- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Motylku trzymaj sie. Wiem przez co przechodzisz, ale jak ja sobie pomysle ze gdyby mi sie to przytrafilo to mam mojego Stasia ktory zawsze bedzie moim synkiem i meza ktorego rowniez kocham i wiem ze jak cosik to pomoga i wesprza.
Editl nie wiem co pisala caroina:( ale mysl pozytywniei trzymam kciuki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek05
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- Martynka78
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Byłoby mi bardzo miło móc dołączyć do Waszego grona.
Będę chyba jedną ze starszych mam tutaj na forum, bo lada dzień skończę 36 lat i obecna ciąża jest moją 3 - cią, termin mam na 13 października.
Na szczęście bardzo dobrze znoszę te pierwsze miesiące (za 3 dni kończę 12 tc), choć przede mną USG genetyczne i test PAPP - A, wiec troszkę się martwię i niepokoję, czy aby na pewno wszystko będzie ok.
W domu mam dwójkę nastolatków - córkę 14 lat i syna 13, więc za kilka miesięcy czeka nas mała rewolucja, ale bardzo się z tego cieszę:)Początkowo byli w lekkim szoku, ale teraz już się nie mogą doczekać, szczególnie córka już chce kupować ciuszki dla Maluszka:)
Jeszcze raz witam i serdecznie pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Fasolki:))
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Motylku goraczka poqyzej 38 jest grozna. Ja ze Stasiem w 8 tyg przechodzilam grype i praktycznie 3 dni non stop zbijalam twmpwrature jak tylko 38 przekroczylo. Trzymaj sie ! Zdrowka
- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Martynka, witaj

Co do odrostów to ja mam okropne ale też mi mówią żeby do końca pierwszego trymestru nie farbować ale na święta sobie już zrobię włoski:) Tylko jakąś delikatną farbą, zawsze używałam Palette bo była dla mnie najtrwalsza.
Pogoda piękna więc my dziś pewnie pojedziemy na działkę, trzymajcie się dziewczynki i myślmy pozytywnie

- the_way_to_happines
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Zapytałam lekarza co widzi pomiędzy nóżkami, powiedział, że chłopca, a ja marzyłam o dziewczynce, tak bardzo... Mąż się cieszy, bo córkę ma z poprzedniego małżeństwa. I jest taki szczęśliwy, a ja to za bardzo przeżywam.

Termin wyliczony jest na 8 października. Kolejną wizytę mam 24 kwietnia u mojej ginokolog, zobaczymy co będzie dalej.

- marzenap
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Witam wszystkie październikowe Mamusie
Byłoby mi bardzo miło móc dołączyć do Waszego grona.
Będę chyba jedną ze starszych mam tutaj na forum, bo lada dzień skończę 36 lat i obecna ciąża jest moją 3 - cią, termin mam na 13 października.
Na szczęście bardzo dobrze znoszę te pierwsze miesiące (za 3 dni kończę 12 tc), choć przede mną USG genetyczne i test PAPP - A, wiec troszkę się martwię i niepokoję, czy aby na pewno wszystko będzie ok.
W domu mam dwójkę nastolatków - córkę 14 lat i syna 13, więc za kilka miesięcy czeka nas mała rewolucja, ale bardzo się z tego cieszę:)Początkowo byli w lekkim szoku, ale teraz już się nie mogą doczekać, szczególnie córka już chce kupować ciuszki dla Maluszka:)
Jeszcze raz witam i serdecznie pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Fasolki:))
Witaj Martynka

- marzenap
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jestem po USG prenatalnym, lekarz wyliczył małe ryzyko, ale mówi, że dla pewności zrobić test PAPP-A. Zastanawiam się nad tym ponieważ USG miałam w pakiecie medycznym a testu niestety nie mam, koszt to 300 zł. Jakie są Wasze doświadczenia na ten temat, warto to robić jak wyszło małe ryzyko z USG?
Zapytałam lekarza co widzi pomiędzy nóżkami, powiedział, że chłopca, a ja marzyłam o dziewczynce, tak bardzo... Mąż się cieszy, bo córkę ma z poprzedniego małżeństwa. I jest taki szczęśliwy, a ja to za bardzo przeżywam.Wiadomo to nie jest na 100 % pewne, ale smutek jest. Wiadomo ja się nastawiłam na różowe ciuszki...
Termin wyliczony jest na 8 października. Kolejną wizytę mam 24 kwietnia u mojej ginokolog, zobaczymy co będzie dalej.
kurcze Tobie lekarz powiedział jaka płeć

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka

- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71
- Martynka78
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Martynka78
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Czyli idziemy "łeb w łeb", byle szczęśliwie do mety.
- Martynka78
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Czujesz lub może wiesz już, czy będzie trzeci synek, czy może córcia?
ja jestem jeszcze przed badaniami prenatalnymi, wybieram się 4 kwietnia, w piątek do szpitala na Kopernika w Krakowie i trochę się boję, jak to będzie i czy dobrze będzie.
Może masz jakąś wiedzę lub ktos inny na forum, na temat USG genetycznego w szpitalu na Kopernika?
Pozdrawiam

- Martynka78
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Też się trochę boję tych badań genetycznych, ale cóż, trzeba zrobić...
Co do bólów brzucha - w poprzednich ciażach, a i teraz jest podobnie, w dniach spodziewanej miesiączki miałam taki lekki, ale jednak, ból przypominający miesiączkowy, przy czym po kilku godzinach mijał...do następnego miesiąca:(
Poza tym wszystko nam w brzuszkach pracuje na "wysokich obrotach" i czasami może brzuch troche pobolewać, choć wydaje mi się, ze jak ból jest dość uporczywy i mocny to najlepiej iść do lekarza.
Ja miałam ostatnio stracha - w 10 tygodniu załapałam przeziębienie, praktycznie bez gorączki (może lekki stan podgorączkowy), drapanie w gardle, katar, a mój lekarz, jak się dowiedział, to tak mnie nastraszył, zasugerował, że coś się może stać z Dzidzią, dopytywał, czy czasem w trakcie przeziębienia nie miałam plamień itp., ale na USG serduszko biło i mam nadzieję, ze bije nadal równie mocno.
Kilka dni po przeziębieniu leciutko plamiłam, właściwie trudno nazwać to plamieniem, ot kilka kropelek ciemniejszego śluzu....ale i tak o mało nie dostałam zawału. Teraz, odpukać już wszystko jest ok.
Byle do piątku:)
Ale się rozgadałam:)
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Skoro to koszt 300zł za PAPPA to w żadnym wypadku bym go nie robiła bo to porównanie z innymi wynikami z całego świata....Nie robiłabym tego testu za kasę. Ten test robi tylko zamęt. Skro USG wyszło super to nie ma sensu robić PAPPy... U mnie test pappa wyszedl słabo przy Stasiu i nie potrzebnie się denerwowałam ... Test pappa moze być też zniekształcony jesli na początku ciąży się paliło papierosy, mamy kłopot z progosteronem, bierzemy leki np Luteinę, Dupaston, jesli przehcodzilismy przeziębienie w ciązy ... to wszystko zakłóca i sieje zamęt.