BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #231427 przez bombel779
A w ciąży też nie piłyście kawy?? Ja piłam,dlatego teraz też sobie nie odmawiam :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #231433 przez sylka
Od czasu do czasu piłam w ciązy. Nie za często mogłam ze wzgl. na serducho bo i tak biło jak oszalałe :P

13 lata 6 miesiąc temu #231437 przez Monix
Ja nie piłam w ciąży. Teraz za to nadrabiam. Karmię w nocy tylko raz lub 2 razy. Więc jak wypiję sobie kawe rano, to już nie ma żadnego wpływu na Nadię :)

13 lata 6 miesiąc temu #231451 przez agi-p
W ciąży nie piłam kawy...odrzuciło mnie całkiem :( Ubolewałam nad tym , bo uwielbiałam kawę . Gdzieś w 7 m-cu zaczęłam pic anatol i było ok . Potem jednak musiałam przejść na dietę i nawet anatol został wykluczony .
Hmmm...więc kawke wypiję w bliżej nieokreślonej przyszłości , zależnej od tego ile moja Amelka będzie chciała pić moje mleczko .

13 lata 6 miesiąc temu #231453 przez bombel779
Mnie w I trymestrze też odrzucało od kawy,jej zapach przyprawiał mnie o mdłości :S :P Ale po I trymestrze tego typu dolegliwości minęły i mogłam sobie popijać ;)

13 lata 6 miesiąc temu #231473 przez aniamaj133
Czesc Kochane!
Kozłowska - bedny Mati, mam nadzieję, że szybko mu minie. Ciekawe co się stało, że tak zareagował :dry: Nasze dzieciaczki silne są więc pare dni i zapomisz o tym co było :) Choc wiem jakie to uciążliwe patrzec jak nasze pociechy się męczą, a my w tej sytuacji jesteśmy bezradne.

Dziękujemy za 100 lat!

Wracając do tematu karmienia piersią to ja karmie Zuzke na osobności, no chyba że jestem w towarzystiwe kobiety to wtedy się nie krępuję, bo przecież wszystkie mamy to samo :) Parę razy zdarzyło mi się karmic na mieście, ale wtedy zawsze szukałam jakiegoś przytulnego i spokojnego miejsca by jak najmiej osob przechodziło koło nas,ze względu na własny komfort, ale też zauważyłam, że Zuzia bardzo się rozprasza gdy je w hałasie lub obok dzieję się coś innego bardziej interesującego.

Dziewczynki na poczatku ciązy bardzo mnie od kawy odrzucało, potem piłam sporadycznie "na smak", aż pzeszłam na inkę lub anatola i tak do dziś, dzień od nich się zaczyna. Obserwuję też Zuzie po coli i stwierdzam, że niestety też ją pobudza :dry:

Miałyśmy ciężka noc. Zuzia zasnęła o 20-tej,ale o 22 wstała wyspana i do 23 próbowałąm ją uspac, bo byłam już zmeczona. O 1.20 wstała zupełnie wyspana i tak do 2 siedziałysmy razem próbując usnąc. Potem przebudziąła się o 3 i 5 aż o 7 postanowiła wstac. Kurcze jak ja to wytrzymuję, kiedyś byłoby to nie do pomślenia :ohmy:
Idę suszyc wloski, poki moja słodycz śpi.Papa

13 lata 6 miesiąc temu #231501 przez bombel779
aniamaj133 napisał:

Wracając do tematu karmienia piersią to ja karmie Zuzke na osobności, no chyba że jestem w towarzystiwe kobiety to wtedy się nie krępuję, bo przecież wszystkie mamy to samo :)

Jeśli wpadnie do nas w odwiedziny JEDNA kobieta (obojętnie czy to siostra męża czy moja koleżanka czy teściowa) to karmię przy niej,siadam tylko ewentualnie jakoś bokiem,a nie bezpośrednio - na przeciwko ;) Ale jak już wpadną np. dwie kuzynki męża to zostawiam ich i wychodzę do drugiego pokoju.

13 lata 6 miesiąc temu #231557 przez Kozłowska
:silly: Ja wam pisze że idę zrobić kawkę i wstawić pranie bo i tak nie usnę a tu proszę :blink: Zrobiłam sobie kawkę usiadłam koło małego przykryłam się kocykiem bo jakoś tak zimno mi się zrobiło i nawet nie wiem kiedy przespaliśmy razem ponad godzinkę :woohoo: I co kawka ostygła pranie w pralce nie wyprane....ojjj no ale cóż już nadrobione właśnie popijam kawę i pranie wstawiłam:)
Kurcze taka ładna pogoda za oknem i tak się zastanawiam czy nie wziąć małego chociaż na 30 minut?? Nie ma temperaturki cały czas 36,5...Ma się dobrze czopki chyba zdają egzamin:)No ma katarek i ten głosik zmieniony kurcze żebym mu nie zaszkodziła?Właśnie kica w skoczku i śmieje się do mnie. Co myślicie spacerek mu nie zaszkodzi chyba, a nawdycha się świeżego powietrza? :unsure:

aniamaj133 wytrzymujesz bo co innego zrobisz wiesz że musisz dla małej być zawsze na równych nogach :lol: A pamiętam jak mi wszyscy mówili wyśpij się teraz póki spakowana jesteś bo jak maluch przyjdzie na świat to se nie pośpisz. :woohoo: :silly: Choć ja akurat nie mogę narzekać na aż tak nieprzespane noce :blink:

A kawy w ciąży nie piłam bo po 3 miesiącach obłędnego wymiotowania nie mogłam na nią patrzeć :blink: choć po ciąży też od razu nie zaczęłam pić bo miałam nadzieję że jednak uda mi się cyckiem karmić, ale jak minął drugi miesiąc i już niestety nic się nie dało zrobić z moimi przyciskami od windy to se strzeliłam kawkę :lol: :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #231564 przez bombel779
Kozłowska jak mały nie ma temperatury to na spacer możesz iść,wręcz jest to wskazane bo na dworze po pierwsze lepiej się oddycha a po drugie człowiek się hartuje! ;)

13 lata 6 miesiąc temu #231725 przez Agusiak
cześć dziewczynki :)

Ja dopiero teraz ale znowu na dole mi net nie łapał :angry: dziadostwo :angry:

Kozłowska cieszę się, że z Matim lepiej i że już nie ma gorączki, mam nadzieję że jednak wybraliście się na spacerek :)

aniamaj by kolejne nocki były lepsze :)

agi powodzenia w dalszych próbach podawania marchewki, może w końcu Amisi zasmakuje :)

bombel ja piłam w ciąży kawę ale nie często a teraz to wiadomo ;) Piję sobie codziennie :P

A u nas dzień taki ble, Paulina cały czas marudzi a jak tylko zniknę jej z oczu choćby na chwilkę to w ryk. Nie mogłam nawet szklanki odnieść do kuchni. Jak poszłam otworzyć listonoszowi a potem pracownikom do pieca grzewczego to tak się rozryczała, że aż jej mleko nosem znowu poszło :dry: A o sikaniu to już nie wspomnę. Mogłam cokolwiek zrobić tylko jak zasnęła dwa razy może po 20 minut.

Miłego popołudnia :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #232050 przez Agusiak
cześć mamusie :)

Ja już na nogach bo moja żaba stwierdziła że się już wyspała i ani smok ani nic już jej nie uśpiło. Teraz staram się ją jakoś zabawić do 7.00 bo nie chcę dać jej wcześniej jeść bo się jeszcze przyzwyczai, hihihi :P :P Bawi się na kocyku.
Mężu znowu ma pracującą sobotę i już bidulek w pracy siedzi.

Miłego dnia, mam nadzieję że Wy pośpicie dłużej :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #232058 przez agi-p
Hej Laseczki :)
Aniamaj widzę , ze u Was ze spaniem tak samo kiepsko jak u Nas . Moja Ama dzisiaj kolejny raz obudziła się o 2:40...usnęła w końcu o 3:15 i o 4:00 wstala wyspana ! Próbowałam ją uśpić jeszcze , ale gdzie tam :( Teraz znowu zasnęła , ale ja oczywiście nie wyspana . Już sie nie położę , bo musze umyc głowe , przyszykowac ciuchy i jak sie obudzi to jedziemy na ciuszkowe zakupy .

Kozłowska fajnei jak udało Ci sie troszkę zdrzemnąć . Chociaż ja nie lubię spać w dzień , bo potem taka niedobita chodzę . Nie mogę dojść ze sobą do ładu hihihi :)
I jak byliście na spacerku ? Dobrze , ze Matek mimo przeziębienia nie traci wigoru i chęci do zabawy :) Widze , ze skoczek to jego ulubiona zabawka ostatnio :)

Agusiak u Paulinki to amrudzenie chyba z ząbkami związane , albo to kolejny skok rozwojowy . Ja też Amy nie mogę zostawić nawet na moment . W łazience mam leżaczek-bujaczek , więc jak ide za "potrzebą" to Ama ze mną . Wiem , ze to moze wydawać się niestosowne , ale nie moge jej zostawić .

My wczoraj kolejny udany spacerek zaliczyłyśmy :) Ale mało wczoraj Amelka spała . Do 14 miała 30 min drzemkę i do wieczora już nie śpiochała :( Po kąpieli i jedzonku marudziła i zasnąć nie mogła , odłożyłam ją w końcu do lóżeczka i sama zasneła !!!! Ale to pewnei jednorazowy incydent :( Marchewki wczoraj też nie chciała . Ale za to gruszki pożarła z apetytem :P Tylko gruszki i kaszka z nowosci jej podchodzą . Jutro ugotuję marchew z pietruszką . Może jej będzie smakowało .

Jedziemy dziś na parapetówkę i jak Ama będzie zachowywała się dobrze to zostajemy tam na noc . Już sie ciesze , bo to oznaczałoby , ze jutro nie musze gotować obiadu :):P

A i kurcze czekałam cały tydz na filmik "Marley i ja " i przysnęło mi się :angry: :angry: :angry: oglądałam twardo połowę , a potem cholerna reklama i odleciałam :P Ja już się nie nadaje do oglądania wieczornego .

Udanego weekendu Kochane :)

13 lata 6 miesiąc temu #232070 przez Kozłowska
Dzień doberek
Tyle się napisałam i coś mi się zacięło :angry: :angry:
My też już nie śpimy :blink: Młodemu coś się poprzestawiało i teraz wstaję o 6 już wyspany :silly: No cóż trzeba pożegnać czasy kiedy spaliśmy do 9czy 10 :(
Wczoraj niestety nie poszliśmy na spacerek ale to dlatego że mały usnął mi i przespał prawie 3 godziny. Wstał przed 17 jak już ciemno się robi :dry: Ale dziś pójdziemy :lol: :lol:
Ja nie lubię kiedy mężu pracuje w weekend. Co prawda mój już w domciu ale po nocy więc teraz odsypia :blink: O ile przepracowaną nockę można odespać :huh:

Wczoraj w aptece nie było Dentinox-u i babka poleciała mpjemu m.Bobodent ponoć skłąd ten sam tylko inna firma inna cena 15ł Zna może któraś ten specyfik na dziąsełka?? :blink:

Co do filmu "MARLEY i JA" ja obejrzałam cały a tak na koniec się popłakałam :blush: Ostatni raz tak miałam w ciąży :blink:

agi-p fajnie że dzionek udany i życzymy udanej parapetówki, Amelka na pewno będzie grzeczna i jutro nie będzie gotowania :blink: :blink:

A to tak
www.miczek.pl/rozne/dzieci_o_dzieciach.html

www.miczek.pl/rozne/mezczyzna_i_pies.html

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #232072 przez Agusiak
agi-p napisał:

A i kurcze czekałam cały tydz na filmik "Marley i ja " i przysnęło mi się :angry: :angry: :angry: oglądałam twardo połowę , a potem cholerna reklama i odleciałam :P

Film fajny, ale jak się umarło pieskowi, to się popłakałam i przestał mi się podobać ten film :angry: Ale zyskała moja Roxy bo poszłam się z nią "popieścić" i dostała szyneczkę :lol:

A my dziś na koncert jedziemy, ale jest dosyć późno więc na szczęście uda nam się wykapać małą, nakarmić i położyć spać a rodzicom zostanie tylko jej pilnowanie bo mogliby mieć z nią problem jak by się zorientowała, że mnie nie ma.

agi udanej parapetówki :)

13 lata 6 miesiąc temu #232121 przez aniamaj133
Hej Dziewczynki!
My też wybieramy się dziś na urodzinki, będzie zabawa, tylko jak Zuzka sobie poradzi z taką ilością osób, zauważyłam, że nie lubi gdy wokół niej jest za dużo ludzi.
Dzisiejsza nocka już lepsza, mała co prawda obudziła się i chwile pomruczała, ale pogłaskałam ją po główce i dalej spała, teraz tak robie gdy się wybudza, fajnie na nią działa :)
Ładna dziś pogoda, w ogóle śliczny listopad mamy, ale za 2tyg słyszałam o śniegu :angry:
Już widzę, te nasze wózki, zaspy i chlapy :angry:
Miłego dzionka, lece do małej bo już sie obudziła :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka