BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #238237 przez sylka
Dziekujemy dziewczynki za życzenia. Oj zleciało nie wiadomo kiedy, jeszcze "chwila" i roczek będzie :cheer: :ohmy: A taki okruszek był :blink:

Agusiak super że wózek przeszedł drobną a jak za razem dużą metamorfozę :silly:

Agi Amelka to niezła wojowniczka ;) wojuje z mamą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #238244 przez Agusiak
dzień dobry dziewczynki :)

agi tak bardzo Ci współczuję tych nocek, naprawdę :( Może nie będzie tak źle jak w tym artykule jest opisane, w końcu każde dziecko jest inne :)

Nam Paulina przebudziła się o 5.30 ale dałam jej smoka, grzechotkę, pobawiła się trochę i pospałyśmy jeszcze do 7.40 :) Ale to był jakiś wyjątek bo przeważnie nie umie zając się sama sobą w łóżeczku tylko od razu mi stęka :blink:

Na mnie też czeka prasowanie, ale to już na wieczór zostawiam :)

Miłego dnia :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #238269 przez bombel779
Ojjj Agi to masz ciężko :( a karmisz małą na siedząco czy leżąco ??
Ja biorę Jasia do siebie,do łóżka i ja sobie wygodnie leżę On je :) jak nie chce puścić piersi to z nim nie walczę,tylko zamykam oczy i idę spać.Odkładam go do łóżeczka później jak już mocno zaśnie.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #238357 przez Kozłowska
Witajcie
Dokładam się do życzeń - Sylka , Bombel STO LAT dla Chłopaków :kiss:
No czas leci nie ubłagalnie dopiero co tuliłam moje małe szczęście, a tu już strzeliło 6 miesięcy :blink: Wczoraj go ważyłam i waży 9 kilo i ma 70 cm wow :lol: :lol:
agi-p - kurcze współczuję ci tych nocek, a może spróbowałabyś dać małej MM tylko na noc:unsure: Moja sąsiadka tak robiła i mała przesypiała jej od 6 do 7 godzin bez pobudki Ona zaczęła od 6 miesiąca bo już padała ze zmęczenia :dry: A co do artykułu to nie ciekawa wizja przyszłości, ale dzieci są różne twojej małej wojowniczce może to minąć jak tylko skończy 6 miesięcy lub 7 nie musi to być po 2 latach :woohoo:
Agusiak fajnie że spacerek udany no i taka swoboda wszystko widać dookoła a nie tylko mamę :lol: :lol:
A u nas w miarę :blink: Młody ma teraz taki śmieszny etap że jak przekręci się na brzuch to podnosi główkę i tyłeczek i robi takie ruchy jak by coś "posuwał" wiecie co mam na myśli? :silly: tak śmiesznie to wygląda :lol: No i co wstanę do niego to przekręca się i śpi na brzuszku :blink: Do tego zaczyna gadać daaadaa mężu chodzi dumny jak PAW :lol:
Ojj dobra zmykam bo już krzyczy na mnie rozdarciuch jeden :blink:

aniamaj133 ???

13 lata 6 miesiąc temu #238382 przez Agusiak
Kozłowska spóźnione życzenia na pół roczku dla Mateuszka :kiss: :kiss:
No duży z niego już chłopak. Moja na ostatnich pomiarach u lekarza warzyła 9300 i 75 cm długości :laugh:
I też ostatnio ma takie ruchy jakby coś "posuwała" :blink: a jak ją posadzę u mnie na kolanach to skacze na nogach.

Dziewczyny a jak to jest z tym żółtkiem? Podaję go co drugi dzień, połóweczkę, ale do kiedy tak trzeba co drugi dzień dodawać i czy regularnie co drugi dzień dajecie, czy czasem np rzadziej? Wiem ,że te schematy są tylko orientacyjne ale jednak :silly:

Aha mamy skierowanie na morfologię, jeśli któraś robiła to czy dziecko musi być na czczo :unsure: :ohmy:

13 lata 6 miesiąc temu #238392 przez bombel779
Agusiaku teraz powinnaś podawać Paulince pół żółtka co drugi dzień. Około 9mies. co drugi dzień - całe żółtko. A w okolicach 12mies. można podawać całe jajo ;)

13 lata 6 miesiąc temu #238394 przez Kozłowska
A czemu morfologia? tak kontrolnie my nie mieliśmy więc nie wiem ale znalazłam coś takiego :

Jak należy przygotować małe dziecko do badania krwi?

Przed „zwykłą” morfologią krwi maluch powinien być na czczo, ponieważ posiłek może zaburzać wynik badania (np. powodując wzrost białych krwinek). Dziecko w wieku przedszkolnym może już nie jeść nic od kolacji poprzedniego dnia, czyli od około godziny18–19. Niemowlę, oczywiście, już nie. Dlatego zawsze warto zapytać lekarza zlecającego testy krwi, co należy zrobić, żeby takie badanie wypadło miarodajnie. To, w jaki sposób przygotować dziecko do badania zależy bowiem nie tylko od jego wieku, ale także od tego, co lekarz chce zbadać. Czasami konieczne jest np. odstawienie malcowi leków kilka dni przed pobraniem krwi).

13 lata 6 miesiąc temu #238433 przez Agusiak
Kozłowska napisał:

A czemu morfologia? tak kontrolnie my nie mieliśmy więc nie wiem ale znalazłam coś takiego :

lekarka stwierdziła, że nie było robionych żadnych badań od porodu to dała skierowanie na morfologię z palca. Bez konkretnego powodu. Zadzwonię do laboratorium i zapytam jak mam małą przygotować do badania, bo jak na czczo to będzie problem :huh:

13 lata 6 miesiąc temu #238466 przez agi-p
Oj to Paulinka pewnie nie będzie zadowolona . My nie mieliśmy żadnych badań od wyjscia ze szpitala (na szczęście, bo na samą myśl słabo mi się robi :P ). Ale z takim maluchem na czczo to byłby faktycznie problem .

Bombel ja karmie zazwyczaj na siedząco , chyba , ze widzę , że Amela nie da za wygrana to się kładę (tylko u niej sesja nocna trwa nawet godzinę) .Tez mi sie przyśnie przy karmieniu , ale jak się budze np po 30-40 min , to ten mój mały Czort dalej twardo cyca trzyma :P
Kozłowska MM podac Amce nie mam jak , bo ona przecież z butelki pić nie chce :( Moje znajome tez na noc dokarmiały MM i dzieci im spały , ale moja jest oczywiście "inna" pod każdym względem :P Już powiedziałam mojemu Mężowi , że coś spieprzył przy robocie i teraz ja się męczę :P :)

I oczywiście dla Mateuszka wszystkiego naj z okazji 6 m-cy !!!! Buziaki ode mnie i Amelki :kiss: :kiss: :kiss: Fajnie , ze kolejne postępy robi . Jak już tak pupeczkę podnosi to pewnie zaraz zacznie raczkować :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #238499 przez Kozłowska
agi-p zapomniałam:( no fakt kurcze no to brak pomysłu z mojej strony:( Trzeba czekać i miejmy nadzieję że już nie długo będzie ten okres za Wami :)

Kurcze tak teraz poczytałam to to troszkę ta wyższa szkoła jazdy :dry: Może Ci się przyda:
www.tipy.pl/artykul_7132,jak-przyzwyczai...ecko-do-butelki.html

Buziaki miłego dzionka :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #238520 przez sylka
morfologię Kubie robiłam juz kilka razy i taki maluch nie musi być na czczo.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #238582 przez Agusiak
sylka napisał:

morfologię Kubie robiłam juz kilka razy i taki maluch nie musi być na czczo.

no to kamień z serca :lol:
:kiss: :kiss:

a zakładałyście już te zimowe śpiwory do wózków czy jeszcze nie?
W sumie to mrozów jeszcze jako takich nie ma, ale u nas dziś strasznie zimno i jest może kilka stopni powyżej zera. Obawiam się czy sam kocyk i osłonka na nóżki od wózka to jednak nie za mało :unsure:

13 lata 6 miesiąc temu #238606 przez bombel779
Ja nie zakładam bo nie mam :P Do wczoraj z resztą nie był za bardzo potrzebny śpiworek,ale dzisiaj u nas jest -2st. więc myślę że by się przydał!
Ja planuję kupić śpiworek od razu z sankami więc jak już dokonam takiego zakupu to mam nadzieję że śnieg będzie tej zimy!!! :P ;)

13 lata 5 miesiąc temu #238761 przez Agusiak
Kozłowska jak tam Twoją praca, byłaś na tej rozmowie?

13 lata 5 miesiąc temu #238798 przez Kozłowska
Byłam i najprawdopodobniej idę w grudniu ok 15 :silly: Już się nastawiam psychicznie i fizycznie :blink: Tak mi się tęskni za życiem po za domem, ale jak mam pomyśleć że coś mnie ominie :angry: Że mój szkrab powie mama, lub zacznie raczkować lub co gorsza nie zobaczę pierwszego kroku to aż mi się płakać chcę :unsure: Ale cóż zawsze parę groszy więcej no i przecież jak nie dam rady to mogę wrócić do siedzenia w domciu :silly: Jak nie spróbuję nie będę wiedzieć :blink: Co do sanek ja zamówiłam takie cena w miarę i śpiworek też fajny jak przyjdą to zrobię zdjecię :lol:
allegro.pl/sanki-z-oparciem-i-spiworkiem...lny-i1932801181.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka