BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 9 miesiąc temu #396256 przez agnesssa
Hej moje dziewczynki kochane :kiss:

Chasiami Faktycznie duża Alicja :cheer: Ale Monia ma rację, mogła być źle zmierzona :blink: Moja koleżanka staraczkowa na dwa tygodnie przed terminem lekarz powiedział jej, że jej maluszek warzy 4500 no i była przerażona, po dwóch dniach poszła do innego lekarza, bo dodatkowo podejrzewali jakąś wadę, no i na innym USG wyszła waga 3500 kg a po kolejnych dwóch dniach urodziła małego i ważył 3700 :) Więc miejmy nadzieję, że te nasze maleństwa nie są aż tak duże :silly:
Wydaje mi się, że gin Ci kazał leżeć do 35 tygodnia, bo później już możesz rodzić :lol: Jeżeli faktycznie mała jest duża to jak urodzisz w 36 tygodniu to będzie git :lol: Ale oczywiście fachowcem nie jestem, tak mi się tylko wydaje :kiss: :kiss: Najważniejsze, że teraz się szyjka nie skróciła :kiss:

Kasia gratuluję Pani Bizneswomen :) :kiss: A jaki biznes jeśli można wiedzieć :unsure: No i odsapnij troszeczkę :kiss: :kiss:

Makrelcia Obśmiałam się z tego prasowania, ewidentnie dostałaś znak, że nie masz się brać za prasowanie wczoraj :lol:

Madzia ja już sobie wydrukowałam, ale czytać zacznę jak już będe w domku sobie odpoczywać, na pewno dam znać co o niej myślę :woohoo: Fajnie, że Ci się podoba na szkole rodzenia, ja jednak nigdzie nie poszłam :huh: Ale właściwie ze względu na kasę :dry: Może gdyby nie to wesele w sobotę, ale trudno :blush:

Anulka a jak Ty się czujesz w ogóle i pochwal się brzuszkiem bo chyba jeszcze nie wrzucałaś :silly:

Andra jak to masz zabrać ze sobą lewatywę :unsure: Co do odplamiania to ja też wrzucam tam gdzie proszek :lol:

DZIŚ OSTATNI DZIEŃ W PRACY :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aż spać nie mogłam z rańca z tej radości hehe Ale za to dużo pracy, żeby jak najwięcej zrobić :huh: Ale już teraz dam radę :laugh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #396269 przez patys
agnesssawreszcie ostatni dzień w pracy , nie wiem jak ty tak długo wytrzymałaś:), ja osttani dzień pracy w przedszkolu miałam jakieś 4 miesiące temu :laugh:

kasia moje maleństwo też na razie ułożone pośladkowo...ale koleżanki córeczka obróciła się tydzień przed porodem...więc może jeszcze nasze sprawią nam niespodziankę

dziś jadę sobie z mężem do ikei na zakupy, wczoraj przyszło łóżeczko z allegro, więc sypialnia powoli zaczyna się zapełniać :) no i wreszcie nie ma dziś upałów tylko zachmurzone niebo aż chce się żyć :silly:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #396293 przez andra88
Hej robaczki :)

W nocy 2 razy bolał mnie brzuch, tak jak na okres z tym że na kręgosłup aż promieniowało :( I do tego jakoś mnie dziwnie w pochwie ciągnie- nie umiem tego dokładnie opisać :( Jutro do lekarza, zobaczymy co mi powie, mam nadzieję że nic złego mi się tam nie robi :(

chasiami no duża Wasza córeczka :)
Makrelcia to sobie poprasowałaś hihi
agnesssa ostatni dzień roboty- super! dzionek szybciutko Ci zleci :silly:
No muszę zabrać lewatywę :dry: ale jak nie chce mieć robioną to nie ;/ to chyba jakiś czopek dają a może i nie heh :unsure:
położną popytam dziś :silly:
patys udanych zakupów!

13 lata 9 miesiąc temu #396306 przez agnesssa
Andra Mam nadzieję, że to nic poważnego te Twoje bóle :huh: Dobrze, że idziesz dzisiaj do lekarza :kiss: A z tą lewatywą to słyszałam, że nie wszędzie robią, ale żeby samemu ze sobą zabierać to nie słyszałam :blink:

Patys to udanych zakupów :woohoo: A łóżeczko kiedy składacie :unsure:

13 lata 9 miesiąc temu #396332 przez patys
agnesssa łóżeczko składamy chyba na początku sierpnia jak wrócimy znad jeziorka....a może wcześniej zobaczymy:)ogólnie właśnie sobie wyliczyłam że jak będę na wakacjach to to będzie już 35 tydzień:)mam nadzieję że to nie za późno ;)

13 lata 9 miesiąc temu #396344 przez agnesssa
Patys jak będziesz się dobrze czuła to chyba nic się nie stanie :woohoo: Po za tym szpitale są wszędzie :silly: A z tego co pamiętam któraś się wybiera w góry w sierpniu :unsure: Ale nie pamiętam kto pisał :huh:
Ja jadę teraz w wtorek więc to będzie 32 tydzień :woohoo:

O mamo jak mało czasu zostało :woohoo: Zwłaszcza jak obserwuję jak się ładnie lipcwki rozpakowały już prawie wszystkie a jest dopiero 12 lipiec :silly:

13 lata 9 miesiąc temu #396378 przez aganio87
Witam kochane ależ sie rozpisałyście jak zawsze.... :)

Co do łóżeczka to ja czekam cały czas na przesyłke może jutro dostaniemy :) :) :)

A wczoraj myślałam że do szpitala pojade wieczorną nocą brzych tak mi napęczniał i był twardy jak kamień a po za tym taki ból że angina i migdałki wielkości jajka to pikuś, mąż to nie wiedział czy ma sie ubierać i iśc po samochód czy mnie uspakajać... ale poszłam pod prysznic i wzięłam letnią wodą sie oblewałam i cosik przeszło tak że mogłam sie położyć i zasnąć na łóżku...

ale dziś w miarę lepiej, mąż sie śmieje że jeszcze nie moge zacząć rodzić bo czekamy na łóżeczko i paru rzeczy jeszcze nie mamy i mam sie wstrzymać do początku sierpnia chociaż a ja mu na to że niech nie mówi tego mi tylko dzieciom... :) :) :)

miłego dzionka mamuśki :*

[*] 6.11.2011

13 lata 9 miesiąc temu #396381 przez MADZIA7
Witajcie :laugh:

Ale dziś przyjemnie, chłodniej, aż poszłam na spacerek, a nie tylko do sklepu, jak od 2 tyg. miałam w zwyczaju.

Patys, daj znać, co udało Wam się kupić, my też byliśmy wczoraj w ikei po szkole rodzenia, chciałam kupić lampę, ale nie znalazłam takiej jak chciałam, bo były same takie nowoczesne, a my aż tak nowoczesnie nie mamy w mieszkanku.

Andra88 nie przemęczaj się w takim razie do jutra i odpoczywaj, mam nadzieję, że będzie wszytko dobrze.

Chasiami, faktyznie spora Twoja córcia, ale to lepiej, bo jakby się chciała szybciej wydostać na świat, to już będzie na wszelki wypadek gotowa :)

Kasiu gratuluję założenia działalności, czym się będziesz zajmowała?

Agnessa ale byłaś dzielna z tą pracą! Należy Ci się zasłużony odpoczynek! :lol:

Moja Natalka jest na razie odwrócona głowką w dół i lekarz stwierdził, że już tak raczej zostanie, ale powiem Wam, że ja to się zastanawiam, który poród lepszy, bo jak czasem dzieci rodzą się po 15 godz, a po tym czasie i tak mają cc, to wolałabym wiedzieć wcześniej o cesarce i niepotrzenie nie męczyć Maleństwa i siebie i nie martwić na zapas.
Moja siostra i szwagierka miały cc i szybko doszły do siebie, najgorsza była pierwsza doba, bo im słabo było strasznie i wstać nie mogły. Ale teraz blizny się pogoiły, a ich dzieciaczki zdrowiutko rosną!

miłego dnia :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #396480 przez makrelcia
Dzisiaj u mnie szał kurierów :) Co chwile ktoś puka do drzwi :)
Przyszło już prawie wszystko: łóżeczko, materac, kocyki, prześcieradła itd :D

A byłam pewna, że uż koniec zakupów aleokazuje się, że muszę jeszcze dokupić komplet pościeli :( Tak się starałam i haftowałam pościel a jak ją wyprałam to mi się zafarbowało wszystko :D Głupia zamiast sprawdzić najpierw czy nie farbuje to jak szalona haftowałam :D Ale co tam. Jedna się udała ( bo nie miało co farbować :D Właśnie się suszy :D Jak wyprasuje (może tym razem się uda ) to wrzucę fotki żeby się pochwalić :D

aganio chłopaki niecierpliwe widze ... Niech jeszcze troszkę posiedzą :)
chasiami a Ty przystopuj Alicję niech już nie szaleje z tą wagą :)

Byłam u rodzinnego lekarza i wypisał mi zwolnienie do czasu wizyty u ginekologa :D Miała pewne opory ale w końcu wypisała. Przynajmniej urlopem nie będę musiała pokrywać tych kilku dni :D

13 lata 9 miesiąc temu #396499 przez patys
Madzia tak na prawdę to nic konkretnego nie kupiłam, raczej rzeczy do domu nie dla maluszka:( ale dla niego udało mi się kupić takie duże pudełko plastikowe na kółkach bo dostałam po znajomych dużo ładnych zabawek, gryzaczków itp i chce je już w jedno miejsce włożyć, więc dzisiaj będę je myć i układać :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #396506 przez andra88
ja już po wizycie u położnej- powiedziałam o brzuchu że mnie na dole ciągnie i tym mam się nie przejmować że to normalne, a że boli jak na okres to mam lekarce jutro powiedzieć ;/ prawdopodobnie taki ból to skracanie szyjki;/ mam odpoczywać dużo i nic nie robić ;/
zmierzyła mi ciśnienie i 95/60 :dry: jestem od rana dziś nieprzytomna, pewnie przez to moje niskie ciśnienie :dry:

aganio bidulko, tyle dobrze że Ci to przeszło :kiss:

idę leżeć bo ledwo Was podczytuje

13 lata 9 miesiąc temu #396509 przez makrelcia
kupiłam proszek Lovela do dziecięcych ubranek. Tylko pytanie jak to prać ? Trzeba jkiś płyn do płukania czy tylko sam proszek starczy ?

13 lata 9 miesiąc temu #396516 przez agnesssa
Aganio Niech się chłopaki jeszcze wstrzymają chwilkę :) Mam nadzieję, że już Cię nie będą takie bóle atakować :kiss: A torbę masz spakowaną w razie W :unsure:

Madzia ja to bym chciała urodzić naturalnie, ale zobaczymy co będzie, mi też lekarka powiedziała, że jak mały będzie tak rosnąć to CC się szykuje :blush:

Makrelcia ale masz fajnie, tyle rzeczy dostałaś dzisiaj, mam nadzieję, że zw wszystkiego zadowolona :woohoo: Szkoda jednych pościelików, ale koniecznie pochawal się zdjęciem :woohoo:

Patys no to już będziesz miała ładnie :woohoo: Ja nawet nie mam miejsca na takie pudło, a też by mi się marzyło :blush:

Andra
odpoczywaj w takim razie, no i zobaczymy co Ci jutro ginka powie :kiss: :kiss:

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Właśnie skończyłam prace :laugh: :laugh: :laugh: Jadę do domku :lol: :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 9 miesiąc temu #396541 przez chasiami
Witajcie!
agnesssa no jeszcze jest nadzieja ze sie pomyliła, ale ogólnie to powiedziała ze moge się spodziewac dużego dziecka ze względów genetycznych (ja miałam 4,5 kg i 61 dł. Mój brat - starszy miał 4300 i 59 długi a mój mąż miał 4 kg i 58 długi)
makrelcia ja robiłam tak: jak miałam nowe rzeczy to dawałam je na "szybkie pranie" i dolewałam płyn do płukania (który dostałam gratis do loveli),
a jak ktos mi dał ubranka to prałam własnie w tym proszku, ale bez płynu do płukania.
Nie wiem jak wy dziewczyny, ale tak mi doradziła moja mama :)
aganio no ciekawie masz z tymi twoimi chłopcami, niech sobie jeszcze posiedzą :)
andra88 lepsze jest nizsze cisnienie :) mi gin doradziła ze jak bede miec bardzo niskie to mam kawy sie napic, ale ja nigdy nie piłam kawy bo jej po porostu nie lubie :)

13 lata 9 miesiąc temu #396544 przez PolaL
No w końcu nadrobiłam zaległości w czytaniu ;)

Agnessa ja Pisałam ze wybieram się w sierpniu w góry - takie plany. A co do Władysławowa to właśnie siostra mnie namawia żeby pojechać pociągiem do naszej babci z maluchami. Siostra przylatuje 17.07 a wyjazd planuje na weekend. Do Władka mamy niedaleko bo babcia mieszka w Rozewiu (rzut beretem) może się spotkamy. Choć ode mnie to ok 6h jazdy pociągiem do Gdyni a potem autobusem i to mnie trochę zniechęca ;)

Co do tetrówek to mam trochę ponad 10 sztuk. I na początku będę używała do podwójnego pieluszkowania i do wanienki przy myciu małej. A i do wycierania buźki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka