- Otrzymane podziękowania: 135
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
co do szumisia, to u nas też zasypia przy nim i kołysance, ale jak Pesq napisała zbawiennej mocy nie ma, przy płaczu najlepiej działała suszarka lub mam w telefonie aplikacje z odgłosami i to, ale musiało być naprawdę głośno. Jest ładny, fajny ale faktycznie myślę, że można kupić coś o wiele taniej i również będzie wydawało podobne dźwięki

u nas nadal nie ma kupy

obudził się 00.45 zjadł 150, później obudził się chwilę przed 6.00 zjadł 120, teraz jadł koło 9.45 i zjadł 120-130

nie wiem, może go ta kupka męczy i dlatego więcej nie chce... mam nadzieję że zrobi i będzie jadł normalnie
cholera co mnie podkusiło z tym kleikiem

a po kaszce też mogą być problemy z kupą?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 245

Ja szumidlo jakiekolwiek tez polecam, Kornel od poczatku byl do tego przyzwyczajony i teraz tez jak Zaz pisala, w dzien podczas drzemki blokuje to odglosy "swiata" i nie budzi sie na byle co a w nocy do zasypiania tez, dodatkowo czasem nawet jesli nie zasnie ale poslucha sobie szumu to sie wycisza wiec jesli np byla zbyt duza podnieta z jakiegos powodu to tez pomaga u nas. Wydaje mi sie ze na samym poczatku mial to gdzies czy szumi czy nie ale przez to ze mu konsekwentnie wlaczalam to teraz juz to dziala jako taki niezawodny bodziec

My mamy szumiacą owce, nie szumisia, ale puszczamy tez szum z yt (stream sounds, jest takie 11godzinne wideo tam) albo mam app na telefonie z takim zwykllym szumem. Generalnie byle jaki jednostajny szum dziala i jak Pesq pisala, nie koniecznie musi to byc ten mis ale szum in general duze TAK

Tak sie rozpisalam o szumach ze zapomnialam co jeszcze.
A wiem, Kornel od ok tygodnia zaczal sie budzis zamiast o 6:30/7:00 to o 4-5, wprawdzie zawsze wystarczy go przebrac (zwykle robi wtedy kupe:D) i polozyc spowrotem (zazwyczaj wtedy idzie do nas na ta godzine dwie (bo i tak wstajemy ok 7/7:30 bo P idzie do pracy wiec wtedy wlasnie wychodzi. Glodny nie jest do 7:30/8:00 tak czy siak wiec juz nawet nie probuje mu tak z ranca dawac bo zazwyczaj zje 50 wtedy czy cos i tyle ;p
No i tak myslalma o tych kleikach jak zaczelyscie dawac na noc zeby spaly dzieci i wczoraj na sniadanie (byla zawsze kaszka z owocem) zjedlismy sam owoc a kaszke zachowalam na wieczor i wlasnie zjadl wczoraj na noc kaszki kukurydziano ryzowej z odrobina mleka extra i spal do 6:45 wiec chyba pomoglo

Kas - pisalas ze u Was tez wczesniejsza pobudka, moze sprobuj tak jak my?

- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A zjadl dzis ladnie?
- me.ch
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Poza tym pisalam Ci wczesniej ze Kornel np tez od czasu do czasu ma tak ze przez np 3-4 dni je jakby nie to dziecko, 1/3 mniej niz zawsze, w swieta spadl mi z 900- 1000 na 600-700 ml na dobe (stale bylo tylko na skosztowanie wtedy jeszcze, nie jako posilki) i potem po kilku dniach mu przeszlo... ja mysle ze zeby moga bardziej swedziec to jedno a drugie przy skoku moze byc mniejszy apetyt wiec moze to po prostu to albo kombinacja dwoch?
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189
Meszku, wlasnie ja tez pomyślałam, ze glod ja ogarnia szyciej. Ja dalam na noc kleik (kupilam bobovite a Nestle out;)) i zjadla 110 i lulu, o 6 zjadla 160 mleka i spala do 9. Tez myslalam o kaszce na noc ale właśnie tez jemy na śniadanko wiec sama nie wiem...choc dzis jakos nie chciala od Piotrka wypić wiec moze dam jej na noc skoro zaoszczędzone zamiast kleju:) od jutra zaczniemy podawać zwykly bebilon jak będzie ok to tez wprowadze obiadek i system na nowo:)
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

Magmus nie wiem jak szumiś, bo nie mam mój zasypia po prostu wkładam mu smoczka do buzi, trzymam za rączkę, potem wychodzę z pokoju i śpi

dziewczyny wczoraj Jasiek zasnął sam o 21

Mysia ważne, że w ogóle je, a je mniej bo nie zrobił kupy, nie chce Ci nic mówić, ale to pewnie przez kleik

Kurczę jak pomyślę o tym wprowadzaniu to nie wiem jak to będzie,
Kas mój mąż specjalnie pojechał do tesco na kabaty po kleik bobovity, bo wszędzie koło nas tylko nestle, a pisałyście, że ta nestle jakaś wodnista jest.
Także kleik leży i hmm... czeka na swój moment

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182
- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Meszka, kupa jest u nas jedna dziennie zawsze już od dłuższego czasu, zdarzają się dwie.
Masakra dzisiaj jest, marudek taki że szok, nic mu nie pasuje, ewentualnie rączki, teraz włożyłam go do huśtawki i buja się się ale czy długo to wątpię...
a jest taki śpiący ale oczywiście spać nie pójdzie babolek mały.
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

kupiłam dzisiaj butelkę avent natural ta nowsza. później dam jej herbatki z niej. ciekawe czy będzie Sue dla wić czy nie.
Kropka nie tylko Ty grzeszysz;) ja do kawy kupiłam kawałeczek ciasta a mama po wuzetke

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249
Dziewczyny ..znalazłam materiały

Patrząc na Wasze przygody ja chyba sobie daruje kleik. Najgorsze, ze musimy czekać do wtorku leee.. no ale muszę się zapytać co i jak pediatry, nie będę ryzykować. W sumie nie po to ja też się męczę z tym jedzeniem żeby mu teraz coś podać i popsuć efekty
- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189

U nas tez lepiej kaszka niz klej:) teraz powinno byc zarelko u nas ale...chodziłyśmy spiewalysmy i moj chorek odplynal na drzemkę

PS. My sluchamy i śpiewamy w różnych językach - wierze ze potem Agaci bedzie łatwiej jak sie za młodu oslucha:)
- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ok, to byłoby na tyle bo ryk...
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Mysia właśnie spróbuj te kaszki kukurudziane bo po nich normalnie synek jej robił kupki

jak sasiadke widzę to ciągle się jej coś pytam trzecie dziecko ma i chyba zna się co nie co

- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 108
Oczekaj tydzien i znowu podaj
Na tym polega wprowadzanie ze sie obserwuje dziecko i jak nam się cos nie spodoba to czekamy chwile i podajemy od nowa ale np tylko jedna lyzeczke i zwiekszamy o jedną
Co do wplywu na kupy hmmm
U jednych to bedzie dzialac tak u innych to tak jak u doroslego
To samo się tyczy owocow i warzyw
Gotowane ma inny wplyw na jelita jak surowe
Nie zrazajcie sie
Jezeli sie martwicie to skonsultujcie z lekarzem i wprowadzcie za jego zgodą zebyscie nie myslaly ze to przez was
W koncu pediatrzy nie jedno dziecko juz prowadzili w rozszerzeniu diety
Teraz tutaj zrobilo sie takie troszkę bummm z tym wprowadzaniem
Jedna druga nakreca ale to nie znaczy ze kazde dziecko zareaguje tak samo
Mysiu odczekaj kilka dni moze faktycznie skok moze jakis wirus poobserwuj i wtedy zdecydujesz
A to ze jeden dzień nie wypil mleczka hmmmm przy skokach to jeden z objawuw tak samo przy chorobie
Nadrobi
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Asiek jak mi coś wyjdzie to suuuperrr

Juradka jak tam?