BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #233039 przez sylka
suszarka do butelek to super sprawa mam od początki i naprawdę się sprawdza :) FOtelik fajny napisz jak przetestujecie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #233041 przez Agusiak
to co już mogę napisać o tym fotelu, to że tapicerka jest miła i mięciutka, jeśli chodzi o kolor to ten niebieski akurat na zdjęciu sprawia wrażenie takiego ostrego a w rzeczywistości jest taki jakby łagodniejszy ale nie bledszy. Z pewnością zrobię zdjęcie jak upcham w nim Paulinę, ale to dopiero jak mężu wróci i go zamontuje już w samochodzie na gotowo :)
Jeśli chodzi o funkcje to również czekam na T bo ja to bym pewnie już coś popsuła więc liczę, że mi pokaże co i jak ;) Po wyjęciu tego wkładu uważam że starczy nam na długo.

13 lata 6 miesiąc temu #233055 przez sylka
jaki przedział wagowy? U nas 9-18 kg i sistrzeniec jeździł w nim do 2,5 roku

13 lata 6 miesiąc temu #233070 przez Agusiak
sylka napisał:

jaki przedział wagowy? U nas 9-18 kg i sistrzeniec jeździł w nim do 2,5 roku

u nas 0-18 kg

A dziewczynki napiszcie mi jak wygląda poranna toaleta Waszych dzieciaczków? Tzn, jakie zabiegi "wykonujecie" :silly: na nich rano?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #233078 przez sylka
umycie buźki, ząbków i wymiana pampka na czysty :P oraz standardowo zmian piżamki na ubranko codzienne :)

13 lata 6 miesiąc temu #233086 przez bombel779
Agusiak napisał:

A dziewczynki napiszcie mi jak wygląda poranna toaleta Waszych dzieciaczków? Tzn, jakie zabiegi "wykonujecie" :silly: na nich rano?

Zmiana pieluchy - to pierwsza sprawa! :) Potem razem myjemy zęby :lol: Nie wiem czemu ale Jasiek zawsze się śmieje jak patrzy na mnie kiedy szczotkuję zęby :P :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #233093 przez Kozłowska
Witam
Oj pospałam dzisiaj :lol: Mężu wstał do małego i chyba wraca mu rytm sprzed zaziębienia :silly: Wstał o 6 na mleczko a później od razu drzemka jeszcze do 8 :blink: Ja pewnie spałabym do 12 ale koleżanka zadzwoniła że dostałą moje CV i czy szukam pracy zobaczymy co z tego wyjdzie :silly: Matek ma się lepiej tzn. katarek jest tylko rano po nocy ale już taki malutki, jeszcze głosik został ale też już widoczna poprawa :lol: Teraz drzemie jak wstanie to idziemy na spacerek wykorzystać tą piękną pogodę :woohoo:
Agusiak - fotelik bardzo mi się podoba i super sprzedawca Ci się trafił :lol: Czekamy na zdjęcia małej w wygodnym foteliku :blink:
Co do porannej toalety to u nas nie ma jakieś szczególnej. Jak młody już się wybudzi to go przebieramy z piżamki w jakieś ubranko:) Przy czym najpierw smaruję mu ciałko. Przemywam mu buźkę, ale w ciągu dnia robię to dość często bo mały ma krostki od ślinienia się :blink: Myję mu też dupkę, ale robię to też w ciągu dnia prawie za każdym razem zmiany pampersa bo mały jest uczulony na chusteczki nawilżane :dry: Już chyba wszystkie przetestowałam. Rano tylko jak się obudzi jest najedzony to długo wietrzymy dupkę :lol: aż nie posika mamy zazwyczaj :lol: :lol:
Kurcze nawet nie pomyślałam o porannej toalecie wieczorna to norma :lol: Ale myślę że zacznę przykładać do tego większą uwagę jak będą ząbki :blink:

A słyszałyście o tym że jak któryś rodzic zauważy pierwszy ząbek to za takie odkrycie życzy sobie prezent :lol: Ci znajomi co nas odwiedzili z Anglii właśnie tak zrobili - pierwsza zauważyła mama i zażyczyła sobie Xbox albo Wii taką grę:) U nas na razie nic białego się nie wykluło choć dziąsła są twarde i na górnej wardze już jak mu robię masażyk
to czuję takie fałdki :lol:

Dobra idę się szykować bo pewnie mały zaraz się obudzi i chcę wyjść na chociaż godzinkę mam nadzieję że nie będzie tak płakał jak w sobotę. Kurcze no pierwszy raz mi się tak rozpłakał na spacerze zawsze jest pogodny, a tu ci taka niespodzianka. Mam nadzieję że to jednorazowy wyskok z jego strony :silly: :silly:

Buziaki miłego dzionka :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #233135 przez bombel779
Kozłowska ja ostatnio usłyszałam że ten kto pierwszy zobaczy ząbek u dziecka będzie miał szczęście :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #233195 przez agi-p
Agusiaczku dobrze , ze sprawa z fotelikiem zakończyła się pomyślnie . Jednak pierwszy wybór najlepszy :) Fotelik prezentuje sie świetnie . Też czekam na fotki Paulinki w nowym tronie :)
Co do toalety porannej to u Nas też nie ma jakiś specjalnych czynności ,wszystko tak jak dziewczyny pisały. W tym tyg zamierzam kupić szczoteczkę na palec to zaczniemy czyścic dziąsełka ... a potem ząbki :)

Kozłowska Oj to Ci się dzisiaj udało pospać :) Super :)
U nas jest tak , ze który rodzic wypatrzy pierwszego ząbka to dostaje od drugiego rodzica coś słodkiego :P

My dzisiaj byłyśmy na 1,5 godz spacerku . Pogoda nastraja pozytywnie . Uwielbiam słoneczko ...normalnie ładuję wtedy akumulatory i jakoś wszystkiego mi się chce :)

A mój Mężuś idzie dziś na masaż ... nie ma co , jutro będzie musiał mnie sam pomasować . Nie mam możliwości wyjścia , więc Meżuś będzie moim masażysta :P Ale już mi obiecał , że jak Ama będzie mogła z nim zostać na dłużej to jade choć na 1 dzień do spa !

Aniamaj co tam u Was ? Coś się nie odzywasz ...chyba , ze nadal balujesz na urodzinach :P

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #233238 przez Kozłowska
No i spacerek totalna porażka :( :(
Ja nie wiem co jest może nie lubi jak mu zimno w buźkę jest :unsure: Sama nie wiem...Doszłam do parku i zrobiłam tak zwaną ucieczkę :dry:Spacer rekord 40 minut :dry: Kurcze ja tak nie lubię jak te baby się na mnie patrzą jak mi mały płacze. Od razu widzę w ich oczach że ja zła matka jestem, dziecko płacze a ta idzie nawet go nie wyjmie nie przytuli...ach :( Dobrze że park mam bliziutko :blink: W domu też dał mi jeszcze czadu dałam mu obiadek i przez to wszystko zapomniałam dać gluten :huh: Ale pomogło mu na chwilę.... Teraz dałam mu mleczko i usnął zobaczymy na jak długo ;) Ojjj to chyba ząbki - masuje mu dziąseł-ka ale to ulga tylko na chwilkę. Niech te zębole szybko wychodzą :blink: Szczęście,coś słodkiego prezent co kolo wiek to będzie chciałabym żeby już mu się wybił

Aniamaj :silly: tak się martwiła że tyle ludzi będzie, a tu chyba tak się spodobało że nawet nie ma czasu zajrzeć do nas :lol: :lol: :lol:

Ojj już się ciemno robi a dopiero 16. Ponoć po 20listopada ma padać śnieg ciekawa jestem co z tego wyjdzie :woohoo:

Spadam pranko rozwiesić

13 lata 6 miesiąc temu #233372 przez agi-p
Kozłowska znam ten "ból" spacerowania . Amelka tez jeszcze parę dni temu płakała w niebo głosy na spacerach i nie raz wracałam z nią na rękach , mokra jak szczur i zdenerwowana . Znam te spojrzenia ludzi , pełne wyrzutu i niezrozumienia . Ach te nasze dzieciaczki :P

I dodałam dzisiaj Amelce do deserku z gruszek gluten :) Wcinała ze smakiem . Nawet domagała się szybciej i wiecej :P Oby nic jej po tym nie było .

Teraz mój Aniołek śpi słodko . Wykąpana i najedzona . Dzisiaj szybko zasneła ...nawet bajek nie doczytalam :P Zobaczymy ile ten błogi stan potrwa :P
Idę pod prysznic i kolację zrobić :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #233399 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Pytam o tą poranną toaletę bo na samym początku położna co przychodziła do domu wbiła mi pewien schemat i się do niego stosuję ale nie zawsze mi się chce. Otóż wiadomo zmiana pieluszki, mycie buźki, oczek ze "śpiochów" (czyli ropek ;)), uszka delikatnie pałeczką lub wacikiem ale nie w środku tylko z wierzchu to co samo wylazło, nosek delikatnie patyczkiem nasączonym wodą morską, czesanie czuprynki.
I stąd kolejne moje pytanie a raczej dwa: jak często myjecie uszka i nosek??

Paulina zjadła dziś obiadek złożony z ziemniaczka, marchewy i kurczaczka domowej roboty. Wszystko zblenderowane i wcinała ze smakiem :)

U nas też chyba zęby, tzn nie spodziewam się ich jakoś bardzo szybko ale cały ten proces rozkręcił się chyba na dobre. Mała odkryła, że fajnie masuje się dziąsełka pieluchą tetrową i sama to robi :)

Kozłowska oj współczuję spacerku, też raz tak miałam i strasznie głupio się czułam, a specjalnie nie chciałam małej wyciągać z wózka żeby mi się zimnego powietrza nie nałykała jak się tak rozbuczała.

A oto fotki nowego nabytku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Bombel jak spotkanie ?
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #233458 przez agi-p
Agusiak , ale Paulinka ma fajowa fryzkę :) świetnie jej sterczą te włoski :) I siedzi jak królowa na tronie , chociaz jakby troszkę zdziwiona . Musi przyzwyczaić się do nowego fotelika.

Nosek czyszczę różnie . Zależnie od potrzeby . Jak widzę , ze ma brudny nosek to psikam DisneMarem (wodą morską) i albo odkicha wszystko,albo gruszeczką wyciągam . Patyczkami w nosku nigdy nie robiłam .
Uszkami zajmujemy się wieczorem po kąpieli . I też nie grzebie jej tam specjalnie . Jak widzę , ze ma woskowinę to staram się wyciągnąć . A jak nie to czyszczę tylko wacikiem małżowinę i za uszkami .
Czesanie oczywiście codziennie po kąpieli a rano nie zawsze (skleroza moja :P ) .

My mamy rytuały wieczorne ... masaż nóżek , potem kąpiel ,toaleta, cycuś, czytanie i nyny :)

13 lata 6 miesiąc temu #233487 przez Kozłowska
Jestem padnięta :( Dziś odkryłam że na moje dziecko zaczął działać sam mój głos ;) A że nie miałam pod ręką żadnych bajek to najpierw opowiadałam mu co za film właśnie leci a później czytałam mu program telewizyjny :dry: Aż w końcu się zdenerwował przewrócił się na bok i zasnął :blink:
Agusiak Paula wygląda ślicznie w nowym foteliku i chyba jej bardzo wygodnie :woohoo: I tak jak pisałam fotelik super :lol:

Co do noska czyszczę wieczorem po kąpieli(chyba że konieczne jest inaczej) i uszka jak coś wylezie. Choć uszka to zazwyczaj rano coś tam wychodzi :blink: Ja nie wkładam no noska patyczka. Jak ma katarek czy gila to używam NoseFrida jestem bardziej zadowolona :silly:

Zrobiłam sobie Żurka i tak mnie rozgrzał :silly:
Dobra zmykam Dobrej nocki "Byle do rana"

13 lata 6 miesiąc temu #233567 przez Agusiak
Kozłowska spokojnej nocy :kiss:

Sylka, Bombelku moje doradczynie od diety :laugh: kiedy podałyście chłopakom buraka gotowanego??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka