BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #857117 przez danusia87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pisalyscie o metkach...ja metki z tylu szyi zawsze obcinalam zostawiam tylko te boczne zeby sie potem zorientować w wielkosciach...bo zawsze moge potem sprzedac ubranka ...;)

Laktatory...zawsze dosgajemy recepty w klinice w której rodzilam i bede rodzic na pobranie elektrycznych laktatorow w sklepach z rzeczami szpitalnymi . ..dajemy w zastaw 100 € uzywamy tyle ile otrzeba a potem oddajemy i dostajemy zwrot pieniędzy; )

Ja musze zajsc do piwnicy i przynieść wozek do domu a przynajmniej material z wozka bo jest spakowany od 2lat ...trzeba go odświeżyć. ..

Ok zbieram się powoli bo o 10 Moja mala ma termin u lekarza a od rana drze sie: mama do Doktora Oli kaselek ma i katalek i jak tu nie isc z dzieckiem jak od kilku dni sie meczy ...Ok do pozniej Mamusie

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #857132 przez patka89
Mamma Mia!
Powiem Ci,że leukocyty to nic dobrego,sama to przerabiałam to nic innego jak zapalenie dróg rodnych (stanu zapalnego) w sumie może to być wszystko nerki itp też. Ja miałam problemy z nerkami zresztą mam całe życie w wynikach wychodziły mi leukocyty i piasek także lekarz wiedział jak walczyć i spadły mi, chodź bałam się,że pokieruje mnie do szpitala bo pierwszy i drugi lek który mi wypisał nie podziałał na peniciline jestem uczulona to nie mógł mi leków ze składem z nią przepisać,także dostałam lek o nazwie Monural pomógł i nie musiałam iść do szpitala. Trzymam kciuki na pewno Twój lekarz będzie wiedział co ma z tym zrobić jak to od nie dawna to pewnie wypisze Ci lek i będzie Cię leczyć, nie martw się Oni wiedzą co robić :):)

Paradise1982. Powiem Ci,że Ja też się cieszę,że spadły mi te leukocyty.Wizja pobytu w szpitalu była dla Mnie straszna .A szczególnie,że jeszcze mam tyle do przygotowania to pobyt w szpitalu tylko dodatkowo by mnie stresował :( A czas leci.

Ps; Widzę ,że dużo z Was używa płynu do pukania dzidziuś a Ja mam jakiś taki z misiem z Niemiec mam nadzieje ,że będzie dobry. A proszek to persil dla dzieci.Boje się tylko ,żeby dziecko nie było uczulone bo tak też może się zdarzyć z tego co słyszałam :(

11 lata 2 miesiąc temu #857265 przez nati.olsztyn
Danusia - Fajnie macie z tymi laktatorami:-)
Ja też muszę przynieść gondole i fotelik samochodowy i materiały wyprac. Znaczy męża może wyślę jak z pracy wróci:-)

Ja po tym pobycie w szpitalu wolę mieć już teraz wszystko gotowe, tak w razie czego. Nie nastawiam się na wcześniejszy poród, ale nie zaszkodzi jak będzie wszystko wcześniej gotowe:-)

11 lata 2 miesiąc temu #857341 przez meggi27
Witam,
mam takie pytanie z całkiem innej beczki. Szukam opinii na temat wózka mamas&papas solo city, czy któraś z Was zna lub posiada ten wózek. W internecie bardzo mało opinii na jego temat. Byłabym wdzięczna za każdą wypowiedź.
Pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #857345 przez nati.olsztyn
meggi27 napisał:

Witam,
mam takie pytanie z całkiem innej beczki. Szukam opinii na temat wózka mamas&papas solo city, czy któraś z Was zna lub posiada ten wózek. W internecie bardzo mało opinii na jego temat. Byłabym wdzięczna za każdą wypowiedź.
Pozdrawiam

Niestety nie znam tego wozka.

11 lata 2 miesiąc temu #857353 przez oleczka331
patka89 mieszkam w Niemczech i uzywam tych plynow na codzien sa dosc intensywne
jestem juz po 1 wizycie poloznej druga mam teraz w piatek pytalam ja o proszek i plyn powiedziala odrazu zadnego plynu tylko proszek i to taki jaki Pani uzywa na codzien.Wiec niewiem moze twoja dzidzia nie dostanie uczulenia ale chialam zebys potem wiedziala ze to moze byc ten plyn bo one maja sliczne zapachy i dlugotrwale niewiem jak to moze wplywac na skore naszych bobasow.

Danusia gdzie ty mieszkasz nigdy nie slyszalam o tych laktatorach???

dzis znow mam skorcze cholerka niewiem jak to bedzie dalej w czwartek wizyta zapytam gina o ile wytrzymam do tego czasu.

hehhe wiazanie butow i zakladanie skarpet to jest dobre ja tez nie moge dac rady zaraz wolam mojego meza ale jak go nie ma jest ciezko przydaloby sie jakies buty na rzepy miec, ale coz jestem w niemczech nie ma ccc a ja mam uczulenie na kleje a deichmann mnie tak uczulil kiedys ze wyladowalam w szpitalu na 2 tyg i musieli mnie sterydami leczyc.(taki urok jeden uczulony na to drugi na tamto a mi sie smieszne kleje trafily-smieszne ale smiesznie nie nylo jak mialam sine nogi i myslalam ze je amputuja :( teraz juz uwazam i zrobili mi testy w sumie od 5 lat mialam raz ale zaraz wiedzieli co to jest i szybko przeszlo. :)

niechca mi tez wchodzic tu zdjecia ehh szkoda

pozdrowionka

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #857358 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

ale mialam urwanie glowy dzis znowu. Ale juz siedze. Przyjechal facet, zeby mi polska TV zrobic i angielskie freeview no i teraz wszystko dziala.

Danusia - dzieki za zyczenia dla Johna :) Mam nadzieje, ze sie juz lepiej czujecie?

Mamma Mia
- witamy na forum :) Ja tez jeszcze nie wiem jaki laktator i sterylizator wybierzemy, ech...

Biedroneczka - ja tez "wije gniazdo" hehe ;-)

OlgosAmigos - jak sie czujesz?

Oleczka - a Ty dlugo w Niemczech siedzisz? Ja tez kocham lody :-D

Marcynia - ja tez mam wszystko poprane i poprasowane, dzis tylko kocyki piore :) Wstaw zdjecie wozka!

Nati - zdrowka!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

meggi - ja tez nie znam tego wozka

Mam nadzieje, ze tym razem sie nasza fura wgra :-D Oto i ona:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #857362 przez Paradise1982
Tabelka:
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #857374 przez nati.olsztyn
Paradise - bardzo fajnie prezentuje się Twój. wózek!:-)

11 lata 2 miesiąc temu #857379 przez oleczka331
paradise jestem tutaj w sierpniu bedzie 2 lata moj maz 3 lata.

Wozek bomba podoba mi sie kolor bordo, wizualnie piekny ahh kiedy dojdzie moj :unsure:
trzeba go rozpracowac jeszcze jak dziala tylko zebym nic nie popsula bo mam tendencje ;) maz mowi czego sie nie dotkne to popsuje :huh: aj tam zaraz:)

11 lata 2 miesiąc temu #857386 przez meggi27
Dziękuje za odpowiedzi, szukam dalej, choć prawie jestem na niego zdecydowana.
Zapomniałam się przywitać z tego wszystkiego :)
Witam wszystkie mamusie majowe. Ja jestem w 31 tygodniu ciąży i dostaje zawrotu głowy przy kompletowaniu wyprawki :) co się przyda a co nie, z czym lepiej poczekać... no cóż już chyba taki nasz los. Za to mój mąż kupowałby wszystko na ostatnią chwile...
Pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #857413 przez karla2102
witajcie kochane;))) dołączam do klubu bolących brzuszków mnie tak od wczoraj ćmi jak na okres przestaje i znowu.... Nie mam pojęcia czy to skurcze czy co.., bo nie wiem jak skurcze bolą... Wzięłam sobie dziś dwie nospy trochę przestało i znowu ćmi..Na szczęście jutro idę do lekarza na wizytę mam nadzieje ze do jutra wytrzymam. Choroba już przeszła to brzuch zaczął bolec i zgaga po wszystkim o niedzieli.... Już mam dość nie mogę się doczekać porodu ehhh.... Jeszcze mało tego to szef zgubił zwolnienie które wysłałam mu na początku miesiąca i teraz dopiero mnie poinformował. Taka sytuacja już drugi raz, jak mnie to drażni :angry: będę musiała wziąć duplikat...
Paradise piękna fura , taka elegancka hehehhe;) w sam raz dla malusiej damy :laugh:
Beacia czuje się tak jak ty mam dość już dobrze że już bliżej niż dalej...

11 lata 2 miesiąc temu #857418 przez OlgosAmigos
meggi27- Witam :) co do wózka to nie znam, nie słyszałam, ale może sprawdź na www.bangla.pl tam jest dużo przydatnych opinii :blink: Twój mąż na ostatnią chwilę a mój to najlepiej w ogóle!jak zobaczył ubranka to się za głowę złapał :laugh: a wcale nie jest ich dużo bo wszystkie musiałam kupić, żadnych darowanych...bo on myśli, że jak się mała urodzi to będzie tylko spała i jadła, wieczorem kąpiel i znowu spać, a tak to będzie tylko leżeć i pachnieć :lol: mężczyźni... ;)

Paradise- wózek wydaje się fajny :) a jaki to?nasz też już przyszedł i kolor nawet trochę podobny :blink:

Beacia- u Ciebie to już taka końcówka więc wytrzymasz!a czym jest te 1,5 m-ca w porównaniu do Dzieciątka, które potem zobaczysz! :woohoo:

moje gniazdo się nie wije :dry: muszę przystopować...dzisiaj trochę lepiej jest niż wczoraj, ale rano też nospe brałam...na noc nie wezmę i zobaczymy, najwyżej wycieczka na IP będzie :dry: pomimo nospy to brzuch nadal twardy, spina się czasem, ale nie za często, no i bezboleśnie...aby takie guzy "wyrastają" na brzuchu, Mała przestaje się ruszać, a jak puszcza to ona wkurzona daje czadu!nie wiem co myśleć, bo jakoś specjalnie źle się nie czuję...jeszcze tylko te uderzenia gorąca doszły od nocy, ale to może dlatego, że cały dzień leżę :huh:

11 lata 2 miesiąc temu #857420 przez marcynia
Patka- tez mam te niemoeckie plyny do plukania rozowy i niebieski ale plucze w nich swoje ubrania ;) ;p a tak to tez mam dzidziusia i ostatnio na promocji kupilam z jelpa zielony.

Paradise- wozek wstawie pózniej bo narazie jest w foliach, pozniej jak moj wroci mamy go skladac :)
Twoja karoca super ;)
Beacia- a skad to podejzenie zatruciem?? :/ ale dobrze ze jest ok.

11 lata 2 miesiąc temu #857431 przez Mamma Mia!
Batka89 - dzięki, jestem dobrej myśli co do tych leukocytów. Jutro mam wizytę u lekarza także dowiem się co dalej. Ważne, żeby Małej nic nie było...

Meggi27 - Niestety ja też nie znam tego wózka. My wybraliśmy TAKO model Laret, tutaj link-> www.dudekdladzieci.pl/pl/p/TAKO-LARET-black-/276

Paradise1982 - super fura dla Małej Damy :woohoo: i dziękuję za dodanie nas do tabelki :)

Mi też się włączył syndrom wicia gniazda ;) Niedawno się przeprowadziliśmy także mamy jeszcze duużo do zrobienia...ale na razie robimy tylko sypialnie, gdzie przez pierwsze miesiące będzie z nami Mała. A z czasem zabierzemy się za jej pokoik.

Również dołączam do grona bolących brzuchów :unsure: Wczoraj z samochodu nie mogłam wyjść, tak mnie "coś" złapało. Jakby kłucie w dolnej części brzucha a do tego lekko wyczuwalne napinanie brzucha, trwało to może z 8 minut i przeszło. A już mi przez głowę przeszła myśl, że przecież ja jeszcze wszystkiego nie mam i nie jestem gotowa na szpital!!! :blink:

P.s. w jaki sposób ustawić suwaczek, żeby pojawiał się automatycznie przy każdym poście?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka