- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Agusiak jaki śliczny awatarek

A brakiem silnej woli się nie przejmuj ... nie Ty jedna . U mnie dieta poszla w zapomnienie

Aniamaj super , ze odszkodowanie w końcu dostaliscie . Naczekaliscie się długo .
Kozłowska Mati do 8 spał ???? No nie !!!! Zazdroszczę

A my dziś wszystko pozałatwiałyśmy i u mojej Mamusi byłyśmy

I Amelinka dzisiaj dostała pół słoiczka gruszek wiliamsa z hippa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Zdjęcia zrobiłam na szybko cyfrówą bo chciałam zmienić awatarek właśnie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)

Agusiak mała super

agi-p jak chcesz to mogę ci przesłać ale to cię więcej wyniesie, popatrz czasem w marketach są stoiska Avonu

A my dziś zaliczyliśmy spacerek. Mały ma jakiś dziwny głosik mam nadzieję że to od katarku jak nie to jutro znów lekarz

A w biedronce od 07.11 będą fajne zabawki dla maluchów, a od 14.11 zabawki do kąpieli

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja też szukałam tego kremu w katalogu, ale niestety go nie znalazłam, bedę kukac w nastepnych. Na codzien lubie uzywac podkladu z AA, ale krem tez by mi sie przydał.
My własnie kupilismy sobie nowa lustrzanke, w sumie to moj maz sobie kupil i teraz heh nie mam go w domku, siedzi non stop z aparatem, a ja nawet czasu nie mam zeby luknac i obcykac co i jak. Bo to juz wyzsza filozofia

Jak ja bym chciala zeby Zuzka spala mi cala noc. Juz kiedys bylo dobrze, bo spala od 20-tej, do 4-ej rano, ale wszystko pozmienialo sie gdy zaczela wcinac inne posilki. Teraz potrafi sie obudzic na mleczko nawet 10 razy

Uciekam na top model

Buzki, do jutra!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja też szukałam tego kremu w katalogu, ale niestety go nie znalazłam, bedę kukac w nastepnych.
to może zamów go na allegro cenowo wychodzi podobnie. Wyżej podałam linki

Kurcze współczuje Tobie/Wam tych nocnych częstych pobudek

aniamaj do jutra

EDIT
Uciekam spać, dobranoc

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiak Paulinka jest rewelacyjna , śliczniutka i kochaniutka . Normalnie do zakochania . I jak pięknie w sukienusi wygląda . Ma piękne brązowe oczka

Też musze mojej córci zrobić sesję z Misiakami , bo tyle sie napatrzyłam na zdjecia z konkursu , ze sama takiej fotki zapragnęłam

Dzięki za linka o kremie . Zamówię sobie

Kozłowska trzymam kciukasy , zeby wizyta u lekarza okazała się zbędna . Biedny Matek

I dzięki wielkie za chęć przesłania kremiku . Kupię na allegro , żeby Cię nie fatygować .
No to jak w biedronie zabawki będą , to trzeba iść na zakupy

Aniamaj u Was też nowy aparacik to czekamy na foty Zuzinki

Amelka chyba chciałaby Wam coś napisać

Odezwę się później , bo z Amą ciężko jest pisać ... miłego poranka

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Uf ledwo trzymam sie na nogach... Dzisiejszej nocy Zuzka naprawde dlala pokaz. Obudzila sie 10min po tym jak my polozylismy sie spac, wiec moj maz powedrowal do pokoju obok, a ja spokojnie staralam sie uspac mala w naszym lozku i oczywiscie przespala ze mna cala noc, ale to nic bo do polnocy budzila sie co chwile, wstawalam chyba co 15-cie min

Porazka

Tylko jak ja przystosowac do tej flachy.... Nie moge jej tak wyglodzic by juz zaczela ciagnac bo mi jej zal

W dzien dobry tvn ma byc o tym jak i kiedy odstawic dziecko od piersi, ciekawa jestem co w tym temacie zostanie powiedziane.
No zdjątka napewno beda:) Tylko zrzucimy je na PC.
Bedziemy dzis tworzyc na obiad szybka zapiekanke

Zobacze jak klaruja sie ceny tego kremu na allegro i policze czy z przesylka mi sie to oplaca. Buziaki dla Was

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pewnie , ze po MM spałyby nasze dziewczyny lepiej i dłużej .Tylko jak dziecko od początku nie mialo do czynienia z butelką to cieżko jest w tym wieku wprowadzić .
Ja chciałam karmić piersią do pół roczku , ale wydaje mi się , ze jednak Amelka ten pomysł obaliła i karmić będziemy dłużej .
Ja juz nawet nie próbuję walczyć z butlą . Przez przeszło miesiąc codziennie próbowałam , to z herbatkami , to z woda , to z moim mlekiem . Zostaje nam karmić się cycem i łyżeczką

I zapomniałam Wam napisać ...Amelia dzisiaj 5 m-c ma !!!! Ledwo co się urodziła , a tu już taka rezolutna dziewczyna się z niej robi

- aniamaj133
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
My też nie dawno świętowaliśmy!
Agi masz rację, ja też wpycham małej butelke na siłke, to z soczkiem, to z herbatką ale pociągnie pare razy i bardziej traktuje to jako zabawę niż picie

Wlasnie przyszla do mnie przesylka. Kupilam Zuzi na allegro cieplutkie sztruksowe spodenki i kurteczke jesienno-zimowa, ale na prawdziwa zime to ona za cienka bedzie dlatego obnosimy ja teraz.

Uciekam kontynuowac moj obiadek

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi-p napisał:
Ja zaczęłam przyzwyczajać Jasia do butelki od kąd skończył tydzieńTylko jak dziecko od początku nie mialo do czynienia z butelką to cieżko jest w tym wieku wprowadzić .
Ja chciałam karmić piersią do pół roczku , ale wydaje mi się , ze jednak Amelka ten pomysł obaliła i karmić będziemy dłużej .

Nie wiem co Wam poradzić,ale wydaje mi się że próby,próby i jeszcze raz próby podawania butli skończą się kiedyś sukcesem.

Apropo karminia -dzisiaj w DDTvn mówili o odstawianiu dziecka od piersi,oglądałyście może?
Jakaś specjalistka wypowiadała się żeby karmić dziecko możliwie długo,jeśli mama nie musi wracać do pracy to nawet do 2r.życia. A jeśli mama chce lub musi odstawić to trzeba to robić bardzo powoli,omijając np. co drugie karmienie i należy wówczas to karmienie zastąpić jakimś innym rodzajem bliskości.Czyli przykładowo powinno się więcej dziecko przytulać,więcej się z nim bawić a nawet na jakiś czas pozwolić dziecku spać z rodzicami żeby w żaden sposób nie poczuło się odrzucone....coś takiego

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Też oglądałam DDTVN

Bombel i fajnie , ze Jasio się przyzwyczaił do butli . Ja jakoś o tym nie pomyślałam i teraz mam kłopot . Tzn Ama może 2-3 razy piła z butki moje odciągnięte mleczko jak miała z miesiąc , ale odrzuciła ją .
Ja już się tym nie spinam,bo Amelia uparta jest i każdą próbę podania butli kończymy niepowodzeniem . Chcę karmić piersią i mam nadzieję , ze jakoś naturalnie przejdziemy na picie z kubeczka później

Aniamaj ja jeszcze glutenu nie podałam . I chyba kupię zwykłą "dorosłą" kaszkę manną , bo tej z nestle nie mogę kupić . Jak tylko dopadnę kaszkę to zaczynamy . Tylko obawiam się tego , ze względu na to , ze Ama z ledwością 50 ml kaszki wcina , tak to tylko pierś .
Dzisiaj w ruch idzie marchewka . Ugotowałam na parze i zaraz to zmiksuję i zobaczymy

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja uważam że to kwestia indywidualnaTeż oglądałam DDTVN
Ale jak dla mnie karmienie piersią do 2 r.ż. to lekka przesada . Przynajmniej ja tak długo karmić nie będę .

Zanim zaszłam w ciążę mówiłam że karmienie 1-1,5 rocznego dziecka to przesada. Kiedyś nawet na głos powiedziałam że pewna osoba z mojej rodziny powinna już przestać karmić swoje dziecko (które miało trochę ponad rok) i do dzisiaj jak sobie o tym przypomnę to mi głupio

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dlatego napisałam , ze jak dla mnie to przesada (tylko dlatego , że Ama od początku kiepsko sypia w nocy i wstaje kilkakrotnie na karmienie) . Przesada w tej kwestii , ze do 2 r.ż . Amy to ja bym z takimi nockami wykorkowała

Osobiście podziwiam kobiety , które karmią ponad roczne dziecko za siłę i samozaparcie . Ja miałam kilka chwil zwątpienia jak miałam masakrycznie zranione sutki i każde przystawienie do piersi łączyło się z moimi łzami . I zawsze jak widziałam karmiące mamy to w myślach oddawałam im szacun

Ale szczerze powiem , że widziałam w restauracji kobietę , która karmiła swoje hmm na oko 4 letnie dziecko i nie był to miły widok . Ten chłopczyk był strasznie niegrzeczny i wrzeszczał na całą restauracje . Nie chciał jeść z talerza i krzyczał non stop "ja chce cyca" . Kobieta była wyraźnie zażenowana i powtarzała mu,że dostanie na deser . Podszedł do niej i naciągnął jej bluzkę tak , ze wszystko bylo widac i wssał się tak drastycznie(chyba na złość mamie) , że biedna aż piskła . Wiem , możecie powiedzieć ,że jak komuś to przeszkadza to może się nie patrzeć , ale wierzcie mi nie sposób było tego nie widziec i nie słyszeć .