BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LUTY 2016

10 lata 10 miesiąc temu #989916 przez natkka
Elusia ja się dołączam do wątku bo termin mam na przełom lutego i marca :) na razie wszystko jest w porządku, byłam dzisiaj u gin i widziałam pęcharzyk o 1,11 cm :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #990070 przez Elusia
Nattka super, że dołączyłaś :) nie będę sama. Ja widziałam w 5 tyg 6mm pęcherzyk a teraz czekam aż zobaczę w końcu dzidziusia :) no i wtedy dopiero zleci mi badania więc już odliczam dni do wizyty ;) a jak samopoczucie przyszłej mamy? ja miałam straszneee mdłości i do tego każdy zapach mnie irytował ale już rozwiązałam ten problem i jest o niebo lepiej :):)

10 lata 10 miesiąc temu #990157 przez natkka
Elusia u mnie różnie, mam mdłości od czasu do czasu, jestem wrażliwa na zapachy ale też bez przesady. Byłam znowu u gin, bo pojawiło mi się plamienie i mam absolutny zakaz robienia czegokolwiek poza leżeniem :| widziałam za to moje 2 mm maleństwo :)

10 lata 10 miesiąc temu #990541 przez Elusia
Ojoj, no to teraz dbaj o siebie i leż plackiem :) super, że widziałaś maleństwo!:) najpiękniejsze chwile :) ja czekam ciągle na wizytę, ale jestem dobrej myśli :) chociaż mam jakiś taki wzdęty ten brzuszek i strasznie mi ciężko na żołądku... dbam o to by się zdrowo odżywiać ale jak zdarzy się jakaś mała wpadka to już jest masakra z wzdęciami i żołądkiem- od razu odczuwam strasznie.

10 lata 10 miesiąc temu #991788 przez Marlena_
ah rozczuliłam się jak zobaczyłam wątek, nie tak dawno ja szukałam wątku "mamusie luty 2015" :woohoo:

gratulacje dla mamuś :cheer:

"Nie ma rzeczy niemożliwych"

10 lata 10 miesiąc temu #993019 przez agu
hej Dziewczyny :) podłączam się do wątku...jestem w 10tc :laugh: wyznaczyli mi wstępnie termin porodu na 9 lutego..póki co widziałam tylko pęcherzyk ..ale już za dwa tygodnie zobaczę swoją swoją upragnioną 'fasolkę'

10 lata 10 miesiąc temu #993023 przez natkka
agu witaj :) rozgość się :)

10 lata 10 miesiąc temu #993030 przez Elusia
Hej Agu :) ja wczoraj po wizycie :) maluszek ładnie się ruszał, biło serduszko i ma 2,35 cm :) ah.... tak się cieszę, że w końcu widziałam to moje maleństwo!:) ja za 3 tyg mam mieć robione prenatalne. To Twoja pierwsza ciąża? :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #993362 przez asienka87
Witam :)
dołączam się do wątku ;) czekałam, kiedy powstanie, ponieważ jestem też sierpniówką 2014 (choć synek urodził się przed terminem w lipcu) :) termin mam na 18 lutego 2016 :) 13 lipca miałam założoną kartę ciąży, a dzidzia miała wtedy już 2 cm i pięknie biło serduszko. KOlejną wizytę wyznaczoną mam na 13 sierpnia i wtedy też będę miała badania prenatalne i może wstępnie dowiemy się płci dziecka :)
To moja druga ciąża, ale przebiega całkiem inaczej :) przy synku od początku bardzo urosły mi piersi, nie mogłam jeść ryby i wcinałam słodycze, a teraz piersi nawet nie drgnęły :P nie mogę patrzeć na mięso i wędliny, wcinam jabłka, no i słodycze też :P
Kacperek 2 dni temu skonczył roczek, jest żywiołowym dzieckiem i musze ciągle mieć na niego oko :) całe szczęście do lutego mam nadzieje, że bardziej sie usamodzielni i nie bede musiała go juz nosić :) między dziećmi będzie ponad 1,5 roku różnicy, mam nadzieje, ze dam rade ;)
Dodam jeszcze, ze w obecnej ciąży na początku miałam 2 pęcherzyki, czyli miały być bliżniaczki...ale jeden pęcherzyk był pusty i sie wchłonął.. troche mi przykro, choć wiem, ze przy bliżniakach i 1,5 rocznym dzieciaczku byłob dużo pracy...ale ważne , ze jedna dzidzia jest zdrowa :)
dodatkowo tak się złożyło, ze 12 lipca skończyłam urlop macierzyński, a od 13 lipca przebywam na zwolnieniu L4 ze względu na wskazania lekarskie , więc możliwosć przebywania z dzieckiem mi sie przedłużyła :)
no to sie rozpisałam :P

Elusia ja prenatalne mam mieć robione za miesiac- 13 sierpnia :) to moja 2 ciaża, widzę na suwaczkach, ze Twoja też :) masz synka czy córeczkę ? ja mam synka :) ja też mam ciagle problemy żołądkowe i wzdęcia ;/

Agu witam również :)

Natka ja rok temu mialam termin na 2 sierpnia , zapisąłam się na wątku sierpniówki 2014 , a urodziłam 14 lipca :) ale sierpniówką zostałam ;) kiedy kolejna wizyta ?

Na razie nas mało, ale mam nadzieje, że dołaczą jeszcze mamusie z lutego :)
a skąd dziewczyny jesteście ? ja jestem z
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a tutaj usg 4d w 8t4d :) macie też jakieś zdjęcia ?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #993655 przez asienka87
Co tu taka cisza ? Dziewczyny, helollllll :P

10 lata 9 miesiąc temu #993683 przez Elusia
Hej asieńka87 :) super, że dołączyłaś :) ja też mam synka :) w lutym będzie miał 2 latka i 4 miesiące :) zastanawiam się jak to będzie, bo ciągle nie przesypia nocek, budzi się bardzo często z płaczem :( jak nie sny, to dziąsełka bolą i tak ciągle coś...
Ja niby prenatalne powinnam mieć 3.08 ale muszę iść prywatnie.
Na szczęście jestem już po niektórych badaniach i o dziwo wszystko w idealnej normie :) aż się zdziwiłam bo czuje się fatalnie, moja cera to jakaś masakra. Przy synku ciąża zupełnie inaczej przebiegała, też mam wstręt do wędlin i mięsa, zapach wyostrzony, zachcianki jakieś- masakra :P z synkiem lekkie nudności tylko miałam a tak nic poza tym.
Szkoda, że nie udało się drugiemu maluszkowi też pojawić w pęcherzyku ale widać tak miało być...

Chciałabyś córeczkę czy drugiego synka?:)

10 lata 9 miesiąc temu #993693 przez asienka87
Elusia u mnie podobnie, ciaza calkiem inaczej przebiega niz przy synku.. przy Kacperku lekkie mdlosci, piekna cera i wlosy..a teraz ciagle mdlisci, jeden dzien caly wymiotowalam, cera masakra... moze bedziemy miec coreczki:)?
Ja wlasnie nie ukrywam ze teraz chcialabym coreczke, maz tez:) ale jak bedzie synek to oczywiscie tez bedziemy sie cieszyc:) a Wy co byscie chcieli?
Szwagierka tez mi o takim przesadzie piwiedziala ze jak tetno u dziecka jest do 140 to chlopczyk a jak wyzej to dziewczynka.. u niej podobno sie sprawdzilo ale ile w tym prawdy, nie wiem:) u Kacpra byli kolo 140 a teraz 180, ale nie chce sie nakrecac:P
a jak Twoj synek ma na imie?
Moj ma standardowo pobudke miedzy 3 a 5 na mleko, czasem przespi do okolo 6-7 a czasem budzi sie jeszcze z 3 razy.. tez zalezy czy zabki ida, czy ma zle sny, czy goraco, czy sie przesikal itp :)
A to na nfz chodzisz? Ja poszlam ale tak mnie lekarz zirytowal ze zrezygnowalam i de facto poszlam prywatnie do lekarza ktorego mam pi drugiej stronie ulicy:)

Pozdrawiam:*

10 lata 9 miesiąc temu #993824 przez Gosia 2712
Hejka :)
Za namowa Asienki to i ja do was dolacze :) Co prawda termin mam na 6marca ale ze wzgledu na to ze mialam juz cc to pewnie w tej ciazy tez ja bede miec i urodze na koniec lutego :)
Jest to moja 4 ciaza i do tej pory nie dociera do mnie ze moze byc wszystko ok ale jakos staram sie nie myslec za duzo o tym, biore leki i calymi dniami leze...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #993885 przez asienka87
Gosiu cieszę się, ze do nas dołączyłas :D tym razem na pewno będzie wszystko dobrze :* trzymamy moooocno kciuki :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #993943 przez Elusia
Asieńka87 synek ma na imię Ignaś :) sama nie wiem czy wolę córkę czy drugiego synka :P bo to jest tak, że zawsze marzyła nam się z mężem parka ale z drugiej strony tak myślę, że jakby dwóch chłopców było to zawsze lepiej się dogadają, więcej wspólnych zabaw, tematów.... No i boję się jak dam radę z córką jak będzie już nastolatką, czy będę potrafiła ją dobrze wychować? mam obawy... chociaż wiele wskazuje na dziewczynkę :) no i imię mamy wybrane już dla dziewczynki :P wtedy mieliśmy wybrane od razu dla chłopca, no i z chińskiego kalendarza wychodził chłopiec no i mamy upragnionego synusia :) teraz chiński pokazuje dziewczynkę ;) więc zobaczymy... pewnie jak się okaże, że to mała księżniczka to obawy znikną :)))
Ja na nfz właśnie chodziłam- teraz zamierzam prywatnie, bo ostatnio mnie babka już tak zdenerwowała, że nie wyobrażam sobie do niej chodzić. Tym bardziej, że mąż wykupił pakiet zdrowotny w pracy i będę mogła skorzystać z tego. Teraz tylko dylemat jakiego ginekologa wybrać... najbliżej 30km... a tu było tylko 5km było...
Gosia Mocno trzymam kciuki, że tym razem się uda :)! fajnie, że do nas dołączyłaś :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka