BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

13 lata 1 miesiąc temu #667273 przez agusiaa26
karolinap napisał:

Agusiaa26 Pewnie, musimy jeszcze trochę wytrzymać :) nikt nie mówił, ze bedzie łatwo ;)
Magdalenagal Ty to masz z tymi finansami :) Moze na tej końcówce ciazy maz przejmie zajmowanie się pienizami, przelewami ;) dobrze, ze kolejna historia dobrze się skończyła :* ;)

Karolina oczywiście bardzo ci współczuje bo jak mnie złapie na chwile to cierpię a ty miałaś ten skurcz bardzo długi wiec moge sobie tylko wyobrazic ból :/
Pocieszajmy się że przy porodzie będzie gorzej :laugh:

Magdalena dajesz do pieca z tymi tekstami :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #667277 przez agusiaa26
Lacrijka super że wszystko u was w porzątku, no a ty mamusia możesz być z siebie dumna że tak świetnie znosisz ciążę i to bliźniaczą :)
Chyba widze te malusie stópki i już mnie skręca taka słodycz :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #667279 przez karolinap
Agusiaa26 No ja byłam wczoraj przerażona jak TO poczułam i mowie do A. ze juz wiem ze bedzie ciężko przy porodzie. Jak przy takim skurczu miałam łzy w oczach to co to bedzie na porowodce :D

Lacrijka To dobrze, ze zdrowy okaz z Ciebie, odpoczywajcie i czekajcie do 17nastego ;)
Nie umiem ich dostrzec na tym zdjęciu ;) ale na pewno są śliczne :)

O matko! 1000 stron :side:

13 lata 1 miesiąc temu #667296 przez kaska1982
Kasiak znam ten ból :( całymi dniami siedzę sama, dobrze ze mam psa :) ale tak na poważnie tomój S też do wieczora w pracy, potem przychodzi i dosłownie pada, je obiado-kolację i idzie spac. Wstaje wcześnie i tyle go widze. Nie mówie już o jakims wspólnym spędzeniu czasu, czy zakupach. Wolna ma niedziele, to chce zwyczajnie w świecie odpocząć. Ale już mu tyle trułam, że w piątek jest umówiony na spotkanie w sprawie pracy na miejscu i w budżetówce :)

Karolinap ja nie miałam jeszcze czegos podobnego, moje skurcze to tylko kilkusekundowe, ale przy takim długim to też bym sie wystraszyła :( i chyba przy następnym razie to bym poradziła sie lekarza albo położnej :) trzymam kciuki, żeby sie tak czesto nie pojawiało :)

karolinkanice jeśli to jakas super okazja to kupuj :) fajne cacko :) ja mam leżaczek-bujaczek bez takich bajerów, ale gdybym nie miała to bym sie chyba zastanowiła :)

Madziu ty to masz perypetię z tym kontem i pieniędzmi ;) Ale nie denerwuj sie bo synek faktycznie sie wkurzy i wyjdzie wczesniej :) a lepiej żeby jeszcze troche posiedział w brzuszku :) Spokojnie i bez nerwów :)odpoczywamy i pachniemy a nie stresujemy :)

Lacrija śliczne te stópki :) No i niech dziewczynki siedzą jak najdłużej w ciepełku :)

1000 stron juz naprodukowałyśmy :) ale nam to poszło :) niedawno było 400 :) ale fakt, plotkary z nas :)

Ja wczoraj byłam u kolezanki, tej co za mnie pracuje i nie żałuje wcale ze jestem na zwolnieniiu. Wykorzystują ją na maxa, zero pozytywnego docenienia, nie mówiąc juz o finansowym wsparciu. Po prostu dziewczyna jest na zastępstwie, to rzucaja jej jakieśochłapy :( masakra... Śmiałam się, że jak urodzę, to rok urlopu macierzyńskiego, a potem znowu zajdę w ciąże i kolejne 9 m-cy na zwolnieniu i rok urlopu :) na razie to tylko żarty ale jak sie zdecydujemy na drugie dziecko to kto wie czy nie zrealizuje tego planu :)
Mateusz całą noc dawał mi sie we znaki i teraz też wariuje :) kiedy to dziecko spi? chyba bedzie nadpobudliwe jak mamusia :) mam dzis ambitny plan w kuchni :) ciasto, sprzątanko, pranie i obiad na dzis i jutro żeby jutro móc odpoczywac razem z moim S :)

Miłego dnia kochane :)

Kocham Cię syneczku!!!

13 lata 1 miesiąc temu #667297 przez Lacrijka
Stópki są pod strzałkami :laugh:
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #667303 przez NataliaK
Lacrijka dużo odpoczywaj i dotrwasz do 17 :) nie wiem czy moja interpretacja obrazka jest prawidłow ale chyba tez widzę stópke z paluszkami :D

Qultoorka pytałaś jak moje ciśnienie, otóż dziś od rana super! wczoraj wieczorem jeszcze było wysokie przed zażyciem leku a dziś tak jak zawsze po 6 rano juz miałam 160/105 to dziś super bo 118/90. Leki działają! teraz tez jest w porządku. Będe stale kontrolować mam nadzieję, zę się ustabilizuje bo pomimo tego że dzis jest ok to tabletki łykam :) Ze cesarka jest wskazana przy nadciśnieniu wiem ale mam nadzieję, że mnie to ominie, lekarz jeszcze nic nie mówił bo dopiero to u mnie nie dawno stwierdzono więc obserwuję jak jest i zobaczymy na następnej wizycie :)

Dziś rano też miałam skurczyk jak usiadłam na toalecie...ałć! na szczęście szybko minął.

zaświeciło u mnie w końcu słonko! zobaczymy na jak długo ale od razu lepiej się czuję!

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #667304 przez karolinap
Lacrijka Piękne malutkie stopki :)
Ja szukałam na zdjęciu większych części ciała Lacrijeczek :)

Kaska1982 Tak, jeśli by się po powtórzyło i tak długo mnie trzymalo to na pewno wybiorę się do położnej czy lekarza. Bo w końcu nie wiem czy to normalne czy nie :|

13 lata 1 miesiąc temu #667311 przez kasiak
Przykro mi Lacrijko ale nawet ze strzałkami dużo nie widzę :P Ale niedługo pokażesz nam już wyklute stópki :laugh:

Nocka była tragiczna, bezsenność mnie dopadła i skurcze nocne :( już niedługo, jeszcze ze 3tyg i mam nadzieję, że Sebek będzie chcial wyjść :cheer: a mąż się przeczulony zrobił, jak tylko jęknę albo próbuje się obrócić na drugi bok to się od razu budzi, dopiero jak mu powiem, ze jeszcze nie rodzę to zasypia z powrotem :laugh:
Macie pomysła na jakieś dobre śniadanie? Otwieram lodówkę i nie mam ochoty na nic, dosłownie mnie cofa jak mam coś zjeść :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #667360 przez dziubasek
Wiatam z rana :)
Lacra mam nadzieje ze ty juz zwarta i gotowa :) stopki cudne a ile cinki waza? nie ma co jestes nastepna w kolejce do rozpakowania :)
Czekam z uteskniem na ten czerwiec az zacznie sie cos dziac :)
A ja wczoraj na wizycie mialam bardzo niskie cisnienie 90/50 ale powiedzieli ze jest w normie, u nas wreszcie piekna pogoda :laugh:
Ide zaraz z Miss na playgroup( ehh jak ja nie lubie tam chodzic :angry: ) same polskie marudzace niepracujace matki- chodze tam tylko dla mojej malenkiej
Madzialenka ty juz sie do konta nie zblizaj, bo jeszcze nam urodzisz z nerwow ;) niech teraz mezus przejmie paleczke ;)

13 lata 1 miesiąc temu #667401 przez dorkiszon
Sylwia przedłużyli mi umowe do dnia porodu i wtedy automatycznie należy mi się roczny macierzyński.
Jeśli jednak chodzi o twoje podejście do produktu, ze za jakość trzeba zapłacić grubą kase to ja się z tym delikatnie nie zgodzę.
Ponieważ, żeby mieć coś dobrej jakości nie zawsze trzeba przepłacać często płacisz za firmę nie za jakość, a produkt jest warty o wiele mniej. Prosty przykład masz nawet w głupiej aptece kupujesz lekarstwo , a za połowe mniej masz identyczny odpowiednik z tym samym składem ?
Więc pytanie brzmi za co płacisz w tamtym leku ? No za firmę , bo producent wymyślił sobie taka , a nie inna cenę. I co sądzisz , ze ten odpowiednik jest gorszej jakości ? Tak właśnie na ludzi działa reklama jedni są mniej podatni na reklame drudzy bardziej.
Ja nigdy nie kupuje tandety , a nie przepłacam i także lubię produkty dobrej jakości.
Drugi przykład masz właśnie na wózku dlaczego wszystkie drogie wózki i te znane są aluminiowe ?
Utarło się , ze wózek musi być mega lekki ( nie wiem dlaczego , bo przecież wózków nie nosimy tylko nim jeździmy, a do bagażnika wkłada się go jednym zamachem) tym samym łamią się te wózki tj. ich ramy, bo aluminium to aluminium zawsze będzie miekkie i żaden najlepszy producent tego nie zmieni. No i nie ważne jest czy rama jest trwała , ważne dla ludzi jest waga , bo właśnie działa na nich sugestia innych , że wózek ma być lekki i koniec.
No i tak się łamią ramy w tych drogich wózkach no i gdzie tu jest jakość ?
Dlatego też mowie o tym, że dla lansu są te wózki , a nie dla jakości czy praktyczności.
Tym samym , zeby nie było nie porozumień nie bronie nikomu tego kupować, żeby być innym i wyróżnionym.
Np. Jezus chodził w sandałkach, ale dziś zyjemy w innym świecie ocenia się ludzi po wyglądzie, ubiorze i majątku. Dlatego zanim kogoś poznam tez , go tak oceniam, bo ludzie chcą żeby ich tak oceniac po to się właśnie lansują ubierają w drogie szaty itp. Wszystko dziś jest obciachem także czasy są okrutne no i ludzie też. Obciach jest mieć zwykłe adidasy, obciach jest mieć tańszy zwykły wózek . Zatraciliśmy sens życia , a szczególnie w Polsce biednym kraju, gdzie bogactwo robi z nas kogoś lepszego wielkiego pana i władce. Nawet kościól jest nastawiony na zysk, gdzie tu jest Bóg , gdzie ta wiara? Czemu wszyscy chodzą w najlepszych ubraniach do kościoła czy tam się ocenia ubiór ? No zwykły lans się z tego zrobił kto ladniej wygląda. Myslicie, że Bóg w którego wierzycie ocenia wasz ubiór ? To po co tak wszyscy robią ? Świeto się świeci, a nie wygląda (to tak przy okazji).
Nawet najwiekszy głupek jak ubierze się jak wypasiony raper (przykładowo) będzie cool dlaczego, bo jest wylansowany. I jakby wtedy nie liczy się to co ma w głowie tylko jak wygląda. Zatracamy prawdziwe wartości. Dlatego wszędzie trwa licytacja nawet w wyprawce dla dziecka kto kupił lepszy kocyk, smoczek itp. , a producenci mają raj i czysty zysk i wyzysk na kobietach w ciąży.
Takie moje rozważania :D

Z poważaniem:
Dorkiszon :P

13 lata 1 miesiąc temu #667409 przez Marta27
Witajcie
ja już od 7 na nogach z samego rana pokłóciłam się z mężem i aż się popłakałam co mi się rzadko zdarza :(

Ja nie miałam jeszcze żadnych skurczy chyba że były takie których nie czułam

Dziś miałam akcje depilacja trochę się namęczyłam ale dałam radę

Wczoraj dotarł do mnie podgrzewacz zobaczymy jak się sprawdzi

Wczoraj weszłam do Pepcco (nie do tego co zawsze chodzę) i był ten kocyk co kupiła Asia tylko że z zółtą ramówką

Dziś mnie czeka do przejechania ponad 150 km za kierownicą

HUBERT

13 lata 1 miesiąc temu #667419 przez Lacrijka
Dzióbasku - jako że dziś nastala środa, a obiecałam sobie że we środe sie spakuje toooooo, więc, iż aż żeeeee od 3 godzin juz sie zbieram na góre żeby to zrobic.. Moze tego dzis dokonam haha Wszystko spoko, tylko te schody :lol: :lol: :lol:

Kluśty moje ważą juz po ok 2500gr ale to tak na oko bo niestety juz ciężko je pomierzyc w miare dokładnie..dok chyba sam nie wiedział która noga, ręka czyja haha I że niby ja na trzeciego ?? no pewnie tak.. Chociaz chciałabym wytrzymac do 17ego.. no ale jak sie wyklują wcześniej to tez pokocham jak własne :laugh:
No dobra, to kopa na zapęd mi dajcie to moze pojde..zostały mi jakies 3h bo pozniej musze bumka z warsztata odebrac.. Nadstawiam się
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #667428 przez dorkiszon
mgdalena zacznij wierzyc w siebie, a nie horoskopy hahahah :D
Lacrijka już niedługo będą bliźniorki :D wzrusza mnie to , bo mój kolega co obok mieszka tez ma bliźniaki dwujajowe w sumie to dwojaczki chyba jest poprawnie w takim wypadku.
Kochane są chodzą do żłobka i maja niecałe 2 latka i mówia juz pełnymi zdaniami leci ten czas niedawno były maluskie w wózeczku.

13 lata 1 miesiąc temu #667438 przez emi87
agniesia w takim razie zycze powodzenia na wizycie i trzymam kciuki :)

oj Madziu ty to zawsze masz jakies perypetie :) nie martw sie kochana :* grunt ze sie kaska zgadza :) a to malutki dalej w pionie? i lekarz cos mówił ze jak sie nie przekreci to cc?? miłych zakupków - też niedługo wyruszamy hehe
a moze ty w totka zagraj cooo?? :silly:

lacra no to nieźle nam sie tu trzymasz-pięknie donosisz ta ciąze :) widze ze chyba juz tam dziewczynom ciasnawo troszke :D no w sumie jak takie duże kobitki :P czyli rozumiem ze juz bliziutko rozwiązania??
hehe a stópki wygladaja jak w baletkach hihi :woohoo:
masz ode mnie kopa do pakowania!

Natalka super ze cisnienie pod kontrolą :)

Marta juz hormony siegaja zenitu - a p porodzie podobno jeszcze bardziej buzuja :D dobrze bedzie kochana :)

ktos wie co u naszej pasal???? czy juz tuli malutkie??

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #667458 przez magdalenagal
Wróciliśmy,

Marta27 Kochana nie denerwuj się na Małża. Oni są biedni bo są facetami. Wiesz mniej rozwinięte myślenie itp itd. Tulimy :kiss: i uważaj na siebie za kierownicą. Wiem po sobie że skupienie nie jest na najwyższym poziomie...

Dorkiszon- Jezus chodził w sandałkach bo w Jerozolimie jest ciepło i bał się że mu będą kopytka walić :D :P

emi87 no właśnie mówił że do 32 tyg powinien się obrócić. W poniedziałek idę na przegląd więc dowiem się czy moje przypuszczenia się potwierdziły. Gin na razie nic nie mówił o cc. Ja wolałabym rodzić naturalnie ale moje Dziecko jest chyba zbyt uparte żeby się obrócić albo ma coś po Matce i próbuje mi udowodnić kto rozdaje karty ;-) moje Szczęście! Jak mu tak wygodnie niech siedzi.

Lacrijka trzymam za Was kciuki. I za przenoszenie do 18 czerwca ;-) (bo 17 to za mało ;-))

Dziewczyny mój Monsz na finansach i kontach internetowych zna się jak Żyd na gwiazdach. Więc przekazanie Mu finansów byłoby, kolokwialnie rzecz ujmując nieroztropne :D A przeczyszczone jelitka to jeszcze nic strasznego :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka