BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #235203 przez Kozłowska
Nie poduszeczka zwykła taka mała tylko że z żyrafką bo mój syn uwielbia żyrafki:)
A tak o tym pchaczu ja tak siedziałam na Allegro i pomyślałam o czymś takim
allegro.pl/jezdzik-chodzik-pchacz-dzwiek...tis-i1911680801.html
allegro.pl/interaktywny-pchacz-jezdzik-c...per-i1907506197.html
allegro.pl/smoby-jezdzik-bujaczek-pchacz...omo-i1921043069.html
ten mi się podoba nie mogłam znaleźć nowego żeby było więcej zdjęć
allegro.pl/3-w-1-jezdzik-chodzik-pchacz-i1919280252.html
Co wy na to?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #235206 przez Agusiak
Kozłowska fajne te pchacze, jeździki :)Podobają mi się chociaż ja tego pchacza co pisałam wcześniej tak sobie wbiłam do głowy, że chyba nic go nie przebije :P :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #235212 przez Kozłowska
Jak to się mówi pierwszy wybór najlepszy poza tym te jeździki-pchacze niestety nie mają tyle zabawek grających czegoś co by bardzo przykuwało uwagę maluszka :blink: A no zobaczymy jeszcze co my wybierzemy :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #235252 przez agi-p
Hej Dziewczynki :)
Niestety nocka znowu zarwana . Amelkę brzuszek zaczął bolec . Ja już nie wiem co robić :( Wybudzała się , a raz to 1,5 godz walczyłam , zeby zasnęła :( Męczy się i ona i Ja :(

Agusiak ten pchacz rewelacja , ale cena tez niezła :P Koleżanka kupiła z chicco i sobie chwali . Mówiła , ze te z fisher price są do dupy , bo lekko się prowadzą , tzn za lekko i dziecko się przewraca .
Musze się tez rozglądnąć za jakimś , ale nie ukrywam , ze wolałabym coś tańszego niż 219 zł .
Aguś trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia . Oby Paulinka dzielna była i bezobjawowo przeszła ukłucia . No i Roxy , zeby też lekko poszło :) Mój psiaczek jak tylko podjeżdżaliśmy pod klinikę weterynarii , to już zapierał sie jak osiołek , zeby tylko tam nie iść :P

Kozłowska Mati ma już ulubione zwierzątka ? Super :) Amelia z upodobaniem żabkę ciśnie do buźki i gruzie ją sobie :)
Kurcze ciekawe co to Małemu wyszło . Hmmm płynu nie zmieniałaś do prania , albo kremu ? Amie kiedyś tez wyszła wysypa na buźce i zdiagnozowali to jako AZS :( Ale na szczęście przeszło i na razie spokój mamy . Daj znać jak się dowiesz co to takiego . I oby dzisiaj lekarka się pojawiła .

A ja dzisiaj jadę do Mamci :) Upiekła mi torcik :) Mniam :) I Mężuś od nocy zyczenia mi składa i prezenciki dostaję :) Superowy dzień sie zapowiada . A popołudniu gości mam , więc coś trzeba naszykować . Wczoraj ciastka piekłam , ale mój piekarnik cholerny nie spisał sie wcale i z Paulinka je sobie zjadłyśmy :P

Nic mykam , bo Amelinka juz pokwękuje na mnie :)
Milusiego dzionka :)

13 lata 6 miesiąc temu #235258 przez Agusiak
dzień dobry dziewczątka moje :lol:

agi też wolałabym jakiś tańszy pchacz ale inne mają chyba mniej tych różnych pierdółek. Ze wczoraj zakupionego pianinka największą radość mam JA :laugh: hihihi, fajowe :)

agi Kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
:kiss: :kiss:

A u nas dziś przełom, Paulina spała do 7 :ohmy: Oby jej tak zastało ;)

Dziękuję za życzenia powodzenia na szczepieniu.
No ja nie jestem szczęśliwa z tego powodu, że akurat na PÓŁ roczku funduję córci kłucie igłą :dry: Muszę jej coś potem kupić. Za to Roxy dostanie nowy medalik bo ten za szczepienie z zeszłego roku był przy jej umaszczeniu mało twarzowy :lol: :lol: :P :P

agi czyli dziś obie mamy świętowanko :) udanych urodzninek :)

Miłego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #235261 przez agi-p
Agusiaczku dla Paulineczki sto latek z okazji pół roczku i buziole ogromniaste :kiss: :kiss: :kiss: No to jest nie lada powód do świętowania :) Szkoda , ze akurat dzisiaj szczepienie wypada , ale to w końcu dla jej dobra :)
Dziękuje za życzonka :) Kurcze kiedyś to się cieszyło z urodzin ..te 'naste są najlepsze , a teraz to juz pomału chciałoby się zatrzymać czas :P

Ja właśnie przeglądam allegro w poszukiwaniu pchaczy , stolików i pianinek :) Agusiak zaraz Paulinka zainteresuje się pianinkiem na dobre , więc to zapewne ostatnie chwile Twojej zabawy na nim :p Więc korzystaj :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #235273 przez Agusiak
agi-p napisał:

Dziękuje za życzonka :) Kurcze kiedyś to się cieszyło z urodzin ..te 'naste są najlepsze , a teraz to juz pomału chciałoby się zatrzymać czas :P

oj agi nie masz się czym martwic, widziałam Twoje zdjęcia na czerwcówkach, są cudne, Ty wyglądasz ślicznie i jak już wcześniej pisałam nie wyglądasz na mamę takiej "dorosłej" dziewczynki jak Paulinka :)

Dziękujemy za życzenia, Paulina już została obcałowana od forumowej cioci :)

13 lata 6 miesiąc temu #235406 przez Agusiak
dziewczyny znalazłam na allegro i zamawiam!!! Mam tu takiego jednego kandydata, na którego miałam już na straż miejską dzwonić, ale to będzie znacznie lepsze,hiihi:

allegro.pl/karny-kut-s-200-szt-zle-parko...tis-i1914711553.html

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #235502 przez Kozłowska
Witajcie
Agusiak Sto latek śpiewamy z Matkiem dla Paulinki :kiss: :lol: :kiss: I oby szczepienia nawet nie poczuła :lol:

agi-p dla ciebie również gorące życzonka i śpiewamy STO LAT :lol: :kiss: :lol:
A no i ciesz się pianinkiem bo nie długo baterie z niego wyjmiesz :lol: jak się mała dorwie :silly:
A my dziś też nocka nie przespana mały od 4 budził się i strasznie pokaszliwał :dry: i znów katarek :( A do tego to uczulenie :dry: I jeszcze kupka 2 razy taka rzadzizna....Ach... Lekarka powiedziała żeby odstawić dziś wszystko a od jutra przez trzy dni podawać tylko pana ziemniaka, ryż,może troszkę szpinaku...mam wyeliminować na razie marchewkę bo może za dużo beta karotenu... :dry: W sumie tu zupka na marchewce i soczek z marchewką zobaczymy..... Dostaliśmy znów czopki i Sto-dal..Ach nie dobrze...Ale cóż zrobić najważniejsze że on jest bez względu na wszystko cały czas pogodny :silly: A no i mówię do nie że ząbki idą na stówę bo dziąsła takie twarde i nie raz jak już tak bardzo cierpi to przechodzi mu jak mu pomasuję i maścią wysmaruję. A ona że tam nic nie widzi żeby coś się przebijało :dry: , ale to może być chwila ponoć dziś nie ma a jutro jest :blink:

Co do karnych ku.....sów rewelacja mina osoby zdrapującej " NIE ZASTĄPIONA" :lol: :lol: :lol: :lol: Jak już przykleisz to trzeba tak ręką przygładzić tylko żeby nie padało bo wtedy lżej schodzi :dry:

A ten syrop na zaparcia do debridat, ale ponoć możesz jeszcze użyć lactulosum ale przy podaniu zapytaj się lekarza :silly: Ja ten drugi brałam w ciąży i był niesamowity w działaniu. A i przy rozszerzaniu diety warto dodać kapkę oliwy z oliwek do jedzonka.

13 lata 6 miesiąc temu #235656 przez bombel779
Paulinka 100 lat!!! :kiss: ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #235964 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Paulinka dziękuje wszystkim forumowym ciociom za życzenia :kiss: :kiss:

Kozłowska biedny Mati, znów się coś przyplątało, ale oby rady zalecenia pediatry pomogły. Dużo zdrówka dla niego :kiss:

Na szczepieniu było całkiem dobrze, mała zakwiliła tylko jak pielęgniarka wciskała płyn w nóżkę a nie przy samym wkłuciu, ale zaraz potem się rozgadała ;)
Waży 9300 i mierzy 75 cm :)
Dostaliśmy skierowanie na morfologię, tak profilaktycznie bo od urodzenia nie miała żadnych badań :unsure:
Za to mojej psinie się upiekło bo u weterynarza okazało się że ma cieczkę i nici ze szczepienia. Musimy czekać aż minie. Jak pies był w mieszkaniu to zawsze wiedzieliśmy kiedy ma cieczkę a teraz jak jest w budzie to nawet nie wiemy co, jak i kiedy\y :silly:

Dziewczyny też właśnie słyszałam o tej oliwie do posiłków. Czy to musi być oliwa z oliwek czy np może być olej rzepakowy, co lepsze? I ile tego wlać do posiłku?

Miłego wieczorku :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #235980 przez bombel779
Agusiak napisał:

Dziewczyny też właśnie słyszałam o tej oliwie do posiłków. Czy to musi być oliwa z oliwek czy np może być olej rzepakowy, co lepsze? I ile tego wlać do posiłku?

Agusiaku może być oliwa z oliwek,może być olej rzepakowy i może być masełko ;) Ważne by dostarczać dziecku niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe ;)

13 lata 6 miesiąc temu #235981 przez sylka
ja daję łyżeczkę oliwy z oliwek lub masełka doberj jakości bez domieszki tłuszczów roślinnych. Oliwa z oliwek zdrowsza jest niż olej.

13 lata 6 miesiąc temu #235989 przez Agusiak
a tą jedną łyżeczkę to na ile gram/ml posiłku dajesz?

13 lata 6 miesiąc temu #235991 przez bombel779
Agusiaku to dajesz na oko,ale mniej więcej jedna łyżeczka do jednej porcji zupki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka