BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #958063 przez GabrysiaSta
Witam poniedziałkowo!
solenka89 ogólnie staram się jeść zdrowo ale w sobotę byliśmy z dziewczynami w kinie i pozwoliłam sobie na Pepsi.. chyba takie małe grzechy nie zaszkodzą. No i muszę się pilnować ze słodyczami.. bo jak bym sobie popuściła to mogłabym jeść kilogramami
goniag12 czy chcesz ze 3 kg? chętnie się podzielę, ja to już chyba mam z +7 kg :( a teraz najszybciej się przybiera na wadze... aż się boję
a!gusia linię życia mam bardzo delikatną a żeby było dziwniej to w pierwszej ciąży ona była pierwszą oznaką (jeszcze kilka dni przed terminem miesiączki) Adlenne to chyba jest jakiś czas strzyżenia :silly: ja wczoraj tak się zaspałam, jakbym nie wiem co robiła.. ogólnie muszę przyznać, że jest to dla mnie nie lada wyczynem ;)
Widziałam w naszej tabelce, że mała przewaga dziewczynek jest. Kto teraz ma najwcześniej wizytę? wstawcie swoje zdjęcia z brzusiem jestem ciekawa jakie macie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #958077 przez papryczkaczili
GabrysiaSta mam wizytw w sobote nie moge sie doczekac co slychac u kruszynki:) napewno wstawie zdjecie usg. Wstydze sie pokazac mojego brzucha bo wygladam jak wieloryb, uwielbiam zdjecia brzuszkow ale moj sie nie zmiesci w obiektywie:p. Opilam sie pepsi i zaluje bo serce mi wali jak mlot ehhh

10 lata 4 miesiąc temu #958081 przez Adlenne
Ehhh u mnie jak nie urok to sraczka... I to dosłownie. Zlapalam jakaś jelitowke i pol nocy spedzilam na kibelku i w dodatku z miska na kolanach bo mnie wzięło na dwie strony...:-( Teraz juz się uspokoiło ale leżew łóżku bo nogi mam jak z waty.

Ja mogę wstawić zdjecie, sprzed tygodnia, nowego mi się nie chce robić. Wizytę w przyszły czwartek muszę przed tym glukoze zrobić.

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #958125 przez papryczkaczili
Adlenne wracaj sYbko do zdrowia. Moze sprobuj wypic sok z jagod. Piekny brzusio:)

10 lata 4 miesiąc temu #958142 przez solenka89
Adlenne śliczny brzusio :) no więc ja może później też się odważę i wstawię :) a naszło mnie na francuskie ciastko z jabłkiem i sobie zaszalałam i zjadłam :) już dziś nic słodkiego nie jem :) Bo ja ogólnie to też na słodkie uważać muszę, bo tylko to mnie gubi :P

10 lata 4 miesiąc temu #958192 przez goniag12
gabrysiasta chetnie przyjme kilo lub 2 ;)
W swieta przytylam nawet 2 kg ale wracajac do szwecji kilogram stracilam przez sztorm na morzu.

Dziasiaj mialam isc do poloznej oddac do badania mocz i zrobic wymaz z nosa i ust na obecnosc bakterii, ale niestety przypomnialam sobie ze powinnam pobrac probke moczu rano juz po fakcie. A postawilam sobie kubek na przeciwko kibelka. Jutro musze to zrobic. Malutka lezy bardzo nisko i ciagle uciska krocze i plecy:(
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #958272 przez natali422
hej dziewczynki :) troche mnie nie było a tu sie dzieje.niestety musiałam trochę poleżeć w szpitalu ale na szczeście z dzieckiem wszystko w porządku.dziś byłam na wizycie kontrolnej i maleństwo wstydliwe bo niebardzo chce sie pokazac ale prawdopodobnie będzie dziewuszka waży 401 g i strasznie sie rusza ze cięzko zbadać:) starsza cuóka szczęśliwa bo chciala siostrzyczke. a wasze brzuszki sa cudowne .ja ze nie jestem szczupła to jeszcze malo widac ale juz zaczynam sie zaokrąglac ,jak narazie przyttłam 1kg wiec jest dobrze a co do diety zbyt wiele nie zmienilam tylko staram sie jesc racjonalnie i zdrowo i dzis dopadła mnie pierwsza zachcianka na budyń czekoladowy wiec sobie pojadłysmy.i widze zeu was przygotowania na przyjscie maluszka pełna para ja jeszcze w proszku mapy m tylko kilka ciuszków no wózek ale chyba czas zacząc pakowanie torby i zakupy:) a i a nastepna wizyte mam zrobić krzywa cukrowa a nienawidze tego badania eh.
Buziaki dla Was i dzieciaczków z mrożnych suwałk :)

10 lata 4 miesiąc temu #958273 przez natali422
a i w koncu trzeba z położną się umówić :)

10 lata 4 miesiąc temu #958641 przez papryczkaczili
Natali422 dobrze ze juz wszystko wporzadku :) dopiero byly poczatki ciazy a tu juz zaraz trzeba sie pakowac trpche mnie to przeraza ja prawie nic nie mam. Pare ciuszkow tylko ehh trzeba sie brac do roboty ide po weekendzie na zakupy.

10 lata 4 miesiąc temu #958659 przez Adlenne
papryczkaczili dzieki, u mnie juz ok, to był jakiś jednodniowy wirus.
natali422 z jakiego powodu bylas w szpitalu?
Ja mam ogromny syndrom wicia gniazda, ale widzę ze nie ja jedyna. Mam termin na sam początek maja a wg USG nawet na koniec kwietnia ale tak jakoś mi się wydaje ze to strasznie wcześnie na szykowanie wszystkiego.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #958671 przez vicctory
solenka89 ze zdeowym odżywianiem to u mnie na bakier, chociaż to zależy co kto ma na myśli. Żadnych pepsi nie piję, ale budyń czekoladowy, czy grzanka z serem... mmmm... dla mnie to ewidentny zwrot w kierunku "niezdrowego" bo przed ciążą mleko, mięso czy pieczywo nie były używane, natomiast teraz kasza jaglana czy zupy warzywne nie są w "modzie" ;) ale staram się nie przeginać za mocno... jak mnie najdzie na coś niezdrowego to oczywiście sobie odmówię, ale dziecku już nie mogę przecież ;)

Adlenne dobrze, że już dobrze! :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #958672 przez vicctory
Linea negra u nas jeszcze się nie pojawiła, a brodawki też nie wyglądają jakoś specjalnie inaczej - w ogóle piersi mało mi urosły. Na upartego mogłabym jeszcze korzystać ze staników sprzed ciąży, ale drażniło mnie, że wieczorem zostaje mi na piersiach odciśnięcie lekkie, więc przeszłam na mięciutki, lekko rozciągliwy.

Ja przytyłam 7-8kg, chociaż ciężko mi wyczuć jak to liczyć, bo w pierwszym trymestrze spadłam 5-6 kg więc patrząc od wagi sprzed ciąży to raptem 2 na plusie :)

Wybieram się do dentysty, czy któraś z was ma doświadczenia ze znieczuleniem w ciąży?

Za to brzuchol jest mega wielki :) Moja córcia widzę sobie tam co najmniej apartament mości, jak nie domek z tarasem ;)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #958876 przez natali422
a w szpitalu wylądowałam z powodu plamienia , ale na szczęście wszystko dobrze sie skończylo ale musialam polezec i obserwowali nas.mam nadzieje ze juz wiecej nic sie nie wydarzy i spokojnie bedziemy czekac na rozwiązanie

10 lata 4 miesiąc temu #959128 przez Adlenne
Cale szczescie ze wszystko w porządku.
Ciąża pomimo iz jest pięknym okresem to jednak jest tez powodem wielu stresie i niepokojów...

10 lata 4 miesiąc temu #959298 przez a!gusia
Jestem!troche mnie nie bylo..
Moj brzuch przy Waszych wyglada na 9 miesiac!! Ja przytylam 7 kg ale musze powiedziec ze chyba wsio w brzuch poszlo bo jest ok :)
Ja pomalu partiami piore rzeczy dla Malutkiej-nadal nie mamy imienia!
Prasuje,ukladam itp..mam juz wszystko wiec musze tylko kupic kilka rzeczy do torby szpitalnej..ja mam termin na 1 maja ale tydzien wczesniej bede miec cc..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka