BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu #551879 przez ola85
Witajcie
Dominia - kącik bajkowy
Aneta, Dzolka - ładne brzuszki
Kasiu - doskonale Cię rozumiem, ja też prawie zawsze bez męża. Jak byłam na wizycie u położnej to bardzo się zdziwiła że ja sama. Ale jeśli ja jestem na zwolnieniu to mój M musi pracować. Myślę że jest dużo takich kobiet. Jesteśmy silne i sobie poradzimy :)
Też dlatego zdecydowałam się rodzić w mieście gdzie mieszkają moi rodzice, bo w razie czego bałam się że mój M zajmie się pracą, a ja będę siedziała w szpitalu sama i głodna.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #551901 przez katarinka1
Dzień dobry mamusiom :)
Dziś wyspałam się bardzo dobrze, długo i spokojnie. Mój m też przy okazji skorzystał i się porządnie wyspał, bo nie kręciłam się i nie marudziłam nic. Chyba psychika wyluzowała, wiem co mnie i kiedy czeka i jestem teraz spokojna.

Dominia, Ty chyba naprawdę powinnaś już urodzić, bo się zamęczasz już ostro. Widać, że masz dość i wyszukujesz tych oznak codziennie :) A życie pisze tak niespodziewane scenariusze hehe. W każdym razie ja Ci życzę z całego serca, byś jak najszybciej powitała Igorka na świecie :kiss:

Madlen ja biorę rennie, ale jak jest ostry atak to g.... pomaga. Muszę przeczekać, bo wtedy nic nie pomaga. Ale to chyba trzeba brać tak jak pisze Michasia - profilaktycznie. Bo jak już dopadnie to dupa. Piękny wózeczek :laugh:

Princess będziesz cięta 2 tyg. przede mną. Takie jest przynajmniej założenie. Ciekawe jak to przeżyjemy i jak szybko dojdziemy do siebie. A co do tego swędzenia to naprawdę współczuję

Michasia a nie masz oporów, że kotka, która szwęda się po podwórku włazi później do łóżeczka małej? Ja uwielbiam zwierzaki i jestem za tym by dzieci wychowywać ze zwierzakami, ale taki kociak biegający poza domem może coś paskudnego przynieść. Oby nie oczywiście

Aneta, Dominia - piękne kąciki :)

Wszystkim miłego dnia i czekamy na następne dzieciaczki. Teraz to chyba Ada-baletnica? :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #551911 przez Milka
Dzolka napisał:

Wydaje mi sie ze brzuch mam nisko ale ktos powiedział ze pod piersi maja wejsc 4 palce mi 1 ledwo eh ale jak siedze to czuje ze jest nisko..

A wy co sądzicie :unsure: :unsure: :unsure:

I moja blizna po kolczyku masakra :dry: za mało skóry miałam wziete ale to kolezance sie dałam kłuć głupota alez co dawno i nie prawda :ohmy: :P

Cześc kobietki widze że dzis u was spokój :) ja stycznióweczka dalej 2w1
Dzilka - ale mnie pocieszyłas swoim brzuszkiem ja tez miałam kolczyk i mój brzuszek wyglada podobnie do twojego mysle nawet że gorzej i ostatnio strasznie kuje mnie blizna czy Tobie też sie to zdarza a i swedzi wokoł pepka - boje sie ze skóra mi poprostu peknie , a nie orientujesz sie czasami czy te ślady kiedys zejda ? ja mam takie kółeczko wokół dziurki i takie dwie kreski jak Ty rozchodzące sie ku górze

13 lata 4 miesiąc temu #551915 przez Milka
Dzolka dodam ze ja przebijałam w salonie wiec myłse ze to nie wina przebicia kolczyka tak poprostu sie dzieje

13 lata 4 miesiąc temu #551917 przez dominia
Milka a masz jakieś objawy ? skurcze ? brzuś nisko ?
Zobaczysz już na dniach będziesz tulić swoją dzidzie :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #551926 przez Milka
Dominia 16 dni temu w nocy przez około 5 godzin miałam skurcze przepowiadające regularne co 10 minut - gin mówił ze te skurcze wystepują na dwa tygodnie przed porodem - no u mnie to sie nie sprawdziło , wogóle to miałam pessar załozony i brałam fenoterol i nospe i przy lekach miałam ciagłe skurcze w postaci stwardniania brzuszka tak mocne ze tchu nie umiałam złapac a jak wyciagnełi mi ten krazek i odstawiłam leki to wszytsko ucichło . Cod o brzuszka to sama niewiem - czuje ze jest nisko i widze ze sie obnizył ale widziałam brzuchy typowo nisko i mój w porównaniu do tamtych to jest w kosmosie :D , dzis w nocy mocne bóle jak na miesiaczke ale skurczy brak , sama niewiem co o tym myślec :(

13 lata 4 miesiąc temu #551937 przez princess
Gabilee właśnie pomyślałam dziś o jakiejś emulsji do smarowania Balneum po kąpieli, jak lekarz mi nic konkretnego nie zaproponuje to ją kupię.

Michasia fajnego masz kotka :) Ja miałam kiedyś takiego łobuziaka, który upodobał sobie gąbkę do mycia naczyń i ciągle się nią bawił, w nocy lubił się wspinać po zasłonie. Raz jak był sam w domu wywinął nam numer, zwalił na dywan kwiata w doniczce, ziemię rozsypał na największej powierzchni jak tylko się dało a kwiatka pogryzł... ;) Chyba z tej samotności to wszystko.
Badania zrobię tylko jeszcze nie wiem jakie, jutro idę do lekarza więc mi powie... Pewnie morfologię, mocz i wątrobowe, ale grom wie czy jeszcze jakiś nie wymyśli.

Dominia ja już od jakiegoś czasu mam większe usta, a to pewnie dlatego, że woda nam stoi w organizmie. Ja tego u siebie nie widzę ale moja mama twierdzi, że mam lekki obrzęk twarzy, więc coś w tym jest.

Katarinka zazdroszczę Ci poczucia spokoju. Niby też mam już wszystko zaplanowane ale taka moja natura, że martwię się na zapas i niepotrzebne gadanie ludzi też denerwuje. Wczoraj np. bratowa męża dzwoniła, poinformowałam ją, że 12 mam cesarkę to ona zaczęła gderać, że nie wiadomo czy akurat w ten dzień mi zrobią, bo może być jakiś pilniejszy przypadek itp... albo że się wcześniej rozpakuję... Wiadomo, że wszystko jest możliwe ale po co o tym myśleć i się denerwować... Ostatnio odcięłam się od paru osób z rodziny i znajomych, którzy jakoś wcześniej nie interesowali się moją ciążą a teraz raptem dzwonią, piszą i nakręcają niekoniecznie pozytywnie...

W dzień ten świąd słabszy, w nocy się nasila...
Ciekawe co mi gin powie, gdzieś za godzinę do niego przedzwonię... Czy mnie przyjmie czy odeśle do rodzinnego.
U mnie sterta do prasowania leży już od czwartku, ciągle stało coś na przeszkodzie ale dziś chyba w końcu się za to zabiorę, katar już nie jest taki uciążliwy więc chyba wystoję nad tą deską...

13 lata 4 miesiąc temu #551998 przez Satine0
Dobry :)

Madlen Wiem co czujesz!! Ja się w nocy budzę ze zgagą i rennie jak już zadziała to na chwilę. Spróbuj sobie szklankę wody z łyżką sody wypić. Mi pomogło na pół dnia :P

Co do kotów to my mamy w domu aż 3 :ohmy: i 2 psiaki. Jeden kot ojca, dwa siedzą na dole u babci...chociaż kotka ostatnio upodobała sobie nas drugi pokój do spania. Ciągle przyłazi bo tam ciepło, cisza i nikt jej nie przeszkadza. Ale z tym czarnym kotem ojca (jej syn) strasznie się nie lubią. Tak jakby go odrzuciła... poza tym kotkę mamy mądrą bo nawet sama o tabletkę anty woła :P

No wstawiłam sobie pranie. W sobotę przyjeżdża teściowa. Znowu będzie marudziła...mam dość jej gadania. Jak dzwoni to mówię Szymkowi, że mnie nie ma. Cieszy się, że będzie babcią...ale przez to,że pracuje w opiece to taka mocno przewrażliwiona jest. Co chwile dzwoni do męża i się wypytuje czy pępowiną nie owinięta mała, czy nie a wad jakiś bo u niej w pracy ostatnio znowu coś się działo i opowiada. Tak jakby na siłę doszukiwała się czegoś u małej. A ja nie mogę wręcz tego słuchać. Wiadomo...takie rzeczy się zdarzają i będą się zdarzać. Na nie które rzeczy wpływu nie mamy niestety. Ale jak ze mną gada to chcę słyszeć, że się cieszy a nie tam prawie płaczę bo się boi, że w razie co to mi w szpitalu nie pomogą :dry: :dry: Ahh Stacha, Stacha...

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #552009 przez xpatiiix3
Madlen myślę, że powinno pomóc i można nawet malutkim dzieciaczkom podawać ;)

Sylwia dzięki :)

Gabilee niestety nie ma jeszcze nawet decyzji nie dostałam, więc szczerze wątpię, że szybko będą, pewnie w następnym tygodniu dopiero decyzja będzie ;/ Ale miło ze strony N ;)

Princess no to dobrze, że chociaż trochę coś pomogło ;) U mnie też swędzenie najgorsze jest pod wieczór i w nocy masakra...

Satione no to rzeczywiście się masz z tą teściową.. :P Ale wiadomo też się martwi tylko powinna zachować dla siebie to a nie stresować tym również Was

No to tak nie poszłam do szkoły, bo nie opłacało mi się jechać na jedną lekcję :P Przed chwilą wróciłam z przychodni tyyyyyyle czasu tam czekałam że szok jeszcze z facetem jakimś się kłóciłam, bo chciał się wepchać przede mnie :P I tak weszłam pierwsza, zrobiłam wyniki po 14 będą do odebrania, no i lekarka powiedziała, że nic mi na to nie poradzi, że nie na 100% ale to ta cholestaza jest, skoro tak nagle zaczęło się te swędzenie.. No więc czekam na wyniki, a potem najwyżej na IP z tym pojadę, bo ponoć przy tym wcześniej poród się wywołuje, by nie doszło do żółtaczki czy jakoś tak mi tłumaczyła, że jak ponad normę to od razu tam i już do niej nie chodzić tylko torba spakowana i do szpitala jazda... Także wszystkiego się dowiem po 14... Trzymajcie kciuki obyto nie było to... ;/

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #552025 przez mrufka
Hej dziewczyny

Przepraszam was że nie odpisze każdej z osobna ale ciężko mi pisać z telefonu a jeszcze ten internet chodzi jakby nie mógł. Z najświeższych informacji Ada jeszcze siedzi w brzuchu skurcze mam bardzo silne z krzyża ale rozwarcie nie postepuje a nie mogą mi podać oksy bo jestem po cc więc mecze się. Na obchodzie była moja gin powiedziała że jak nie urodze dziś to jutro cesarka bo ma dyżur. A mi już jest wszystko jedno jak urodze byle by się już to wszystko skończyło. Tak więc chyba Adusia będzie paczusiem na tłusty czwartek. Dziękuje za trzymanie kciukow każdej jednej z osobna caluski

13 lata 4 miesiąc temu #552027 przez Satine0
Mrufka Jak ja bym chciała takiego pączusia dostać :)

Generalnie u mnie pewnie też będzie cesarka. Lekarz wspominał w szpitalu ciotce, że u mnie z szyjką ciężko będzie. Sama ciotka mówiła, że najprawdopodobniej tak to się skończy.

13 lata 4 miesiąc temu #552031 przez xpatiiix3
Mrufka trzymamy kciuki kochana :* biedna ile się już męczysz, oby szybko poszło ;)

...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #552033 przez dominia
Satine co za baba .. :huh: powinna modlić się i prosić o całą i zdrową wnuczkę a nie wymyślać .. wiadomo, że są różne przypadki ale trzeba wierzyć i być dobrej myśli, że wszystko skończy się szczęśliwie, jak opowiada takie rzeczy to człowiek się później niepotrzebnie nakręca i martwi a po co się denerwować ..
Ja pewnie w którymś momencie bym nie wytrzymała i powiedziała żeby sobie takie rzeczy trzymała dla siebie ;)

Patii choleostaza ? co to jest ? i od czego ?

Mrufka jesteś bardzo dzielna miejmy nadzieję, że Adusia będzie chciała wyjść samodzielnie dzisiaj :) jesteśmy z Wami i trzymamy kciuki ! :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #552038 przez xpatiiix3
Dominia sama do końca nie wiem, ale coś przez wątrobę i jest wtedy podwyższona ilość tych enzymów wątrobowych bilirubina itp i może dojść do żółtaczki i ponoć to bardzo niebezpieczne dla matki jak i dla dziecka i przy tym wcześniej się zakańcza ciążę z tego co wiem, sama muszę doczytać w necie jeszcze, ale właśnie jednym z objawów jest straszne swędzenie ciała dłonie stopy najczęściej, no i u mnie np pośladki od strony bioder ramiona, uda i kolana nawet zaczęły dzisiaj swędzieć i nie mam nic żadnych śladów, krostek plamek, nic i tylko swędzenie samo... Na razie dobrej myśli jestem, po 14 będę wiedziała, czy to to jest...

...
Aniołek [*]

13 lata 4 miesiąc temu #552045 przez dominia
Patii miejmy nadzieję, że to jednak nie to .. :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka