BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #232747 przez Agusiak
bombel779 napisał:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A czy słyszałaś coś może o pladze azjatyckich biedronek, która nawiedziła Śląsk i Zagłebie :unsure: :ohmy:
Ja poczytałam Trochę w necie i już okien nie otworzę :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #232768 przez Kozłowska
Witam
agi-p - Cieszę się ogromnie że parapetówka się udała :lol: :lol:

Agusiak - jak ja ci koncertu zazdroszczę Fajnie że się wybawiliście:silly: Szkoda tylko że mała tak to przeżyła. "Tata na gitarze grał" ale ma fajowego dziadka :lol: :lol: :lol: :lol: Browar niestety jest rozcieńczany z wodą :angry: zapewne, że oni się nie boją kontroli?? Choć kontrola na imprezie to chyba nie możliwe.... :dry:
Ja niestety nie mogę się wypowiedzieć w temacie zostawiania małego z kimś innym niż ze mną czy z M. Nawet gdybym bardzo chciała nie mamy tak naprawdę nikogo. Tzn w wyjątkowych sytuacjach mamy super sąsiadkę za którą mały przepada, moją siostrę, czy bratową ale niestety to tylko w nagłych przypadkach :silly: Dziadkowie niestety nie dojrzeli :(
Ale powiem wam że to od takiego malucha zostawianie dzieciaczków nawet na godzinkę z kimś innym zaowocuję wam. Ja np jak jestem u siostry i mały mnie zgubi z zasięgu wzroku dłużej niż 30 minut to bardzo płacze :( a wasze pociechy już się przyzwyczajają :lol: :silly:
Choć nie rozumiem czemu dziadkowie nie mogą u ciebie w domciu posiedzieć z małą :unsure: Ale może chcieli sami bo myśleli że będziesz ich pouczać ciągle że robią coś nie tak :blink: Lub ciągle patrzeć im na ręce :blink: Najważniejsze że wizyta dzidzibyła udana i wszystko jest OK:)

aniamaj133 jak po urodzinkach????

A my wczoraj byliśmy na spacerku ale takim szybkim zrobiliśmy zakupy i mały nam się tak rozpłakał że wróciliśmy do domciu :( W ogóle wczoraj po południu był jakiś taki markotny :dry: Dziś za to dzionek był bardzo udany :lol: Na obiad wpadliśmy do mojej siostry :lol: pyszne ozorki w sosie chrzanowym :blink: Mały był bardzo wesoły, a później nam tak padł że ubrałam go na śpiocha :lol: Obudził się dopiero w domciu :cheer: A teraz już wykąpany i smacznie śpiocha.

Co do plagi biedronek to u nas jest ich od zaj........ ale plaga to jeszcze u nas nie a co tam pisali??? zaraz poszukam i poczytam :cheer:

A co do szóstego zmysłu u dzieci to zgadzam się z tym w 100% Ja nie wiem jak maluchy to
wyczuwają. Ale żeby śniło im się to samo co mi to nie słyszałam....ale wolałabym żeby nie bo ja to mam nie raz takie sny..... :silly: :blush:
Dobra sprawdzę jeszcze wiadomości i idę lulać :woohoo:
Spokojnej nocki :blink:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #232803 przez agi-p
Dzień dobry :)
Ale popisałyście :) Ja wczoraj padłam chyba o 20:30 :P
Na parapetówce spoko , tylko Amelka zaraz po kąpieli usnęła , ale wybudzała się sukcesywnie co 30-40 min . Niby była w osobnym pokoju , ale jak to na imprezie słyszała głosy i niespokojna była . Nocka tez nie najlepsza . Ale ogólnie zadowolona jestem . Rano ubrałyśmy się i wyruszyłyśmy po świeże bułeczki i na spacerek . Uwielbiam Bielsko i tęsknię za nim . Wszystko pod ręką , ludzie , place zabaw ...aj mogłabym wymieniać i wymieniać .

Piszecie o szóstym zmyśle u dzieciaków ... oj tak , maja go dobrze rozwiniętego i wyczuwają wszystko w mig . Ja tez im bardziej się staram , zeby Ama zasnęła , to tym bardziej nie zaśnie,bo czuje , ze jestem podekscytowana czymś :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agusiak super , że koncert taki udany :) Nie ma to jak wspólne wyjście :)
A o biedronkach nie słyszałam , zaraz muszę poczytac .

Kozlowska moja Amelcia też z nikim nie zostanie , tyle , że ja karmię piersią , więc pewnie jeszcze długo tak będzie . A jak tam Matek ? katarek minął calkiem ?

A ja wczoraj ugotowałam Amelce marchewkę z pietruszką i dodałam dobre masełko . Wcinała pięknie :) Czyli chyba sama marchew jej nie podchodzi . Tylko miała kiepską nockę , bo kupki nie robila cały wczorajszy dzionek . Chyba marchewka tak zadziała . Dzisiaj gruszki pójdą w ruch .. po nich nie było problemow,wręcz odwrotnie .
I kupiłam dorosłą kaszkę manną , bo z nestle jest na MM. Muszę poczytać jak ją podać , bo u nas na 100 ml nic nie dam,bo Ama niczego tyle nie je .

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #232807 przez Agusiak
dzień dobry dziewczynki :)

Agi to super, że parapetówka tez była udana :) A z tą teściową to faktycznie macie nie fajnie :dry:

Kozłowska właśnie jak katarek Matiego?? Mam nadzieję że już dobrze :)

A u nas ta noc była okropna :( wiedziałam, że ten wczorajszy dzień odbije się jednak na Paulinie. Ja w żadnym wypadku nie chcę małej izolować ani robić z niej mamincycka ale to stanowczo za wcześnie było jak dla niej, jest jeszcze za mała a na wszystko przyjdzie przecież czas i odpowiednia pora.
Nie mogłam jej wczoraj uśpić po kąpieli bo była jakoś tak dziwnie pobudzona, po dłuższym czasie usnęła dopiero u mnie na rękach. W nocy nam się obudziła i kwili, poszłam dać jej herbatkę to zasnęła. Dziewczyny ja miałam w nocy taki koszmar, że mi ją ktoś zabrał :( Cała rodzina mówiła, że ją odzyskamy, zabierzemy tamtym ludziom i nawet na policji składałam zeznania. A ja w tym śnie cały czas płakałam, że Paulinka tam u tych obcych ludzi będzie płakać a oni nie będę umieli jej uspokoić i że będzie za mną tęsknić :( :( I wyobraźcie sobie,że w tym momencie mała znów się przebudziła i zaczęła tak strasznie płakać jakby co najmniej się w coś uderzyła, ale leżała normalnie w łóżeczku. Wstałam do niej, mąż musiał iść do pracy a my już nie zasnęłyśmy. Dopiero teraz młoda padła w wózku spłakana ze zmęczenia.

przepraszam :blush:

Oj już dłuuuuuuuuuuuugo samej jej nigdzie nie puszczę :angry:

Miłego dnia Kochane :kiss: :kiss:

a o tych biedronkach to ja wyczytałam tyle, że to jakieś azjatyckie są, że są większe od naszych i podobno kąsają ale nie roznoszą chorób i że szukają schronienia przed zimą.

EDIT

Bombel :kiss: :kiss:

Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #232822 przez bombel779
Agusiak napisał:

A czy słyszałaś coś może o pladze azjatyckich biedronek, która nawiedziła Śląsk i Zagłebie :unsure: :ohmy:
Ja poczytałam Trochę w necie i już okien nie otworzę :blink:

Nieee nic nie słyszałam :ohmy: A co z tymi biedronkami???????? Ostatnio w kuchni zabiłam jedną :blush: :P :S

Kozłowska
mój Jasiek zostaję tylko z tatą jak ja muszę na uczelnię pojechać,ani to dużo sytuacji ani to mało... :) Ale powiem Ci że (póki co) on jest tak towarzyski i tak odważny że nikogo się nie boi,do każdego idzie,każdego wszędzie zaczepia :P i jeszcze nigdy się nie zdarzyło żeby za mną płakał! :S :P Z jednej str. mnie to cieszy a z drugiej nie :P hehe

A co do tego owocowania w przyszłości :) to powiem Ci że moim zdaniem TERAZ dziecko powinno mieć zawsze mamę koło siebie bo przy niej czuję się najpewniej i najbezpieczniej. Pójście do przedszkola to jest dobry moment na rozpoczęcie nauki - rozstawania się "na chwilę" , samodzielności i obcowania z innymi :) i TO wg mnie zaowocuje - dziecko nauczy się żyć z rówieśnikami to łatwiej mu będzie zaaklimatyzować się w szkole...itp. itd. - takie moje skromne zdanie ;)

Agusiaku dzięki za kciukasa! ;) :kiss:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #232859 przez Agusiak
a właśnie umówiłam mojego psiaka na szczepienie na 10 listopada czyli wtedy kiedy Paulina ma szczepienie na żółtaczkę. Będziemy mieli dzień szczepień ;)

A weterynarza mamy takiego fajnego a w zasadzie jest to Centrum Zdrowia Małych Zwierząt, że jak mija ważność szczepienia to dostaję sms'a żeby się umówić na kolejne więc nawet nie muszę pamiętać daty poprzedniego (chociaż ja i tak o takich rzeczach pamiętam :P )
Mówię Wam u psiowego lekarza jesteśmy lepiej traktowani niż u naszych lekarzy prywatnie. W psiej poczekalni zawsze leci jakiś fajny film, Pani z recepcji pyta czy podać kawę lub herbatę, wizyty są praktycznie punktualne a psiaki podczas badania czy szczepienia dostają smakołyki :lol: :lol: Moja to kiedyś zeżarła pół pudełka bo nie dała sobie zrobić zastrzyku a jak Pan doktor wyszedł po szczepionkę to poszarpała mu fartuch, który wisiał na wieszaku :ohmy: :ohmy: Na szczęście Pan dr był wyrozumiały :blink:
A i żeby nie było to ceny są takie jak u każdego innego weterynarza.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #232919 przez agi-p
Agusiak napisał:

a właśnie umówiłam mojego psiaka na szczepienie na 10 listopada czyli wtedy kiedy Paulina ma szczepienie na żółtaczkę. Będziemy mieli dzień szczepień ;)

Agusiaczku akurat w dzień moich urodzin :P:P:P

Rany oglądam DDTVN i aż mnie ciarki przeszły jak słyszałam o tej 18-tce , która zadusiła swoje nowo narodzone dziecko :ohmy: :ohmy: :ohmy: Nie mogę słuchać o zbrodniach na dzieciaczkach .

Normalnie teściowa do mnie przyszła :ohmy: posiedziała chwilę i do Amelki zagadywała ... na szczęście z drugiego końca stołu :P ha napisałam Wam , że 3 tyg wnuczki nie widziała i proszę ...zjawila się zmora ;)

Dziewczyny a tą kaszkę manną można do kaszki dodać ? albo do papki owocowej ? nie chcę dziś zupki podawać ze względu na brak kupki przez wczorajszą marchewkę .

13 lata 6 miesiąc temu #232927 przez bombel779
Agi-p też to słyszałam i mnie ciarki obleciały po całym ciele :ohmy: :( Aż nie będę się na ten temat wypowiadać... :S

13 lata 6 miesiąc temu #232929 przez agi-p
Bombel do czego dodajesz gluten ? do zupki czy do deserków też ?

13 lata 6 miesiąc temu #232933 przez sylka
kaszke manna możesz zrobić i wymieszać z musem owocowym lub dodać do zupki :)

13 lata 6 miesiąc temu #232938 przez agi-p
Dzięki Sylka :) Dzisiaj zaczynamy wprowadzać gluten i jeszcze nie wszystko jest dla mnie jasne .

13 lata 6 miesiąc temu #232945 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel do czego dodajesz gluten ? do zupki czy do deserków też ?

Do jednego i drugiego ;)

13 lata 6 miesiąc temu #232958 przez sylka
My mamy to za soba, szybko Ci zleci :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #233012 przez Agusiak
dziewczyny właśnie kurier dostarczył mi paczkę :lol:
Przyszedł ten fotelik dla małej i suszarka do butelek.
Wybór fotelika padł jednak na mój pierwszy typ a to dlatego że po zamówieniu na allegro tego caretero dostaliśmy telefon od sprzedawcy, że foteliki tej firmy w tej kategorii wagowej się niestety nie sprawdziły, że ma dużo reklamacji i podobno producent wycofuje się z jego produkcji. Szczerze polecał nam ten BBAY DRAGON i przesłał listę pozytywnych opinii o tym fotelu. Na początku byłam podejrzliwa ale w końcu zaproponował nam przecież tańszy fotel od tego zamówionego więc raczej nie miałby interesu w tym by nas oszukać.
No więc fotel mamy taki:

a suszarkę taką

Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #233023 przez bombel779
Agusiaku to bardzo dobrze że Ci zadzwonił ten sprzedawca i szczerze odradził zakup tamtego fotelika!!!!
Teraz więc jestem ciekawa tego! :) Bo my za niedługo też będziemy musieli kupić Jasiowi nowy fotelik! Jak będziesz miała chwilkę to napisz jak wizualnie -czy ci się podoba? Czy jest taki ładny jak na zdjęciach?:) Moze wsadzisz Paulinkę :P i zobaczysz a potem powiesz jak jej się tam siedzi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka