BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665093 przez Marta27
Witajcie dziewczyny w ten świąteczną niedzielę :)

Ja wczorajszą imprezę i mecz jakoś przeżyłam goście wyszli przed 3 w nocy ale to już nie na moje siły. Dla małego też chyba nie była to komfortowa sytuacja bo bardzo mało się odzywał.

Dziewczyny co chcą rodzić na polnej moja koleżanka tam rodziła parę dni temu a więc mam świeże info co i jak. A więc trzeba wziąć ze sobą:
- ręczniki
- kosmetyki dla siebie (pastę do zębów itp)
- kubek sztućce
- wodę taką z dzióbkiem
- piżamę można chociaż wymieniają jak często się chce
- ubranka dla dziecka na wyjście
- kocyk na okrycie do wyjścia
- chusteczki nawilżające dla maleństwa
- coś na przekąskę
- szlafrok
- laczki
- klapki pod prysznic
- nosidełko (bez tego nie wypuszczą ze szpitala pielęgniarki zapinają w nie i dają wypis)
Kosmetyki ubranka i pieluszki dla małego oraz podkłady podpaski są w szpitalu i nie trzeba brać. Chyba nic nie pominęłam

Wasza dyskusja na temat wózków i cen mnie powaliła. Każdy ma swoje możliwości finansowe i wie ile może przeznaczyć na zakup nie tylko wózka ale i też innych rzeczy przeznaczonych dla maluszka. Każda mamusia chce zapewnić jak najlepsze warunki dla swojej pociechy i każda robi to na miarę swoich możliwości. My mamy wózek używany Jedo Fyn i mi on odpowiada mam nadzieję że mojemu maluszkowi będzie w nim wygodnie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

HUBERT

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #665095 przez NataliaK
Dzięki dziewczyny za informacje o naszym szpitalu na polnej. Czyli podpasek też nie ma co pakować do torby. Fajnie, że wszystko nam zapewnią :)

nikaa myślę, że ta długośc gondoli jest ok! rzadko kiedy są wieksze które mają po 80cm mniej wiecej są zawsze między 73-80cm tak więc Twoja będzie w sam raz :)

dziubasek masz rację, że z tymi wózkami później się okaże, ze coś nam nie pasuje ale to właśnie wychodzi dopiero w użytkowaniu :) ja słyszałam od wielu osób, że takie wózki wielofunkcyjne są nie praktyczne bo zwykle okazuje się, że spacerówka jest za duża,ciężka i kupuje się jakąś mniejsza, no ale zobaczymy jak to będzie :) cycki mnie nie swędza ostatnio mnie bolały swędzi mnie za to brzuch :D

ja to jestem ciekawa która pierwsza się rozpakuje :D

11 lata 11 miesiąc temu #665098 przez karolinkanice16
mnie dzisiaj swędzą i to bardzo :P

11 lata 11 miesiąc temu #665162 przez kaska1982
Nikaa myślę, że taka długość gondoli jest jak najbardziej ok :) ale to sie pewnie sprawdzi podczas użytkowania, tak jak Dziubasek napisała :)

Mnie jak narazie nic nie swędzi, ale za to czuję ze rosną mimo tego, bo sie w stanik nie mieszczą :)

Widzę, że co szpital to inna taktyka. U nas do szpitala trzeba zabrać wszystko dla mamy, i ubranka dla dziecka na wypis, natomiast rzeczy dla dziecka na pobyt w szpitalu zapewnia szpital, poza pampersami i chusteczkami, to trzeba mieć swoje :silly:

Ciekawe która pierwsza urodzi, nie licząc mam bliźniaków, i umowionych cesarek, bo to bedzie planowane :)

Też zauwazyłam wczoraj trzy rozstepy albo jak na razie ciemne prążki na brzuchu, ale w miejscu blizny po oparzeniu z ubiegłego roku. Myślę, że akurat tam wychodzą bo słabsza jest w tym miejscu skóra. Tak sobie to tłumaczę, bo nigdzie indziej sie nie pokazały, ani na udach, ani piersiach. mam nadzieje, że te co wychodzą to będą juz te pierwsze i ostatnie zarazem :P

Kocham Cię syneczku!!!

11 lata 11 miesiąc temu #665164 przez bea2a
NataliaK podpaski/podkłady niby mają na Polnej ale po każdą następną trzeba iść do położnej i o nią prosić bo wydzielają. Lepiej chyba mieć swoją paczkę żeby się nie prosić. Oni też mają bella - wiem bo już kiedyś byłam w szpitalu 2 razy i używałam tych podkładów.

11 lata 11 miesiąc temu #665183 przez patrysia305
hej dziewczynki

Nataliak ja też wczoraj wieczorem miałam wysokie 165/95 ciśnienie, dziś jadę na wizytę zobaczymy co mi powie, nie chcę sie faszerować następnymi lekami, mam już zastrzyki, letrox na tarczyce i teraz moze kolejne , a z drugiej strony jeżeli to nie zaszkodzi małemu to mogę brać wszystko ;/ wczoraj miałam stresa przez to jak cholera

11 lata 11 miesiąc temu #665190 przez uniuni
Hej Mordeczki moje kochane :) ja znow na glukozie, powtarzam badanie tylko nie wiem do końca po co? Ktoś mnie oswieci? Czy cukrzyca ciążowa może sie 'cofnąć'? A może chodzi o to, ze może się pogorszyć? Powiem szczerze, ze po tych 5 tyg bez cukru teraz po 75g goukozy czuje się jak nacpana :D :woohoo:

Z wózkiem będzie jak z samochodem - jeździć jeździ, ale zawsze cos chciałoby sie wiecej, cos mniej. Cos będzie przeszkadzać, a coś polubimy szczególnie :) nie ma idealnych rozwiązań i przy tak ogromnym wyborze zawsze będzie gdzieś z tylu glowy siedzialo 'a moze tamten byłby lepszy' ;)

Cyce mnie nie swędzą, brzuch raczej tak i sutki mam teraz mega wrażliwe i bolesne przy byle dotyku :p

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665210 przez agniesia

Oto my na ostaniej prostej:)
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #665224 przez Nikaa
NataliaK i kaska1982 dzięki za odpowiedź :):)
mnie tylko czasami swędzą piersi za to pobolewała skóra wokół pępka - teraz przestało za to pępek mam cały "na wierzchu" :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665227 przez Patrizia
hej mamuski :)

Ja dzisiaj bez humorku nie mam na nic ochoty a remoncik ciagle trwa dzisiaj najgorsze bo kladzenie gladzi i zacieranie wiec sciera w lapki i sprzatanko bze zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce :P i ostatnio ruchy mojego maluszka sprawiaja mi bol najbardziej jak sie tak powoli przekreca z boku na bok ale z drugiej strony wczoraj moglam go za nozke chwycic :)

marta27 ladny brzusio :) agniesia Twoj brzuszek juz calkiem spory :)

cycki mnie nie swedza ale bola sutaski jak przez przypadek ostatnio sobie pazurkiem przejechalam po sutku to myslalam ze umre, brzuch jak narazie w calosci nie popekal ale to po porodzie wyjdzie jak to dziubasek pisala

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #665228 przez dorkiszon
siwa342 no to możesz sobie nawet 10 takich wózków kupić nie obchodzi mnie to jakoś szczególnie. Ja sie będę zawsze śmiała z takich wózków , bo mi sie nie podobają "nawet jakby kosztowały 100 zł".
Mnie nic nie swędzi, ani nie boli jeśli chodzi o cycki, za to bolały mnie na początku ciąży, że nawet bez stanika chodziłam. Czasami sie czuje ciężka, a czasami zapominam, że w ciąży jestem.
Więc róznie to bywa jakoś sobie nawet nie mogę wyobrazić, że za 2 miechy rodzę hahah

11 lata 11 miesiąc temu #665230 przez NataliaK
bea dzięki za informacje :) w takim razie zabiorę podpaski :)

uniuni szczerze to nie wiem po co tyle razy ta glukoza, cukrzyca pewnie może się pogorszyć ale chyba lepiej badać sobie glukometrem cukier i go kontrolować ale może u Ciebie maja inne metody :D

Moje ciśnienie wczoraj się uspokoiło więc poszłam spać bez stresu. Dziś wstałam z mężem o 6 i zmierzyłam z ciekawości i znowu bomba 164/105 od razu łyknęłam tabletkę ale o 9 znowy zmierzyłam i spadło minimalnie. Bede dziś cały czas to kontrolować i wezme leki jak jak miałam zalecone a jak nie beda pomagac to jutro dzwonie do mojej lekarki bo stresuje się tym ciśnieniem bo kilka osttanich dni nie mierzyłam bo było ok i zastanawiam sie czy z takim wysokim nie chodze czasem już dłużej :( nie chce żeby zaszkodziło mi albo dziecku.

także patrysia koniecznie poinformuj lekarza o Twoim ciśnieniu :)

Miałam w planach porządki ale mam to w nosie leże i się obijam żeby się nie męczyć dodatkowo...

11 lata 11 miesiąc temu #665232 przez Patrizia
az z ciekawosci zmierzylam sobie teraz cisnienie bo w domu nigdy nie mierze bo raczej sie dobrze czuje ;) teraz mam 130 na 85 to chyba dobre?

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #665241 przez Nikaa
Zobaczcie co znalazłam
domowa.tv/niedobre-rady-innych-mam-bedzie-jeszcze-gorzej/

jak tam u Was to wygląda ? :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #665242 przez sloneczko33
Pati masz super cisnienie :) ja wczoraj bylam na dniu matki u syna wrocilam przed 20

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka