BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #551735 przez dominia
Kasia bedzie dobrze ! M Ci pomoze z tymi posilkami, chlebus Ci bedzie przywozil, szynke jakas zostawisz sobie w lodowce bo napewno jest lodowka na oddziale i czajnik to herbatke tez bedziesz mogla ogarnac, mleko najwyzej bedziesz miala w szafce nic sie mu nie powinno stac jak jakies mniejsze w temp. Pokojowej potrzymasz i takie mozesz wypic :) wszystko da sie zrobic :) M zrobi zakupy na dany dzien i nie bedziesz chodzic ani glodna ani zdenerwowana :) mysle, ze jutro obudzisz sie silniejsza i gotowa do walki w szpitalu :) zrobia badania i wyjdziesz do domu ze zdrowa Tosia :) jestem z Toba :kiss:

Ale mi wierci w kolezance maly normalnie szok ja nie wiem co on tam robi :) brzuch twardy jak skala co 10, 15 minut ale nie boli prawie wcale :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #551797 przez xpatiiix3
Hej dziewczynki ;)

Princess no właśnie idę do przychodni, a nie lubię tam chodzić, ale tym razem jestem zmuszona, dobrze że przed tym mogę zjeść śniadanie, bo nie trzeba na czczo miałam w maju ostatnio robione to normę miałam, ciekawe jak teraz.. No mam nadzieję, że spokojnie przespałaś noc ;)

Dzolka ładny brzuszek ;) no może troszkę się opuścił nie wiem nie widać za bardzo na tych zdjęciach, ja to jak stoję to bez problemu całą dłoń sobie połóżę pod piersiami i jest luzu a luzu potem fotke zrobię hehe i mam taką małą piłeczkę :D a dziurka od kolczyka gorzej wygląda moja, ale mam nadzieję, że wróci do stanu sprzed i trochę zblednie, bo cała strzaskana jest rozstępami :P hehe

A ja dzisiaj w miarę się wyspałam, tylko raz na siku aż nie wiem co się stało 2 noce pod rząd a ja tylko raz wstawałam :P hm idę się ogarnąć teraz trochę i do lekarza potem może do szkoły a po z powrotem z wynikami już będę musiała pewnie iść, w razie co dzisiaj dyżur w szpitalu gdzie chce rodzić powinien być, więc nie ma sprawy, ale mam i tak nadzieję, że to nic takiego :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #551812 przez Madlen
Hej laseczki.

Wstałam razem z M., bo niewygodnie jakoś było.
Wyszłam z psem, zrobiłam zakupy i cały dzień sama z psem, no dwa dni.
Zgaga mnie męczy okrutna. Myślałam, że miałam ciężką zgagę ale to co mam od wczoraj po wizycie to są jakieś ataki zgagi. Kupiłam mleczko Gelatum i nic.. Rennie za słabe. Jak znacie coś lepszego to piszcie.

Dżolka też mi się wydawało, że mi brzuch opadł, a tu żadnych oznak porodu..

Princess jak się czujesz?

Kasia lepsze samopoczucie?

13 lata 4 miesiąc temu #551813 przez xpatiiix3
Madlen gaviscon.? to jest ponoć dobre tzn ja piłam mi pomagało na ostre zgagi, bo ja to refluks mam od urodzenia...

...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #551814 przez xpatiiix3
Ok ja to lecę już do lekarza i do szkoły może zobaczymy jak to będzie hehe ;)

...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #551815 przez dominia
Dzien dobry :)

Jak tam po nocy ? :) bo u nas dobrze :) spacerki do kibelka a tak to spalismy jak zabici :)

Princess jak brzuszek ? Mam nadzieje, ze chociaz ciut lepiej jest :*

Dzisiaj pasuje mi sie zaczac uczyc bo w piatek mam zaliczenie .. A tak mi sie nie chce ;)

Milego dnia dla wszystkich mamus :*

13 lata 4 miesiąc temu #551820 przez Madlen
Dzięki Pati :kiss: Powodzenia.

13 lata 4 miesiąc temu #551822 przez sylwia1986
Dzień dobry :) u mnie noc słaba spałam od północy do 2 i później od 4 do 6. Rozmyślałam o wszystkim i o niczym.

Dzolka ładny brzuś :) jak przeziębienie? Mam nadzieje że choć troszkę minęło.

Pati powodzenia w szkole i u lekarza :)

Dominia owocnej nauki :)

Madlen Bogu dzięki nie wiem co to zgaga, nie wiem jak Ci mogę pomóc..

13 lata 4 miesiąc temu #551823 przez gabilee
aneta sliczny brzusio :) widze juz przygotowana jestes :) wozek, lozeczko sliczne :D
fajnie , ze maz tak chce ci pomaga i rozne rzeczy sam zrobic :) tylko sie cieszyc
łądna spacerowka :)

aganobla ja tez mialam bialko 1+ i wyszlo , ze infekcja pochwy , dostałam nystatyne :) jak sie dobrze czujesz to raczej tragedii lekarz z tego nie bedzie robil przynjamniej moj taki jest :) powidzenia na wizycie :kiss:

pati jak przygotowania ? dostalas juz pieniazki?

princess a teraz ciekawostka :) posmarowalam sie wczoraj oliwka po kapaniu na noc i co? myslalam , ze oszaleje i zadrapie !! trzeba chyba ta oliwke na mokra skore , bo tak to dlugo sie wchlania i wszystko swedzi ;/ moze sproboj ja odstawic ? mam nadziej , ze balneum ci pomoze , mi na AZS pomaga
a co to za masc na rozstepy? myslisz, ze pomoze? tez bym sprobowala :D duzo kosztuje?i gdzie ja dostane?
i daj rano znac jak noc po tym balneum :)

dominia piekny efekt :) teraz tylko czekac na Igunia :) fajnie tak kolorowo :) i ladny kolor pokoju masz

dzolka a jak u ciebie? czujesz juz jakies zwiastuny porodu kochana ?
a brzuszek tak jak u mnie tez niby czuje, ze opadl a kazdy mowi , ze mi sie wydaje :P
ale u ciebie faktycznie nizej niz ostatnio, wiec jakas szansa jest :)

domi jak u ciebie? nic sie nie odzywasz ?

madlen i jak koncowka remontu? dajesz jeszcze rade? moj n bedzie dzisiaj robil pokoj Leosia , zobaczymy co z tego wyjdzie :P

wczoraj wkoncu powiesilam zaslony i firanki z n w sypialni :) wiec mozna powiedziec , ze pokoj skonczony :)
jeszcze co mnie zdziwilo to dostalam kwiatki od n wczoraj bez okazji :) ale milo mi sie zrobilo :D
dzis malowanko pokoju malego i nakladanie tapety jutro na jedna sciane :) przyszla przesylka ta tapeta jest slodka takie stopki dzieciece :lol:
ja spalam dosc dobrze , tez mi sie chyba brzuch spina , bo w nocy czesto twardy jest i nawet ciezko mi sie z boku na bok przelozyc .
dzisiaj ma przyjsc wozek , ciekawe czy bedzie tak wygladal jak sobie to wyobrazam :P

13 lata 4 miesiąc temu #551824 przez aniajulia2
Hej

Madlen ja też cierpię na straszne zgagi i mi oprócz zwykłego mleka nic nie pomaga. Więc polecam mleko ;-)

13 lata 4 miesiąc temu #551829 przez gabilee
madlen ja niestety nie pomoge , bo nie mam az takiej zgagi a na lekach sie nie znam

13 lata 4 miesiąc temu #551843 przez princess
Madlen ja nic silnego na zgagę nie znam.

Pati to powodzenia w przychodni i szkole, czekam na wieści z wizyty i badań :)

Gabilee ja oliwki też nie lubię, raz kupiłam ją przez pomyłkę w Rosmanie z tej firmy Babydream, zamiast balsamu. Teraz smarowałam brzuch balsamami.

Wczoraj umyłam się cała olejkiem Balneum, zostawiłam go na chwilę na skórze, żeby ten przeciwświądowy składnik się wchłonął i po kąpieli posmarowałam brzuchol tym Alcepalem i uwaga - całą noc brzuch mnie nie swędział ! Dopiero jak rano wstałam coś tam pogilgotało, ale znów posmarowałam i nie swędzi. Ale za to całą noc swędziały mnie łydki, stopy, dłonie i przedramiona. Z nogami walczyłam, nie dotknęłam ich ani razu, za to wyżyłam się na rękach, podrapałam je strasznie i rano jak zobaczyłam ile mam czerwonych krostek i plamek to się załamałam :( Oczywiście czekałam na budzik M jak na zbawienie, wstałam przed 6 i zrobiłam sobie w misce solankę termalną, trzymałam w tym ręce i przyniosło ulgę... Później zrobię sobie jeszcze opatrunki z nasączonej solanką gazy.

Alcepal zamówiłam na doz.pl i odebrałam w aptece koło domu, 75 g za 20 zł. Myślę, że bez problemu dostaniesz w większości aptek tą maść. Fajna niespodzianka od N :)

Dziś dzwonię do gina co z tym zwolnieniem, jutro pojadę albo do niego albo do rodzinnego, jak mi nic nie pomogą na to swędzenie to już myślałam, żeby w piątek pójść na całość i wywołać poród... To swędzenie mnie dobije a w ciąży nie dają na to leków. Nie wiem już co robi, że też kilka dni przed cc musiało się jeszcze do mnie takie gówno przyplątać :(

13 lata 4 miesiąc temu #551852 przez gabilee
princess to balneum pomoglo tylko na brzuch ? to moze jeszcze balsam balneum, bo sam plyn moze nie pomoc ... a dzieki za info na temat tego Alcepal :)
wlasnie problem w tym , ze w ciazy nic ci dermatolog nawet nie moze zapisac takk naprawde ;/

13 lata 4 miesiąc temu #551859 przez michasia
Madlen jak zaczyna mi się zgaga i wypiję to mleczko, to mam wrażenie, że mi się nasila na jakiś czas, za to następne 1-2 dni spokój. Myślę, że trzeba je pić codziennie profilaktycznie i wtedy jest najlepiej. Napisz jak dziś będzie.

Pati powodzenia.

Dominia owocnej nauki.

Madlen mi też się podoba ten wózek.

Princess to dobrze, że teraz w nocy było lepiej. A nie wolisz zrobić badań tak po prostu by wiedzieć czy nie ma zatrucia?

Dominia śliczny kącik:)
Super te naklejki wyglądają.

ja w nocy wstawałam kilka razu...pies ostatnio się lubuje w wyciąganiu i dzieleniu na mniejsze wszelkich odpadów plastikowych (mamy taki duży wór w korytarzu i nikomu nie chce się go wynieść...). Do tego kot dopiero w nocy przyszedł, więc trzeba było go wpuścić, opróżnił miskę, więc wycieczka do spiżarki po karmę, a później stwierdził, że się chyba nudzi, bo łapką wyciągał z szuflady łóżeczka moje gatki siateczkowe do szpitala-zapakowane w szeleszczący worek i ceratkę w równie szeleszczącym worku...
i nic na kotka nie działa, bo nie przyzwyczajony, że coś mu nie wolno...teraz kot śpi w łóżeczku w pudle z rzeczami-to chyba zemsta za to, że na przewijak położyliśmy swoje rzeczy, bo tak to ona na nim śpi.
Wczoraj siedziałam dużo w kuchni, bo mama ma dziś imieniny. Chciałam dziś pączki robić, ale sama nigdy nie robiłam, a nie chce mi się stać przy garze i je smażyć później, więc jednak zrobię jeszcze rogaliki:)

Miłego dnia. Czas wstawać u mnie...

13 lata 4 miesiąc temu #551868 przez dominia
Princess dobrze, ze brzuś przestal swedziec ale kurcze czemu tyle innych czesci zaczelo .. Adaś juz niedlugo wyjdzie na swiat wiec jeszcze kilka dni i bedzie coraz lepiej :)

Mowie M, ze napuchly mi usta .. Takie jakies sie dziwne zrobily a mama wlasnie mowila, ze w tych okolicach ostatnio sie zmienilam a on do mnie, ze czuje, ze to bedzie dzisiaj hehe :D ja tez bym tak chciala czuc jak on :) ale widze, ze raczej nic sie w tym dniu nie ruszy ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka