BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2010

15 lata 11 miesiąc temu #30664 przez ilona
sloneczko dziś 10 miesięcy po Waszym ślubie :) taka mała rocznica :)
nic tylko życzyć kolejnych lat :)
pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 11 miesiąc temu #30665 przez wiola
Dziękuję wam za podpowiedzi,masc juz mam zobaczymy ,może mu przejdzie.

15 lata 11 miesiąc temu #30771 przez sloneczko
ilonka dziekuje, wiesz jak to w malzenstwie tylko pierwszy miesiac sie liczy ;) haha.

a nie 9msc tez liczylam bo wlasnie w tym samym dniu tescie obchodzili 39 rocznice i przyjacolka tez slubowala, wiec mi sie przypomnialy i moje piekne chwile przed oltarzem.

ja dzisiaj dostalam album z chrztu Laury jestem zadowolona, wtawie zdjecia jak tylko bedzie wszystko dzialac.

15 lata 11 miesiąc temu #30808 przez ilona
sloneczko każda okazja jest dobra :)
ja właśnie wczoraj robiłam porządki na regałach i obejrzałam album ślubny :) prawie mi się łezka w oko zaleciła :)

juz nie mogę się doczekać zdjęć księżniczki Laurki :)

pozdrawiam

15 lata 11 miesiąc temu #30811 przez sloneczko
dokladnie az lezka w oku sie kreci.

no wlasnie ilonka napisalas w sieprniowych ze jak serer zacznie dzialac to "chwalmy sie dzieciatkami to bedzie w szwach pekach, tak nawalimy zdjec ze znowu serwer sie zozwali ;)

ide lulac, bo noce mamy nie ciekawe..

buziaki dla dzieciakow i dla Was

15 lata 11 miesiąc temu #30950 przez wiola
Hej ,co tu taka cisza,jak wasze maluchy,mój nie za dobrze,wczoraj chcialam mu wprowadzić,kaszkę ryżową zrobiłam mu na mleku 150 i ,ale mu smakowała wszystko zjadł,to było około 16 ,a o 22 dostał takiego bólu brzucha że do rana go nosiłam ,tak płakał,tak go bolał,a ja cieszyłam się że mu smakowało ,a tu taki numer, :( ,dziś juz go nie boli zrobił 2 kupy,aleco sięna męczył,a ja z nim jestem wykonczona,dziś kuzynka przyniosła mi zupkę marchwiową w słoiczku ,ale boję sięmu ja dać,co robić,pozdrawiam.

15 lata 11 miesiąc temu #30956 przez ilona
moim skromnym zdaniem ,to po prostu za duuuuużo jak na pierwszy raz i aż 150 ml :ohmy:

jak Wiktor miał lekkie problemy z kupka to Pani doktor nam zaleciła jabłuszko,ale to 2-3 łyżeczki pierwszego dnia i następne 3 łyżeczki za dwa dni....

15 lata 11 miesiąc temu #30963 przez Madzia89862
tak jak na poczatek to stanowczo za duzo!!! nowosci trzeba wprowadzac stopniowo lyczeczkami na poczatku do 2-3 wlasnie i potem stosunkowo zwiekszac:)

15 lata 11 miesiąc temu #30984 przez natmur11
mysle tak jak dziewczyny ze za duzo jak na pierwszy raz ale dobrze ze juz wszystko ok:) ja wczoraj kupilam sok jablkowy bobofrut po 4 miesiacu i dalam troche malutkiej bo z ta kupka to juz mamy takie problemy a nic nie pomaga ani czopki, masowanie brzuszka, rowerek zadne herbatki a ostatnio nawet wlozylam jej odrobinke mydla dla dzieci i tez nic. po soczku troche poszlo po 8 dniach :ohmy: dzis tez dam jej odrobine. wczoraj dalam jej okolo 5 ml moze ale skubana lubi soczek:)

15 lata 11 miesiąc temu #30988 przez Madzia89862
bo slodkie:)

15 lata 11 miesiąc temu #30989 przez sylwus136
Wiolu zgadzam sie z dziewczynami w 100 %
to zaduzo jak na takiego maluszka.
Mój ma prawie 5 miesiecy a kaszki jeszcze nie jadł.Obiadki te ze słoiczka je co 3 dni i to góra bo 6 łyżeczek.Soczek dałam mu też jak narazie 4 razy i na początku tylko po 30 ml ostatnio pierwszy raz dostał 60.Mleka dostaje tak jak powinien na swój wiek czy 120-150 a nawet 150 czasem wypic nie chce.Kupke robi codziennie przewaznie po 3 razy na dobe.
Bez obrazy oczywiscie ale na moje przesadziłaś.Twój synus z tego co widze bedzie miał za 2 dni 4 miesiące wiec nawet jeszcze tak szczerze dostac tego nie powinien i napewno nie w tak wielkiej ilosci jakim jest 150.A to ze mu smakowało widocznie jest łakomczuszek ale to tez dobrze nie wpływa bo przez to moze być otyły no i miec bardzo duze problemy z brzuszkiem bo zjada ile mu dasz a potem ten mały brzuszek nie daje rady tego przetrawic.
Uwierz jeszcze w życiu sie naje różnosci i to w wielkich ilosciach.Wszystko z czasem :)
Trzymajcie się :)

15 lata 11 miesiąc temu #30999 przez wiola
Dziękuję dziewczyny,choć,juz sama nie wiem co go bolało,czy to był brzuch czy to już zaczynały boleć go uszy ,wczoraj mi strasznie plakał,i miał gorącze,więc dzis zebrałam się i podjechałam z nim na pogotowie.P doktor zbadała go i powiedziała że ma zapalenie uszów,przepisała mu nurofen,i antybiotyk agmentin 2razy po 2,5 ml,i w srodę do laryngologa,mam nadzieję że mu przejdzie,strasznie kwęka ,choc teraz po podaniu leków odsypia ..

15 lata 11 miesiąc temu #31012 przez sloneczko
dziewczyny tak mowicie na wiole, ale ja sie tutaj z Wami nie zgodze bo... ja kupilam malej kaszke z Hippa i otoz tam pisze ze na 150ml wody dac 5 lyzek kaszki, mnie sie tez wydaje strasznie duzo, ale kazda matka jak cos takiego na przepisie przeczyta to i tak zrobi. Ja jak jej podam to najpierw dam bardziej plynna jak zawiesista, bo sie boje.

jak na ta chwile to tak jak mowilam w dzien daje 2-3 lyzeczek jabkla ze sloiczka. Wlasnie tak jak ilona pisze ze z kazdym dniem powinno sie lyzeczke wiecej dodawac, ja nadal jestem na 3 lyzeczkach ;)

buziaki dla wszystkich

15 lata 11 miesiąc temu - 15 lata 11 miesiąc temu #31013 przez wiola
Słoneczko i dziewczynki Ilonka ,jak u waszych maluchów z ząbkami,są już jakieś?,natmur,a moze u twojej malutkiej juz jakis jest?

15 lata 11 miesiąc temu #31023 przez sloneczko
wiolu Laura zabkuje juz od miesiaca dolne jedynki widac pod skora, ale jak do tej pory sie nie przebily. Takze czekam z niecierpliwoscia a zarazem ze strachem, bo pewnie bedzie mnie ladnie grysc, okaze sie ;)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka