- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Po wizycie kontrolnej rehabilitacyjnej- Adaś się wyprostował ale trzeba mu jeszcze kilku masaży karku, żeby rozluźnić mięśnie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
I jeszcze jedna nowość- podciagany za rączki trzyma główke i "siada"- zachwycony nowa perspektywą

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tygrysica jestem ciekawa czy Adaśko więcej zjadł czy bardziej się ubrudził tym kleikiem

monja kawa na rynku ... aż się rozmarzyłam , ja na tej mojej wsi niestety nie mam żadnej fajnej knajpki , ba ... tu nawet rynku nie ma , no w końcu wieś

My dziś naszą pannę zostawiliśmy u teściów i pojechaliśmy z Kacprem po butki , bo nas wiosna zaskoczyła a mój dzieć(jak to mówitygrysica

A teraz mniej przyjemne jak dla mnie - jutro wizyta z Polą u neurologa , ciekawe co powie. Z moimi skłonnościami do czarnowidztwa to już się boję co powie. We wtorek jadę sama ze sobą na biopsję guzka tarczycy(ale podobno tylko 4% to złośliwe gówna

Tygrysica a ile dałaś małemu tego kleiku na pierwszy raz i czy w ogóle mu smakował? Ja kilka dni temu kupiłam słoiczek jabłuszka ale jakoś nie mogę się zebrać żeby jej dać , chociaż znowu mamy problem z kupką (wczoraj po trzech dniach nierobienia dałam jej kawałeczek czopka glicerynowego) i może jabłuszko by tu coś zdziałało.
Nie żebym znowu się rozpisała... Dobrej nocy wszystkim Mama i Dzieciaczkom życzę

- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
polunia nie jestem odważna, po prostu uważam, że jak małemu ciepło (ciepły karczek, plecki i nawet rączki i nóżki ciepłe) to z jakiej racji mam go cieplej ubierać? A, że w domu w dzień nie chciało zejść poniżej 24 stopni to tym bardziej. I dziękujemy za komplement uśmiechu

A propos ubierania dzieci... słuchajcie, jak w sobotę byłam na spacerze to myślałam, że zagryzę jedną mamusię... Jak mijałyśmy się na spacerze to mi szczena opadła... dziecko w tą pogodę... w kombinezonie zimowym plus do połowy zakryty kocykiem!!!!!!!!!!!!

Nie chcę wiedzieć co ta kobieta sobie o mnie pomyślała...
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja tak czy siak wychodzę z założenia (zresztą nasz pediatra ciągle to powtarza), że lepiej leciutko przechłodzić czy przegrzać, bo potem jak dziecko starsze to wychodzi w postaci choróbsk.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dałam mu 150 kleiku i jeszcze 60 mleka wsunął potem- zjadł prawie cały kleik i nawet całkiem zadowolony. Ja nie pytałam jeszcze pediatry o zdanie, ale kumpela przy drugim dziecku zaczęła rozszerzać już w na pocz. 3 msc-a. A kleik jest tez np w mleku dla dzieci ulewających więc to tak na prawde żadne rozszerzanie. Jak pediatra powie ok to w przyszłym tygodniu kaszki i słoiczki (ja juz mam całe mnóstwo bo kiedyś były fajne promocje w Realu).
No i potem chciał jeść mleko dopiero o 6.30 rano- co dało 11,5 h przerwy

Na allegro dalej szaleje- teraz tez sprzedajac

A polunia- Factory w Modlniczce, czy to też sieć...?...bo w sumie chyba tak samo sie autlety na śląsku nazywaja...nie wiem...
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A co do słoiczków to ja będę je kupować tylko w razie wyjazdów - po prostu mnie nie stać na słoiczki - będę mu gotować. Wiadomo, mniej wolnego czasu ale tak jest niestety przy ograniczonych środkach. Na szczęście mam sprawdzone miejsce na bazarku z warzywami i owocami z upraw ekologicznych... wiadomo droższe ale i tak wychodzi o wiele taniej niż słoiczki.
Ach i przestałam małego wyparzać butelki i nie ma problemów. Teraz tylko przelewam wrzątkiem raz na 4-5 dni.
- lilian355
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A co do słoiczków i gotowania- ja tez chyba będę gotować sama, przynajmniej dopóki nie wrócę do pracy, ale jak będę szła gdzieś to wygodniej słoiczek, a poza tym to eko warzywa sa drogie i akrat przy promocyjnych cenach słoiczków (2zł/szt.) to jakoś nie wierzę, że jest różnica w cenie. Tak czy inaczej na początku raczej więcej słoiczków, bo takie jedzenie spełnia wszystkie normy i ma atesty, a jak sama zrobię to nie będzie to aż tak zdrowe i stopniowo go będe przyzwyczajać do domowego raczej.