BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #234041 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel u nas też spacerówka okazała się lepszym rozwiązaniem , ale mimo to płacz i tak był.Dopiero od jakiegoś tygodnia jak oparcie jest prawie na siedząco Amelka zaakceptowała spacerki i odbywają się bez histerii :)

Widocznie tak jak Jaś musi COŚ widzieć ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #234129 przez agi-p
Dziewczyny a jak przygotowujecie te buraczki ? Normalnie barszczyk gotujecie ? A buraczki ścieracie , blendujecie czy jak ?

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #234140 przez bombel779
agi-p napisał:

Dziewczyny a jak przygotowujecie te buraczki ? Normalnie barszczyk gotujecie ? A buraczki ścieracie , blendujecie czy jak ?

Jak pierwszy raz podałam Jasiowi buraczki to był jeszcze na etapie papek więc je normalnie gotowałam i blendowałam :)
A teraz gotuję i ścieram na tarce :) Dorzucam je jako dodatek do kartofelków albo dorzucam je do wywaru warzywnego i robię barszczyk ;)

13 lata 6 miesiąc temu #234279 przez Kozłowska
Witajcie
agi-p daj znać jak Amelka się miewa. Biedulka buziaki dla niej :kiss: A czopek glicerynowy może by pomógł?
Agusiak no to 100 lat :lol: Oj ja też chce taką chałupkę:) A jeszcze jak w tydzień postawią to już w ogóle czad :lol:
Co do jakiego kol wiek zasiłku to niestety nam się nic nie należy. Ja nie wiem skąd oni biorą te wyliczenia :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Żeby dostać choćby parę groszy to mój budżet domowy nie powinien przekraczać 400zł na osobę czy nawet mniej :cheer: Tylko jak by tak policzyć to 800zł mam samych opłat za mieszkanie a za resztę powinnam wyżyć w 3 osobowej rodzinie....haha z małym dzieckiem.....chore!!!
No dobra a teraz z innej beczki :lol: Dziś miałam debiut w kuchni :lol: Ugotowałam małemu rosołek z kurczaczkiem :lol: zjadł chyba mu smakowało :lol: A dla nas żurek z grzybkami:)Normalnie poszalałam :lol: :lol:
A tak to dzionek upłynął tak w miarę..byliśmy na spacerku na początku było oki później młody usnął zaczął być marudny prawie pod domkiem, ale to jeszcze nie jest to co było :( A spacerówkę już mamy od dawna :silly: bo młody zaczął nam się bardzo podnosić w gondoli i żeby nie nadwyrężył sobie nic to zmieniliśmy mu już w sierpniu :blink:
A teraz go wymęczyłam od 16 i padł :silly:
Buziaki

13 lata 6 miesiąc temu #234387 przez kasiunia89
Hej dziewczynki! :) Jestem na chwilke... Chcialam wam powiedziec ze u nas wszystko oki!! Oliver rosnie jak.... uff iten czas tak szybko leci! Bylismy dzis u lekarza Oliver wazy 9300 i 70 cm dlugi :):):) A co do zabkow to wychodza mu 2 naraz :/:/:/:/:/

13 lata 6 miesiąc temu #234390 przez Agusiak
Kozłowska cieszę się że rosołek Matiemu smakował :)
A jak tam Twoje poszukiwania pracy?

Kasiunia dobrze że się odezwałaś i że wszystko u Was w porządku :kiss:

Ja zajrzałam życzyć Wam dobrej nocy. Głowa mnie coś boli więc idę już nynać :)

DOBRANOC MAMUSIE :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #234426 przez agi-p
Hej Kochane :)
Kozłowska fajnie , że debiut w kuchni taki udany i wszystkim smakowało :)

Kasiunia Oliverek już taki duży ? woow . Biedulek przy ząbkach się namęczy .

Agusiak mnie też głowa bolała wczoraj . Może coś z ciśnieniem było , chociaż u mnie to chyba raczej z niewyspania .

Bombel dzięki za info o tych buraczkach :)

My kolejna noc masakryczna miałyśmy . Nie wiem czy w sumie przez całą noc z 2 godz przespałam :( Amelka budziła się co 10-20 min . Brzuszek dawał jej popalić . Płakała , napinała się i dopiero jak pierdła ( i to cuchnąco) to jej ulżyło . I tak całą noc . Dzisiaj po porannej drzemce jedziemy do apteki po te czopki , bo juz martwię się tą kupą nie na żarty . Dzisiaj 4 dzień się zaczyna :( Jeszcze tak nie miałyśmy . Zastanawiam się nawet czy do lekarza nie iść .
A najdziwniejsze jest to , że mimo iż tak mało spałyśmy , to Ama oczy ma jak 5 zł i nie wygląda na zmęczoną , a ja ...szkoda gadać :P Oczy jak lufciki , podkrążone ...fleee .

Ide się ogarnąć ...Miłego dzionka :)

13 lata 6 miesiąc temu #234430 przez Agusiak
dzień dobry Kochane :)

agi spróbujcie z tym czopkiem, po nim powinna zrobić kupkę, a jak sytuacja się powtórzy to do lekarza dla uspokojenia. A mamusia Amisi czasem nie zjadła czegoś "zapychającego" :P :blink:

Wczorajszy ból głowy to może faktycznie ciśnienie, ale ja też ostatnio jakaś strasznie zmęczona jestem.
Nasza nocka nie była najgorsza ale obudziła nam się Paulina koło 1,5 godziny po zaśnięciu z wielkim krzykiem, długo ją z mężem pacyfikowaliśmy aż zasnęła. Martwi mnie tylko że od tej zmiany czasu głupiej wstaje tak jak mój T do pracy czyli o 5.30 :angry: i chyba się to nie zmieni chyba że na gorsze :silly:

A my wczoraj byliśmy na zakupach porobić zapasy dla małej póki są pieniądze :blink: i kupiłam jej bezrękawnik ocieplany na te cieplejsze dni, ale jak znam życie to teraz śnieg spadnie :dry:

Miłego dnia dziewczątka moje :lol: :lol: :P :P

13 lata 6 miesiąc temu #234431 przez agi-p
Agusiak napisał:
A mamusia Amisi czasem nie zjadła czegoś "zapychającego" :P :blink:

Kochana właśnie analizowałam co zjadłam i nie było w mojej diecie nic , czego bym już nie jadła :( No poza gulaszem ..zjadłam na parapetówce , ale był robiony pode mnie , wiec mało doprawiony , samo mięsko i sos . Nic innego mi do głowy nie przychodzi .

A śniegiem Kochana to straszą po 20 listopada podobno :P Ale ma być tylko tydzień zimniejszy ,a w grudniu znowu pogoda w miarę :)

I u nas też po tej głupiej zmianie czasu wszystko pozmieniane :( Dodz pojścia spać się utrzymała , ale wstawania i całej nocy to porażka .
Nie wiem po co ta zmiana ... tylko problem sie potem tworzy .

13 lata 6 miesiąc temu #234496 przez bombel779
Dziewuszki mnie ostatnio bardzo często boli głowa i strasznie senna jestem,tak się sobie myślę że to może przesilenie jesienne...?

13 lata 6 miesiąc temu #234511 przez Agusiak
bombel779 napisał:

Dziewuszki mnie ostatnio bardzo często boli głowa i strasznie senna jestem,tak się sobie myślę że to może przesilenie jesienne...?

nooo Bombelku, ja też chodzę ciągle senna i nawet nie mam sił z małą pobrykać bo gdzie przysiądę tam bym mogła zasnąć :P Ale ona sama to się chwilę pobawi a potem smerf maruda. Muszę jej kupić jakąś fajną interaktywną zabawkę przy której się sama pobawi dłuższą chwilę. Myślałam o pchaczu, albo jakoś organkach. Co myślicie że mogłoby być fajne?

Oby to przesilenie szybko minęło bo prze tą senność ja też marudna jestem ;) oj mój biedy T :blink: :P

13 lata 6 miesiąc temu #234953 przez Kozłowska
Witajcie
A my dziś zaliczyliśmy dwa spacerki:) Jeden taki szybki do sklepu i z powrotem, a drugi taki godzinny byłby dłuższy bo mały był wesoły ale ja zawiodłam tak wymarzłam :dry:
Miała przyjść do nas dzisiaj na kontrole pediatra ale nie dotarła szkoda tylko że nikt nie zadzwonił wcześniej że nie przyjdzie wyszłabym wcześniej na spacer(może bym tak nie zmarzła) Ma przyjść jutro nie omieszkam powiedzieć że istnieją telefony :ohmy: :ohmy: :blink: Co do pracy to w niedzielę jadę na rozmowę do tej mojej koleżanki. Co prawda to sklep z butami ale jak będzie chciała to nie będę wybrzydzać. Ale musimy się dokładnie dogadać bo nie chce żeby coś później wyszło nie tak.
A zapomniałabym kupiłam małemu poduszeczkę do wózka i chyba pomogła :lol: :lol:
Ojj współczuje wam tych nocek ja czasami mam tylko pobudki, a tak to naprawdę nie mogę na mego syna narzekać :blink:
agi-p jak Amelka??? Lepiej już?? Byłam dziś w Aptece po krople dla małego do noska bo nam się skończyły i pytałam o problem z kupką i poleciła mi taki syropek ale wiesz co wstyd się przyznać ...zapomniałam nazwy:dry: będę tam jutro na zakupach to się zapytam :blink:
Agusiak myślę że każda zabawka edukacyjna dobra
my na roczek chrześnicy mojego M. kupiliśmy taki
allegro.pl/muzyczny-stolik-edukacyjny-i1925966073.html
Pchacz też kupię ale to jeszcze troszkę
allegro.pl/interaktywny-stolik-pchacz-dl...uto-i1924176408.html
a na razie mamy coś takiego
allegro.pl/smily-play-muzyczne-centrum-a...awa-i1914688823.html

Dobra zajrzę później bo mój szkrab coś chyba domaga się zabawy ze mną :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #235132 przez agi-p
Witam się wieczorowa porą :)
Kozłowska oby to zmarznięcie na spacerku nie przerodziło się w przeziębienie .
Jak jutro będziesz w aptece to zapytaj proszę o ten syropek . Ciekawa jestem co to takiego .

Pojechałam dzisiaj do Auchana i nakupowałam rzeczy , które pomogą Malej w wypróżnieniu . Oczywiście naczytałam się w necie co i jak i dla siebie tez pokupowałam , żeby z mleczkiem Amelka wyssała :P Kupiłam dla siebie sok ze sliwek i suszone śliwki ... wszystko poszło w ruch (teraz mnie kręci w brzuchu jak cholera). Amelce kupiłam śliwki z hippa i czopki glicerynowe .
Po przyjeździe do domku przystąpiłam do rozdzielenia czopka ... ściągam pampersa patrze , a tu kupka ...tzn kupsko , ale oszczędzę Wam szczegółów :P Powiem tylko , ze 3 pampersy poszły :P Cieszę się , bo zrobila sama bez wymuszania . Rany tyle radości z kupy :P

Teraz śpi mój gagatek mały ... oby tej nocy spała lepiej . Dzisiaj przez dzień prawie nie spała :( I oczywiście przylepa przez cały dzień . Na rękach i tyle .

Uciekam , bo spanko mnie bierze ...kolorowych snów dla Was i Dzieciaczków :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #235196 przez Kozłowska
agi-p no to super :lol: :lol: :lol: :lol: że Amelka dała radę sama :lol: :lol: Super oby dzisiejsza noc była długa i spokojna :lol: :lol:
A ja dziś znów zauważyłam u małego te plamki na nóżkach i teraz jeszcze na pleckach dwie się zrobiły. A poliki miał dzisiaj tak wysuszone i czerwone kurcze co to znów za dziadostwo?? Jutro będzie pediatra rano to się okaże to na pewno nie mleko bo be-bilonu używamy już 3 miesiące :dry: Ach już się martwię :dry: :dry:
Buziaki dobrej nocki :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #235198 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Kozłowska Oj bardzo nieładnie ze strony Pani pediatry że nie zadzwoniła :angry: Ludziska to normalnie w ogóle się z cudzym czasem nie liczą.

A jaką tą poduszeczkę do wózka kupiłaś, jakąś specjalną ? Pochwal się :)

Powodzenia z pracą. Powiem Ci szczerze, że chętnie poszłabym do takiego sklepu pracować. Ja po ostatniej pracy będę omijała biura szerokim łukiem. Strasznie nie podoba mi się taka praca, ale też może dlatego że się zraziłam i może nie wszędzie jest tak jak było u mnie.

agi ufffffffff, ale dobrze, że kupka poszła :laugh: dzielna Amelka, może będzie dziś lepiej spała :)

My kupiliśmy dzisiaj na szybko takie organki żeby sobie brzdękała, a docelowo kupimy jej pchacz

allegro.pl/vtech-interaktywny-chodzik-ga...-pl-i1922939679.html

Wyobraźcie sobie, że u nas w Realu dokładnie ten sam pchacz kosztuje 360 zł :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka