BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #651137 przez Gravity
Iwonka kazda prawie kazda z Nas tu na forum przeszla jaks tragedie zwiazana z ciaza,dla zadnej z Nas nie bylo to nic milego wrecz przeciwnie zal bol..itd...
Lecz wiem ze zapomniec sie nie da ,ja pamietam kazda ciaze z datami kiedy dowiadywalam sie zle wiadomosci:(i tez okropnie sie boje zwlaszcza tego usg.Ale to jakos Nas umacnia i wiara ze bedzie dobrze tez daje a tu dodatkowo ze masz wsparcie meza to i Nas na forum!.,
Za wszystkie trzymam kciuki i jestem myslami.Ja jak sie zadobrze czuje to sie martwie ze cos nie tak.Ale ta ciaza jest inna jak narazie czuje sie zmeczona spiaca i mdli mnie a ostsnio zwlaszcza wieczorami,Juz nie wspomne o piersiach ,bolach glowy i zaparciach to ostsnie to cos okropnego:((
Ale zrobie wszystko i przetrzymam byle Nasze malenstwo wkoncu wyladowalo w Naszych rodzicielskich ramionach!!

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #651152 przez Gravity
A mam pytanie
Laseczki czy farbowanie wlosow szkodzi ciazy?mam okropny odrost i chyba po usg dopiero zrobie.

Mama Anioleczkow [*]

Jessica Kocham Cie Nad Zycie!!!

11 lata 11 miesiąc temu #651232 przez MoNiaaa
Gravity wiadomo ze po takich przejsciach zawsze beda obawy i stres zwlaszcza przed wizyta ale nie dajmy sie zwariowac czeba wierzyc ze jest OK:)
ja sie ta krwia przestraszylam ale wszystko wrocilo do normy i staram sie zachowac spokoj :)

farbowanie niby nie szkodzi ale ja bym narazie nie farbowala sama mam odrost ale wole nie kombinowac bo to w sumie nie wiadomo kazdy inaczej mowi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

iwonka sliczny podpisik :)

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #651269 przez Dave
witam sie w kolejny szary i deszczowy dzien.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #651304 przez iwonta_kg
Gravity ja nie farbuje wlosow w ciazy. zawsze to jakas chemia mimo ze farba jest bez amoniaku. potem moje dziecko moze jakies uczulenie miec. moja siostra farbowala w ciazy wlosy i teraz jej cora ma co chwile jakies wysypki. i to od farbowania jak byla w lonie matki.

Dzieki Monia :kiss:

Dave witamy :laugh: u mnie slonce swieci ale jest 12 stopni :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 11 miesiąc temu #651309 przez MoNiaaa
u nas pochmurnie i zimno!!!

ja z Julka farbowalam wlosy i nic jej nie jest ale teraz wole uwazac i dmuchac na zimne

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #651327 przez Dorciaition
Gravity napisał:

A mam pytanie
Laseczki czy farbowanie wlosow szkodzi ciazy?mam okropny odrost i chyba po usg dopiero zrobie.

Gravity ja farbowałam całą ciążę włosy. Wychodziła z założenia, że szcześliwa mama to szczęśliwe dziecko. A wiadomo, że po fryzjerze kobita zadowolona :)
Fryzjerka mówiła, że te nowoczesne farby nie są szkodliwe. Ale najlepiej właśnie zapytaj fryzjerkę, albo gina, bo w necie milion różnych opinii.

Alanek[*] :(

11 lata 11 miesiąc temu #651344 przez anoda89
Dzień dobry :) U mnie też szaro i do du...ale w środę ma być znowu ładnie.

U mnie wszystkie koleżanki farbowały włosy w ciąży i mają zdrowe dzieciaczki więc myślę że spokojnie możesz odrościk zrobić ;)

11 lata 11 miesiąc temu #651404 przez Ingrid29
Ja też farbowałam włosy w ciąży - jednak dopiero po 3 miesiącu - tak mi doradziła ginekolog. Bo przez pierwsze 3 miesiące kształtują się narządy i na wszelki wielki powiedziała, żeby nie farbować. Poza tym mówisz fryzjerce, że jesteś w ciąży i wtedy ona nakłady inną farbę.

Co do uczuleń - to teraz standardem są uczulenia u dzieci, bo jest to choroba cywilizacyjna. Poza tym często któryś z rodziców lub dziadków jest alergikiem i przekazuje geny dalej.

Kurdeeee co się stało z naszą Mirelką - w ogóle się nie odzywa - ma ktoś z nią kontakt telefoniczny? :(

11 lata 11 miesiąc temu #651419 przez MoNiaaa
rzeczywiscie dziwne z Mirella zawsze wpadla choc na chwilke i cos naskrobala a tu cisza widac ja czasem na forum .moze juz nas nie lubi??

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #651423 przez Lacrijka
Ingrid29 napisał:

Kurdeeee co się stało z naszą Mirelką - w ogóle się nie odzywa - ma ktoś z nią kontakt telefoniczny? :(

Ja pisałam do niej eska w tamtym tygodniu, ale nie odpisała. Wiecej nie będę pisała bo ewidentnie nas olewa, skoro loguje sie na forum a nie naskrobie nawet słowa.. :dry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #651426 przez anoda89
Szkoda bo Mirella zawsze coś doradziła i jak trzeba było opieprzyła. Dobra dusza forum. Nic na siłę, nie ma ochoty to trudno.

Moja suka ma urojoną ciąże chyba bo cyce nabrzmiałe ma, piszczy cały czas i przytulas taki się zrobiła.

11 lata 11 miesiąc temu #651436 przez MoNiaaa
ale przeciez nie wiemy czemu sie mirella nie odzywa moze gdzies wyjechala albo po prostu nie moze napisac po tylu latach na forum mysle ze wkoncu napisze i sie usprawiedliwi

http

]

11 lata 11 miesiąc temu #651477 przez Lacrijka
Skoro sie loguje to nie może słówka skrobnąc np. "zyje, napisze pozniej" ??

11 lata 11 miesiąc temu #651483 przez anoda89
Przed chwilką widziałam że była i widzi że się martwimy :dry:

Lacra jak się czujesz?? Masz już termin cesarki ustalony??

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka