BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #665348 przez Qltoorka
Marta27, a co to są "laczki"? :laugh:

Mam nadzieję, że każdy już powiedział co miał na temat drogich wózków, zasobności portfela...? :) Fakt, mnie też korci, by wypowiedzieć się na ten temat, opowiedzieć się po którejś ze stron, ale z racji aktualnego mojego statusu na forum nie powinnam być stronnicza :P

A dziubasek ma rację co do wózków-dlatego ja właśnie tym się kierowałam przy jego zakupie :) Mogłabym kupić nowy wózek do 2000 tys., bo tak się początkowo nastawiałam i za takimi wózkami się oglądałam, ale tak bardzo obawiałam się tego jaki okaże się "w praniu", że w końcu kupiłam używaną taniochę w bardzo dobrym stanie, bo jak nie będę z niego zadowolona to mi nie będzie przynajmniej żal i nie będę się piekliła, że teraz to już muszę tym jeździć tyle czasu :) A tak to się go popchnie za tyle za ile go kupiłam i "następny proszę" :) Zresztą, wszystkie moje koleżanki z wózków 3w1 lub 2w1 po okresie gondoli i mrozach zimowych przerzucają dzieciaczki do wózków typu "parasolka"... I ja chyba też tak zrobię-oglądałam już taką parasolkę z X-landera i byłam zachwycona jej zwrotnością i lekkością...

Poznanianki, fajnie macie w tym szpitalu na Polnej, o którym tak piszecie-możecie się spakować w reklamówkę ;)

agnesia, czy mi się wydaje, czy Tobie jeszcze brzuszek nie opadł, bo tak mi właśnie wygląda?

Patrizia, u mnie też remont trwa, ale ja się za robotę nie łapię :P Szkoda tylko, że mąż w tym tyg pracuje po 10h dziennie i w domu będzie o 19tej, więc za dużo nie porobi... Ale coś słyszałam, że w tym tyg jakieś wolne jest? Jakieś święto mamy?

sloneczko, jak to byłaś na Dniu Matki u syna? Synek nie mieszka z Tobą?

A ja poprałam i poprasowałam ubranka w rozmiarze 56...I co się okazało? Że myślałam, że mam TAK DUŻO ciuchów, a wyszło po posegregowaniu, że z tego rozmiaru mam 4 body z krótkim rękawem, 3 z długim, 3 pary śpioszków i 3 pajacyki...Oprócz tego mam więcej jakichś bajeranckich spodni i koszulek/koszul.... Nie sądzicie, że powinnam się jeszcze zaopatrzyć w ubranka, bo nie wyrobię z ich zmianą i praniem? Czy raczej już to olać, skoro się mówi, że z tego rozmiaru to dzieciaczek najszybciej wyrasta, a czasem jest już tak duży, że od razu zakłada się mu rozmiar 62...?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665355 przez carmelove
Qltoorka mam podobne ilości ubranek i nie kupuje wiecej.

mam w rodzinie 4 miesiecznego maluszka i on w tych ubrankach 56 był moze z 2 tygodnie, a do tego spokojnie można było ubierac mu ubranka 62, były po prostu luźniejsze...

a tak w ogole to witam nowe mamuśki !

promocje w 5 10 15 super, ale wiekszośc już sprzedana :P

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 11 miesiąc temu #665359 przez nala
Qltoorka, moim zdaniem nie ma co przesadzać z ciuszkami w rozm. 56. Nie wiem jak dużo masz tych w rozm. 62, ale czasami dzieci się rodzą i już 56 jest za małe. Więc zawsze można założyć 62 i podwinąć rękawy. Ja też nie mam zbyt wiele ciuszków w rozm. 56, pewnie gdzieś tyle co Ty i uważam, że wystarczy a ewentualnie zawsze można wysłać chłopa do marketu po jakiś pack bodziaków w danym rozmiarze :)

11 lata 11 miesiąc temu #665362 przez Nikaa
Qltoorka laczki inaczej kapcie :P nie znasz tego sformułowania :D?
ja mam parę ubranek w rozmiarze 56 cm i chyba więcej nie kupie ... w razie W założę luźniejsze 62 i tyle

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #665363 przez Marta27
Qltoorka "laczek" to inaczej kapcie tylko że w gwarze poznańskiej

HUBERT

11 lata 11 miesiąc temu #665368 przez Patrizia
karolina_p baby merc Q7 to wozek ktory mam tez upatrzony ale chcialabym go zobaczyc na zywo podotykac i pojezdzic

Qulturka tez mi sie wydawalo ze mam ciuszkow dosc sporo ale jak wzielam sie za segregacje t wyszlo ze tych malutkich to tylko pare dokupilam troszke ale bez przesady z racji tego ze gin mi pwiedzial ze chlopak raczej z tych wiekszych bedzie :) wiec nawet nie wiem czy sie zmiesci w 56 :P

Fajnie macie ze wasze szpitale daja wam duzo rzeczy u mnie trzeba miec swoje wszystko no oprocz butelki :P wiec nie wiem czy sie zmieszcze do jednej torby, dobra trzeba sie brac za jakis obiadek

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #665369 przez carmelove
a my na klapki mówimy laćki :P

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 11 miesiąc temu #665377 przez Patrizia
dziewczyny wlasnie sie dowiedzialam ze pasal o 2 w nocy odeszly wody i trafila do szpitala jutro z rana prawdopodobnie bedzie miec cesarke wiec nie obijac sie pakowac torby do szpitala bo nigdy nic nie wiadomo

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665378 przez kasiak
Dzień dobry wszystkim kobietkom :)
Wczorajszy dzień spędziliśmy ze znajomymi, było też dwóch małych rozbójników, obaj 11-miesięczni, słodkie łobuziaki :laugh: nie miałam za bardzo siły, żeby się za nimi uganiać, ale fajnie się ich oglądało :)
Nastawiłam pranie i oglądam film. Pogoda się zepsuła, na szczęście dla mnie :) wolę jak jest chłodniej.
Co do ubranek to też mam problem, niby dużo tego, ale pewnie kilka śpiochów więcej nie zaszkodzi.

O kurcze, mam nadzieję, że z pasal wszystko będzie w porządku.

11 lata 11 miesiąc temu #665381 przez karolina_p123
Patrizia ja już 3 razy jeździłam :P do mnie przemawiają podstawa-koła pompowane są bardzo skrętne i spore myślę że sprawdzą się najbardziej zimą kiedy pewnie nadejdzie czas na zmianę gondoli w spacerówkę (na wiosnę-lato wiadomo można kupić jakąś tanią lekką spacerówkę no i bąble będą już prawie roczne), amortyzatory, regulowana rączka, wybór kierunku jazdy no i metalowa rama także ja jestem zdecydowana. Tak na marginesie w sobotę widziałam też model baby design model lupo www.babydesign.eu/produkt/id/65
niebieski pięknie wyglądał ale jak dla mnie 1350 zł to sporo {wygląd to nie wszystko) w to konto dokupię jakiś leżaczek i może krzesełko do karmienia dla małego coby nie przyzwyczajać do noszenia na rączkach i by mógł np. pomagać mamci gotować obiad dla taty :P

11 lata 11 miesiąc temu #665387 przez Patrizia
karolna_p123 no wlasnie ten baby merc caly czas mi w glowie siedzi a Ty zamawiasz go przez allegro czy masz klo siebie sklep ktory go ma?? u mnie narazie w sklepach to tylko moga zamowic wiec nie mialam okazji go podotykac a jaki kolorek kupujesz??

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #665393 przez Nikaa
Patrizia oooooo już kolejna lipcówka pojechała na porodówkę no to teraz tylko 3mać kciuki by było wszystko w porządku :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665394 przez Qltoorka
Nikaa napisał:

Qltoorka laczki inaczej kapcie :P nie znasz tego sformułowania :D?

Nikaa, u nas tak potocznie, ale bardzo rzadko używa się raczej określenia "laćki", ale "laczki" jeszcze nie słyszałam :laugh:
Carmelove tez już to potwierdziła :) Widać, że też ślązara :laugh:

Uuuu, pasal, WOW, a jeszcze wczoraj wieczorem pisała tutaj i chyba nic nie zapowiadało.... No to trzymamy kciuki mocno i czekamy na wieści :kiss: :kiss: :kiss:
Patrizia, a skąd masz te wieści?

11 lata 11 miesiąc temu #665398 przez Joanna89
hej mamki :)
Zrobiłam dziś porządek w papierach uf... :D co za męka!
Smażę udka na obiadek. Słonko powoli wychodzi więc pewnie zaliczymy jakiś spacerek.

O rany kolejna lipcówka rodzi ! :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #665400 przez karolina_p123
Patrizia z racji, że mąż miał sobotę pracującą byliśmy w Warszawie w takim centrum hal handlowych są tam 2 stanowiska z wózkami i wszystkimi rzeczami dla dzieci po pieluchy i ubranka :P
Nam sprowadzić mieli 3 kolory:
www.facebook.com/photo.php?fbid=33143631...n.jpg&size=960%2C678

www.facebook.com/photo.php?fbid=33143618...04164&type=3&theater

i ten, który już widzieliśmy na żywo i na który byliśmy nastawieni:
www.facebook.com/photo.php?fbid=33143530...n.jpg&size=960%2C678

ale ten ostatni nie dojechał a dokładnie dostawca przywiózł inny model katalogowy przez pomyłkę. Jedziemy też w tą sobotę tam bo mają nam przywieźć ten jaśniejszy szary.
Ja lubię takie stonowane kolory a ten jasny szary ma prawie białe te elementy bardzo ładnie to wygląda dzięki temu nie jest taki ciemny jak te 2 wyżej a zawsze koloru można dodać jakimś kocykiem czy kołderką i tak też będę robić. Jak to mawiają co za dużo to i świnia nie chce :P

pasal trzymamy kciuki

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka