BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #237190 przez Agusiak
dzień dobry :)

Kozłowska dobrze że u Mateuszka już lepiej a wysypkę musisz obserwować.
agi ja jak już wstanę to też nie potrafię się później znowu położyć tylko już wprawiam się w ruch na dobre ;)
Maż w piecu napalił to masz cieplutko, Ama śpi więc może teraz zrobisz sobie tą chwilę relaksu ? :blink:

My dziś jedziemy na spacerek gdzieś na łono natury bo to chodzenie ciągle tymi samymi trasami już mi się znudziło.

A jeśli chodzi o te staże związkowe to wiadomo różnie bywa, ale kuzynka mojego T była z facetem 10 lat, po tych 10 latach wzięli ślub a teraz po 3 latach małżeństwa będą się rozwodzić :dry:

A ja 30 listopada idę do Ginekologa i muszę się spytać czy mogę chodzić na basem i w ogóle jakie faktycznie mogę robić ćwiczenia bo już nie mogę na siebie patrzeć :X

Miłej Niedzieli :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #237397 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Oj Agusiaczku z mojej chwili relaksu jak zwykle nici wyszły :P Ledwo skończyłam pisać posta ...odwiedziłam jeszcze czerwcówki i co...Amelka oczy jak 5 zł i wyspana po 20 min drzemce :P
Ale ogólnie dzionek udany i przyjemny.Odwiedziliśmy chrzestnego mojego Męża a popołudniu do nas zawitał chrzestny Amelci z żoną . Ama dostała kaskę i przeznaczymy ją na fotelik samochodowy (dołożymy troszkę i będzie):) I jeszcze zdążyliśmy przemeblować naszą byłą sypialnie.Obecnie to pokoik Amelki :)
Agusiaczku czy mogłabym prosić , żebyś przesłała linka do tego Waszego fotelika ? Wiem , ze zamieszczałaś go już , ale nie mogę go odnaleźć . A zastanawiam się nad tym Ferrari i tym Twoim (tzn Paulinki :) ) :)
A jak Wam spacerek się udał ? Szczerze powiem , ze ja wymiękłam . Zimno mi bylo strasznie . Nie wiem jak ja w zimie będę spacerowała . O Amelkę się nie boję , bo jej cieplusio , ale ja straszny zmarzluch jestem :P
A kochana czemu na basen miałabyś nie chodzić ?

Nic uciekam ..miłego wieczorku i przespanej nocki wszystkim :)

13 lata 6 miesiąc temu #237403 przez sylka
Agi-p ja też dziś przemarzłam na spacerku. Kuba spał jak zabity a ja mimo że ubrana na cebulkę po 1,5 godz. chodzenia wysiałam. Śpiącego w wózku P. wniósł do domu a mi zaserwował ciepła herbatkę :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #237410 przez Agusiak
agi proszę bardzo oto link

allegro.pl/fotelik-4baby-dragon-0-18kg-w...tis-i1912648955.html

a to kilka fotek :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #237412 przez sylka
kolorystycznie fotelik pasuje wam do lakieru :) My też mamy granatowymetlik :P

13 lata 6 miesiąc temu #237419 przez Agusiak
sylka no właśnie specjalnie pod kolor auta ten kolor fotelika wybrałam :silly:

agi jesli chodzi o spacerek to był taki ekspresowy bo też zmarzliśmy okrutnie. Chyba muszę kupić rękawice narciarskie na zimę bo inaczej nie wyobrażam sobie prowadzenia wózka podczas mrozów.

Odwiedzili nas po południu teściowe, zaprosiliśmy także moich rodziców do nas na górę i posiedzieliśmy przy kawce i ciachu z okazji pół roczku małej.
agi u nas póki co pchacz też odpada- za drogi :(
Ale znajdę coś innego równie ciekawe a może tańszego :)

13 lata 6 miesiąc temu #237494 przez agi-p
Hej Laseczki :)
Oj to wszystkie wczoraj marzłyśmy .Juz się bałam , ze jakaś przewrażliwiona jestem :P

Agusiaczku dzięki za link :) A Paulisia jak słodko sobie śpinka w swoim tronie :) I jak wysoko siedzi . A oparcie faktycznie ma 3 poziomy pochylenia ? Bardzo stabilnie wygląda .

A my nocke miałyśmy jak zwykle nie fajną . Ja już nie mam pomysłu co robić z tą moją córcią :( Budzi się non stop . Ledwo ją odłożę i sama się polożę , mija max 10 min i Ama płacze . I żadne przytulanie,głaskanie czy nucenie nie pomaga , tylko przystawienie do piersi . Zasypia mi na rękach i tak mogłaby spać i spać , ale jak ją daje do łóżeczka do radar się włącza .
Nie mamy na dole ani za ciepło , ani za zimno . Włączam nawilżacz , zeby powietrze nie było suche itp....

A teraz bawi się ładnie ....o prawie ładnie , bo już mnie wola :P

13 lata 6 miesiąc temu #237567 przez bombel779
Agusiuku fptelik bardzo ładnie się prezentuje :) Jesteście z niego zadowoleni?? Widzę że Paulinka teraz tak fajnie wysoko siedzi :) myślę że to by się Jasiowi podobało,bo czasem mu się nudzi i marudzi że "nic" nie widzi :huh: :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #237748 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi on ma te trzy stopnie pochylenia chociaż nie uzyskuje się aż takiego efektu leżącego jak ja bym chciała ale i tak jest fajnie dzięki tej dodatkowej podpórce w podstawce. Wydaje mi się jednak że swoją rolę będzie spełniać dopiero jak fotel ustawimy przodem do kierunku jazdy bo obecnie jak widać na zdjęciach tył kanapy samochodowej jest niżej oniż przód (hmmmm nie wiem czy jasno to piszę, pewnie nie :P ).

Bombel Paulina faktycznie siedzi dosyć wysoko i może sobie fajnie wyglądać przed boczną szybę jak i przez tylną :)

Ja jestem zadowolona, tzn. widzę że młodej jest wygodnie, siedzi nie skrępowana, rączki może swobodnie rozłożyć na boki, no i przestała wyginać i podnosić się w fotelu.
Jeśli bym miała więcej wolnych pieniędzy to kupiłabym może ten ferrari lub maxi cosi, ale uważam, że za tą cenę niczego mu nie brakuje :)

Bombel 100 lat dla Jasia z okazji ósmego miesiąca :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #237762 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel 100 lat dla Jasia z okazji ósmego miesiąca :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Fenkju :kiss: :kiss: :)

13 lata 6 miesiąc temu #237793 przez sylka
Agusiak grunt, że Paulinka zadowolona :D w końcu jej ma być wygodnie

13 lata 6 miesiąc temu #237940 przez agi-p
Sylka , Bombel STO LAT dla Chłopaków !!! Rany jak ten czas leci...ledwo co pisałyśmy życzonka , a tu już miesiąc kolejny minął :) Dla Kubusia i Jasia big buziaczki :kiss:

Agusiaczku mojemu Mężowi bardzo spodobał się Wasz fotelik i cenowo bije inne na głowę . Tak więc pewnie przy nim zostaniemy .... tyle , że my kupimy czerwony :) Już się nastawiałam , ze na fotelik musze miec min 450 zł a tu taka niespodzianka .

13 lata 6 miesiąc temu #237946 przez bombel779
Agi-p dziękówka ;)

13 lata 6 miesiąc temu #237949 przez Agusiak
sylka wszystkiego najlepszego dla Kubusia :kiss: :kiss: Już 9 miesięcy :ohmy: A dopiero "wczoraj" pisałaś że urodziłaś :blink:

agi mam nadzieję, że fotelik spełni Wasze oczekiwania :)

A ja wczoraj pierwszy raz przepięłam spacerówkę przodem do kierunku jazdy, bo tak to zawsze miałam ją przodem do siebie tak że widziałam małą i dziewczyny zupełnie inny wózek :ohmy:
Tak lekko się prowadzi jakbym w ogóle nic przed sobą nie pchała :silly: ale nic dziwnego skoro zmienił się środek ciężkości i teraz przód mam leciutki i wjeżdżanie na krawężniki to teraz pestka :laugh: Mała na spacerach jak na razie fajnie śpi ale jak chcę ją uśpić w domu to jest ryk bo mnie nie widzi :dry: Ale muszę ją przyzwyczaić, że jestem tylko z tyłu :silly:

Miłego wieczorku :)

13 lata 6 miesiąc temu #238229 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku super , że wózek po zmianie siedziska sprawuje sie lepiej :) Ja tak na to narzekałam , a szybko się przyzwyczaiłam . Paulince tez w końcu się to spodoba :)

Przeczytałam w "Dziecku" artykuł , który praktycznie opisuje zachowanie Amelki od A do Z . Dzieci takie jak Amcia sklasyfikowano jak trudne , ze względu na ich energiczność,aktywność,częste wiszenie na piersi,potrzebujące dużo uwagi,fizycznego kontaktu i często budzące się w nocy . Artykuł bardzo ciekawy , ale najgorszy fragment to ten , ze czasami na pierwsza przespaną noc trzeba czekać ...2 lata :( Taki urok i natura "takich" maluchów .
Dzisiaj przez godz w nocy Amelka na piersi wisiała i nie dawała się odstawić . Spala już , ale jak tylko wyciągałam pierś to wyk . W końcu nie wytrzymałam i położyłam ja do łózeczka ...to znowu afera . Rozbudziłam ją , bo już nie chciałam jej piersi dawać , bo miała pełną dupkę . I tym sposobem przez kolejne 1,5 godz walczyłam , żeby zasnęła . Ale oczywiście te 2,5 godz wyrwania ze spania to nie jedyne pobudki..były jeszcze 3 krótsze .
Jak ja wytrzymam jeszcze 1,5 roku takich nocy ? Chyba jakiegoś speeda będę potrzebowała :P:P:P

Teraz Dama zmęczona i niewyspana ucina sobie drzemkę . A ja musze sie zabrać za prasowanie , bo mi znowu kupa prania narosła :P

Miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka