BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240069 przez Agusiak
właśnie było w Pytaniu Na Śniadanie o pieluszkach jednorazowych i wielorazowych i stanęło na tym, że najważniejsze to często pieluchy zmieniać i dbać o higienę a wtedy nie ma znaczenia który rodzaj się wybierze, no chyba że ewidentnie jest jakieś uczulenie.
Ale w reportażu dało się zauważyć, że Panie używały chusteczek Gaga i DADA :)

agi pytałaś wcześniej kiedy zaczęłam podawać małej mięsko. Otóż jeśli było składnikiem gotowego dania ze słoiczka po czwartym miesiącu to podawałam, ale takie ugotowane przez nas i dodane do posiłku to po piątym miesiącu, czyli w szóstym :)

EDIT
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, kurcze tak mi czaszka zmarzła że obowiązkowo muszę wygrzebać jakąś czapę :)
Dziewczyny spotkałam po drodze listonosza i przekazał mi przy okazji listy do nas w tym moje naklejki za "nieprawidłowe" parkowanie więc od jutrzejszego spacerku będę działać. Strzeżcie się wszyscy kierowce źle parkujący :P :laugh:
No i nie ma co ale muszę to przyznać że nasz listonosz to niezły przystojniacha :silly: :blink: Dobrze, że miałam włosy umyte :lol: :P :P

Idę zaparzyć gorącej herbatki żeby mi mózg odtajał :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #240372 przez agi-p
Hahaha Agusiaczku ...skoro taki przystojniacha to faktycznie dobrze , ze włoski miałaś pierwsza klasa :):):)
Oj i chciałabym widzieć miny tych źle parkujących kierowców :P Qurcze będą bezcenne zapewne :) miałaś super pomysł :)

Dzięki za info o podawaniu mięska . Amelcia jeszcze nic z mięskiem nie jadła , ale chyba czas zacząć .

A ja mam już stresika przed popołudniową biopsją . Kochane trzymajcie kciuki , żebym nie nawiała :P Mężuś jedzie ze mną , więc będzie mi raźniej , ale i tak na myśl o igle w mojej szyi to bleeee :(
Dla poprawy humoru umówiłam się na sobotę do fryzjera :P

13 lata 5 miesiąc temu #240400 przez Emme
Agusiak ja kiedyś też myslałam na tymi naklejkami, ale zastanawiałam się czy będzie dało się to zrobić bez przypału, żeby ktoś później nie oskarżył mnie o niszczenie mienia?

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240426 przez Asiersa
Te naklejki podobno łatwo się usuwa :)
Jeśli boisz się o takie oskarżenie to zawsze możesz zrobić zdjęcie takiemu delikwentowi (chodzi mi o auto) i wkleić na stronkę święte krowy :D
Zdjęcie oczywiście trzeba zrobić tak, żeby była widoczna rejestracja :silly:

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240577 przez Agusiak
Nie boję się takiego oskarżenia. Nie będę naklejać na lakier bo wówczas faktycznie "biedactwo" mogłoby sobie uszkodzić samochodzik nieumiejętnym zdzieraniem ale naklejać będę na szybę. Postaram się "działać" tak by nikt mnie oczywiście nie przyłapał ale jeśli zdarzy się taka sytuacja no to cóż, nic nie poradzę. Ale pomysł ze zdjęciem fajny bo będę mieć przynajmniej dowód dla straży miejskiej jak owy
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
zaparkował i przy odrobinie szczęścia może jeszcze mandacik dostanie.
Takie naklejanie w świetle prawa traktowane jest jako mała szkodliwość czynu więc co najwyżej dostanę upomnienie.

agi Kochana to już dziś ta biopsja? Pamiętam jak pisałaś "że to jeszcze daleko ale już się boisz" a to dziś :ohmy: Trzymam kciuki ze wszystkich sił :kiss: :kiss:
No i oczywiście daj znać jak będzie po wszystkim.

13 lata 5 miesiąc temu #240645 przez Monix
A z jakim napisem te Twoje naklejki? :lol:

13 lata 5 miesiąc temu #240665 przez Agusiak
Monix napisał:

A z jakim napisem te Twoje naklejki? :lol:

takie 3 rodzaje :)

allegro.pl/ShowItem2.php?item=1909161360

13 lata 5 miesiąc temu #240725 przez agi-p
Witam sie wieczorkiem :)
Agusiaczku dzięki za kciukasy ...pomogły :) Okazało się , ze strach ma wielkie oczy . Nie jest to przyjemność , ale źle też nie było . Wyniki za tydzień .

Amelia śpi jak Aniołek :) Oby w nocy dała mi sie wyspać :P
Mężuś pojechał do kumpla robić z autem . Przegub nam poszedł...jak zwykle jak nie urok to sr.... :( Kolejny wydatek , niezaplanowany .
Paula juz do łóżka poszła i samotnie siedzę...ale dzisiaj Dr House , więc zaraz pooglądam :) Dzisiaj nie zasnę :P

Udanego wieczorku i spokojnej nocki :)

13 lata 5 miesiąc temu #240732 przez Agusiak
agi to bardzo się cieszę, że jednak podołałaś temu badaniu ale kciukasy nadal zaciskam aż do wyników badań, które z pewnością będą dobre :)

Moja młodziutka też już śpi ale ostatnio coraz trudniej przychodzi jej wieczorne zasypianie dlatego staramy się ją po kąpieli i jedzonku jeszcze dosyć mocno zmęczyć :P
Ostatnio odkryła krzyk i takie jakby skrzeczenie i cały czas tak robi. Już się martwię czy sobie czasem gardełka nie zedrze ale nie ma na nią sposobu :angry:
Mam nadzieję, że jej się to wkrótce znudzi :blink:

agi miłego seansu filmowego i spokojnej oraz w pełni przespanej nocki :)

13 lata 5 miesiąc temu #240815 przez Monix
Eeee no te z
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
najlepsze!!! :lol: :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #240822 przez bombel779
Agusiaczku a powiedz mi jeszcze odnośnie fotelika :silly: czy na szerokość też Ci/Wam odpowiada?? Czy Paulinka ma dużo miejsca?

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240843 przez Agusiak
bombel779 napisał:

Agusiaczku a powiedz mi jeszcze odnośnie fotelika :silly: czy na szerokość też Ci/Wam odpowiada?? Czy Paulinka ma dużo miejsca?

Bombelku hmmmm, nam na szerokość póki co odpowiada, tzn młodziutka jest poubierana w kombinezon i takie tam i spokojnie bez problemu się mieści, rączki sobie rozkłada na boki i siedzi jak księżna :silly: Jeśli się wyjmie tą dodatkową wkładkę to jest jeszcze wiecej miejsca. My jeszcze jeździmy z wkładką.
Może te zdjęcia jako tako dadzą wyobrażenie co do szerokości:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #240847 przez bombel779
Aaaa dzięki kochana! :) Bo ja wczoraj wpakowałam Jasia do fotelika w kombinezonie i wyglądał jak sardynka... :huh: no i tak się zastanawiałam nad takim fotelikiem (jak Ty masz) - czy tam będzie więcej miejsca? ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #240855 przez Agusiak
z pewnością jest więcej miejsca niż w moim nosidle z kompletu od wózka. Jak włożyłam do niego małą w tym kombinezonie co na zdjęciu to nawet nie weszła do końca :dry: Jakoś ją wcisnęłam bo trzeba było jechać ale miała bardzo ściśnięte rączki i klatkę piersiową i już więcej jej tam nie wkładałam. Już nie mówiąc o tym, że ciągle się podnosiła, tzn robiła taki jakby mostek, podnosiła pupkę i strasznie marudziła.
A nosidło mamy takie i jest :X :X

Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #240915 przez agi-p
Hej Kochane :)
Ja wczoraj zaszalałam przed tv :P Nawet rewolucje kuchenne obejrzałam :P Ale jajca były .

Nocka jak zwykle do dupska ...ale już się przyzwyczaiłam .
Teraz królewna ma mnie gdzieś i śpi .

Dzisiaj mam zamiar na spacerek się wybrać , bo już od 2 dni nie byłam . Jedyne wyjścia to do auta i z auta :( Kurcze jak ja w zimie wyjde , jak mi teraz tak ciężko się wybrać ?

Agusiaczku faktycznie to nosidełko z wózka małe i ciasne się wydaje . W ogóle tak dziwnie wyprofilowane jest . Teraz to Paulinka ma peweks :)

Nic ide jeśc śniadanko , bo zaraz Diablica się obudzi i może mieć dla mnie inne plany :P

A z Kozłowska co się dzieje ? Jak tam Mateuszek ?
I Aniamaj milczy juz od dłuższego czasu :(

Miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka