- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Cortezia jak wytrzymasz do 4 to stwierdze że twarda z Ciebie babka :-D ja ledwo do 1 dalam radę

Psotka tak 20zl za pare i jest 4 lub 5 spotkan, nie pamietam ile. Bez ograniczenia czasowego bo jak potrzebujemy to siedzimy i gadamy. Jak tak się wszystkim zaczne smarowac to bede godzine w łazience siedziec hehe. Ale pomyśle o tym kasztanowcu

Widziałam w smyku taki piękny kombinezon

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Co prawda do mojego porodu zostało już nie wiele czasu (teoretycznie 9 tyg.) postanowiłam jednak dołączyć do któregoś z forum.

To może parę słów o mnie: Nazywam się Justyna. Jestem z Suwałk, mam 23 lata i jestem w pierwszej ciąży (31 tydzień). Do 5 miesiąca pracowałam, ale teraz przebywam na L4, wypoczęłam już wystarczająco, aktualnie chodzę na zajęcia do szkoły rodzenia i w zasadzie już mogłabym rodzić

Teraz zajmę się lekturą powyższego wątku, żeby was dziewczyny poznać

- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Witaj Wredota, no nie powiem twój nick jest hmmm zaczepny ....widzę że z Suwalszczyzny, ja urodziłąm się w Ełku i też tam mam rodzinę. Odwiedzam ich 2 razy w roku boz Krakowa mam daleko.
Dowiadywałaś się co nosisz pod serduszkiem? Chłopak czy dziewczynka?
Do forum można zawsze dołączyć, lepiej późno niż wcale.
Idę poćwiczyć bo jakaś połamana jestem (-; Wy tez spróbujcie się poruszać grubaski (-;
- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Psotka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
- Otrzymane podziękowania: 4
Małopolanka no to noc powiem Ci naprawde ciekawa i pełna wrażeń

Wielomama faktycznie chyba będziesz pierwsza:) nooooo proszę

PaniP jak się zakochałś to rzeba mieć i koniec:) Zobaczymy do której dam rade:)
- wredota
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dużo przytyłyście od początku ciąży? Ja olaboga już 11 kg! ;/ Ale wszyscy mnie pocieszają, łącznie z lekarzem, że to rośnie dziecko

"niestety" mąż wstał już po nocce wiec lecę szykować obiad.

P.S. co do nicku - tak pieszczotliwie zwraca się do mnie mąż

- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Małopolanka, coś na tej naszej wyspie alarmy lubią sobie powyć ot tak. Ciekawe, co działo się w ogrodzie.

Psotka, ja dzisiaj dałam sobie spokój z ćwiczeniami, bo od rana sprzątam....a to prawie jak ćwiczenia

- wielomama
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Pani_p byłam zapisać się na to usg i niestety już dziś nie zapisują. Zapisy będą jutro od 10.00, ale warto być o 9.00 i może to być mąż. Dziś odpadło już 50 pań. Podejrzewam, że jutro o 9.00 to będzie niezła kolejka.
Albo podaj mi jakieś dane na pw to cię zapiszę, no niestety nie mam innego pomysłu.
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Ja od rana już na nogach, nawet się nie kimnęłam przez chwilkę... Władek od rana pląsa w brzuszku, chodziłam było źle, siedziałam też, a jak leżę w miarę się uspokaja

Wielomama kochana na pewno dasz radę z ogarnięciem trybu dnia przy trójce maluchów, ja wiem, że pewnie będzie ciężko, ale Ty... twarda kobitka

Oliwka spora już baba

Pani_P no może tak być, że siusiak urośnie

Cortezia życzę wytrzymałości na weselu

Bawcie się dobrze kochana i uważajcie na siebie

Psotka, co do zakupów, jak się zdarzy okazja to czemu nie

Małopolanka masaż krocza... ja też nie planowałam, ale nie zaszkodzi

Wredota witaj

Kochanego masz męża

Ja już zaczęłam też ćwiczyć, bo nogi mi siadają.. i pachwina

A właśnie chciałam Wam powiedzieć, że byłam w aptece po maść na nogi i nic nie chciała mi sprzedać

Agnieszka to Ty pisałaś o tej maści z kasztanowca? pamiętasz nazwę? I w ogóle można ją stosować w ciąży?
- natB
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153

Wiecie, że dopiero teraz zaczęłam czuć te jego czkawki... na usg też miał, a ja nic nie czułam heh

Mój kochany bąbelek <3<3<3
- Brunetka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Kocham Cię córciu :)
Miło, że doszła do Nas nowa osóbka

Zauważyłam dzisiaj, że mój brzusio zaczyna być ( w końcu) bardziej widoczny

Wredoto Sądziłam, że od początku ciąży przytyłam więcej a po moich obliczeniach wyszło tylko 7 kg.
Podziwiam Was, że macie w sobie taka motywację by regularnie ćwiczyć. Ja niestety od początku ciąży nie gimnastykowałam się ani razu. Chyba się trochę boję

Mam do Was pytanie. Czy nie uważacie, że druga połowa września to trochę późny termin by rozpocząć uczęszczanie do szkoły rodzenia? Mam pewne wątpliwości...dopiero 16-ego mam spotkanie organizacyjne.
wielomama córcia szybko rośnie

agnieszkazst interesowałam się ostatnio na temat masowania krocza przed porodem i trafiałam na różne opinie. Jedni twierdzą, że to nie pomaga inni uważają, że warto. Już sama nie wiem jaka jest prawda... ale z drugiej strony raczej nie zaszkodzi więc zastosować się do tego można.
natB dziękuję za wklejenie linku do filmu na wcześniej wspomniany temat:)
pani_p Podoba mi się kolor wybranego przez Ciebie wózka. Uwielbiam takie nasycone kolory a i gratulacje dla Twojego męża za udzielanie się podczas zajęć

Psotka przepraszam, że tak późno ale również gratuluję 3 rocznicy ślubu:) Życzę Wam jak najwięcej tak miłych chwil

Co do konkretnych zakupów chcemy je zacząć od września. Co prawda mam już co nieco kupione ale nadal jest do kropla w morzu potrzeb

Muszę poznać Wasze opinie jeszcze w innej kwestii. Rozmawiałam z siostrą (ma już 2 chłopców) i powiedziała mi, że w szpitalu body, śpioszki itp nie będą mi i tak potrzebne bo po porodzie dzieci są tak obkurczone, że ciężko je w cokolwiek ubrać... ona podobno zakładała tylko pampersa, kaftanik,owijała pieluszką tetrową i w rożek

Jeszcze jedno... zauważyłam, że na nogach zaczynają mi się pojawiać żyłki

nat B ja również od pewnego czasu czuję czkawki mojej kruszynki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- pani_p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wredota witaj i rozgość się

Małopolanka nie ma to jak wspaniali sąsiedzi... I te alarmy to macie świetne hehe. Ja bym na zawał zeszła

Psotka jestem okropna... dopiero teraz składam Ci życzenia. Wybacz mi

NatB no właśnie... liczę, że skoro nam lekarz tak zwlekał z powiedzeniem to się nie pomylił... No ale kurka chyba moje przeczucie też tu ma coś do powiedzenia nie?

U mnie mała wczoraj tak szalała. Cały dzień. Czy chodziłam, czy stałam. No wieczorem już miałam dość bo naprawdę mocno już ją czuję. Chyba dość podrosła przez ostatni tydzień

Wielomama ja tam już chyba od 7 będę haha

Brunetka oj oj nie lubimy bólu głowy

Maluszki rzeczywiście będą miały przykurczone kończyny, ale nie wydaje mi się żeby nie szło ich ubrać normalnie. Kwestia pewnie tylko wprawy. No jakieś to dziwne mi się wydaje bo po co by mówili żeby zabrać ze sobą właśnie body, śpioszki.