BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

13 lata 6 miesiąc temu #217274 przez chłopek
eash moja siostrzenica tez miala takie zapalenie i niec nie pomagało myslalysmy ze to od pieluch, od chusteczek a sie okazało p wiz9ycie u lekarze ze opryszczka :( sis smaruje maścią, podaje antybiotyk i moczy w nadmanganianie potasu
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #217276 przez eash
i nie dobijajcie mnie tu opowieściami o sprzątaniu, bo ja odkąd wróciłam do pracy ciągle jestem ze wszystkim do tyłu. porządek mam tylko na rynku, a po kątach... w łazience niedługo muchomory mi urosną :( normalnie nie wiem jak baby, które pracują 8 godzin i wychowują kilkoro dzieci mają jeszcze czas na to, żeby w domu był idealny porządek, na stole zawsze dwudaniowy obiad, a w zanadrzu domowe ciasto i konfitury ze słoika, o ogródku warzywnym i trwaniczku z kwiatkami nie wspominając :( załamka :( zawsze byłam perfekcjonistką, a teraz... pajęczyny po kątach, śmierdzące skarpetki dwa tygodnie czekają na wypranie, lodówka się klei, kuchenki nie widać spod tłuszczu, a co druga bluzeczka Hanki niewyprasowana... kosmos... i ja naprawdę co dzień wstaję o 5 rano, nawet w weekend, kładę się koło 10 i, jak Bozię kocham, nie leżę plackiem :( pomocy...
13 lata 6 miesiąc temu #217277 przez mesy
eash ja Ci przyjdę pomogę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A co do tego zapalenia bo wiesz ja się nie znam ale jak jest zaczerwienienie to może ją tam szczypi bo pomyslałam myślałaś żeby może to posypać tym pudrem do pupy dla niemowląt no wiesz żeby załagodzić to zaczerwienienie ;)
13 lata 6 miesiąc temu #217279 przez eash
a widzisz, może i opryszczka... moja siostra mówiła, że jej córcia miała coś podobnego plus masakryczną pleśniawkę w buzi i lekarz orzekł, że to grzybiczne zapalenie organizmu - na pleśniawke dał syrop a na pipulkę... pimuficort, pamifucort...? jakoś nie mogę zapamiętać nazwy. i ta pożyczona maść naprawdę Hance pomogła, więc myślałam, że to grzybiczna infekcja, ale cholera wie, może i opryszczka? no po prostu bez lekarza się nie obejdzie... na pewno nie jest to odparzenie, bo maść na odparzenia tylko zaogniła stan zapalny. nie pomaga oliwka, zasypka, mąka ziemniaczana, sudocrem... ciągle ma tam jeden wielki ogień :(
13 lata 6 miesiąc temu #217281 przez chłopek
no najlepiej lekarz no bo nic nie poradzisz sama
13 lata 6 miesiąc temu #217283 przez mesy
eash biedna :(

chłopek
a ty jak się czujesz ? kiedy się do lekarza wybierasz ?
13 lata 6 miesiąc temu #217284 przez ilona
eash próbowałaś TORMENTIOL?

To jest super maść, działa z prędkością światła. Ja nie stosuje żadnych kremów do pupy Wiktora w celu zapobiegania odparzeniom, zaczerwienieniom i innym dziadostwom.
Jak pojawia się coś na rzeczy smaruje Tormentiolem i po krzyku. czasem wystarczy raz lub dwa i zagojone.
www.i-apteka.pl/product-pol-609-TORMENTIOL-masc-20g.html
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #217286 przez chłopek
mesy a ja w grudniu :P nie ma wolnych terminów dzisiaj mam jeszcze zadzwonić coś położna mowila ze moze na srode mnie wepchnie ale ile bede czekać w tej kolejce to nie wiem :(

brzuch mnie trochę pobolewa, no a wczoraj głowa bolał i to strasznie, zaczyna mi być niedobrze ale jeszcze nie wymiotuje
13 lata 6 miesiąc temu #217287 przez mesy
O kurcze chłopek :dry: :dry: :dry: a co ja jednak w grudniu ? nie chcesz się przejść raz prywatnie zobaczyć czy jest wszystko ok ? wiem wiem taka wizyta kosztuje ... no ale :silly:
13 lata 6 miesiąc temu #217288 przez Insomnia
Chłopek termin masz na 19? a gdzie suwaczek? ja bym nie wytrzymała półtora miesiąca :blink:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #217291 przez chłopek
jak dzisiaj mi powie ze dpiero na grudzien, to mam jeszcze nr do innego lekarza szwagierka mi dałą ,wolalabym na miejscu bo bliżej a do tego co dostałąm nr to musze 50 km jechac no ale jak nie wyjdzie na miejscu to pojade bo jestem ciekawa co z dzidzią

insomnia suwaczek bedzie jak zobacze dzidzie na usg
13 lata 6 miesiąc temu #217295 przez Insomnia
No chłopek to czekam z niecierpliwością na fotencję :lol:

Dokądkolwiek pójdę poniosę ze sobą Twój pierwszy krzyk

13 lata 6 miesiąc temu #217296 przez mesy
No i jaaaaa teżżżżżżżżżż ;) ;) ;) ;) ;) ;)
13 lata 6 miesiąc temu #217297 przez eash
Tormentiol - gdzieś słyszałam tę nazwę, czy ja tego aby nie mam w jakiejś szufladzie... :unsure:
13 lata 6 miesiąc temu #217301 przez chłopek
ja czekam na wiesci od gorli jak wróci od gina
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży