BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1025057 przez magmus88
Hej dziewczyny :) Nigdy się tu u Was nie udzielałam.... najwięcej piszę na testach owu :)

Kiedyś Was podczytywałam... szczególnie w okolicy września jak sytuacja się rozkręciła hehehe...

Widziałam wtedy, ze niektóre z Was kupują szumisie :)

Z racji tego, że macie już kilka miesięcy praktyki :) chciałam zapytać jak się sprawdzają te szumisie?? Pytam bo jak wszystko dobrze pójdzie to w lipcu i ja zostanę mamusią :) i rozglądam się już za tymi misiami.... Ale chciałam wiedzieć czy warto :)

Także przepraszam za takie wtrącenie się :) mam nadzieje, że nie jesteście złe ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1025058 przez agatagama
dzień dobry :*
rzeczywiście, jedzą za mało źle, za dużo źle, nie dogodzisz :P mój Jaś znowu szaleje, i znowu mi sutki odpadają :( on pod koniec je tak ciągnie, jakby chciał wyssać ale nie mógł...Pesq znawczynio kp (:D), czy to znaczy, że mam za mało pokarmu? wczoraj jadł o 19, potem o 22, ale nie mógł zasnąć, kręcił się, więc w końcu o 23 dałam mu znowu i dopiero zasnął...ehh, potem 3 i 5.40 ...
Mysia daj znać o której w końcu wstał jeść...
magmus ja szumisia nie mam, więc się nie wypowiem, ale, ale.... serdecznie gratuluję !!!! :D

9 lata 3 miesiąc temu #1025059 przez pesq
Wiesz co my używany ale uzywamy razem lub na przemian z dźwiękami lasu z karuzeli i mala przy tym się wycisza ale nigdy nie zauwazylam zbawiennej mocy albo cudownego działania. Ładny za to ten szumis (hehe Zaz) wiec cos szumiącego, czy jakiegoś wyciszajacegi typy dźwięk natury czy oceanu warto niwc ale nie musi to byc koniecznie misiek za 129 zl. Moja opinia

9 lata 3 miesiąc temu #1025060 przez pesq
Możesz miec Agaciu kryzys i dlatego tak? Wkurza sie przy tym? Kryzys podobno sprawia ze później jest nowa jakość w cyckach dostosowana do starszego malucha ale trzeba przetrwać pare dni do dwóch tygodni. Mnie to wkurzalo i dokarmialam swoim z butli.
Podziękowania: agatagama

9 lata 3 miesiąc temu #1025061 przez pesq
Ale na to dokarmiane karmienie scoagalam laktatorem żeby się produkcja nie zatrzymala i w kryzysach w ogóle często przystawia. I ściągać. Rozkręcać :)

Wczoraj smutno mi sie za kp zrobilo a jak napisałam o tym kryzysie u mnie to byłby piaty to sie odsmucilam :P

Idę dzis na drinka :P

Mala póki co niw spi i nie chce jeść. I bez kupy. Ale ona później robi.

9 lata 3 miesiąc temu #1025062 przez agatagama
on tak ma z małymi przerwami już chyba od miesiąca (jak rozmawiałyśmy na fb), teraz myślałam, ze już mu przeszło, ale niestety znowu ;/

9 lata 3 miesiąc temu #1025063 przez pesq
Ile razy przystawiasz? Odciągasz? Przybiera?

9 lata 3 miesiąc temu #1025064 przez agatagama
w dzień je co 2 h średnio, więc często przystawiam, nie odciągam, nigdy nie odciągałam...z drugiej strony nie płacze z głodu...a klocek z niego jest, ale ważenie mamy dopiero w czwartek, więc się okaże...gdyby nie ten ból sutków permanentny to pewnie bym się nie zastanawiała... wytrzymam do czwartku i zobaczymy ile przybrał :) dziękuję :*

9 lata 3 miesiąc temu #1025066 przez pesq
Jak dobrze przybiera to wszystkiego mu starcza i taki Twój los matka ;) :P

Doradca laktacyjny by pomógł ale nie wiem czy ci się chce

9 lata 3 miesiąc temu #1025074 przez asiekasiek
popycham bo nie wiem o co chodzi

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1025075 przez asiekasiek
Aha co do szumisia to ja mam. na początku do końca trzeciego miesiąca działało. kładlam ja i jak nie mogła zasnąć to szumis i zasypiala w końcu. d jak zaczęła krzyczeć to szumis i uspokajala się. a teraz nie wiem czy bym kupiła znowu go. karuzele prędzej bym kupiła co ma Basia :)

Agata jejku jeszcze dwa miesiące kp :) ja zawsze się pocieszam ze juz 4ry miechy daje cyca:)

9 lata 3 miesiąc temu #1025078 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Magmus polecam szumidło z czystym sercem :) Jak młody był mały (heh taki już dorosły), to zasypiał od razu, a teraz jak włączam szumidło podczas jego drzemek, czy wieczorem jak już zasypia/zaśnie, to mogę sobie wszystko na spokojnie robić i nie przeszkadza mu dźwięk tv, czy klawiatury, a jak szumiś nie szumi to go wszystko budzi. Z resztą ja się tak przyzwyczaiłam, że jak go słyszę, to też zaczynam ziewać B)
Za to tak jak Pesq powiedziała, szum suszarki z youtube działa tak samo ;)

Kurcze tak Was doczytuje i jako jedyna nie chciałam szumisia, a jako jedyna nie mogę teraz bez niego żyć -przewrotność losu B)

Przełożyłam szczepienie na 02.02, bo rano miał takiego gluta po nocy, że wolę nie ryzykować. Co lepsze psiknęłam mu wodą i chciałam odciągnąć ...i nic nie odciągnęło :blink: Wychodzi na to, że musiało mu spłynąć i połknął -.-'
A we wtorek pójdziemy na kontrolę katarową to się zapytam od razu o rozszerzanie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1025079 przez kropka 889
Hej
Co do szumisia to mi się wydaje ze to wszystko zależy od dziecka. Naszej wcale nie służył. Wisi przy łóżeczku jako ozdoba. Za to np synek mojej koleżanki zawsze przy nim zasypial.
Dziewczyny od 5 nie spie. Mała o tej wstała i juz po spaniu. W nocy zjadłam pół tabliczki czekolady :blush:

9 lata 3 miesiąc temu #1025080 przez agatagama
dokładnie Asiek. Pocieszam się, że jak powolutku będę wprowadzać nowe jedzonko, to już będzie mniej problemów z kp...
Kropka no to poszalałaś w nocy :D

9 lata 3 miesiąc temu #1025081 przez Zazanna
Kropka ładnie B)

B. wczoraj zasną pierwszy raz o 19:00 (wcześniej go wykąpaliśmy), koło 20 się obudził na pogaduszki i o 21 zasnął już na noc :woohoo:
Za to dziś mnie zwlekł o 7:30, więc nie ma przebacz, albo śpi o 23 i do 9-10, albo jak dziś ;) Już nie wiem co wolę :P
Z resztą własnie zalicza poranną drzemkę (juz pół godziny śpi :evil: ), a zazwyczaj zasypia rano koło 10-10:30 ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia