BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #236072 przez Agusiak
dzień dobry :)

Bombelku dzięki za odpowiedź :)

agi chyba urodzinki były udane i teraz odsypiasz :blink:

U nas noc spokojna ale mała obudziła się coś po 4 i zaczęła gadać, pacyfikowanie smokiem pomogła na trochę ale ostatecznie wstała coś przed 7. Mój kochany T zabrał ją na zabawę do pokoju obok, potem nakarmił a ja mogłam pospać do 8 :lol: Muszę mu się odwdzięczyć w niedziele bo jutro zaś idzie do pracy :dry:

A ja muszę poodkurzać bo już mi się niedobrze robi :X

Udanego i miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #236079 przez bombel779
Agusiak napisał:

A ja muszę poodkurzać bo już mi się niedobrze robi :X

Ja o 8.00 z mopem latałam :P ;) :lol:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #236082 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku urodzinki jak najbardziej udane . Dawno nie dostałam tylu fajnych prezentów :) Ale o odsypianiu nie ma mowy :( Ama od 5:30 nie śpi . Próbuję ją uspać , ale walczy jak lwica :P
Ale fajnie , że Paulisia tak dzielnie szczepienie zniosła . Waga imponująca ... 9300 :ohmy: jest już co nosić :silly:
I super , ze Mężuś Cię dziś odciążył i sobie pospałaś ...zazdroszczę :)

Kozłowska dzięki za onfo o tym syropku . Chyba kupię na wszelki wypadek . Kurcze nieraz miałam takie problemy ze sobą i żaden lekarz mi tego nie polecał :angry: może bym się tak meczyć nie musiała . A do obiadków Amelki dodaję masełko właśnie .
Daj znac jak tam Matek . Biedulek , oby szybko mu przeszło .

Wczoraj Amelka miała atak bólu brzuszka . Jak kolka to wygladało...40 min płakała aż serce się krajało . Potem zaczęło ją naciągać i wymiotowała . Na koniec dałam jej pół czopka i dopiero jak zrobiła kupkę to jej ulżyło i humorek powrócił . Stwierdziłam , ze odstawiam na 2 dni całe jedzonko dodatkowe i tylko pierś będzie dostawała . Dopiero jak jej się na nowo kupki ustabilizują to wprowadzę jedzonko .

Ja sobie posprzątałam i myślałam o przyjemnej chwili relaksu z gazetką , ale Ama spać jednak nie zamierza , więc nici z moich planów...jak zwykle :(

Miłego dzionka :)

13 lata 6 miesiąc temu #236089 przez Agusiak
agi cieszę się że urodzinki były udane :)

Amelka bidulka nasza z tym brzuszkiem. Może faktycznie przez parę dni bądźcie tylko na piersi żeby jej się uspokoiło wszystko, dobrze pomyślałaś :)
Z tą chwilą relaksu to może jeszcze nic straconego, Amelka z pewnością utnie sobie w końcu drzemeczkę :silly:

Bombel całusek dla Jasia w jego śliwę, żeby nie bolało :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #236126 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel całusek dla Jasia w jego śliwę, żeby nie bolało :kiss: :kiss:

Dziękujemy :)
Ale wiesz jaka duża?! :( Takiej jeszcze nie miał,mimo że ciągle jest poobijany od czasu kiedy sam wędruje! ochhhh

13 lata 6 miesiąc temu #236493 przez Agusiak
dobry wieczór :)

My mieliśmy dzisiaj dzień pełen wrażeń ale pozytywnych ;) Odwiedzili nas znajomi z córkami, jedna ma dwa latka a druga prawie 4 miesiące więc wyobrażacie sobie już pewnie jak było wesoło :silly: Dziewczynki cudowne i słodziutkie ale wiadomo jak to dwulatka- zrobiła nam przemeblowanie mieszkania i nie wiem po co sprzątać na przyjście gości skoro po ich wyjściu to dopiero jest niezły bajzel :P ale i tak było bardzo miło :)

Myślałam, że młoda szybko zaśnie po takim wieczorze ale po kąpieli i jedzonku jeszcze pobawiła się jakiś czas i dopiero co zasnęła w łóżeczku :)

Jutro jedziemy do mojej babci na urodzinki a tam będzie cały nasz "Klan" :blink:, masa ludzi w tym jedno roczne dziecko na etapie darcia się niekończącego i nasza Paulinka jeszcze w miarę spokojna i grzeczna :silly: a i tak będzie bardzo głośno i gwarno. Na szczęście o 19 stała pora kąpieli więc szybko się zmyjemy :lol:

Miłego wieczorku :)

13 lata 6 miesiąc temu #236502 przez bombel779
Agusiak napisał:

Na szczęście o 19 stała pora kąpieli więc szybko się zmyjemy :lol:

Skąd ja to znam :lol:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

13 lata 6 miesiąc temu #236674 przez agi-p
Dzien dobry :)
Bombel od nas też buziak w śliwę Jasia ...mały wędrownik :) Ale pewnie nie zraża się do dalszych podboi :P

Agusiaczku udanych urodzinek babci i w razie czego to szybkiego wyjścia :P Jak to dobrze miec małe dziecko na , które można czasami się powołać i pożegnać towarzystwo :P
Fajnie , ze tak miło dzionek spędziliście :) Ale wyobrażam sobie Wasze mieszkanie po wizycie ...jakby po przejściu tornada pewnie .... znam to :P

Nam tez wczorajszy dzionek przeleciał milusio . Mężuś pojechał robić wyroby wędliniarskie do znajomego (kupiliśmy świnkę na mięsko) , więc my pojechałyśmy na ploteczki do kuzynki i babci. Potem musiałam jechać po mojego Męża a raczej jego zwłoki :P Oczywiście przy wędzeniu kiełbasek faceci raczyli się wódeczką :P Posiedziałam tam troszkę ze znajomą .Rany bomba ..oni mają 3 synów ... napisać , ze było tam głośno to za mało ...istny rozgardiasz . Amelka chwilami az się bała , bo nie przyzwyczajona do takiego hałasu . Ale pośmiałyśmy się i było oki . Po powrocie do domu Ama była mega padnięta . Wykąpałam ją i nakarmiłam i usnęła sama w łóżeczku !!!!

A dzisiaj cały czas wydaje mi się , ze jest poniedziałek ,przez to wczorajsze wolne :P
Udanego dzionka :)

13 lata 6 miesiąc temu #236703 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel od nas też buziak w śliwę Jasia ...mały wędrownik :) Ale pewnie nie zraża się do dalszych podboi :P

No właśnie nie! :) Myślałam że coś niecoś się nauczy :P i pewnych rzeczy nie będzie już robił :P ale on dalej wspina się gdzie popadnie i wędruje swoimi ścieżkami :P :D a ja tylko później znajduję nowe guzy,siniaki i zadrapania :ohmy: :P od stóp (włącznie z paluszkami!) po samą głowę!!!!! :P :)

13 lata 6 miesiąc temu #236715 przez Agusiak
dzień dobry mamusie :kiss:

agi to też miałaś udany dzień, fajne są takie spotkania a zwłaszcza przy wędzeniu :blink: My też mamy wędzarnie i takie wyroby własnej roboty, uwędzone szynki, kiełbasy czy rybki to świetna sprawa, uwielbiam :lol: Mój tata zawsze wędzi na święta czy jakieś inne ważne okazje, ostatnio na chrzciny Pauliny :) Mój T też się w to wkręcił.
Oj wierzę że Amisia mogła się nieco przestraszyć takiego jak to sama nazwałaś rozgardiaszu ;) Ale przynajmniej sama zasnęła w łóżeczku po dniu pełnym wrażeń, gratuluję :)

Bombel Jasio Nieustraszony :laugh: nie przestraszy go "byle" śliwa :blink:

Miłego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #236732 przez agi-p
Hahaha Jasio jest Wielki :) A co się będzie przejmował siniakami i zadrapaniami :P Wystarczy , że Mamusia się przejmuje :)

Agusiak oj tak takie swoje wyroby są najlepsze :)

Dziewczyny oglądam DDTVN . Kurce drażni mnie coś Reni Jusis (a czy ona jest w ciąży czy mam omamy ? ) . Dzisiaj jest o kuchni Eko . Gotujecie takie rzeczy dzieciom ? Teraz taka moda na wszystko co eko zapanowała .

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #236735 przez bombel779
Agi-p mnie też się wydaje że ona w ciąży jest :D Jak się wyprostowała to jej brzuszek lekko wystawał :) no chyba że to wzdęcie?! :P :lol:

Ja staram się być w pewnych aspektach ekologiczna ale nie jestem taką EKO jak ona :P
Przykładowo segreguję śmieci :) Ograniczam zużycie prądu (jak nie oglądam tv to staram się go wyłączać mimo że lubię jak jest włączony i coś tam mi skacze :P albo staram się pamiętać o tym by wyciągać wtyczki z kotaktów - pralkę zawsze odłączam jak skończę prać :) ) :) Staram się również oszczędzać wodę :) ....no takie drobnostki,ale zawsze COŚ :) ale tak jak mówię nie jestem taką ogromną zwolenniczką tego jak Reni Jusis :)

13 lata 6 miesiąc temu #236736 przez Emme
bombel779 napisał:

Agi-p mnie też się wydaje że ona w ciąży jest :D Jak się wyprostowała to jej brzuszek lekko wystawał :) no chyba że to wzdęcie?! :P :lol:

jest w 7 m-cu coś nieuważnie oglądacie ;)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #236737 przez sylka
Jusis jest w ciąży, ale z tym Eko to aż chyba deko przesadza :blink: :blush:

13 lata 6 miesiąc temu #236740 przez bombel779
Emme napisał:

jest w 7 m-cu coś nieuważnie oglądacie ;)

Ach bo ja to nie siedzę przed tv tylko robię 1500 innych różnych rzeczy a ddtvn tak mi towarzyszy w tle :P ;) i tylko zerknęłam na Reni jak pokazali kuchnię ;)
Jak na 7mies. to ładnie wygląda :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka