BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #184545 przez fanka
a ja dopiero piszę, zalatany dziś dzień miałam ale śledziłam na bieżąco forum i normalnie pełnia emocji i jaka radość, że mamy pierwszego dzieciaczka!!!! Mysza Gratuluję!!!!! teraz z niecierpliwością czekam na zdjęcie Janka.
A ja dziś cały dzień męczę się ze skurczami, ale lekkimi i nie regularnymi, a teraz od godzinki gdzieś coraz mocniejsze. I powiem Wam szczerze, że mimo stresu to mam straszną nadzieję, że się rozkręcą mi te skurcze teraz, zadzwonię po Męża (Bo w pracy jest) i sobie pojedziemy rodzić :-) bo już męczą mnie na maxa te fałszywe alarmy!!!
Pati- ślicznie wygląda tabelka z pierwszym wpisem, z tego wynika, że Ty musisz urodzić jako ostatnia żebyś nas wszystkie mogła na bieżąco wpisywać , bo jak Ty polecisz rodzić to kto będzie tabelki pilnował? ;-)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #184547 przez mgielka22
Dzien dobry o poranku o 5:50 :P

Ja juz od 4 rano nie spie od wczoraj mam skurcze a od rana mam je regularnie co 20min, przeczyscilo mnie chyba doglebnie od wczoraj :P mam nadzieje ze cos sie rozkreci :)

Myszka z malym bedzie wszystko w porzadku, wiecej slodkiego :D

I ja tez Pati prosze o zmiane na 25 wrzesien :)

jak cos to bede sie starac na bierzaco dawac znac czy mija czy sie rozkreca :)

Buziaki dla wszystkich :*
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #184552 przez gosia2324
No ja wreszcie odespałam, chyba 2 lata :)
Bo moje dziecko obudziło sie dopiero o 6.00, a zasnęło o 19.30 a ja zaraz po nim !
Wczoraj sie jeszcze do niego wyryczałam jak to mi źle i taki kochany dwulatek może pocieszyć :)
Wyprzytulal mnie i poklepał po plecach malutkimi raczkami :kiss:

Dzis juz mam troche inne podejscie do tego wszystkiego... Skoro to ma być moja ostatnia ciąża, jak sadzi mój mąż :blink: :silly: to chce się nią cieszyć jak naj dłużej, no powiedzmy naj dłużej do 16go :P

Mala z tym cytatem Pait i zaszyciu to masz racje :laugh:

Milego dnia kochane :)

Fanka Gratuluje rozpoczęcia OSTATNIEGO Tygodnia :)
13 lata 8 miesiąc temu #184556 przez megi2501
Wczoraj cały wieczór nie mogłam wejść na forum :angry:

MYSZA GRATULACJĘ!!! Wszystko będzie już dobrze, bo masz fachową opiekę! Byłaś dzielna i masz swoje maleństwo :ohmy:

Wczoraj wieczór i mnie zaczął napinać się brzuch. Chyba poczułam, że to blisko. A jeszcze tydzień chcę wytrzymać do zdjęcia krążka.

Która kolejna startuje na porodówkę :unsure:
13 lata 8 miesiąc temu #184560 przez Agusia83
Czesc dziewczynki.....ja tez sie wyspalam, chociaz wstawalam milion razy na siku, a wowczas kregoslup i biodra dawaly w kosc...ale juz sie rozruszalam i jest dobrze....a wieczorem padlam na lozko i od razu zasnelam...

Myszka, bylas dzielna...najwazniejsze, ze Janek juz na swiecie...na pewno poprawia mu sie wyniki badan...a Ty jak sie poczujesz lepiej to idz do niego, bo pewnie chce teraz lezec tylko przy mamie :lol: A o tym niskim progu bolowym, tez juz slyszalam....nie przejmuj sie...
13 lata 8 miesiąc temu #184562 przez katy25
dzien dobry dziewczynki

wiecie co??
wczoraj wieczór przeżyłam horror... normalnie mnie skurcze dopadły jak nigdy mój M. tylko pytał czy dziś czasem nie pojedziemy?? i też były regularne... wszystko od krzyża więc bolesne:(
Tyle, że ja wcale nie chce jeszcze rodzić!! Sami ma siedzieć conajmniej do połowy września!

Mysza Janek na pewno nadrobi, nie martw sie! Na pewno byłaś mega dzielna! Na pocieszenie powiem, że przy drugim podobno znacznie lżej!

Gosia ja mam takie samo podejście, to moja ostatnia ciążą więc niech trwa tyle ile musi - mój mąż też mi powtarza, że 2 dzieci nam w zupełności wystarczy:):) Ja jestem ZA!!

Ja wczoraj skrobnęłam troche pracy ale niewiele...
dzis chce nadrobić
a jutro mam babeczke do sprzatania wiec nareszcie bede miała porządek! Muszę jeszcze podjechać do przychodni bo przepisujemy sie bliżej miejsca zamieszkania. Sprawdzałam ceny szczepień i jest różnica 30zł na każdej - to sporo przyjmując, że szczepisz kompleksowo:)

Ja lece sie jeszcze położyć na godzine bo mój M. mnie ściągnął do robiebia kanapek - cóż za bezduszność...

miłego dnia brzucholki
13 lata 8 miesiąc temu #184566 przez justyna84
katy25 napisał:

dzien dobry dziewczynki

wiecie co??
wczoraj wieczór przeżyłam horror... normalnie mnie skurcze dopadły jak nigdy mój M. tylko pytał czy dziś czasem nie pojedziemy?? i też były regularne... wszystko od krzyża więc bolesne:(
Tyle, że ja wcale nie chce jeszcze rodzić!! Sami ma siedzieć conajmniej do połowy września!

Mysza Janek na pewno nadrobi, nie martw sie! Na pewno byłaś mega dzielna! Na pocieszenie powiem, że przy drugim podobno znacznie lżej!

Gosia ja mam takie samo podejście, to moja ostatnia ciążą więc niech trwa tyle ile musi - mój mąż też mi powtarza, że 2 dzieci nam w zupełności wystarczy:):) Ja jestem ZA!!

Ja wczoraj skrobnęłam troche pracy ale niewiele...
dzis chce nadrobić
a jutro mam babeczke do sprzatania wiec nareszcie bede miała porządek! Muszę jeszcze podjechać do przychodni bo przepisujemy sie bliżej miejsca zamieszkania. Sprawdzałam ceny szczepień i jest różnica 30zł na każdej - to sporo przyjmując, że szczepisz kompleksowo:)

Ja lece sie jeszcze położyć na godzine bo mój M. mnie ściągnął do robiebia kanapek - cóż za bezduszność...

miłego dnia brzucholki

katy 25 jak takie skurcze jak gadasz mialam przez 2 tygodnie i tez byly raz regularne raz nie i co sie okazalo jak pojechalam do szpitala to mialam na 8 palcow pewnie ci sie juz rozwarcie zrobilo jakies i urodzilam 2 tygodnie wczesniej
13 lata 8 miesiąc temu #184569 przez beti
cześć laseczki...a ja jestem zła :( od 2 tygodni mam remont za ścianą, a to bardzo stary dom i na dodatek ta ściana na której robią jest bardzo cienka no i codziennie od tych 2 tygodni budzi mnie walenie młotem albo wiercenie nawet o 7 rano!!!!!! wrrrrrrrrrrr, nie dość, że się przed porodem wyspać nie mogę to jeszcze cały czas chodzimy i sprawdzamy, czy nam się nie przebili albo czy nam kafelki nie odpadły :(((((((( a tak by mi się przydał chociaż 1 dzień, żebym się wsypać mogła :( No dobra...koniec jęczenia.....

Dzisiaj na 16 mam USG, ciekawe ile mój mały Michellinek przytył od ostatniego czasu... :P
13 lata 8 miesiąc temu #184570 przez Pyśkaaaa
dzien dobry :)
Mysza najważniejsze że masz już za sobą wszystko... tylko pozazdrościć

a ja tak źle dziś spałamcała noc mecxzyła mnie zgaga Franek sie kręcił niemiłosiernie i jeszcze oblewały mnie 7 poty ech... a teraz kiedy chce mi się spac to muszę się zbierać do lekarza mego :(
13 lata 8 miesiąc temu #184572 przez kasia79
Witam i ja nie wyspana, też mnie skurcze łapały całą noc, ale się nie rozkręciły :( jeszcze kilka dni.

Jutro ostatni dzień wakacji i zacznie się wstawanie o 6:30 dzieci się już znudziły wakacjami, zobaczymy na jak długo.

Moj mąż też stwierdził że to moja ostatnia ciąża bo bardzo żle ją przechodzę, ale ja jestem ZA trójka wystarczy, zawsze marzyłam o trójce dzieci ;) teraz tylko modlę się o szczęśliwy poród.
13 lata 8 miesiąc temu #184574 przez Agusia83
A ja ledwo co umylam wlosy.....dziewczyny, Wam tez tak bardzo sie kreci w glowie?Schylajac glowe nad wanna czulam sie jak by mi wirowal helikopterki...masakra....kurcze, juz to zauwazylam w szpitalu, ale nic nie mowilam....
13 lata 8 miesiąc temu #184577 przez bombel779
pati-m napisał:

ja znam historie nie zwiazana z porodem ale z ginem
panna pomyliła sobie dezodorant do higieny intymnej!!z brokatem!!!
gin do niej-ale ładnie sie pani przygotowała!!!!
:lol: :lol: :lol:

Heheh też znam taką historię :) Jakoś w okolicach sylwestra,kobieta poszła na kawę do znajomej...a później miała wizytę u gina.Więc przed wizytą zaleciała do łazienki ( u tej znajomej) żeby się odświeżyć i wzięła z półki jakiś spray (z brokatem),posikała się,poleciała do gina,siada na fotel...a gin do niej mówi -"Noo widzę że Pani to już sylwestrowa jest" :lol: :lol: heheheh

mYSZA gratuluję dzidziusia!!! :) Maleństwo z Niego :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]
13 lata 8 miesiąc temu #184578 przez beti
Zapytałam Myszki, czemu jej nie zrobili CC skoro tetno skakało...

A to odpowiedź zwrotna:

Nie chcieli bo ponoc mam podatna szyjke macicy..na koniec bylo troche nerwowo,wiec i tak mnie nacieli mimo ze Janek taki malutki. Glukoza juz lepiej ale nadal lezymy osobno. Bylam w nocy go karmic ale majac go na rekach zaslablam wiec mi juz nie kazaly wstawac. Dostalam teraz srodek przefiwbolowy i zaraz do niego ide,moze uda sie go nakarmic. Jest taki malenki ze wypelnia tylko rece mojego meza...
13 lata 8 miesiąc temu #184579 przez ewelinaa
Witam we wtorek :)

U mnie noc spokojna, chociaż jak się położyłam to nie mogłam zasnąć, ale w końcu zasnęłam po 23 i niedawno wstałam :laugh: I tylko raz na siku wstawałam.
Dziś nic nie chce mi się robić, nigdzie nie muszę wychodzić, więc zrobię sobie DZIEŃ LENIA ;) Książka, gazetki i może jakiś filmik.

Z obiadem też mam spokój, bo wczoraj mama przyniosła mi schabowe dla mojego męża - w ogóle to mama i teściowa mnie wkurzają, bo mówią, że na następny tydzień muszą ustalić, która będzie mojemu mężowi obiady przynosić. A o mnie nawet nie wspominają :angry: - tylko żeby on z braku domowego obiadku przypadkiem nie padł,a ja urodzę i będę powietrzem i miłością do dziecka żyła - chyba tak sobie myślą :dry: :S
13 lata 8 miesiąc temu #184583 przez andzia2490
Gratulacje pierwszego wrześniowego maluszka!!!

Myszko zdrowia dla Ciebie i maluszka :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka