BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #551084 przez aniajulia2
Jak dla mnie to chore sa te przepisy :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #551088 przez chomiczka
aniajulia zgadzam się z Tobą. Przyjdzie nam długo czekać zanim cokolwiek w tym kraju się zmieni, niestety :dry: a póki co trzeba sobie jakoś radzić.

12 lata 2 miesiąc temu #551102 przez ola85
Katarinka - u mnie na razie dzidzia się na świat nie śpieszy, a ja jej w sumie nie poganiam bo na razie czuję się jeszcze całkiem dobrze :) Za to widzę po suwaczku że Twoja córcia jest już dzisiaj donoszona :)
Sylwia - ja miałabym prośbę do Ciebie, napisz mi czy jak odstawisz fenoterol to coś się zmieni tzn. pojawią się jakieś skurcze itp.?
Monia - trzymam kciuki za szybki powrót do domu
Mrufka - to na oddziale Twoja córeczka jest gwiazdą :) trzymam kciuki za łatwy poród :)

12 lata 2 miesiąc temu #551169 przez sylwia1986
Chomiczka ale w sumie nie lepiej mu wziąć urlop ojcowski który jest 100% płatny? Nasze znajome małżeństwo nie chciało brać tego L4 na ojca po urodzeniu, bo raz faktycznie 80% płatne a dwa traciłby przy okazji jakieś tam premie.

Olu dziś właśnie biorę ostatni dzień, dam Ci znać co to się podzieje :)

12 lata 2 miesiąc temu #551172 przez dominia
Ostatnio mam jakieś dziwnie niskie cukry .. nie wiem dlaczego .. oczywiście odpukać bo jeszcze wywali mi grubo ponad normę ..
albo już się nauczyłam jak jeść i tak weszło mi to w krew .. albo coś związane z przybliżającym się porodem .. dziwnie ..
Kasia a u Ciebie jak z cukrami ?
Czekam na wieści z patologi .. :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551192 przez Dzolka
Buziaczek gratuluje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Mnie niestety dopadło przeziębienie i leze w łózeczku eh :dry:
dalej, 2 w 1 nic sie nie zmienia :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551194 przez [email protected]
Hej brzuszki :) to już 38 tc :) ciekawe czy wytrzymam 2 tyg :unsure:

Marlena Filipek słodki :)

Buziaczek gratuluje,super że już tulisz Zuzie :)

Mrufka ale Ada zrobiła ci prezenta,trzymam kciuki za szybki poród :)

Princess znam to,mnie tak swędzą dłonie i stopy,mocze w chłodnej wodzie,ale brzuszek pokaż koniecznie lekarzowi,mam nadzieje że będzie lepiej

Gabilee piękna suknia,miałam podobną :)

kasia daj znać po IP ale czuje że Tosia jest zdrowa :)

Katriss będzie dobrze,trzymam kciuki :)

Dawno nie odzywały sie Sylwka i Justyna

12 lata 2 miesiąc temu #551223 przez Satine0
Cześć dziewczyny ;)

Buziaczek
Gratuluje !! :kiss:

Ja już po lekarzu. Dalej 2w1... szyjka na 2 cm, twarda i zamknięta. Skurczy standardowo brak. Dostałam skierowanie do szpitala bo ginowi nie pasował zapis na ktg a poza tym chciał by żeby mi już poród wywołali. Niestety...odesłali mnie do domu. Zrobili ktg i wszystko okej. Mała po prostu w przychodni spała i był średni zapis a w szpitalu się rozbrykała. Za tydzień znowu wizyta i kolejne skierowanie dostanę na wywołanie heh pewnie się lekarz wkurzy i da do innego szpitala.Albo mu powiem, że sie stawię jak on będzie miał dyżur :P Ehhh...mam już dość. Ganiam co chwile gdzieś a nic się nie dzieje i nawet się nie zapowiada.

12 lata 2 miesiąc temu #551234 przez natalka
Buziaczek wielkie gratulacje wreszcie się doczekałaś :kiss:
Princess mam nadzieję, że ten olejek z apteki Ci pomoże
Mrufka trzymam kciuki
Byłam z rana na badaniach a potem u siostry na kawce, zrobiłam obiad i dopiero usiadłam. Noc była taka sobie trochę za krótka jak dla mnie.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu #551238 przez Satine0
Aaa i zapomniałam dodać, że Maryś waży 3116g :) czyli dużym dzieckiem nie będzie. Ale wiadomo różnie bywa z tym usg :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #551246 przez xpatiiix3
Satine no to dobre wieści po wizycie ;)

A ja siedzę w domu nie poszłam do szkoły, byłam taka zła... Mama wzięła moją kurtkę, a druga jest za mała i jeszcze zła na mnie, że nie poszłam, bo dzisiaj chciała włosy pomalować u mnie na praktykach, ale i tak koleżanka miała to zrobić, to oczywiście jak ja nei poszłam to ona nie pójdzie i weź tu zrozum człowieka... A co to moja wina, że tak urosłam... :P No i siedzę sama jak palec wcinam batoniki :P
A w dodatku od wczoraj wieczora wszystko mnie swędzi strasznie, normalnie wariacji można dostać najbardziej nogi trochę ramiona a wieczorem tak stopy swędziały, że myślałam,że za przeproszeniem pierdolca dostanę, będę musiała dla gina powiedzieć kurde muszę jutro wyniki zrobić albo w czwartek, bo w piątek wizyta...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #551257 przez Madlen
Princess mój będzie miał służby z 15 lat.

Aniajulia- ojciec może wybrać 2 dni okoliczn., 2 tygodnie w roku na opiekę na żonę- w sekretariacie szpitala w dniu wyjścia najlepiej, ojcowski 2 tygodnie chyba że dodali/dodadzą wiecej w tym roku, no i tacierzynski wtedy gdy oddamy im część macierzyńskiego.

Katarinka dzięki :kiss:

Mrufka 3mam kciuki :kiss:

Satine a to się zasiedział :)

a umnie:

Najpierw ktg, mały bardzo ruchliwy i miał jeszcze czkawkę- wszystko ok.
U gina- tak jak sie spodziewałam, żadnych oznak porodu, pozamykana, mały nie chce na razie wychodzić. Wyniki ok,zdrowy i duuży.
Ma prawie 3500g :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Mogę brać olej z wiesiołka, sprzątać, pić herbatę z liści malin, robić masaż krocza.
Lekarz te metody traktuje z przymrużeniem oka ;)
Lekarz mówił, że będzie mial 4 lub ponad 4, nie powinnam mieć problemu w związku z tym z urodzeniem. Duża jestem i miednica nie mała. Poza tym główka najpierw wychodzi a ona jest największa, a najcięższy brzuszek. Jakoś tak tłumaczył :)

Za tydzień kolejne ktg i z wynikami do gina, już bez badania.

Przyszedł dziś wózek- ale dziwnie z tym "meblem" w domu" :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #551266 przez xpatiiix3
Madlen no no Ale Adaś już duży ;) super, że wszystko ok ;) To już można zacząć starania o wyjście szybsze, super :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #551267 przez Madlen
Buziaczek tak naprawdę rodziła po kroplówce od 20-24. Skurcze do zniesienia. Wszystko idzie przeżyć pisze :)Udało się bez nacięcia i nie boli :)
Buziaki dla wszystkich. Mała ładnie je z piersi, choć tam za wiele jeszcze nie leci. Odezwie się jak wyjdzie ze szpitala.

12 lata 2 miesiąc temu #551272 przez Madlen
No już się z sobą nie cackam. Szafę by mi mogli szybciej przywieźć tylko :)
Oeparol kupiam a co tam, herbaty nie mogę dostać. Byłam nawet w sklepie z herbatami. No będę szukać dalej..
A z puchnięciem mówił, że u pierworódek to tak może być, tłumaczył to ale nie odtworzę.
Pytałam, czy po badaniu coś się może uruchomić- mówił, że jak dzidzia nie chce się ruszyć to podczas badania można zrobić lekki masaż szyjki i wtedy coś się może zacząć dziać.
No ale mój ma jeszcze czas, spróbuje go jakoś tam zachęcić :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka