BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1025083 przez mysia5
hej ;*

co do szumisia, to u nas też zasypia przy nim i kołysance, ale jak Pesq napisała zbawiennej mocy nie ma, przy płaczu najlepiej działała suszarka lub mam w telefonie aplikacje z odgłosami i to, ale musiało być naprawdę głośno. Jest ładny, fajny ale faktycznie myślę, że można kupić coś o wiele taniej i również będzie wydawało podobne dźwięki :) i moje gratulacje !

u nas nadal nie ma kupy :(
obudził się 00.45 zjadł 150, później obudził się chwilę przed 6.00 zjadł 120, teraz jadł koło 9.45 i zjadł 120-130 :unsure:
nie wiem, może go ta kupka męczy i dlatego więcej nie chce... mam nadzieję że zrobi i będzie jadł normalnie
cholera co mnie podkusiło z tym kleikiem :pinch: ale z drugiej strony przecież lada moment będzie musiał jeść coś innego i co ja wtedy zrobię... :dry:
a po kaszce też mogą być problemy z kupą?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1025084 przez me.ch
Kropeczka, pieknie :) a my tu na diecie :D

Ja szumidlo jakiekolwiek tez polecam, Kornel od poczatku byl do tego przyzwyczajony i teraz tez jak Zaz pisala, w dzien podczas drzemki blokuje to odglosy "swiata" i nie budzi sie na byle co a w nocy do zasypiania tez, dodatkowo czasem nawet jesli nie zasnie ale poslucha sobie szumu to sie wycisza wiec jesli np byla zbyt duza podnieta z jakiegos powodu to tez pomaga u nas. Wydaje mi sie ze na samym poczatku mial to gdzies czy szumi czy nie ale przez to ze mu konsekwentnie wlaczalam to teraz juz to dziala jako taki niezawodny bodziec :D naprawde rzadko sie zdarzy ze szum nie ma efektu u nas.
My mamy szumiacą owce, nie szumisia, ale puszczamy tez szum z yt (stream sounds, jest takie 11godzinne wideo tam) albo mam app na telefonie z takim zwykllym szumem. Generalnie byle jaki jednostajny szum dziala i jak Pesq pisala, nie koniecznie musi to byc ten mis ale szum in general duze TAK :D wiec jesli nie chcesz stac nad dzieckiem z suszarka potem to polecam cos kupic :D

Tak sie rozpisalam o szumach ze zapomnialam co jeszcze.

A wiem, Kornel od ok tygodnia zaczal sie budzis zamiast o 6:30/7:00 to o 4-5, wprawdzie zawsze wystarczy go przebrac (zwykle robi wtedy kupe:D) i polozyc spowrotem (zazwyczaj wtedy idzie do nas na ta godzine dwie (bo i tak wstajemy ok 7/7:30 bo P idzie do pracy wiec wtedy wlasnie wychodzi. Glodny nie jest do 7:30/8:00 tak czy siak wiec juz nawet nie probuje mu tak z ranca dawac bo zazwyczaj zje 50 wtedy czy cos i tyle ;p
No i tak myslalma o tych kleikach jak zaczelyscie dawac na noc zeby spaly dzieci i wczoraj na sniadanie (byla zawsze kaszka z owocem) zjedlismy sam owoc a kaszke zachowalam na wieczor i wlasnie zjadl wczoraj na noc kaszki kukurydziano ryzowej z odrobina mleka extra i spal do 6:45 wiec chyba pomoglo :D Bede kontynuowac dzis ten system i mam nadzieje ze zadziala :)

Kas - pisalas ze u Was tez wczesniejsza pobudka, moze sprobuj tak jak my? :D

9 lata 3 miesiąc temu #1025085 przez me.ch
Mysia a jak on wczesniej robil? Kornel zawsze mial 1 na dobe do 1 na dwie doby i bylo ok a Laura Askowa to w ogole cyhba raz na tydzien robi o ile dobrze pamietam...

A zjadl dzis ladnie?

9 lata 3 miesiąc temu #1025086 przez me.ch
A sorry wlasnie czytam ze jadl :)

Poza tym pisalam Ci wczesniej ze Kornel np tez od czasu do czasu ma tak ze przez np 3-4 dni je jakby nie to dziecko, 1/3 mniej niz zawsze, w swieta spadl mi z 900- 1000 na 600-700 ml na dobe (stale bylo tylko na skosztowanie wtedy jeszcze, nie jako posilki) i potem po kilku dniach mu przeszlo... ja mysle ze zeby moga bardziej swedziec to jedno a drugie przy skoku moze byc mniejszy apetyt wiec moze to po prostu to albo kombinacja dwoch?

9 lata 3 miesiąc temu #1025087 przez kasandra9
Ja tez polecam szumisia:) moze Agu nie zasypia od tego ale na pewno pomaga i uspokaja - działa jako rytuał.tez używam dźwięku strumienia jeszcze:) ale szumisia na pewno bym kupiła jeszcze raz:)
Meszku, wlasnie ja tez pomyślałam, ze glod ja ogarnia szyciej. Ja dalam na noc kleik (kupilam bobovite a Nestle out;)) i zjadla 110 i lulu, o 6 zjadla 160 mleka i spala do 9. Tez myslalam o kaszce na noc ale właśnie tez jemy na śniadanko wiec sama nie wiem...choc dzis jakos nie chciala od Piotrka wypić wiec moze dam jej na noc skoro zaoszczędzone zamiast kleju:) od jutra zaczniemy podawać zwykly bebilon jak będzie ok to tez wprowadze obiadek i system na nowo:)

9 lata 3 miesiąc temu #1025091 przez Kasia888
Cześć dziewczynki :)
Magmus nie wiem jak szumiś, bo nie mam mój zasypia po prostu wkładam mu smoczka do buzi, trzymam za rączkę, potem wychodzę z pokoju i śpi :)
dziewczyny wczoraj Jasiek zasnął sam o 21 :woohoo: :woohoo: i spał do 7 :woohoo: :woohoo: szok tak to normalnie zasypiał koło 23, ale z drugiej strony w dzień prawie wcale nie spał, miał może ze dwie drzemiki po 0,5h a tak to rajcował cały dzień ;)
Mysia ważne, że w ogóle je, a je mniej bo nie zrobił kupy, nie chce Ci nic mówić, ale to pewnie przez kleik :( nie rezygnuj tak od razu może mu się musi brzuch przyzwyczaić.
Kurczę jak pomyślę o tym wprowadzaniu to nie wiem jak to będzie,
Kas mój mąż specjalnie pojechał do tesco na kabaty po kleik bobovity, bo wszędzie koło nas tylko nestle, a pisałyście, że ta nestle jakaś wodnista jest.
Także kleik leży i hmm... czeka na swój moment :laugh:
Podziękowania: mysia5

9 lata 3 miesiąc temu #1025092 przez Kasia888
Mysia a dałaś kleik nestle czy bobovity? jeszcze tak zapytam

9 lata 3 miesiąc temu #1025093 przez mysia5
Kasiu z bobovity, taki sam który pokazywały dziewczyny.

Meszka, kupa jest u nas jedna dziennie zawsze już od dłuższego czasu, zdarzają się dwie.

Masakra dzisiaj jest, marudek taki że szok, nic mu nie pasuje, ewentualnie rączki, teraz włożyłam go do huśtawki i buja się się ale czy długo to wątpię...
a jest taki śpiący ale oczywiście spać nie pójdzie babolek mały.

9 lata 3 miesiąc temu #1025094 przez asiekasiek
co coś o kleiku to rozmawiałam wczoraj z sąsiadka to ona zrezygnowała z kleiku ryzowego bo jej Antos miał zatwardzenia przez to i przeszła od razu na kaszkę kukurydziana a nie ryżowa żeby znowu po tym nie miał zatwardzen. wiec ja na razie odstawiam kleik bo jak właśnie Mech napisała u nas kupa jedna na tydzień ;)

kupiłam dzisiaj butelkę avent natural ta nowsza. później dam jej herbatki z niej. ciekawe czy będzie Sue dla wić czy nie.

Kropka nie tylko Ty grzeszysz;) ja do kawy kupiłam kawałeczek ciasta a mama po wuzetke ;) hehe
Podziękowania: mysia5

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1025096 przez Zazanna
CHCE CIASTO KAJMAAAAKOOOWEEEEE !!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny ..znalazłam materiały :) W weekend pozamawiam :) Już mam spisane co ile i za ile. Wybrałam też już nici, bo te co mam się nie nadają, poczytałam trochę i wiem już dlaczego ;)

Patrząc na Wasze przygody ja chyba sobie daruje kleik. Najgorsze, ze musimy czekać do wtorku leee.. no ale muszę się zapytać co i jak pediatry, nie będę ryzykować. W sumie nie po to ja też się męczę z tym jedzeniem żeby mu teraz coś podać i popsuć efekty

9 lata 3 miesiąc temu #1025100 przez kasandra9
Zaz super! Ja tez kombinuje co porobić i żeby z domku:) ale raczej Deutsch/English ;) no i póki co pomysl ze na wiosnę out z PL.
U nas tez lepiej kaszka niz klej:) teraz powinno byc zarelko u nas ale...chodziłyśmy spiewalysmy i moj chorek odplynal na drzemkę:) a po nast. Jedzonku ruszamy do wawy do koleżanki:)
PS. My sluchamy i śpiewamy w różnych językach - wierze ze potem Agaci bedzie łatwiej jak sie za młodu oslucha:)

9 lata 3 miesiąc temu #1025101 przez mysia5
Asiu fajnie, że o tym piszesz, w takim razie i ja kupię kaszkę kukurydzianą a tej którą mam nawet nie tknę.

ok, to byłoby na tyle bo ryk...

9 lata 3 miesiąc temu #1025102 przez asiekasiek
Zaz aaa juz nie doczekam się co od ciebie zamówię :D

Mysia właśnie spróbuj te kaszki kukurudziane bo po nich normalnie synek jej robił kupki :)

jak sasiadke widzę to ciągle się jej coś pytam trzecie dziecko ma i chyba zna się co nie co :) a Laura u babci będzie mieć kolegę z na przeciwka :) i do taty podobny to może jak on będzie przystojny ;) Ritka ale mija L. i tak będzie wierna Stasiowi większemu ptzystojniakowi :) a wiecie co ona właśnie karmi piersią i Antos ma 10 miesięcy i budzi się 3razy w nocy na cyca...

9 lata 3 miesiąc temu #1025107 przez glooria
Mysia to po prostu zbieg okolicznosci
Oczekaj tydzien i znowu podaj
Na tym polega wprowadzanie ze sie obserwuje dziecko i jak nam się cos nie spodoba to czekamy chwile i podajemy od nowa ale np tylko jedna lyzeczke i zwiekszamy o jedną

Co do wplywu na kupy hmmm
U jednych to bedzie dzialac tak u innych to tak jak u doroslego
To samo się tyczy owocow i warzyw
Gotowane ma inny wplyw na jelita jak surowe
Nie zrazajcie sie
Jezeli sie martwicie to skonsultujcie z lekarzem i wprowadzcie za jego zgodą zebyscie nie myslaly ze to przez was
W koncu pediatrzy nie jedno dziecko juz prowadzili w rozszerzeniu diety

Teraz tutaj zrobilo sie takie troszkę bummm z tym wprowadzaniem
Jedna druga nakreca ale to nie znaczy ze kazde dziecko zareaguje tak samo

Mysiu odczekaj kilka dni moze faktycznie skok moze jakis wirus poobserwuj i wtedy zdecydujesz
A to ze jeden dzień nie wypil mleczka hmmmm przy skokach to jeden z objawuw tak samo przy chorobie
Nadrobi

9 lata 3 miesiąc temu #1025108 przez Zazanna
Kas a Ty uczysz też angielskiego? Bo mój kuleje i myślałam aby się gdzieś uczyć.. tylko własnie nie wiem jak się zabrać za to. Próbowałam sama, ale odpadłam na etapie szukania jak mam to zrobić :laugh: Bardzo drogo uczysz? B)

Asiek jak mi coś wyjdzie to suuuperrr :woohoo:

Juradka jak tam?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia