BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #849725 przez Marta1985
Śliczne butki :)

Tesciowa dała rade :)

Moja mamusia upiekła faworki ;) pycha ..... :)

Idę pozmywać naczynia i poprasować :)

A tu ....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #849734 przez aleksiaa88
3 zdjęcie najlepsze taki skromniutki wstydliwy Bartuś :silly:

Jeden głupi wymyśli drugi głupi poprze i tak wymyślają durnoty, żeby było widać, że coś robią a potem matki wierzą.
Jakby to była prawda to te co nie raczkują by były zacofane umysłowo a tak patrząc to chodzenie jest trudniejsze niż raczkowanie i dziecko bardziej jest zdolne jak od razu idzie i potrzebuje więcej wysiłku.
Dobra nie komentuje tego bo ta teoria jest tak durna że nie mam słów

Co do zostawienia dziecko z mama a teściowa to jak zostawiałam mamie to nie myślałam, a co on teraz tam robi bo wiedziałam, że potrafi go nakarmić uśpić przebrać.
A jakby miał zostać z teściową to bym cały czas myślała, że pewnie nie potrafi go uśpić i płacze albo nie wie co chce. Z teściową jeszcze nigdy nie został

11 lata 2 miesiąc temu #849755 przez Gochens
Aj tam pierdolić ( za przeproszeniem) takie głupoty to aż wstyd!!! to tak jak kiedyś na siłę wciskali dzieciom wszystko w prawą rękę bo jak by przypadkiem leworęczne były to i od razu głupie... w ogóle takimi rzeczami bym się nie sugerowała! Tylko debile wymyślają takie teorie!

Haniu śliczne buty jaki rozmiar?? Ja też muszę Alkowi coś kupić ale nie wiem gdzie :dry: zobaczę może na allegro. fajnie ze tak miło dzień spędzony ;)

Bartuś jaki golasek hihi

Moja teściowa chętnie zostaje z młodym a ja nie mam żadnych zastrzeżeń co do tego

Siedzę sobie w wannie i odpoczywam po pracy, obiad zjedzony.
Srenka ja też senna jestem ale jakoś w robocie funkcjonuje ok także nie ma " sraczki" heh
Dziubasek szkoda dziewczyny że poroniła :(

11 lata 2 miesiąc temu #849758 przez Hania84
No więc ja też jestem tego zdania ...pierdolić to i ooo :P :lol: nie każdy dzieć musi raczkować :)

Gochens te pierwsze to rozmiar 20 ale jeszcze Lence ciut za duże..ale to nic...na razie i tak w nich nie bedziemy chodzić...a tamte poniżej to są niemowlęce na rozmiar 74/80 :) czyli takie jak ciuszki :)
Ja kupowałam w normalnym obuwniczym sklepie :)

hehe Bartuś jaki przystojniakowy golasek :lol: musze pokazać Lence jakiego ma przystojniaka :lol: a to 3 zdjecie boskie...takie zalotne spojrzenie :silly:

Hmmm co do zostawiania teściowej to sama nie wiem...ona ogólnie jeśli opiekuje się dziećmi to takimi po 5 lat...i to nie sama wciaz...więc nie wiem czy by dała radę, może i tak...ale też na początku miałabym obawy...zobaczymy jak będziemy w PL ;) A moja mama to na bank by sobie poradziła :)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #849759 przez srenka_918
Aleksia ja mam tak samo, jak zostawiam małego z moja mamą, to wiem że nie muszę się martwić ;) A raz byłam zmuszona zostawić teściowej, tylko 2 godz a siedziałam jak na szpilach, cały czas myślałam i sie martwiłam ;) A potem się okazało, że niepotrzebnie ale gdybym znowu miała T zostawić to bym pewnie znowu sie zamartwiała ;)

Przypomniało mi się, że chciałam się Wam pochwalić że w mojej rodzinie też jest baby boom ;) Moja kuzynka też jest w ciąży ;) Choć ona to strasznie przeżywa i płacze i sobie wmawia że nie da rady... Ma 2 córeczki 6 lat 7 miesięcy i teraz dowiedziała się o ciąży... O pierwszą córeczkę walczyli 4 lata, jeździła po lekarzach i się leczyła, już nie wiem na co ale chyba hormony jej nie grały... Druga była planowana i udała się po pół roku starań bez lekarzy a teraz wpadli. Powinna się cieszyć że z jej organizmem wszystko ok ;) Może trafili w chłopca ;)

Nasza wspólna babcia jeszcze o niczym nie wie, ani o mojej ani o jej ciąży ;) Ciekawe jak zareaguje jak się dowie ;)

Położyłam małego na drzemkę, to już już zasypiał, ale nie... musiał sobie smoka wyjąć i gulga mi teraz ;) Chyba wezmę go do siebie i się dwoje prześpimy bo jestem dziś jak nie ja... w ogóle przez te mdłości z wszystkich sił opadłam i gdyby nie mama, to bym sobie nie radziła... Często przychodzi po małego żebym się mogła przespać

Mi tez się trzecie zdjęcie najbardziej podoba ;) Takie słodkie ;)

A po butki Hani się muszę cofnąć, bo przegapiłam ;)

Zalukałam i nie żałuję ;) Jakie śliczne buciaczki ;) Mi się te białe najbardziej spodobały ;) MMMM ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #849768 przez KaRoLkA
Haniu co za glupoty z tym raczkowaniem :/ Gabryska od malego lubi leżeć na brzuszku a nie raczkuje tylko na brzuch i siup i siedzi i w druga strone sie kladzie obroci sie o 180 stopni i juz siada i tak oto sie przemieszcza wiec ja uwazam ze to bzdura z tym nie raczkowaniem a nie dorozwojem.
butki cudne te trampki sa boskie :blush:

Bartus genialny taki wstydnis maly:) i swiat zabawek extra :)

Ikunia pozniej wstawie Ci rozyczke :) a powiedz mi bo ja ostatnio robilam sernik na zimno i dalam borowki świeże do srodka do sera i o 1/3 zelatyny wiecej niz w przepisie i mi nie stezal :angry: czy to mozliwe ze od borowek ???

Srenka poki mozesz to spij bo jak maly zacznie sie przemieszczac to nie pospisz :)

Gochens fajnie ze w pracy ok i jakos leci , i niezly pracus z Ciebie :) ja rez kupuje butki w obowniczym

Bylismy na zakupach teraz mala ucina drzemke :) mamunia kupila niuni biedronke grajaca dzisiaj , sobie fatbe do wlosow i BioOil zobaczymy czy cos jest wart :) wzielam tabletke na zatoki i zab przeszedl nie boli wcale :cheer: za to @ mnie nawiedzila :/ i glowa boli .

11 lata 2 miesiąc temu #849771 przez aleksiaa88
Karolka na co Ci ten biOil? W jakim celu będziesz używać. Też o nim myślałam ale sie wstrzymałam z kupnem bo nie wiem czy coś daje

11 lata 2 miesiąc temu #849781 przez KaRoLkA
Aleksia chce odrobine choc zatuszowac moje rozstepy , bo na cyckach , udach i posladkach jest MASAKRA :/ uzywalam krem No-scar i dupa nic nie daje .

Ikunia moja rozyczka :)

11 lata 2 miesiąc temu #849795 przez Hania84
Karolka świetny tatoo :)

Jesli mogę się wypowiedzieć to z tego co wiem to świeże ananasy i kiwi nie pozwalają tężeć bo zawierają enzymy jakies tam...ale o borówkach mi nic nie wiadomo...tylko nie wiem jak to się sprawa ma z dodaniem ich do środka sernika na zimno. Moze faktycznie zakłóciły one tężenie...może nie należy do sernika na zimno dawać żadnych owoców ? hmmm sama się zastanawiam teraz.

Karolka to wiedze, ze też się dziś dziewczyny obkupiłyście :lol:

srenka no to fajnie ze Twój dzidzius będzie miał rówieśnika :) rodzinka się powiększa że hoho :) współczuję tych mdłości i zmęczenia ciągłego. Oby za chwilę już było lepiej :) a kiedy masz wizytę u ginka?
Kurczę suwaczek masz ciut inny niż normalnnie i nawet nie wiem w którym tyg. jesteś w ciąży :P ;)

11 lata 2 miesiąc temu #849816 przez Gochens
Dokładnie Srenka ten suwaczek mi nic nie mówi ;)

Moja mama zawsze dodaje owoce do sernika na zimno w sensie do galaretki i wychodzi.. może za mało żelatyny??
Karolka fajowy tatoo ja też chcę zrobić jak juz urodze imiona dzieci i datę ale to brzucha jak się pozbede :lol: chciałam zrobić na rok Alana ale muszę poczekać :silly:

Musze później popatrzeć na te rozmiary butów a nie ściągają Wasze dzieciaki? bo mój tak kopie nogami ze jest bit-nie ma buta...

11 lata 2 miesiąc temu #849820 przez Hania84
haha Gochens moja tez tak robiła jak jej założyłam teraz...tak tarła stope o stopę że raz dwa i nie było buta...ale wciąż uparcie zakładałam i jak na razie nie ściaga :P

Gochens ale Karolka pisała że dodała do środka do sera i jej nie stężało...

Lena po tym spacerze jak sie rozbeczała mi fest bo głodna była ma cieżki dzień..normalnie nic jej nie pasuje...wciaż się wkurza i przy okazji mnie :angry: normalnie tracę cierpliwość powoli...bo przy tym taki pisk robi jakby ją ze skóry odzierali :angry: a mojego nie ma jeszcze z pracy jak na złość :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #849835 przez Gochens
a no to chyba że w serze :D To nie wiem choroba :silly:

Hania mój też jak dziś wstał z popołudniowej drzemki to darł się jakby go ktoś przypalał fajką! uspokajał się na chwile i znów dawał koncert... dostał trochę kefiru i się uspokoił heh

Teraz śpiocha, mój na meczu a ja przyszłam do sypialni poleżeć w łóżku przy tv ale zapomniałam że nie mam tv bo mój dekoder oddał heh i tak leże z lapkiem i oglądam jakieś bzdety :) Powoli mnie sen dopada niedługo ide bo znów pobudka o 6...

11 lata 2 miesiąc temu #849843 przez KaRoLkA
Gochens dalam o 1/3 wiecej niz w przepisie i lipa , ja raz robilam z truskawkami i wyszedl a z borowka amerykanska nie :/

Ja chce imie albo date narodzin jeszcze wytatuowac :)

Haniu moja tez tak sciagala dopuki nie kupilam wiazanych i tych nie da rady sciagnac :)

Gabryska rozrabia i cos mamrota po swojemu zamiast spac :/ a chcialam sobie wlosy zrobic i duupa narazie :/

11 lata 2 miesiąc temu #849896 przez Ikunia1910
Fajnie wiedziec ze mamy dziecko niedorozwoja... Nie uwazam zeby raczkowanie mialo jaki kolwiek związek z umyslem a juz napewno z dyslekcja. Zreszta ja z tych staroswieckich jestem i uwazam ze wszystkie te dys cos tam zostaly wymyślone przez zajebiscie leniwych ludzi kiedys byla pala z dyktanda bo nie wiedzieli przez jakie Żet sie co pisze a teraz oceniaja szlaczki na marginesach chyba bo przeciez dziecko ma dyslekcje... Gowno prawda:/ a z tym raczkowaniem to juz wogole mnie zbulwersowalo...wrrrr (chyba okres sie zbliza )

Hania extra te trampki.

Bartolini cudasny golasek;)

Karolka a robilas z twarogu czy z homo? Bo mizliwe ze za soczyste borowki...ja nigdy nie daje owocow do srodka czasem daje galaretke zeby serek byl kolorowy a owoce zazwyczaj daje na Wierzch tak jak gochens pisala.
Ładna ta różyczka. Ja chcialam tatoo ale B. Mi nie pozwolil...:p moze i lepiej.

Hania Zoska ma tatuaz z jakies pani domu czy psiapsiolki kiedys w wakacyjnych numerach byly i moja mama schowala na zas :p
Ale po drugiej kapieli juz jej zmylam.

Pije piwko i czekam na mojego ksiecia :p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #849913 przez KaRoLkA
Ikunia spokojnie moja tez nie raczkuje i nie zapowiada sie na to raczej bo jej nogi sztywnieja do stania :)
I raz robilam z sera a drugi raz z serkow homo i dwa razy dalam borowki i doopa sernik jak jogurt wyszedl :/ takze juz nigdy borowek do sernika !

Mysia usnela wiec ja zabieram sie za moje kudelki :lol: i popijam gripex hot activ bo cos katar i bol glowy nie odpuszcza :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka