BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2015;)

11 lata 4 miesiąc temu #960776 przez Adlenne
A no ale rzeczy typu kocyki, sweterki, bluzy itp to raczej w 40 stopniach.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #960777 przez Karolincia
Dziekuje Kobitki :) A na ile obrotow nastawic wirowanie??

11 lata 4 miesiąc temu #960781 przez klauduska89
Nastawiam na 1000. Chyba jutro wejde na strych i posortuje sobie ubranka dla juniora i przygotuje do prania.

11 lata 4 miesiąc temu #960782 przez iska
nikaaa ale przyzycia... kurcze dobry pediatra to jednak podstawa.
daj w w wolnej chwili przepis na te zeberka w coli i miodzie :) apetytu mi narobilas :)
monia a przy tym paskudztwie to nie pojawia sie tez opuchlizna?? wydaje mi sie ze samo swedzenie to za malo.... a swedzenie brzucha to rzecz zupelnie normalna... skora sie po prostu rozciaga :)
posciel do lozeczka i koldre mamy po szymku wiec wypiore to tylko i posciel wyprasuje... a samo ubieranie to juz zostawie na glowie mezowi :) zeby na sam nasz powrot bylo :)

11 lata 4 miesiąc temu #960784 przez monia89
Jest opuchlizna ale z Antosiem też ja miałam.

11 lata 4 miesiąc temu #960804 przez Karolincia
Klauduśka - Dziękuję ;)

Ja dziś obrączkę mierzyłam i kurcze rano mi za nic nie chciała wejść na palec :// Ale teraz weszła....uf.... :S :S

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #960818 przez vestusia
No ja już wróciłam ze sklepu :)
Karolincia, a zdjąć obrączkę umiesz? :D Kiedy to ten ślub macie?
Moja Zuzia ma niedoczynność tarczycy, od 1,5 roku bierze hormony, teraz pierwsza próba ich odstawienia.
Adlenne nio to nie dziwię się, że się stresujesz troszkę jazdą samochodem, bo jednak ciąża też w jakiś sposób może rozproszyć uwagę, a jeśli pierwsza Twoja zima, to tym bardziej. Ja podobnie jak Ty, większość rzeczy kupowałam na Allegro, teraz tak samo. Tylko kosmetyki kupiłam w aptece - zdecydowałam się na Emolium, bo po ostatniej wizycie u pediatry z Zuzią raczej wychodzi na to, że ma azs, więc nie będę kupowała oddzielnie kosmetyków dla jednej panny, a osobno dla drugiej.
Monia mnie najbardziej irytuje stanie w kolejkach, tzn. stanie w miejscu jakby. Nie wiem czemu, ale chodzić mogę, różne rzeczy robić, ale jak już stoję w miejscu, to po niedługim czasie zaczyna mi się robić słabo.
A ja wróciłam z Leclerka i w sumie były koszule nocne za niecałe 20 zł, jedna mi się spodobała, na ramiączkach, więc wzięłam. Co prawda na Allegro zamówiłam dwie inne, no ale będę miała 3 nowe, dwie jakieś stare, po Zuzi, więc jestem spokojna :) Tak w razie "W" będę miała, bo pamiętam, że przy Zuzi miałam 3, jedna mnie uczuliła, a że byłam aż 11 dni w szpitalu, no to te 2 okazały się za mało i trzeba było mi je prać i suszyć i przywozić do szpitala ;-)

11 lata 4 miesiąc temu #960828 przez Adlenne
Dziewczyny odebralam wyniki. Wszystkie wyniki ksiazkowe, poza tym ze glukoze na czczo mam 62 a norma jest 70-99. Czy któraś z Was się orientuje co to oznacza jeśli mam wynik poniżej normy?

11 lata 4 miesiąc temu #960856 przez Karolincia
Vestusia - Zeszła :) A w tą sobote już ślub jest :D Trochę stres mnie zjada powoli :P

Madlenne - Hmm...wydaje mi się że też nie zbyt dobrze jak masz za niski cukier :( Dobrze ze inne wyniki książkowe :D :)

11 lata 4 miesiąc temu #960863 przez Adlenne
Karolincia to czeka Was wielki dzien. Zycze Ci zeby sie Wam wszystko udalo tak jak zaplanowaliscie i zeby pogoda dopisala.

11 lata 4 miesiąc temu #960951 przez Karolincia
Dzien dobry :)

Wczoraj nie moglam sie ulozyc do spania tak mnie plecy bolaly wyszlo moje beztroskie hasanie po miescie i sklepach :( Dzis nigdzie nie jade odpoczywam w domku, obiadek tylko zrobie i troche posprzatam :)

11 lata 4 miesiąc temu #960952 przez Karolincia
Adlenne - Bardzo Ci dziekuje Kochana :* Na pewno wszystko sie spelni z Twych zyczen :* :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #960957 przez vestusia
Dzień dobry :)
O, Karolincia, no to wielkimi krokami zbliża się Sobota. Fajnie. Stres będzie pewnie do końca, a potem nawet nie będziesz wiedziała kiedy to zleciało. Ja osobiście niewiele pamiętam ze swojej przysięgi małżeńskiej, taka zestresowana byłam i wzruszona. Ostatnio byłam na ślubie Psiapsióły to się wsłuchałam w te słowa hihihi.
Dzisiaj odpoczywaj sobie, nie ma się co przeciążać.
Adlenne, gdzieś mi się o oczy obiło (może na FB?), że ktoś miał właśnie to na czczo poniżej normy i to chyba też nie jest dobrze. Ale poczekaj do wizyty u gina, wtedy wszystko Ci powie, nie ma co panikować i szukać rozwiązania u wujka Google.
Ja dzisiaj też muszę ogarnąć mieszkanie, po południu wpadnie koleżanka, a jutro znajomi z półroczną córeczką. Muszę też wymyślić coś szybkiego na obiadek. Jakieś pomysły? :)
Z tym spaniem, to i u mnie dziwnie. To, że siku chodzę co 2-3h, to już standard, ale o 4:20 przyszła do mnie Zuzia i chciała oglądać bajki!!| Wybiłam jej to z głowy, właściwie powiedziałam, że jest noc, wszyscy i wszystko śpią i ja też. I zasnęła obok mnie. :)
Miłego dzionka Babeńki :)

11 lata 4 miesiąc temu #960961 przez Karolincia
Vestusia - Słodka ta Twoja Zuzanka :) Hehehe ma pomysły Kobitka :) Dobrze, że udało Ci się ją przekonać, aby poszła spać:)
Oooo...to też masz dziś dzień sprzątania, ja sprzątnę kuchnię, łazienkę, salon i pokoik Lilki pościeram kurze itp ;)I jeszcze na dole ganek też trochę trzeba sprzątnąć :) A podłogi i schody odkurzy i umyje Meżuś jak wróci z pracy ;)
Ja zrobię dziś zupkę pomidorową :) Na szybko, sam się obiadek będzie gotował :)
Dziś mama przyjeżdża do Nas, bo chce Nam pomóc w przygotowaniach do wesela - w domu będzie ;)
Mimo wszystko pomoc się przyda, przygotowanie jedzonka , ciast :) Zawsze szybciej pójdzie :)

11 lata 4 miesiąc temu #960963 przez sun333
Hej dziewczyny kurde nie było mnie tutaj dwa dni a już 3 strony postów do nadrobienia.

Monia co do cholestazy to niestety ale musisz być przygotowana nawet na szpital jak wyniki będą złe a w najgorszym przypadku na przedwczesny poród. Moja bratowa urodziła synka 30 grudnia (pierwotny termin miała na 11 stycznia). Na koniec października była na wizycie i wyszła jej cholestaza. Od razu wzięli ją do szpitala bo miała bardzo wysoką bilirubinę - była tam 3 tygodnie. W sumie objawy tej choroby oprócz tego swędzenia to są żadne ale przez to musiała być cały czas na diecie wątrobowej i zgłaszać się co dwa dni na KTG - jak już ją z tego szpitala wypuścili, po za tym oszczędzający tryb życia i walka o każdy dzień żeby mały posiedział w brzuchu.
Suma sumarum ostatnie dwa tygodnie też spędziła w szpitalu i wywołali jej ten poród bo powiedzieli że ciąża już donoszona i nie ma co narażać dziecka na ewentualne powikłania i komplikacje. Maluszek urodził się 100% zdrowy tylko bardzo szczupły przez tą dietę.

Adlenne myślę że po prostu jakiś składnik kremu na roztępy ci nie podpasował i dlatego ta wysypka. Na ujędrnienie i nawilżenie skóry na brzuchu najlepiej pod prysznicem delikatnie masować skórę np myjką a potem nałożyć najzwyklejszą oliwkę dla dzieci bambino - rada mojej ciotki - kosmetyczki od 30 lat ;)

Karolincia czekam na zdjęcia ze ślubu i jednocześnie życzę Wam wszystkiego Naj Naj Naj na Nowej Drodze Życia. Żeby ten dzień był wyjątkowy a mąż pozostał chociaż w 50% taki czuły i troskliwy jak przed ślubem ;) Oczywiście pięknej pogody, mnóstwa życzliwych osób i żebyś była najszczęśliwszą Panną Młodą :*

Nikaa ja na twoim miejscu to bym wygarnęła tej babie na kontroli że jest niepoważna i że naraziła twoje dziecko na niepotrzebne sensacje i mogła je skrzywdzić.

Ja dzisiaj o 12 idę na USG do tego konowała u nas w przychodni. Pewnie znowu mi powie że nie widzi serca u dziecka, że to moja wina bo jestem za gruba i że na pewno dziecko ma wodogłowie. Ale tym razem mam to gdzieś - idę tam bo jutro wizyta u gina i nie mogę mu powiedzieć że nie poszłam na badanie które mi zlecił. 11 lutego jestem zapisana na USG na Agatowej i dopiero ten wynik będzie dla mnie miarodajny bo opinia tego lekarza z naszej przychodni NFZ i jego chamstwo zwisa mi jak kilo kitu na agrafce (mój tata tak mowi :P ). Jak już pisałam na FB mam też jak zwykle lekką anemię i nie wiem czy lekarz nie doczepi się do glukozy :/ Bo owszem u mnie też jest na wyniku napisana norma do 99 na czczo, ale podobno dla ciężarnych jest inna skala i wynik >= 92 to już cukrzyca, a ja wlaśnie mam 92. Jutro się okaże - mam wizytę o 16 to wam napiszę co i jak. Bakterii i innych wynalazków w moczu - brak.
Wczoraj przewiozłam do nowego mieszkania 95% naszych rzeczy. Wyrzuciliśmy stamtąd niepotrzebne meble które zostawiła nam właścicielka. Mój mąż dzisiaj po pracy jedzie po naszego majstra i prawdopodobnie od jutra lub piątku ruszy demolka :)
Udało mi się też podpisać umowę w gazowni i pozostało tylko zamontować nowy licznik na gaz i koniec formalności.

Mam wyrzuty sumienia że sprawy naszego maluszka na razie utknęły w miejscu, ale obiecałam sobie że po wypłacie muszę opłacić to moje zamówienie w aptece geminii - żeby wszystkie kosmetyki dla mnie i malucha już były, kupić koszule nocne do szpitala i generalnie spakować sobie torbę (jak to moja mama mówi "węzełek musisz już mieć bo nigdy nie wiadomo kiedy cię wezmą do szpitala bo III trymestr jest nieprzewidywalny") a w tym momencie to nawet pożądnych kapci nie mam do tego szpitala bo po domu na co dzień nie lubię nosić kapci i zwykle chodzę boso :P
O wózku i łóżeczku to na razie muszę zapomnieć bo gdzie ja to wszystko w ten bałagan teraz postawie? tylko by niepotrzebnie się kurzyło i zajmowało miejsce a i tak pewnie będziemy cały czas przestawiać wszystko z kąta w kąt.
Mam nadzieję że remont szybko minie i będę mogła wić sobie gniazdko dla Adasia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka