- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Rano byłam na basenie i zakupach, teraz wybieram się do babci na obiadek gołąbki tak mi się przy chciało hehe:)
Popołudniu wybieramy się na spacer dotlenić brzuszek.
Moja torba też jeszcze nie spakowana:P
miłego dzionka gaduły!

- kaska1982
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.

Jakiego mam lenia

Dziś mam w planach klopsiki w sosie koperkowym i młode ziemniaczki

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój mąsz ma w pracy kolegów którzy nie dosc ze ledwo wiązą koniec z koncem-a zarabiają naprawdę sporo, biorą jeszcze kredyty na zakup najnowszych modeli telefonów bo przecież oni tyle zarabiaja a nie stac ich na najnowszy model za 3 lub 4 tys?? Toż to wstyd by było pokazać sie w pracy bez takiego bajeru... Masakra, co starsi to glupsi, ale co zrobić każdy sobie rzepke skrobie

U mnie penne z sosem pieczarkowym i mięskiem:)
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
No sorry ale jak widzę młodych gniewnych, którzy do teatru przychodzą w obcisłych dżinsach i T-shircie a obok starszą Panią ubraną, prawdopodobnie w najlepszy strój jaki ma w domu - to wybacz, ale uważam, że strój młodego a nie tej Pani jest nie na miejscu i tyle ...
Poza tym w takich krajach jak Włochy, Chorwacją itd. mogą Ciebie nie wpuścić do kościoła w stroju turysty bo dla nich to jest brak szacunku i tyle. Nie wiesz czy ubierając się dana osoba zrobiła to dla lansu no bo skąd to możesz wiedzieć ? Ocenianie kogoś po tym jak się ubrał do kościoła no nie wiem czy to taki dobry sposób na poznanie ludzi. Poza tym w kościele powinno się skupić na modlitwie a nie na tym kto jaki ma strój i tyle

- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Co do kasy (miałam się więcej nie wypowiadać ale nie umiem papy na kłódkę utrzymać...) dużo zależy od mentalności a nie zasobności portfela. Jak ktoś jest nowobogacki to będzie kawior jadł jak pasztetową. A ludzie z klasą nie obnoszą się ze swoją zamożnością. I zgadzam się z Niką, że strój powinien być dobrany do okazji- więc Kościół, teatr czy choćby egzaminy to czas aby pokazać się godnie a nie swobodnie. Takie czasy... Ludzi nie powinno się pouczać żeby się nie lansowali ale żeby potrafili się zachować.
Łazi za mną spaghetti carbonarra.
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Każdy niech kupuje to co mu się podoba i tyle.
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

- siwa342
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Byłam w aptece wykupić lek który mam teraz 2 tyg przyjmować z powodu toxo(Biseptol) i pani farmaceutka mega się zdziwiła, że mam go łykać skoro jestem w ciąży. No to ja oczywiście w internet i czytam, że faktycznie nie powinno się go brać bo może powodować uszkodzenia płodu. Na ulotce tego nie ma a na ulotce w internecie jest napisane, że nie jest wskazany w ostatnim trymestrze ciąży i nie powinno się go przyjmować. I bądź tu mądry skoro zapisuje Ci go specjalista? Dzwoniłam do mojej gin ale nie odbiera bo ma teraz gabinet. Zadzwonie w piątek rano jeszcze bo juz sama nie wiem co z tym cholerstwem...
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

Co do zmobilizowania męża, by zaczął szybciej machać pędzlem to myślę, że argument, że nie powinno się wnosić nowonarodzonego dziecka do świeżo pomalowanego pomieszczenia powinien zadziałać. Pokój powinien być pomalowany przynajmniej 4 tygodnie przed narodzinami... Tak piszę, a sama nie zdążę chyba, jesteśmy na etapie gipsowania ścian....
Na potwierdzenie mych słów, jak zwykle wyszukałam linka

www.zapytajpolozna.pl/ciaza/pokoj-dla-dz...oju-dla-dziecka.html
agnesia, Ty już pewnie po wizycie lakarskiej, więc się z kciukami spóźniłam, ale czekam na relację

magda, Ty już lepiej trzymaj się z dala od bankomatów, kont przez neta do porodu....

Lacra, super, że z naszymi Lacriuszkami i ich mamą, of course, wszystko ok

karolinap, jak to co będzie? Będziesz się drzeć w niebogłosy

agusiaa26, no z tą komunią to masz rację... Moja przyjaciółka robiła tydzień temu komunię swej córce i jaki prezencik m.in. córka dostała? Kino domowe....no błagam...to dla niej czy dla rodziców ma być...? A i w naszych czasach, choć wtedy dostawało się tylko zegarki z długopisem

- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Myślę że skoro twoja pani dokor tak zalecila to dobrze jest to brac, ale upewnij sie dla świętego spokoju i daj znac:)
- sloneczko33
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Istnieje prawdopodobieństwo, że lek odzdziałuje na płód. Nie wolno zażywać leku w okresie ciąży.
Nie zaleca się stosowania w końcowym okresie ciąży, z uwagi na możliwość wystąpienia u noworodka żółtaczki jąder podkorowych mózgu. Lek może być przyjmowany w początkowym okresie ciąży jedynie w przypadkach, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważ anad potencjalnym zagrożeniem dla płodu.
W doświadczeniach na zwierzętach, bardzo wysokie dawki kotrimoksazolu powodowały powstawanie wad rozwojowych u płodu, typowych dla substancji antagonistycznych do kwasu foliowego. Obserwacje dotyczące zastosowania kotrimoksazolu u kobiet w ciąży, przegląd piśmiennictwa i doniesienia dotyczące wad rozwojowych świadczą jednak, że stosowanie produktu nie stwarza istotnego ryzyka działań teratogennych u ludzi. Ponieważ zarówno trimetoprim, jak i sulfametoksazol przenikają przez barierę łożyskową, produkt może być stosowany w czasie ciąży jedynie wtedy, gdy oczekiwany efekt leczniczy uzasadnia potencjalne ryzyko dla płodu. Kobietom w ciąży stosującym kotrimoksazol zaleca się jednoczesne przyjmowanie 5-10 mg kwasu foliowego dziennie. W ostatnim okresie ciąży, jeżeli tylko jest to możliwe, powinno się unikać stosowania produktu, w związku z ryzykiem wystąpienia u noworodka żółtaczki jąder podkorowych mózgu.