- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- danusia87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Marcyniu bardzo ładny wozek czyżby Tako? Tez mam tako tyle ze brazowy warrior jumper x, po pierwszej córci jest niezawodny ma swietnie skrętne koła i można prowadzic jednym paluszkiem tak glaadko jezdzi nawet w zime bedziesz zadowolona ja bylam...jedyny minus to to ze jest strasznie ciężki. ... (mój)
Karla ciesze sie ze u Was wszystko ok

oleczka marcynia czekam na wieści z wizyt Kochane :*
Jakie plany na dzis Mamusie? U nas ma być ponad 20' dzisiaj wiec na 100% wybiore sie z moja Olivia nakarmic łabędzie na naszym osiedlowym jeziorze wrzuce potem fotke jak bedzie co pokazac hehehe
Wiecie co tak szczerze mówiąc to nie pamiętam czego potrzeba mi do domu z kosmetyków dla dzidziusia tzn. Mam sudocrem 0, 5l z Anglii siostra mi ptzyslala, duzy Bepanten, aspirator, gaziki wyjalowione, kosmetyki do kompieli i po kompieli z Hippa, pampersy podklady nozyczki do paznokci i tak naprawdę nie wiem co jeszcze. ..a moze mam wzystko? Soli fizjologicznej nigdy nie używałam a sol morska do noska mam...hmmm musze jeszze pomyśleć. ..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Kochane dzis nocka byla spokojna i dobrze mi sie spalo a obudzilo mnie piekne sloneczko bedzie dzis cieplutko, a jutro podobno jeszcze bardziej.Wiosna pełną parą.
mamma mia mężo został poinformowany co go czeka nie bede się zastanawiać ani minuty chlust i załatwione

danusia87 wszystko wyjdzie w trakcie nie ma co za duzo kupowac, niewiadomo czy bedziesz miala czas i sile z wielu rzeczy korzystac wiadomo ze nie zostawisz malenstwa z odparzeniami itd, ale mysle ze te podstawy to chyba mamy.Jeszcze myśle czy masz cos na kolki ale ty jako ze zostaniesz mamusią drugi raz to napewno wiesz co bedzie niezbędne.Apteka zawsze czynna.Kolezanka mowila tylko o maści dla nas na sutki Maltan sie nazywa mowila zebym wziela juz do szpitala bo będzie bolalo.
- OlgosAmigos
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

tylko brzuch mnie pobolewa jak na miesiączkę,ale może przejdzie...

Oleczka- też mam bazę isofix tylko do recaro,ale mam nadzieję że się sprawdzi

Mamma Mia- zrobisz jak uważasz,ale lekarz jest przy porodzie jak już dziecko wychodzi,a to położna Cię doglada przez te kilka czy kilkanaście godzin,podpowiada jak pomóc sobie i dziecku...a krzywdy to żaden lekarz nie da zrobic

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143

Mnie też brzuch pobolewa jak na @, ale to napewno od tego łażenia i stania.
- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Marcynia- ja też pod uwagę brałam wózek camarello tylko carera. Kurczę ja sama nie wiem jaki wózek wybrać. Byliśmy zdecydowani na passo, ale już odpuściliśmy go. Więc teraz na tapecie mamy 2 modele tako i ten camarelo.
Mamma Mia- ja bym rodziła tam, gdzie jest szpital. Miałam dokładnie taką samą sytuacje- wybrałam szpital w innym mieście, chciałam rodzić w wodzie. Jednak lekarz mój pracuje, gdzie indziej, więc od kilka tygodni nastawiam się na poród w innym szpitalu. Możesz nie trafić na dyżur swojego lekarza (mój np. jest tylko 2x tydz. po kilka godzin w szpitalu), ale nazwisko jego będzie znane.. Z doświadczenia wiem, że jednak wiele to zmienia. A co do lareta to torba faktycznie fajna

Danusia- położna mi mówiła, aby nie używać sudokremu, gdyż jest traktowany jako lek.. Profilaktycznie najlepszy jest bepanthen albo nivea, a sudokrem to najlepiej stosować, gdy faktycznie już dziecko ma odparzoną pupcię ;)a gaziki chciałam kupić jałowe 100 sztuk, a tu się okazało, że jałowe są pakowane tylko po 3 sztuki.. paka duża jest tych niejałowych.. można takimi przemywać oczka maluszka?
Oleczka- mogę zapytać ile zapłaciłaś za 4w1? Też mi się marzy isofix.. Dużo będę sama jeździła z Małym, więc to ogromne ułatwienie dla mnie by było. A co do maści na piersi to jeśli dla dzidziusia mamy bepanthen to i na sutki jest dobry, więc to takie 2 w 1. Zmywać do karmienia go nie trzeba.
Nati- ja już spakowałam torbę, ale nie zmieściłam się w 1. Dlatego zmniejszyłam wszystkiego ilości, np. spakowałam tylko 6 szt. wkładek laktacyjnych, 2 koszule dla siebie, 1 opakowanie tych podpasek ogromnych, a większe ilości mąż dowiezie następnego dnia

- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No i nie powiem ci jak bedzie z sevilla camarello bo ten wozek jest nowym wozkiem znalazlam moze ze 4 opinie ze jest bardzo fajny ale to nie swiadczy ze bedzie niezawodny.Bo tego nie wiadomo przemawia do mnie cena duzo dodatkow, gondola 86cm to jedna z wiekszych jak nie najwieksza, a przeciez mozna by bylo jeszcze w listopadzie czy grudniu pojezdzic bo zimno bedzie gondola.Podoba mi sie tez wyglad.Jezeli chodzi o isofix wiekszosc aut jest przystosowanych niewiem czy twoje tez ale zwracam uwage.Ja nie chcialam bo w koncu ile te dziecko pojezdzi w tym foteliku ale maz mowi zobacz ile razy trzeba bedzie jechac do lekarza do miasta, mieszkamy na koncu do sklepu tez daleko.No to faktycznie wyobrazilam soebie siebie z tylu sie meczaca i zapinajaca ten pas jeszcze niewiadomo jaki porod a jak cesarka to wez sie tam nachylaj.
To tyle ale sie rozpisalam.Pomysl sobie na spokojnie masz tu linka do mojego sprzedawcy.
allegro.pl/sevilla-camarelo-2014-4w1-baz...isy-i4064779020.html
- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja chciałam rodzic w szpitalu specjalistycznym, tak w razie czego, na szczęście się udało. I teraz też mam nadzieję że będę rodzić właśnie tam.
A wczoraj z mężem rozmawialiśmy o jego obecności przy porodzie. I ustaliliśmy, że albo będzie w pierwszej fazie a potem wyjdzie i wróci jak Mała już będzie po tej stronie brzucha:-)( tak zresztą wyszło poprzednio choć plan był inny) albo zostanie z Dawidem w domku a ja myślę że spokojnie dam sobie radę sama- i ta druga opcja wyszła ode mnie, byłabym spokojniejsza jakby Dawid był z tatą:-)no i oszczedzilibyśmy sobie tego zamieszania związanego z zawożeniem D do moich rodziców i oznajmianiem im że właśnie rodze...
- patka89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1
do porodu siłami natury także tyle git

Teraz zostaje Mi pojechać do szpitala i umówić się z położną

Ja w następnym tygodniu planuje już remont i pranie ubranek tak w sumie na ostatnią chwilę to wszystko ale tak wyszło

Wszystko będzie świeże na przyjęcie malej

Na wózek czekam ale już jest u kuzynek bo One go dla mnie zamawiały

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Aguśka88
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Trochę Was podczytałam i widzę że już co niektóe mają poprane i poprasowane ciuszki, a ja jeszcze ich nawet nie mam

Mały cały czas aktywny , ja mam na plusie 11 kg mam nadzieję ze wiecej niz 16 nie bedzie.
Pozdrawiam dziewuszki :*
- meggi27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

agnieszka_23 śliczne te pościele, nie znałam tej strony, na pewno skorzystam, na allegro oglądałam dużo pościeli, ale większość z tymi dużymi zwierzakami mi się nie podoba.
OlgosAmigos nie jestem z Warszawy, więc nikłe szanse, że się spotkamy na porodówce

Pozdrawiam wszystkich i życzę przespanej nocy, bo mi się coraz częściej zdarzają bezsenne.
- agnieszka_23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Aguśka- trzymam kciuki, aby wszystko Ci się dobrze ułożyło

Oleczka- właśnie te wózki są w 2 różnych sklepach, a tako są teraz dni otwarte więc pojadę i zobaczę jakie mają promocje