- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2010
Mamusie Maj 2010
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
mam kaszki już kupione czytałam sposób przyrządzenia, ale zrobiłabym 30 ml z jedna łyżeczką. Co i tak wydaje mi się to dużo (30ml) jak na pierwszy raz.
tak jak z jabłuszkiem dajesz 3 łyżeczki a w słoiczku jest 125 gram.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- wiola
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

- angela660
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Z kaszką myślę, że i dużo i też może być tak, że jelita maleństwa sobie nie poradziły z trawieniem, jak wiadomo ryż powoduje zaparcia i po takim czasie mogło właśnie o to chodzić bo przejedzenie i rozpychanie żołądka to raczej od razu po by się pojawiło. Tak mi sie wydaje.
Ja małemu od czasu do czasu mleko zagęszczam łyżeczką kleiku. Samego w postaci papki jakoś nie chciał.A co do gerberków i innych słoiczków jabłuszko z hippa, spróbuje i się kwasi, a jak spróbowałam zupki marchewkowej to byłam cała pomarańczowa tak "plujnął". Nie ma jeszcze 4 miesięcy, ale dostał delikatnie na smaczek i nie sądzę, żeby miało mu to jakkolwiek zaszkodzić.
Mój malutki waży już delikatnie ponad 7 kg;p i jest co nosić. A też stal się ostatnio strasznie marudny nie wiem czy to już ząbki... widać już białe dziąsełka, cały czas cmoka dłonie no i nauczył się gryźć gryzaczek:)
Też nie trzyma jeszcze sam butli, czasem mu się udaje ale często też wypada...
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
aha co mialam juz dawno napisac ale sie balam, kolki ustapily tzn od tygodnia nie ma, teraz jak malej podaje te jabkla z hippa praktycznie robi mi kupke codziennie, dzis jej podalam jabko z gruszka, i zrobila nawet dwie

powidzcie mi jakich rozmiarow pampersow urzywacie? ja jeszcze zakladam 3 czyli od 4 do 9 kg i mam jeszcze dwie paczki, jak tylko te mi sie skoncza to kupie juz 4 czyli one sa od 7 do chyba 12kg.
ide lulac, ciekawe jak bedzie ta noc, kazda nas zaskakuje.
aha co do trzymania butelki, to kilka chwil laura sama utrzyma, jak ma ochote, albo jak nie jest pelna, dzieciaki nie maja jeszcze takiego refleksu ze musza trzymac. Ale co zauwarzylam ze np ona powtarza moje minki tzn prubuje, a to jest smieszne

ja juz zamowilam krzeselko do jedzenia www.amazon.de/gp/product/B001KUJQ0O/ref=...75193&pf_rd_i=301128 ale w zielonkawym kolorze, jest super bo nawet mozna go na lezonco ulozyc, a pozniej dostawiac do stolu, cena nie niska, ale mysle ze sie oplaca.
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Wiktor też "trzyma" butle kilka chwil i puszcza, ale próbuje być samodzielny.

Byliśmy dziś u pani doktor, diagnoza - zapalenie oskrzeli...

Dostał antybiotyk, syropek i jakąś ochronkę przy kuracji antybiotykowej i śpi w miarę spokojnie.
krzesełko bardzo fajne, ja też muszę powoli szukać bo Wiktor jak Go wezmę na kolana to siedzi sztywno. I strasznie "się dźwiga" do przodu w foteliku i bujawce. Nie ma mowy, żeby Go zostawić choćby na kilka sekund na przewijaku, bo się zachowuje jak ryba bez wody...
pozdrawiamy

- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a rozmiary zalezy pd firmy w huggiesach chyba 4 sa od 8 czy 9 kg nawet nie pamietam jakie nosil moj maly
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-

tyle co Wiktor siedział ze mną na tarasie ubrany stosownie do pogody.
w czwartek mamy kontrole i jak się nic nie poprawi dostanie zastrzyki....
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- natmur11
-
- Wylogowany
- Moderator
-

- Madzia89862
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ilona
-
- Wylogowany
- Moderator
-
w niedziele był marudny i maiła temp. 37.4-37.6 ale myślałam że to może ząbki, a w nocy zaczął pokasływać i w wczoraj jak mąż się z nim rano bawił przed praca powiedział że bardzo mu "charczy" w pleckach jak oddycha.
- sloneczko
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
natmur mnie sie podoba ta druga zabawka do lozeczka ale z kolei ta pierwsza bedzie sie dluzej bawic.
to mysle ze bede zadowolona ze swojego zakupu, jezeli chodzi o ten blat to hm.. troche nie fajnie, ale zobaczymy.
a co do siadania to wlasnie laura juz dawno sama probuje siadac jak lezy czy jak ja poloze do chustawki, pomimo ze jest zapinana to sie boje, a w wozku to juz ja normalnie czegos dostaje jak widze jak ona sie kocyka czy jakiejs zabawki lapie i probuje siadac, no ale taka natura naszych dzieci, jeszcze nie raz bedziemy sie baly o nasze szkrabki

ja ide troszke poprasowac bo mala spi mi teraz na tarasie to mam chwile.
natmur Laura dostala na chrzciny fp2.jblws.com/b0846.html i www.sklep-dla-dzieci.com.pl/chodzik-fisher-price-p-763.html . jak na ta chwile tym stolikiem sie bawi, mozesz go ustawic na jak dziecko lezy, jak dziecko siedzi i jak dziecko stoi, jestem zadowolona z tego, pozniej jej otworze chodzik, tez moge go urzywac jak bedzie juz siedziec, a ten chodzik wlasnie jest taki waski czyli mam wielka nadzieje ze mi bardzo mebli nie poobija, bede musiala cos pomyslec zeby na ten chodzik nakleic, bo nie zamierzam do 2 lata meble zmieniac

dostala tez ten dzbanek, ale to musi juz duzo rozumiec zeby nim sie bawic, ja np jak bym teraz cos musiala mojej kupic a tego stoliczka bym nie miala to bym napewno cos takiego kupila, wykorzystasz dlugo, sa tez z innych firm nie musis byc z fp, oni maja ceny wygurowane.
aha mnie sie strasznie podoba ten stoliczek www.zabawki-fisher-price.pl/pl,product,n...o_uczydelko,134.html ale jezeli kupie to na roczek. bylo by mi lepiej jak by bylo w polskim i niemieckim, choc ja chche zeby ona sie uczyla 3 jezykow.