- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- Otrzymane podziękowania: 0

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Dziewczyny macie jakieś sprawdzone metody na wywołanie kupki ? Amelka zawsze robiła codziennie , nawet kilka razy . A teraz w niedziele zjadła marchewkę z pietruszką i od tego czasu nie może się wypróżnić

Kurcze wczoraj jeszcze dodałam jej kaszkę manną do deserku , to pewnie dodatkowo ją zblokowało .
Jabłek nie lubi , chociaż dzisiaj jej zrobię gotowane jabłuszko , może takie zje .
Nocka minęła szybko i niestety była kiepskawa . Amelia budziła się często i marudziła ... pewnie przez brzusio , bo pierdziała jak szalona . Teraz śpi Aniołek ... a ja jak zwykle oczy na zapałkach

Idę na śniadanko , zaglądnę później

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie Pana buraka. Znalazłam tą samą tabelkę co Monix ale też opinie, że można go podawać już wcześniej. Niektóre mamy podają go razem z innymi pierwszymi warzywami jak ziemniak czy marchewa. Ja zaryzykuję i podam go może w weekend lub w przyszłym tygodniu

Miłego dnia

EDIT...
jak nie lubi jabłek to deser z hippa śliwki

Zaciskam kciuki za wielkiego kupsztalka, żeby już się Amelka nie męczyła

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
Super!!! Kciukasy pomogły!Bombel jak spotkanie ?

Dziewuszki Jasiek też mi płakał niemiłosiernie na każdym spacerze!Darł się tak jakby go ktoś ze skóry obdzierał! Wychodzenie z nim na dwór to był dla mnie koszmar! Zdarzało mu się nawet doprowadzić mnie tym do łez!!

Więc może spróbujecie odstawić gondolę??
Agusiak napisał:
Kochana ja nie pamiętam dokładnie ale jakoś tak w 6mies.Sylka, Bombelku moje doradczynie od diety
kiedy podałyście chłopakom buraka gotowanego??

agi-p napisał:
Jak masz śliwki to zalej ciepłą wodą,odstaw i później podaj Amelce trochę tego soku. No albo możesz spróbować przyrządzić jakiś deserek ze śliwkąDziewczyny macie jakieś sprawdzone metody na wywołanie kupki ?

A oprócz tego buraki są świetne na zatwardzenia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

dzisiaj mija roczek jak piszę z Wami na forum

ale jestem z Wami o kilka tygodni dłużej bo na początku Was podczytywałam

To był bardzo udany rok tu z Wami i z tej okazji życzę sobie a także Wam kolejnych wspólnych lat, kolejnych dzidziusiów i dużoooooo radości

No i dziołszki dziękuję że jesteście

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agusiaku to 100lat!
![]()
heheh Ja też na początku tylko podczytywałam,z dobre 2mies. aż w końcu zobaczyłam na teście 2 kreski i W KOŃCU się zarejestrowałam!

Bombel cieszę się że spotkanie udane, oby teraz było już tylko lepiej

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na naszej ulicy powstaje nowy dom, a w zasadzie to aż trzy na jednej działce. Od jakiegoś czasu robione były wylewki pod fundamenty i w ogóle. Chodzę tamtędy prawie codziennie. Wczoraj przyjechał dźwig i wielkie tirochy z gotowymi ścianami już z oknami i drzwiami. Wczoraj stał już parter a dziś jest już piętro

to ten pierwszy
Oj jak bym miała pieniądze to bym taki domek z chęcią postawiła

EDIT
No i chociażby teraz, zadzwonił listonosz i wyszłam na chwilkę, podpisuję odbiór listu a przez wideofon słyszę jak mała się już rozdarła

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A u nas z zasiłku rodzinnego będzie jedno wielkie G. Wczoraj mężu pojechał złożyć te wszystkie papierzyska, babka je przejrzała i powiedziała, że przejdzie się do tej babki co to wszystko oblicza bo ona już na oko widzi ,że przekraczamy dochód. Wróciła i faktycznie przekraczamy i to sporo. Nie wiem już jak oni to liczą, co biorą pod uwagę, ale powiedziała, że możemy wniosek złożyć bo mamy do tego prawo ale nie należy nam się zasiłek i z pewnością go nie otrzymamy

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
właśnie wróciłyśmy ze spaceru. Szykowanie do niego to obecnie koszmar. Nie mogę zniknąć małej z oczu nawet nie sekundę bo zaraz ryk. Wszystko muszę robić na biegu jak zaśnie.
No i chociażby teraz, zadzwonił listonosz i wyszłam na chwilkę, podpisuję odbiór listu a przez wideofon słyszę jak mała się już rozdarła![]()
Bez sensu, przecież ona przeważnie zostawała sama, tzn ja byłam w pobliżu ale nie wisiałam nad nią, ona się bawiła, ja mogłam robić swoje. Czasem nawet mogłam spokojnie iść zrobić coś na innym pietrze jak była w łóżeczku a teraz nawet do kuchni nie mogę pójść czy do kibelka. Porażka.
Bombelku miałaś z Jasiem taki etap ??
Ale muszę się pochwalić że Paulinka już sama siedzi. Tzn jak ją posadzę w łóżeczku to siedzi prosto bez podparcia, czasem traci równowagę wtedy macha łapkami i siedzi dalej, a czasem się przegibnie do tyłu

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Niezły czad z tym domem . Teraz są takie technologie , że nie tylko w tv można dom w 7 dni postawić .
Rany jak super , ze Paulisia już siedzi !!!! Buziole dla niej

U nas też od razu odrzucili wniosek o zasiłek , ale Pani mi doradziła , żebym spróbowała w nowym roku . Mój dochód będzie wtedy juz całkiem utracony i może się uda .Chore to wszystko!
Amelka często ma takie dni , ze jest moja przylepą i nigdzie bez niej nie mogę się ruszyć

Bombel u nas też spacerówka okazała się lepszym rozwiązaniem , ale mimo to płacz i tak był.Dopiero od jakiegoś tygodnia jak oparcie jest prawie na siedząco Amelka zaakceptowała spacerki i odbywają się bez histerii

Ugotowałam Amelce jabłuszka . Naciągło ją 2 razy , ale w sumie zjadła trochę . Bardziej gotowane niż skrobane jej smakuje . No ale kupki nadal nie ma . Jak Męzuś z pracy wróci to pojedziemy po ten śliwkowy deserek z hippa . W okolicznych sklepach są tylko podstawowe smaki (dziura!!!!).