BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1042068 przez honka_18
A mi się ten ze smyka właśnie nie widział, dziwny taki :P
Masuska ten po okazji też fajny jest, mi się podoba wzór i z opisu też spoko. Ja poszłam na łatwiznę i Adamowi dałam do wyboru :P wybrał tego więc ja wybrałam kolor miętowy :P
W ogóle Adam bardzo się angażuję w przygotowania dla dzidziusia, układa ciuszki w komodzie, ciągle mówi, że musi łóżeczko z tatę ustawić itp. dzisiaj "kupił " buciki żeby dzidziuś nie zmarzł w nóżki

No i wielka ja

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 7 miesiąc temu #1042070 przez olcia1989a
Honka ladny i jaki duzy masz ten brzuszek :) widac ze ciazowy :)
Podziękowania: honka_18

8 lata 7 miesiąc temu #1042074 przez mavi31
Honka mamy podobne brzuszki ;)
U mnie dziś ciezki dzień nasprzatalam się na gotowalam mam gości :) na weekend
Ale cieszę się bo budowa idzie do przodu i jest światełko w tunelu że zdążymy :)
Chciała bym bardzo coś już kupić dla dzidziusia ale mąż mnie karci i każe czekać

8 lata 7 miesiąc temu #1042076 przez Inezka
Ceny poduchy do spania na boku nie sprawdzałam, ale jak droga to szkoda kasy :P
Wolałabym już kupić adapter ciążowy do pasa w aucie BeSafe, bo na drodze nie ma żartów.

Honka, u Ciebie widac, że jesteś w ciąży :cheer: fajny brzuszek.
W pracy koleżanka powiedziała, ze u mnie brzuch mało co widać i jakby nie wiedziała, że jestem w ciąży to by nie powiedziala.

Kejt, śliczne ubranka!
Pewnie też bym kupiła, ale dostałam na tyle dużo i jak nowe, że na razie daruję sobie zakupy. Dzis je pokazywałam siostrze i obie się zachwycałysmy. Jak to baby :laugh:

Jak dobrze, dziś mogę poczytać dłużej, a jutro znowu pospać ;) yupi!

Dobrej nocy!!

8 lata 7 miesiąc temu #1042077 przez honka_18
O matko juz po północy a ja jeszcze nie śpię :woohoo: zgaga mnie dopadła i zasnąć nie mogę :whistle: jutro jak widmo będę się snuć po domu

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1042080 przez Kejt
Inezka przepraszam wprowadziłam Cię w błąd, sprawdziłam i w necie można nie aż tak drogo kupić tą poduche , ja w głowie miałam cenę ze sklepiku w szpitalu :250 albo 280 zł :P

Honka fajnyyyy brzusio :woohoo: też bym chciała taki, bo jak czasami w Ikei idę do kasy z pierszeństwem dla kobiet w ciąży to się na mnie dziwnie patrzą :laugh: a jak bym miała taki to nie mieli by wątpliwości :)

Mavi trzymam kciuki za ukończenie domku :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 7 miesiąc temu #1042081 przez masuska
Dziewczyny, ja mam tą poduszkę goo.gl/MyLr3r ona jest niedroga a spełnia swoją funkcję, jestem z niej zadowolona. Od razu dokupiłam rogal do karmienia goo.gl/qDlq58 za jedną przesyłką było, teraz syn z niego korzysta.

Oj i ja miałam dziś problem ze snem, pierwszy raz obudziłam się o 2:40 i z godzinę się męczyłam zanim ponownie zasnęłam, rano powtórka i od 7mej na nogach, a liczyłam że sobie dziś pośpię.

Honka
ciążowy brzuch jak nic :) mam podobny :)

8 lata 7 miesiąc temu #1042085 przez Inezka
Masuska, obejrzałam tą poduchę i rogal. Bardzo ładne mają materiały, fajne wzory jest w czym wybierać ;) może też kupię.

Współczuję bezsenności, już sama kilka razy miałam i potem w dzień drzema była :woohoo:

8 lata 7 miesiąc temu #1042088 przez honka_18
No i padam na cyce a tu do wieczora muszę wytrzymać :woohoo: :evil:
Nie mam szans na drzemkę bo M w pracy do wieczora :angry:

8 lata 7 miesiąc temu #1042089 przez sonia3
Dzien doberek dla Was

MENA podziwiam Cie i Twoje spokojne podejscie do sprawy, masz cukrzyce od dziecka czy troche pozniej stwierdzona? jak patrze ile to wysilku kazdego dnia...
Co do poduszek, to ja posiadam ale dostalam przy pierwszej ciazy jako gratis do wozka i taraz uzywam czesto, fajna sprawa. Fakt taki ze moze nlajlepiej uzywana kupic? ja uzywalam jeszcze pozniej jak coreczka lezala na lozku to otulalam ja dookola i byla bezpeczna.
Milej niedzieli

Dziewczyny jakie propozycje na obiad z cukrzyca ;) ?

8 lata 7 miesiąc temu #1042091 przez sonia3
Honka to moze rozwiazanie z bajkami? wiem ze niezdrowe ale przynajmniej troche odpoczniesz?

8 lata 7 miesiąc temu #1042092 przez Mulian
Hej dziewczyny.
Wczoraj cały dzień spędziłam oglądając na żywo mecze siatkówki. Nawet mi się udzieliło bieganie za siatkarskimi gwiazdami żeby sobie selfie zrobić ;P Cały dzień na nogach, to było dość męczące.
Też myślałam o tych poduszkach, ale jednocześnie nie chcę kupować rzeczy, które nie są niezbędne więc chyba zostanę przy zwykłych poduszkach. Najwyżej kupię taką do karmienia maluszka.
Mi bezsenność też ciągle dokucza, najgorzej jak się w nocy obudzę, potrafię potem nawet dwie godziny nie spać :angry:
Kejt śliczne ciuszki.
Szumisie też fajne, choć mi się chyba najbardziej podoba ten co Kejt.

8 lata 7 miesiąc temu #1042094 przez zubi
Co do poranionego biustu ja nie miałam większych problemów, a jak coś tam pobolewało to trochę mleka ściągałam i nim smarowałam ( tak mi w szkole rodzenia polecali), maść na pewno dobra taka co jej nie trzeba zmywać przed karmieniem- koleżanka używała z aventu.

8 lata 7 miesiąc temu #1042095 przez Mena
dzień dobry :cheer:
haha też śpię z kołdrą między nogami :P zawsze lubiłam tak spać :whistle: ,
Sonia ze 2 msc przed 18 urodzinami wykryli mi cukrzycę, powiem Ci, że na początku się załamałam i nie chciałam jej zaakceptować, no ale po jakimś czasie doszłam do wniosku że w tym przypadku bunt niczego nie zmieni a cukrzyca nie zniknie. Wiadomo w ciąży to dodatkowy stres czy w bobasem wszystko będzie okey. Ale mam takie swoje marzenie, że w najbliższym czasie znajdą jakiś lek na tą moją paskudną koleżankę :evil: no i że nie będzie on cholernie drogi :blink:
honka jaki brzuszek już masz :laugh:
u mnie dzisiaj słoneczna ale już jesienna pogoda :unsure:

8 lata 7 miesiąc temu #1042107 przez Sander
Honka rewelacyjny masz brzuszeK! Nie mogę się doczekać kiedy mój będzie taki śliczny :-)
Mój maluszek sie przestał odzywać na dwa dni, a od wczoraj to już kilka razy w dzień i w nocy :-)
Ja też gdzieś od tygodnia śpi z kołdra między nogami, jak mąż wróci trzeba będzie jakoś dodatkową ubrać :-P no i skończyło się spanie na brzuchu :-(
Mena a po za ciążą to masz mocno zaawansowana ta cukrzycę? Masz pompę? Czy udaje się tylko na diecie??
Ja na te moje krwawiace sutki wszystko próbowałem kilka, maści, kremy, mleko i nakładki... Dla mnie to był koszmar... 3 panie sprawdzały czy dobrze przykładam core... I w końcu stwierdzili ze córa ma wyjątkowo silny odruch ssania... Psychicznie ciężko to przeszłam, byłam zła sama na siebie ze nie potrafię tego wytrzymać... Itd... Teraz sobie odpuszczam, uda się to super a jak nie to trudno, to co najważniejsze dostanie. Iza na laktatorze 6 tygodni dostała mleko, zawsze lepiej niż wcale. A znam przypadki kobiet które po prostu nie chcą kp i od razu przechodzia na mm.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka