BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

14 lata 8 miesiąc temu #28945 przez sloneczko
dziewczyny ja na sekunde chcialam Wam tylko napisac ze dzis Lauri sie pierwszy raz z pleckow na brzuszek obrucila ;)

a od tygodnia sama trzyma juz butelke

a zabka jak nie bylo tak nie ma, kolki jak byly tak sa, ok wracam do malej buziaki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 8 miesiąc temu #29140 przez ilona
kurcze sloneczko zdolniacha ta Lauri...

Wiktor dopiero na boki się przekręca :)
we wtorek idziemy na USG bioderek bo nam pediatra zleciła, mam nadzieję że wszystko ok...

14 lata 8 miesiąc temu #29142 przez sloneczko
no od wczoraj umie to od dzis caly czas znowu probuje a co najsmieszniejsze jak ona tak probuje i jej nie wychodzi to az sie zlosci heeh, to jest dobre

dziewczyny niewiem czy wymodlilam, czy pomoglo odstawienie lekow na kolki ale od dwoch dni Laura wrecz wcale nie placze, wieczorami jest marudna, jak kazde dziecko jak musi prukna tez sobie poplacze ale nie tak jak bylo.

zabka jeszcze nie ma... ja sie uspokoilam i to bardzo od kad ona nie ma bolu brzuszka, a pozatym niezmiernie sie ciesze bo jutro moja mama do mnie przyjdedzie i pierwszy raz wysiska na zywo swoja wnusie.
mama moja zostanie do 3go wiec na forum bede wieczorkami, maja tez musze sie nacieszy, wkoncu rok czasu sie nie wodzialysmy.
p.s ona dokladnie teraz przejedzie tak samo jak w zeszly rok, i to wlasnie 1go wrzesnia zrobilam test i byl pozytywny i ona byla przy tym, a latala po domu a ja z nia i ja uspokajalam bo to poznym wieczorem bylo ;) heh, tego dnia nigdy nie zapomne.
ja ide lulac buziaki mamuski

14 lata 8 miesiąc temu - 14 lata 8 miesiąc temu #29148 przez ilona
pewnie sloneczko że musisz się mamą nacieszyć "na zapas" :)

wiesz co ja kupiłam kilka dni temu herbatkę dla dzieci HIPP po 1 m-cu "herbatka uspokajająca" ok 13 zł u mnie. Rewelacja, Wiktor jak ma zasypiać po południu około 16 jest okropnie roztargniony, chce mu się spać a ma problem żeby zasnąć. 30 ml i śpi 2 godziny bite.

Herbatka uspokajająca to łagodna mieszanka starannie dobranych ziół: lipy, melisy i rumianku. Polecana również dla mam, które karmią piersią- substancje aktywne z ziół mogą przenikać do jej pokarmu, nadając kobiecemu mleku dodatkowych właściwości, korzystnych dla niemowlęcia. Nie zawiera cukru krystalicznego.

Składniki:

glukoza, zioła 5% (wyciąg z kwiatu lipy, wyciąg z melisy, naturalny aromat trawy cytrynowej, wyciąg z rumianku).

Pozdrawiam :)

14 lata 8 miesiąc temu #29189 przez natmur11
no moja Klaudia tez probuje sie na rzuszek przekrecac tylko jeszcze reki nie umie wyciagnac wiec jeszcze odrobine braukje ale za to krecenie sie po lozku to jej hobby ale mam taki problemik bo niunia ssie paluszka i widze ze robi juz to caly czas prawie jak nie ma cycka smoczka nie chce woli paluszki a w nocy przez sen mlaska;p fajne to jest tylko zastanawiam sie czy te ssanie palucha jej przejdzie kiedys;d no i potwornie sie slini:)

a dziewczyny strasznie mi wlosy wypadaja macie moze jakis sposob jak temu zaradzic? witaminy nie pomagaja

14 lata 8 miesiąc temu #29190 przez natmur11
no moja Klaudia tez probuje sie na brzuszek przekrecac tylko jeszcze reki nie umie wyciagnac wiec jeszcze odrobine braukje ale za to krecenie sie po lozku to jej hobby ale mam taki problemik bo niunia ssie paluszka i widze ze robi juz to caly czas prawie jak nie ma cycka smoczka nie chce woli paluszki a w nocy przez sen mlaska;p fajne to jest tylko zastanawiam sie czy te ssanie palucha jej przejdzie kiedys;d no i potwornie sie slini:)

a dziewczyny strasznie mi wlosy wypadaja macie moze jakis sposob jak temu zaradzic? witaminy nie pomagaja

14 lata 8 miesiąc temu #29191 przez natmur11
a herabtek moja mala pic nie chce mam wszystkie dostepne od 1 miesiaca i ulatwiajaca trawienie i uspokajajaca i rumianek i koperek ale pije tylko rumianek i koperek nie ruszy nawet wody z glukoza a o samej wodzie nawet nie wspoomne, polozna mi polecila na kolki i bol brzuszka zaparzyc kminek ale mala tak plula ze potem przez kilka dni nie chciala wypic nic innego z butelki bo chyba myslala ze ja otruc chcialam;d ostatnio dalam jej odrobine soku jablkowego tak pol lyzeczki dzieciecej bo polozna mi doradzila na przeczyszczenie, mala nie robi kupy nawet przez tydzien i czopki ani nic nie pomaga to strasznie jej posmakowal.

14 lata 8 miesiąc temu #29192 przez martela89
No moja niunia ma 2 tyg i podnosi główkę i przekręca się na boki i nawet z brzuszka na plecki jej się ostatnio udało :) Silna jest małpka moja :kiss:

14 lata 8 miesiąc temu #29207 przez _aga86_
natmur wypadanie wlosow po porodzie jest normalne- przechodzilam przez to pare miesiecy. Bralam rozne witaminy i nic nie pomagalo. Ustalo samo, ale po jakims czasie.

14 lata 8 miesiąc temu #29229 przez ilona
mi też strasznie wychodzą, do tego stopnia że musiałam znacznie obciąć bo były wszędzie...
tez nie pomagają żadne Wit...

14 lata 8 miesiąc temu #29404 przez sloneczko
hej,

mnie tez strasznie wypadaja, noc nie pomaga, podobno samo przejdzie.

no wlasnie moja tez ma straszne problemy z kupka, przy zabkowaniu tak jest, ja z zaleceniem od lakaraz co 3 dnien musze jej pomoc sie zalatwic, ale moze ten sok jabkowy by nie byl zlym pomyslem, choc boje sie strasznie zeby ja brzuszek nie bolal.

dziewczyny mam pytanie czy odczuwacie czasem bole porodowe?
ja od ok tygodnia moze nie calych dwoch wlasnie cos takie odczuwam, i od tego casu co mnie tez strasznie zastanawia mam brzuch jak w 5 msc ciazy mialam, i byl juz super plaski, jeszcze plastrzy niz przed ciaza... macie tez takie cos?, ja jutro ide do lekarza, bo mnie sie to dziwnie wydaje, no i oczywiscie te czopki na hemoroidy nie pomogly, juz nie krwawie ale boli i to czasem mocno.

buziaki ja ide spac, bo ciezki dzien mialam, kolek znowu tydzien nie bylo i od wczoraj sie zaczely, k** ja juz jem tak malo tak uwazam i nic juz leki odstawilam... niewiem a tak sie cieszylam ze moze na chrzciny ich nie bedzie...;(
pa

14 lata 8 miesiąc temu #29449 przez _aga86_
Jak to bole porodowe?? Tak samo silne?? Jesli tak nie zwlekaj i idz do lekarza, bo to nie jest normalne.

14 lata 8 miesiąc temu #29545 przez natmur11
sloneczko a co mozna podac poza czopkami glicerynowymi? czytalam gdzies w internecie ze jest taki syrop "lactulosa" czy jakos tak i ze to podobno jest dobre i nie uzalezniajace ale mimo wszystko powinno sie podac przy konsultacji z lekarzem. moja mala znow nie zalatwila sie od piatku:/ dzis dostala czopek ale szczerze watpie zeby pomoglo nigdy nie pomaga. sok jablkowy jest dobry ale prawda jest taka ze jednak powoduje przeczyszczenie, polozna mowila jeszcze o soku z marchwi ale zbyt ciezki mi sie wydaje chociaz ne wiem:/ termometr odpada:/ mydlo tez

14 lata 8 miesiąc temu #29601 przez ilona
kurcze Natmur ciężka sprawa... byłaś z Mała u lekarza? Może rzeczywiście potrzeba jednak sprawdzić jakiś syropek jak nie pomagają "domowe sposoby".
Ja to jestem panikara trochę, więc już bym pewnie dawno siedziała w przychodni :)

mam nadzieje, że coś się ruszyło

pozdrawiam :)

P>S musisz kłaść mała często na brzuszku i masować zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
Mi kazała to robić profilaktycznie pediatra jak przechodziliśmy na modyfikowane.

14 lata 8 miesiąc temu - 14 lata 8 miesiąc temu #29766 przez sloneczko
witajcie moje mile ;)

my po chrzcinach, wiec moja Lauri jest juz dzieckiem Bozym, bylo tak jak przewidzialam Laura juz od 16tej plakala o 18 byla msza i dopero ok 20 w restauracji sie uspokoila.

Nawet pisac nie mam sily tak mnie jeszcze rece bola.

Zdjec mamy hm.. troche bo niestety przed wyjsciem do kosciola nie dalo sie zrobic, nawet z tego wszystkiego ja z moim mezem i z Lauri nie mamy zadengo zdjecia wspolnego ;( we wtrek oddam sukieneczke to prania wiec moze po upraniu ubierzemy sie tak samo i zrobimy zdjecie, bo jest mi cholernie przykro.

Odezwe sie w wolnym czasie bo do piatku moja mama jest jeszcze u mnie, a czas leci strasznie szybko dlatego chce sie nia nacieszyc.

Laurze zabke juz widac cieniutko pod skorka , widac dwa dolne, kolki jak byly tak sa.. wiec u mnie zadne nowosci.

jak tylko znajde chwile i bedzie juz mozna dodawac zdjecia to dodam.
Buziaki ja ide spac, chyba z tych bolacych rak zaraz usne.

aha i co jeszcze dzis moja gwiazdeczka konczy 4 msc ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka