BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #695826 przez siwa342
kasiak nie ma jak cycu mamusi :D

MAJA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #695830 przez nikita
tu macie ulotke do tamtum rosa
www.tantumrosa.pl/assets/pdf/ulotka.pdf

11 lata 11 miesiąc temu #695833 przez Patrizia
Jamajak jedna saazetke rozpuszczasz w pol litrze ja mialam taka po wodzie i naprawde dawalo ulge tylko musisz sobie pczytAc bo z tego co pamietam moglo sie tantum rosa uzywac chyba 7 dni i polewac 2 razy dziennie ale naprawde przynosi ulge

Ksawerek(*)

11 lata 11 miesiąc temu #695834 przez dziubasek
Jamajka kochana ona przy mnie to mnie wychwala pod niebiosa, a tak na serio to nie raz mi dupsko obrobila :angry: ale cóż to tylko tesciowa i mam to gdzieś co o mnie mowi ;) ona ma nerwy bo moja Majka za parę lat bedzie wykonywać więcej czynności domowych niż jej 15letnia corka( o ile juz tak nie jest ;) )
Kaska i Karolina pewnie juz na porodówce, a może juz po :)
A ja to tantum Rossa też kupiłam ( uwaga u mnie za 10 saszetek zapłaciłam ponad 10funtow czyli jakieś 50zl)
Ahh zapomniałam wam napisać ze mam znowu anemie( dostałam dzisiaj list ze szpitala) i będę dostawać dożylnie ( bo doustnie mój organizm nie przyjmuje witamin) żelazo... Z Miss miałam to samo tylko dużo wcześniej...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #695837 przez siwa342
www.doz.pl/apteka/p56368-Tantum_Rosa_500...ownolegly10_saszetek

znalazłam w swojej aptece i to chyba o takich saszetkach mowa??

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #695843 przez Jamajka
Dzięki dziewczyny za info o tantum rosa. Ja myślałam, że będę 'psiukać' po każdym skorzystaniu z Wc, ale mówicie, że 2 razy dziennie to 2 razy dziennie :)

Dziubas a jaki masz wynik hemoglobiny? Na pewno Cię szybko podleczą. A teściowa niech patrzy na Ciebie i się uczy :D

Ja jak leżałam w szpitalu to przyszła leżeć dziewczyna też z anemią.. 2 miesiąc ciąży. Tylko, że jak norma na hemoglobinę jest między 11-12 jednostek, to ona miała 5 :ohmy: Pani ordynator się strasznie dziwiła, że ona w ogóle stoi na nogach i się nie przewraca :ohmy: młoda siksa, wegetarianka, sucha jak patyk i z obsesją na punkcie wagi (mówiła, że ma nadzieję, że więcej niż 5 kg w ciąży nie przytyje) uhm.. jasne.. już ją widzę :ohmy: aż mi się przewalać oczami odechciało przy niej, bo męczące dosyć.. :P także mają niektóre małolaty nasrane we łbach, a ciąża to dla nich raczej rewia mody niż dbałość o zdrowie swoje i dziecka :angry:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #695855 przez dziubasek
Jamajka my tutaj niemamy wgladu w wyniki, jak jest cos nie tak to dostaje sie list do domu albo przyjezdzaja osobiscie cie powiadomic... Ja czulam ze cos nie gra i powiedzialam ze czasami mi slabo itp. zrobili wyniki krwi no i wyszlo... ja juz te zastrzyki bralam z Miss przez 3 m-ce, pomogly wtedy teraz tez pomoga :)
Siwa ja mam takie www.doz.pl/apteka/p53320-Tantum_Rosa_500..._roztworu_6_saszetek

11 lata 11 miesiąc temu #695871 przez Qltoorka
Napisalam smsa do kaski już chyba z pół godz temu, ze trzymamy za nią kciuki.... Nie odpisuje, więc na bank się dzieje....
Ciekawe jak karolina... O której ona ostatniego posta skrobnela?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #695873 przez karolinap
Na kibelek chodze caly czas ale skurcze ustąpiły :) Na porodowke nie jadę :) Tak myślałam, ze to byla taka akcja przepowiadająca.
Brzuch mam twardy, tak o 21 Pola urządziła taki koncert ze myślałam ze wyjdzie z tego brzucha tak kopala.
Pranko powieszona wiec siedzę i zachwycam się zapachem :)
A. juz śpi, a ja mam oczy jak 5zl :)
Ogólnie to ciesze się, ze coś zaczyna się dziać bo chce juz mieć Polcie przy sobie :) Tylko z tego co widzę, to jak się nie dzieje nic konkretnego, np. Odejście wód czy skurcze co 5 minut to moze to potrwać kilka dobrych dni ;)

Qltoorka - wiec czekamy na wieści od Kasi, tzn od Ciebie, jak odpisze to daj znac :)

11 lata 11 miesiąc temu #695875 przez Qltoorka
A ja już chcialam do Ciebie też smsa walić :-P
Kaska to moze i tu się odezwie, bo ze szpitala bez problemu pisała na forum...
No to chyba ona będzie pierwsza "pelnoprawna" lipcowka....
A wiecie, ze czerwiec zamknelysmy z bilansem 10 rozpakowanych mamusiek?

11 lata 11 miesiąc temu #695876 przez kasiak
Podglądnęłam przedtem ta belkę i faktycznie ciasno się robi :laugh: tyle bobasków już mamy, a ile jeszcze do końca :cheer:

Wołałam męża na wyro co by się przytulić trochę żeby się pominięty nie czuł, a nasza mała maruda chyba znowu kupsko walnęła...a jak kupa to i karmić trzeba będzie ;) i poprzytulać się nie zdarzymy...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #695905 przez emi87
witam z rana :) o 6 obudził mnie juz gód - odeśpie w dzień hehe :P u nas też narazie cisza i nic sie nie dzieje...no ale mamy jeszcze półtora tyg :)o suwaczek mi stanął na dniu wczorajszym :unsure:

kasiak Sebek jest boski!! a mina w wanience wymiata hehe

dziubasek o masz ci los - 2 tyg ci zostało i anemia echhh dobrze w sumie ze na końcówce a nie przez całą ciąże by ci dupsko kłuli :*

karolinap no najwazniejsze ze zaczyna sie dziać - wiesz ze juz bliziutko i będziesz mieć Polcie przy sobie :)

Qltoorka o to nieźle lipcówki poszalały :D

11 lata 11 miesiąc temu #695918 przez NataliaK
mnie też obudził głód :D i musiałam sprawdzić czy coś się wykluło a tu cisza hehe a teraz udaję się na drzemkę ;)

11 lata 11 miesiąc temu #695952 przez mycha7
Witam z rana :)

Zobaczcie co to ludzie nie wymyślą :) babyonline.pl/zakupy_wozki_foteliki_galeria.html?galg_id=3144

Któraś z Was ma już zakupiony Quinny więc może taka deska jej się przyda, hehe.

Miłego dnia.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #695975 przez Kamilka22
HEJ:)

Wczoraj byłam u lekarza po zwolnienie. W sobotę mam przyjść do niego jeszcze na wizytę zbada mnie zobaczy jak ta moja szyjka się miewa . Jeżeli nadal nic z nią nie będzie to idę do szpitala ale nie w mojej miejscowości tylko oddalonej o 30km. bo tam mają żel który przyspiesza dojrzewanie szyjki macicy, bo u mnie w Gorzowie w szpitalu tego nie mają. Ale jeżeli będą postępy w sobotę czyli szyjka skrócona to idę wtedy normalnie na wywołanie do mnie tutaj do Gorzowa. Więc tak to wygląda. A może samo się zacznie do soboty:)?? z czego byłabym zadowolona.

ZOBACZCIE NA MÓJ SUWACZEK.... MOŻE STANIE SIĘ CUD;P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka