BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #1010214 przez Zazanna
Hej Wam :)

Nie mam za bardzo kiedy pisać, bo i u nas się problem zrobił brzuszkowy. Od dwóch dni wycie, kurczenie nóżek i napinanie i ..bączki. Ale coś czuję, że to przeze mnie, bo kupiłam orzechy takie pyszne i zjadłam za dużo :/ Wyrodna matka heh B) Wczoraj o północy płakałam razem z Malutem, aż T. przybiegł z salonu (gdzie chwilowo śpi, bo nam za ciasno w 5 w łóżku :P) i zajął się młodym. A ja się obudziłam o 3 w nocy i przerażenie "gdzie jest moje dziecko ?????!!!!!" -a T. wziął go do siebie abym mogła się spokojnie przespać heh B)
Ogólnie Malutek grzeczny, na spacerkach śpi, dziś dał nawet troszkę pocwiczyć mamie -choć na raty oczywiście ;)

Zatem przepraszam, że się nie odnoszę do Waszych postów, ale choć czytam na bieżąco w komórce podczas karmień ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1010216 przez jurada
Hej! Jak czytam co tam u Was się dzieje, kolki nieprzespane noce to aż się bole. U nas na razie jest tak że Lena zje i śpi w nocy. Trzy razy sie budzi. A w dzień ma 2takie długie drzemki 2-3godz a tak to do 30minut budzi się i cyc i znów pośpi 30minut i tak w kółko.
Ostatnio mi zwymiotowała ale to z mojej winy bo po karmieniu położyłam ja sobie na brzuch. No i jak haftnela to tyle tego mleka z niej poleciało ze aż się zdziwiłam gdzie ona to mieści. Normalnie szklanka jak nie wiecej.

Lena tez ulewa takim twarożkiem, pluje mlekiem jak nie odbeknie.

Boje sie poniedzialku. R.wraca do pracy i to w pon od 7.00do18.00 wiec muszę zaprowadzić i odebrać D.ze szkoły. Ajć mam nadzieje, że dam radę ogarnąć dwoje dzieci... A jak D.bedzie w szkole to ogarnąć mieszkanie i ugotować obiad.
Bo L.tylko cyc i cyc po 1,5godz ssie.

9 lata 6 miesiąc temu #1010217 przez jurada
Dziewczyny śliczne te wrześniaki są. ❤

9 lata 6 miesiąc temu #1010221 przez kasandra9
Pesq, w takiej sytuacji jak obecnie, to każdemu byłabym wdzięczna, że przyjedzie i coś nam pomoże, serio, ktokolwiek:) wczoraj byliśmy u mam (bo tata mój w pracy, ale też się zatrzymaliśmy), u mojej babci - wszyscy zachwyceni, że taka kochana, ładna, milutka i cieplutka:) Na szczęście wczoraj w dzień z brzusiem było ok.:) Agatkowy paszport się robi, byliśmy też w sprawie chrzcin - z terminem nie będzie problemu, tylko musimy załatwić pozwolenie z naszej parafii tu...mam nadzieję, że nie będzie problemu....Dziś od rana może nie aż tak jak w nocy, ale też niespokojna bardzo i stękająca.Wezwałam tego lekarza z polecenia - bardzo miły facet. Zbadał Agatkę - wszystko ok, wypróżnił (nie pytajcie jak;)))...pierdziała mu w twarz i udało jej się zrobić porządną kupę, beknęła, więc od razu brzusio lepiej i samopoczucie, choć powiedział, że będzie jeszcze niespokojna jakiś czas, w piątek się mamy zdzwonić. Stwierdził, że to jednak nie jest kolka, tylko mleko jej nie pasuje najwidoczniej (mam zapas 14 puszek -suppper) i teraz testujemy też Bebilon, ale tym razem Pepti DHA. Kupiłam już dwie puszki, na szczęście były w aptece:) lekko kroi i zimno, ale poleciałam z wózkiem i już pierwszy posiłek z nowego mleczka podany. Ciekawe, jak to będzie..no i dostałyśmy Debridat na receptę - ale od jutra zacznę stosować.
A co do Espomisanu, Boboticu i tej maści Sab Simplex z Niemiec. tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-si...pumisan-bobotic.html

9 lata 6 miesiąc temu #1010242 przez glooria
Pesq fakt czasami lepiej jak taka osoba z zewnatrz wezmie na chwilę
Dzieci strasznie szybko wyczuwaja nasz niepokój

Współczuję problemów brzuszowych

Fakt po 3 mcu jak reka objął ale w tym czasie dziecko zaczyna się pionizowac tzn zaczyna lubic ogladac wszystko ciagnie do siedzenia
Nie miwie o siedzeniu ale to juz nie jest to lezace bobo co kiedyś

No i chcialam sie pochwalic ze dzis zarejestrowalismy nasza córeczkę i od dzis posiada imie
LILLA :woohoo:

9 lata 6 miesiąc temu #1010245 przez basiek149
Sylwia cudowna ta Twoja Natalka! a jakie włoski ma fajniutkie :woohoo:

Mysia mały przystojaniaczek ci rośnie <3 :) śliczniutki :)

do nas jutro przychodzi położna... już na samą myśl czekania na nią mnie skręca :D nie lubię mieć tak rozwalonego dnia ale co zrobić. I ciekawa jestem w sumie co nam jutro ciekawego powie, bo cera się ładna już zrobiła Kubusiowi, oczka nie ropieją a i mleczko je ładnie, przybiera, więc nie wiem o czym jutro porozmawiamy :)
Podziękowania: mysia5

9 lata 6 miesiąc temu #1010249 przez jurada
Lilla imię tak jak moja teściowa

9 lata 6 miesiąc temu #1010258 przez Kasia888
Kas witaj w klubie :)
też jesteśmy na Bebilon Pepti ;)
i aktualnie jesteśmy po pierwszej dawce sabsimplex, wiem czytałam że to wszystko podobne, jednak chciałam spróbować, bo znajomi tak go chwalą :)
Sylwia, Mysia śliczne wasze dzieciaczki :woohoo:
Gloria ładne imię :) Lilka, Liluś dużo będzie mieć zdrobnień :P
Podziękowania: kasandra9, glooria

9 lata 6 miesiąc temu #1010259 przez Kasia888
No i była kupa :woohoo: dałam mu troszkę wody przed posiłkiem wypił jakieś 30ml i potem już poszło ;)

9 lata 6 miesiąc temu #1010267 przez kasandra9
Kasiu, to miejmy nadzieję, że Pepti nas uratuje:) ja swoją też zamierzam poić i chyba najlepiej wodą, żadne zioła...ale na razie wprowadzę to mleko i pod koniec tygodnia zobaczymy, jak będzie i wtedy dalej będziemy działać. Troszkę poleżałyśmy, Agat spał na mnie a ja tak niby drzemałam, ale od razu lepiej.

9 lata 6 miesiąc temu #1010273 przez asiekasiek
Kas widzę ze Twoja Agat tez najchętniej na tobie śpi tak jak moja Laura :) uwielbiam to chociaż czasem dom tez trzeba ogarnąć :)

Kasia super kupa jest :D u mnie jak zrobi kupę to jest wielka radość :)

a tak w ogóle teraz kape się a mój mąż da córci jeść z butli i do spania ułoży :) jak fajnie :)

w ogóle to tez mam tak ze strasznie wysuszona skórę mam... pięty ostre ze jadę na pumeksie ostro i opuszki na palcach tez mam strasznie wysuszone... :( to chyba że karmie...? a w ogóle mam dość swoich cyckow juz nie doczekam się kiedy wrócą do normalności a nie będą wielkie i bolące ale jeszcze z dwa miesiące. ..:)

9 lata 6 miesiąc temu #1010288 przez glooria
Asiekasiek juz nigdy nie beda normalne :silly:

Wiecie ułożyło mi ze juz imie wybrane i zarejestrowane bo chyba z 10 razy zmieniliśmy

Teraz tylko wychować :P

Co do wody i mm to faktycznie powinno sie dopajac ... i uwiezcie mi nie ma jak woda jak taki maluszek pokocha wodę to ubedzie wam mnóstwo wydatkow na herbatki i soczki

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1010290 przez kasandra9
Gloria, te herbatki w ogóle drogie, prawie paczkę tego koperku to wylałam można powiedzieć, tak piła;) będę próbować z wodą;)
Była kupka!!!:) w ogóle rzadsza niż te dotąd, więc chyba dobrze! do tego zero wyginania, itp. I cały czas Puszek mój nie śpi, ale siedzi w bujaczku, ogląda sobie dookoła, uśmiecha się:) Zjadła 100, za 1,5h 60 i nadal głodna, więc dałam jej właśnie wody:) piła:)))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #1010293 przez pesq
Kochane drugi raz pisze post. Po pierwsze cudne Wasze maluszki współczuję brzuszkowych problemów. Ja kupiłam espunisan i podalam pare kropelek ale serio wydaje mi się ze polozna troche pomyslu nie miała czemu mala marudna i zrzucila na brzuch... Kup nadal 6-8 dziennie zero podkurczania nóżek a odpukać dzis prawie caly dzień spi albo leży bez placzu.. Jedynie placze na cyca i juz 9 razy od 24 ja karmilam. W sumie ciumka 7 minut i zasypia pewnie temu ale co zrobić tak to z kp na żądanie jest. Zazdroszczę tego mamom na mm ze maluchy jedza co 3-4 h serio dziewczyny

Cos mnie przeziębienie bierze :(

9 lata 6 miesiąc temu #1010301 przez asiekasiek
Gloria to żeś mnie pocieszyla:) ale chociaż żeby nie cieklo po staniki ubraniach itp :P

Kas śliczne zdjęcia :) tez musze sobie porobić :)

Pesq no ja też na żądanie właśnie a moja to najlepiej jakby 40 minut przy cycu bo jak 10 minut je to wrzeszczy ze chce więcej...
Podziękowania: kasandra9

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia