- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Mały już wykąpany i śpi słodko wymęczyliśmy go trzy godzinki więc myślę mam nadzieję że pobudka nad ranem. Teraz moja kolej na kąpiel i do wyrka bo brzuszek boli, a jeszcze do tego głowa zaczęła z tego wszystkiego

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa

Agusiak butki super mam podobne tylko krótsze i teraz żałuję że nie było dłuższych. Ale przecież butów nigdy nie za mało zawsze można kupić jeszcze jedną parę

Ach w biedronce jest na promocji krzesełko do karmienia co się z niego robi później osobno stoliczek taki nawet fajny mnie się kolorki bardzo podobają z 230zł(chyba) przeceniony na 120zł!! i jeszcze taki elektryczny otwieracz do konserw za 9.99zł z bateriami już

A no i muszę pochwalić mojego męża

Dobra zmykam buziaczki dla Wszystkich i "byle do rana"

Ach zapomniałabym - jak ja wam zazdroszczę wanny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Spokojnej i przespanej nocy dla całej trójeczki, niech Mati smacznie śpi i nie budzi rodziców

To ja też już mykam spaćku.
Dobranoc

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Kozłowska to fajne promocje w biedronce

U Nas nocka troszkę lepsza , ale jeszcze nie idealna . 4 pobudki były ,raz płacz i musieliśmy Ameczkę do nas do łóżka zabrać . I standardowo przed 6 Ama już wstała . Próbuję ją teraz uspać . I muszę oduczyć ją zasypiania przy cycu .
A mam jeszcze pytanie czy wiecie ile przed planowanym wychowawczym trzeba wniosek złożyć ? 2 tygodnie ? Aguś Ty to teraz załatwiałaś .
Milego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi-p w sumie to ja mam bardzo przychylnego szefa i sam się mnie kiedyś zapytał czy ide po macierzyńskim na wychowawcze, ale taki pisemny wniosek złożyłam z datą poprzedzającą dzień zakończenia macierzyńskiego. Nie orientuję się czy jest jakiś z góry narzucony termin czy to zależy indywidualnie od pracodawcy. Mój szef wiedział wcześniej więc mnie już pozgłaszał gdzie trzeba a wniosek złożyłam na ostatnią chwilę

U nas kolejna przespana noc, mam nadzieję że tak już zostanie na zawsze

Miłego dnia mamusiom i dzieciaczkom

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Tak to powietrze mam wdmuchiwac w usta małej, tak jakbym robiła sztuczne oddychanie.
Tez zastanawiałam się nad tymi botkami, ale w efektcie kupiłam jednak ze skórki.
No ja się cieszę, że mąż uparł się na wanne, bo ja bardzo walczyłam o kabine prysznicową, teraz widzę zalety wanny, ale oczywiście nie przyznaję się do tego

Zużka przebudziła się dziś o pierwszej ze strasznym płaczem wzięłam ją do łóżka i pospała do 5, a potem do 7-ej. Nie wygodnie nam z nią, dlatego już tylko czekam aż mąż mi powie, że idzie spac do pokoju obok

Odwiedzą nas dziś obie babcie Zuzi, czyli moja mama i moja teściowa. Ech...
Poza tym planuje dziś wyprawę do lidla i po prezenty urodzinowe dla teściowej i teścia, bo mają daty świętowania bardzo zbliżone i postanowili odprawic je wspólnie.
Milego dnia Mamcie!
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Nom nam nocka też minęła w miarę spokojnie mały przebudził się parę razy w nocy ale smok do buźki i wstałem o 6 na mleczko i dalej lulu. Wstał później przed 9 i do 9 leżał jeszcze grzecznie w łóżeczku i majstrował dla mamy niespodziankę

Agusiak - trzymamy kciuki żeby już tak zostało

A co do butków to moje przemakają ale tak to są cieplutkie.
aniamaj133 - no to życzymy udanych odwiedzin

Ja tak powiem że nie lubię kupować prezentów. Jak siedzę w domu to mam milion pomysłów, a jak jestem już na zakupach to te moje pomysły wydają mi się głupie i nigdy nie wiem co mam kupić. A nigdy nie chcę kupić czegoś co tylko będzie kurz zbierało.....
Co do fotelika to nie kupuję tego w biedronce bo dostałam fotelik od koleżanki po jej synku

agi-p - mdlałaś

Dobra zmykam zaatakować lodówkę zrobię sobie herbatki i może jakiś spacerek...kurcze no tak się właśnie zastanawiam bo ten katarek.... A za oknem słoneczko świeci no zobaczymy

Buziaki miłego dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja też przy szukaniu prezentów dla innych trochę się umęczę bo zawsze kombinuję co by się danej osobie podobało (a nie mnie), chcę trafić w jej gust, zainteresowania czy styl. Zawsze oboje z mężem staramy się by nasze prezenty były naprawdę przemyślane co kosztuje nieco wysiłku ale warto.
Za to większości "wspaniałych" prezentów jakie dają tzw.inni nie będę komentować.
Kozłowska myślę że możesz wybrać się na spacerek pomimo katarku Matiego. Świerze powietrze z pewnością dobrze mu zrobi, ale do lekarza też możesz podejść żeby się uspokoić i nie dochrapać czasem jakiegoś przeziębienia (tfu tfu tfu).
Wiecie moja siostra też ma okropnie bolesne miesiączki i również często nasz tata musiał ją odbierać ze szkoły lub pracy, bo ledwo żyła. Nie wiem jak jest teraz bo nie mieszkamy razem ale pamiętam że pierwszego dnia to tylko leżała. Tyle że ona ma zdiagnozowane u lekarza tyłozgięcie macicy, czy coś takiego i że to niby po porodzie ma minąć, ale jak to naprawdę będzie to się dopiero okaże. Bardzo Wam współczuję takich @
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja to czekam na wypalte Męża , żeby zaszaleć

Kozłowska moje miesiączki juz od początku były bolesne , ale to u nas rodzinne . Moja mama tak samo miała

A u nas leje i leje . Nawet na zakupy wyjść nie mogę

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Męczę mała na kocyku żeby się ruszyła ale nadal tylko podnosi tyłek, podpiera się na kolanach i ani rusz. Zaraz się denerwuje i płacz. Strasznie jest niecierpliwa, ma to po mnie

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Powiedziałabym, że chciałąbym nowe zasłony, ale wiem, że to będzie prezent dla mnie, a mojego męża to w ogóle nie zadowoli. Więc tak naprawdę nie mam pojęcia co wymyślic. Jak mój m wróci z pracy to pogadam z nim, cho on pewnie stwierdzi: "Ja nic nie potrzebuje, powiedz im co Ty chcesz.."
Hm ja już mam mniej więcej sprecyzowany pomysł na prezent dla niej, zamierzam kupic jej jakiś ładny sweter lub torebke,bo ostatnio mówiła że musi na nowo zaopatrzyc swoja garderobe w cos takiego.
A z teściem to ajk z moim mężem.... Zawsze wielka nie wiadoma

U nas pogoda też się zmieniła

Dziewczynki jexdzące spacerówkami jak się Wam jeżdzi? Jak Wasze pociechy się w nich czują?Ubieracie je jakoś grubiej? Kupiłyście już spiworki do wózka i kurki dla maluchów?
My mamy kurteczke i kombinezon oprócz tego gruby śpiwór, teraz wydaje mi się, że jej tam będzie bardzo ciepło, ale pewnie gdy przyjdą mrozy będzie jak znalazł.
Buziaki dla Was, my czekamy na drugą babcie!

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zostałyśmy w domku, bo zaczęło mocno padac

Poszukamy czegoś interesującego

Dałam dziś Zuzi jak zwykle zupkę, ale ona na chwile potem jak skończyła jeśc całą ją zwymiotowała

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzisiaj też odpuściłam sobie spacer ze względu na pogodę, rozpadało się po południu, ale dziadek się zaoferował że weźmie małą na spacer akurat nie padało ale wracali biegnąc w deszczu, hehehe

Może jutro będzie nieco bardziej sprzyjająca spacerkom pogoda.
Aniu nie mam pojęcia dlaczego Zuzieńka zwymiotowała zupkę, może była już przejedzona?
Daj znać jak z tym deserkiem było.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wczoraj próbowałam wejsć i napisać coś ,ale Amka ciągle po kąpieli się budziła

Anjamaj ja ubieram Amkę zależnie od pogody . Czasami jest to bodziak , rajstopy , ocieplane spodenki , polar i kozaczki i wtedy kocyk jeszcze . Innym razem kombinezon polarkowy cieplusi a jak jest naprawdę zimno to mam kombinezon taki jesienny i wtedy kocyk jest zbędny . Oczywiście rękawiczki to podstawa

Aniu a może Zuzi nie zasmakowała zupka ? Dawałaś jakąś nową ? A i powiedz mi jeszcze czy Ty podajesz kaszki Małej ?
Tak sie zastanawiam czy nie spróbowac podać Amie kaszek ...może będzie lepiej spala po takim treściwym jedzonku ? Tylko nie wiem chyba ryżowe , bo je mogę na swoim mleku zrobić ?
Najgorsze jest to , ze podawać będę musiała łyżeczką