale nic na siłę, czasem mu pokazuję sama jak raczkuję i wtedy on się śmieje i też próbuje, ale jak nie może pupy podnieść to przestaje próbować...
Mojej mamie pediatra kiedys próbowała tez wcisnąć, że jak dziecko nie raczkuje to jest dyslektyk, bo mój brat nie raczkował i akurat dyslekcja mu się trafiła, ale ja tego nie łączę, bo w nauce był świetny, a to że pisanie mu nie szło... Taki urok... Gryzmoli gorzej niż kogut to po co ma jeszcze o ortografię dbać

Ja dziś cały dzień nad miską...
Gochens podziwiam Cię że pracujesz i że masz do tego siłę i że w ogóle Ci się chce.... Ja nie mam na nic sił...
Mam taki syf jak nigdy...
Na dodatek moje dziecko taki nieznośne że szok!!! Nie mam dziś sił do niego...
Ikunia Tatoo świetny

Hania lencia nie jest leniuszkiem jak Ci pozwala na zdjęcie na stojąco