BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551275 przez xpatiiix3
Buziaczek jeszcze raz gratuluje, fajnie, że malutka już przy Tobie ;)

Madlen to fajnie, powoli powoli i Adaś niech się przygotowuje już na wyjście za jakiś czas :D ciesze się, że wszystko w porządku i patrzę, że znalezienie tej herbatki to nie takie łatwe hehe to chyba tylko w jakiejś zielarni albo przez neta zamawiać..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551278 przez dominia
Ja ostatnio coś o tym oleju do ciotki powiedziałam to myślałam, że mnie zje :ohmy: powiedziała żebym się nawet tego nie tykała bo można się wykończyć .. pewnie zależy kto jak na to reaguje, jeden pójdzie raz a porządnie na kibelek a drugiego doprowadza do odwodnienia .. jakoś mnie wystraszyła ;) czekam aż M podmaluje mi ścianę bo struktury na górze już wszystkie gotowe i będę przyklejać naklejki Igora w końcu nad łóżeczkiem :lol: i oczywiście dzisiaj też pojadę na szmacie po podłodze żeby było wysprzątane porządnie :)

Dziewczyny super, że po wizytach wszystko ok :)

Madlen faktycznie Adaś ładnie przybiera na wadze :) ale jak masz predyspozycje do takiego dzidzia to nie widzę powodu do niepokoju :) niech ładnie rośnie :)

Satine Ty to się oleżysz przy tym ktg :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551288 przez Martyna
Madlen spory Adaś ale trzeba wziąć poprawkę na te wszystkie pomiary :) to teraz już przyśpieszasz?
fajnie ze wózek już w domku :) u nas też stoi i czeka a fotelik już w samochodzie :)
Ciekawe gdzie można kupić taka herbatkę i czy rzeczywiście przyśpieszy?

Buziaczek czekamy na relacje i zdjęcia Zuzi :)

Pati nie denerwuj się :) odpoczywaj i obijadaj się batonikami :)

Satine to rzeczywiście Marysia mało wazy :) ale ja już w te pomiary nie za bardzo wierze

Ja już po obiadku. Wyprasowałam pościel Synka i wszystko czeka na Niego przygotowane tylko jemu się chyba nie spieszy do rodziców :)

Ciekawe jak Kasia

12 lata 2 miesiąc temu #551292 przez xpatiiix3
Martyna no już się nie denerwuję, ale kto potem zrzuci za mnie te kilogramy :P hehe już ja się najadłam aż zemdliło na razie podziękuję :P

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551295 przez kasia123m
Buziaczek serdecznie gratuluje corcie:)))

Madlen dobrze ze ok:)duzy synek...

a ja mam pytanko..ktorej dziewczynie mam podeslac numer tel...???wiec po wysiedzeniu sie 5 godzin na izbie przyjec jestem po ktg i usg z przeplywami.ktg prawidlowe.Usg przeplywy tez ok...brzuch zamaly o dwa tyg....i decyzje sa takie..jutro rano na ktg...a w czwartek rano przyjecie na oddzial...na skierowaniu maloplytkowosc,hasimoto,cukrzyca plus podejrzenie hipotrofi asymetrycznej.mowila ze porobia mi badania i powinnam wyjsc najpozniej w pon...
Przeplywy sprawdzala dwa razy i mowila ze wedlug niej napewno ok...wiec sie uspokoilam ale na oddzial chca mnie polzyc.przypuszczam ze bardziej im chodzi o plytki...bo moj gin cos wczoraj mowil o jakis badaniach ukladu krzepniecia..nie wiem..Zastanawiam sie jak wogole z dieta.chleb sobie wezme cukrzycowy...kanapki porobie a potem sie zobaczy.niesadze zeby w szpitalu diety trzymali...to tak po krotce.A osob na izbie bylo z 50..nie wiem co tam sie dzis dzialo..naprawde..

Martyna ma moj numer i ja jej ale mysle ze musimy swoje numery dac jeszcze komus kto narazie nierodzi..BO Martyna Ty to chyba juz na wylocie heheh

12 lata 2 miesiąc temu #551301 przez dominia
Kasia ja jak leżałam na patologii to dawały mi posiłki dietetyczne, 2000 kalorii na dzień :) myślę, że u Ciebie też tak będzie :) pytają się czy dieta cukrzycowa jak roznoszą jedzonko :) jak u mnie w Tarnowie tak jest to w Krakowie tym bardziej powinno :)
Porobią badanka i będzie dobrze zobaczysz ! :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #551304 przez Martyna
Kasiu tak tak mam do Ciebie numer :) ale czuje ze jeszcze pochodzę :)
Zrobią Ci badania i będziesz spokojniejsza i najważniejsze ze będziesz pod dobra opieka.
I jedzenie to koniecznie weź bo 3 posiłki i to jeszcze takie małe
to dla nas za mało

12 lata 2 miesiąc temu #551306 przez Satine0
Dominia Ja już mam dość tego ktg :) co 2 dni śmigam i nic hah

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551308 przez dominia
Martyna tak właśnie masz rację z tymi posiłkami, zazwyczaj są niezjadalne .. fuuuj ;) ja w szpitalu to normalnie głodowałam momentami .. dużo rzeczy nie lubię a czasem to przynosili jakąś papkę nie wiadomo co to było :)
Kasia zapakuj sobie coś co będziesz mogła podjadać między posiłkami :) albo jak jakiś Ci nie spasuje :)

Satine ja mam co tydzień i już mam dość .. ;) jeszcze poleżeć sobie mogę ale później czekam na opinie gina i siedzę w tej poradni przy dobrych wiatrach 2 godziny :ohmy: :dry:

Tak z innej beczki .. dzisiaj poczytałam sobie o tej cukrzycy beznadziejnej bo chciałam sprawdzić jak to jest z tymi cukrami przed rozwiązaniem .. na ten temat co chciałam to nic nie znalazłam ale za to były inne tematy i się boję teraz :( muszę zapytać gina czy skoro mam cukrzycę ciążową to nie powinnam być w szpitalu tydzień przed terminem na wywołanie .. jakaś babeczka pisała, że w 38 tygodniu jej dziecko umarło.. masakra ani nie chcę myśleć :(

12 lata 2 miesiąc temu #551318 przez michasia
Buziaczek gratulacje:)
teraz czekamy aż Mrufkowej baletnicy zechce się wybrać na drugą stronę:)

12 lata 2 miesiąc temu #551324 przez ola85
Dzolka - to wracaj szybko do zdrowia, dużo odpoczywaj, bo u Ciebie poród już blisko :)
Aganobla - też myślałam o Justynie, czy już czasem nie urodziła :blink:
Satine - to ogólnie wizyta się udała. Po prostu bardzo dobrze dbasz o Marysię, wygodnie jej w brzuszku, to się jeszcze dziewczyna na świat nie wybiera.
Madlen - to faktycznie duży dzidziuś, ale najważniejsze że zdrowy i ruchliwy :) :) :)
Kasiu - ja na razie nie rodzę, więc możesz mi podesłać numer. Ja wysyłam Co mój jakby co. Dobrze że te przepływy w porządku :)

Ja w te herbatki w ogóle nie wierzę, ale jak będzie 40 tydzień i nic to pewnie też spróbuję :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #551327 przez xpatiiix3
Kasia to trzymaj się tam, będzie dobrze ;) :kiss:

Dominia nie stresuj się tym co czytasz w internecie, z młodym wszystko ok przecież :P :kiss:

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #551338 przez [email protected]
Satine waga u Marysi w sam raz :)

Madlen Adaś spory chłopczyk :)

Jutro mam wizytę,ciekawe jak mój synuś i czy coś już bliżej niż dalej :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu #551373 przez gabilee
buziaczek gratulacje :)

Alinka czekamy na jeszcze nowsze zdjecia :) Nataszka pewnie slodziutka :)

Sylwia a pisała Monia od czego to krwawienie z pepuszka ? pozdrow ja od nas i powiedz , ze czekamy na nia z niecierpliwoscia :) i najwazniejsze , ze jej te cukry sie unormowaly.

ciesze sie, ze sukienki sie wam podobaja :) lubie delikatne i skromne :) koronka mnie przekonuje i ten kroj syreny , bo jak przymierzalam kiedys w stylu "ksiezniczki" to tragicznie wygladam :P wiec jak schudne to zaczne poszukiwania :)

chomiczka a czemu z odkrytymi plecami nie mozesz ? ja tez musze schudnac :P mam nadzieje , ze szybko zrzuce zbedne kilogramy :P
a kobieta w ciazy to wogole odmienny gatunek ludzkowsci :P hehe
chomiczka nie wiedzialam , ze tacierzynski tylko malzenstwom to jakis zart ; ja juz nie bede tu debatowac na temat naszego pos..nego prawa ;/
u mnie raczej moj n nie bedzie mial problemu z urlopem , bo my rodzinnie pracujemy i co w rodzinie to nie zginie zawsze sie jakos da dogadac :D

princess a robilas probe watrobowa? , bo jak swedzi cie jeszcze ogolnie skora to powinno sie zrobic to badanie , pytalam gina

a co do becikowego to ja nie dostane , ale nie przejmuje sie , bo wlasnie dowiedzialam sie od tesciowej , ze placi mojemu n ubezpieczenie i jak zostanie tata to dostanie z ubezpieczalni 2050 złotych :D ale sie ucieszylam
, a mi sie udalo uzyskac ten wysoki zus :) alez jestem szczesliwa :) bede mogla tyle kasy odlozyc :)

mrufka mam nadzieje, ze akcja sie szybko rozwinie :D trzymam kciuki kochana :kiss:

pliszka czekamy na odzew od ciebie kochana :) daj znac co z toba i Olusiem :)

dzolka a gin co mowi o twoim porodzie , przewidzial cos? kiedy mniej wiecej mozna sie spodziewac rozwiazania ? bo juz jutro masz 40 tc ^^
kuruj sie :)

katriss nie wiem czy nie doczytalam , ale nadal nie wiem co to za choroba cie dopadla , ze jest nie uleczalna ? jak mozna spytac oczywiscie :)

wlasnie dawno nie bylo wiesci od Sylwki i justyny

satine uparta twoja Marysia jest :P dobrze jej u ciebie :D

madlen super wiesci mimo , ze jeszcze brak oznak porodu :P a Adas duzy chlopiec :)
mi za to ciagle mowi gin , ze moj synus za maly juz mnie to wqrza ;/
super , ze masz juz wozek pochwalisz sie fotkami? ja wczoraj zamowilam i w czwartek ma byc czyli jutro :)

kasiu to jednak szpital , mam nadzieje, ze jednak okaze sie , ze wszystyko ok :) trzymam kciuki :)

dominia mysle , ze nie powinnas czytac takich rzeczy i sie nakrecac , ale gin powinien cie poinformowac o wszystkich zagrozeniach zwoazanych z cukrzyca i pewnie dlatego tez masz to ktg , zeby kontorlowac Igunia :)

aganobla napewno zdrowiutki , a to najwazniejsze :)

satine mi gin ostatnio powiedzial ,ze przenosze , bo jak "mamusie dobrze przybieraja na wadze w ciazy to maja wiecej hormonow podtrzymujacych ciaze " , to mnie nie pocieszyl :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551445 przez dominia
Ale tu cicho :)
Prawie nic dzisiaj nie robiłam a jestem taka zmęczona .. normalnie na nic nie mam siły ani nogi mi nie chcą chodzić :blink: ciekawe dlaczego tak .. :)

Jak M poprawi ściany i przykleję naklejki z kubusia puchatka to chyba oszaleje .. troche mi się dłuży :( ciekawe kiedy te nasze skarby zechcą wychodzić ..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka