- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2015;)
Mamy Kwietniowe 2015;)
- Adlenne
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Karolincia fajnie ze zalatwilas. A bezczelnymi komentarzami sie nie przejmuj. Nasze brzuszki to powod do dumy i akurat teraz mozemy sobie bezkarnie tyc. Ja jeszcze jak pracowalam tez usluszalam od kolezanki "czesc grubasie" ale szybko sie odcielam pytajac ja ile wazy, bo dobrze wiedzialam ze ona nie bedac w ciazy wazy ladne pare kg wiecej niz ja na polmetku.
Mam ostatnio straszna ochote na czekolade, a potem mecza mnie zaparcia... Musze ograniczyc slodkie, ale mam strasznie slaba wole...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Adlenne
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 21
Mówiła że przytyła 11 kg w ciązy, a szczerze... prawie 2 lata minęły od jej porodu, a ma oponkę na brzuchu....
A do tego mi mowi ze jej kolezanka urodzila teraz i przez cala ciaze przytyła 1 kg, to ja sie zastanawiam ile to dziecko wazyło 1 kg właśnie? To chyba cos nie tak ....

Kochana ja tez codziennie coś jem słodkiego aż to mnie przerażac zaczyna, bo sie boje że utyje 20 kg :/ Codziennie sobie obiecuje ze dzis juz nic do ust słodkiego nie biore a kończy sie tak jak zawsze ...chociaż dziś już zkjadłam mniej słodkiego....to fakt...a jutro chce znów mniej zjeśc i tak stopniowo zejsc do zera

To tez widze, bardzo sympatyczną koleżankę miałas w pracy

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nikaa - No tak , racja

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*

Oj tą wagą to ja przestałam się przejmować. Tak, jak pisze Nika, każda kobieta jest inna, każda tyje inaczej i każda też wygląda inaczej. Ja w pierwszej ciąży przytyłam sporo, bo aż 22 kg, ale w większości miałam zatrzymaną wodę w ogranizmie, brałam nawet na to tabletki, ale wiadomo, niewiele, bo jednak byłam w ciąży. Po porodzie zrzuciłam szybko i wróciłam do swojej wagi. Uznałam, że taki mój urok, bo możecie mi wierzyć, dietę to miałam naprawdę w ciąży, miałam takie opuchlizny i wodę zatrzymaną, że nie mogłam sobie pozwolić na szaleństwa. Małe posiłki, wszystko gotowane na parze. Na początku zajadałam słodkie rzeczy, ale potem kompletnie nic. Teraz widzę, że brzuszek mam spory, ważę sporo, ale też zanim zaszłam w ciążę miałam małe zawirowania życiowe, szybko schudłam chyba z 5kg, potem je nabrałam z powrotem, więc robiąc rachunek sumienia mam na plusie jakieś 14kg. Ale póki co nie jestem opuchnięta, noszę pierścionki, właściwie większość ludzi mówi (mam nadzieję, że szczerze), że brzuch po prostu mam ogromny, a tak to nic się nie zmieniło. Zresztą widzę po sobie, że bluzki czy spodnie mogłabym śmiało nosić, tyle, że właśnie brzuch spory, więc spodnie odpadają

Adlene rzeczywiście różnica wieku bardzo podobna. U nas póki co Zuzia się cieszy, ale ja jestem do tego zdystansowana, bo twierdzę, że jak się Mała urodzi, to wszystko się zweryfikuje. Spodziewam się, że będzie zazdrosna, bo nie ma siły, aby nie była. Może się miło zaskoczę, ale na pewno Zuzia odczuje obecność dzidziusia, bo jednak dotąd wszystko kręci się wokół niej, a jak dzidziuś się urodzi, to wiadomo, że opieka i pielęgnacja pochłaniają cały czas. No ale mam nadzieję, że będzie można jej wytłumaczyć więcej, na pewno plusem jest to, że jest już rozumną dziewczynką, można z nią porozmawiać, wytłumaczyć, wyjaśnić. No a jak u Was to wygląda?
Ja już piję poranną kawkę, Mała w brzuszku szaleje, Zuzia w przedszkolu. Po przedszkolu jedziemy z Zuzią do mojej Psiapsióły, ona też ma córeczkę 2 latka, więc dziewczynki pobawią się razem

Miłego dnia Lasencje

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Super, plany popołudniowe macie

Miłego dnia

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

A to moje serducha ♡♥♡
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adlenne
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
vestusia ja tez nie watpie ze moze trudne byc dla Paulinki pojawienie sie rodzenstwa, ale ma kuzyna z kwietnia ubieglego roku wiec jest przynajmniej troche przygotowana na to z czym sie wiaze przyjscie dzidziusia na swiat.
Dwie starsze corki mojej siostry nie mialy wiekszych problemow z akceptacja braciszka wiec mam nadzieje ze i u nas tak bedzie. To wpis z jednego bloga ktory wczoraj wpadl mi w oko:
10minutspokoju.com/nie-ma-milosci-bez-zazdrosci
Monia super zdjecie.
- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Jakby tak liczyć to ja jeszcze nic nie przytylam, a nawet 1 kg mam jeszcze na minusie

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia - Dobry Agent z Antosia

Nie boli Cie jak tak pepek Ci wciska ??
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

Nie wiem czy pamiętasz jakie wymioty miałam na początku i schudłam 10 kg, więc teraz wracam do swojej wagi i to w szybkim tempie.

Więc to nie jest tak, że nic nie przytylam, bo tak licząc to 9 kg