BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #242962 przez bombel779
Nooo i znaleźliśmy fotelik!! Ojj ale się naszukaliśmy!! :cheer: W końcu postawiliśmy na firmę Bebe Confort. Cosik takiego:
www.mulan.pl/products/251/p/215/

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #242978 przez Agusiak
agi a jak się udała rocznica znajomych?

Bombel gratuluję zakupu fotela, jest piękny i mam nadzieję że będziecie z niego bardzo zadowoleni :) Koniecznie pochwal się jak już go otrzymasz :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #242983 przez bombel779
Jak kurier dowiezie to zaraz zdam pierwszą relację! :lol: A jak wypróbujemy to drugą!! :D

Agusiaku jeszcze raz dziękuję Ci za pomoc!! :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #243001 przez Agusiak
Bombelku bardzo mi miło ale nie ma za co dziękować :) :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #243077 przez Agusiak
dzień dobry :)

A zapomniałam że dziś idę do dermatologa z tym moim nieładnym pieprzykiem na szyi, dobrze, że mi mama przypomniała. Mam nadzieję, że to tylko zwykły nic nie znaczący pieprzyk i że mi go wytną zanim ja sama lub Paulinka mi go wyrwie.

A my byliśmy wczoraj w kinie na WYJAZD INTEGRACYJNY. I powiem tak, film nie powala, ale ktoś miła dobry pomysł z tematem, chociaż spodziewaliśmy się z T że będą większe "jaja". Ale całość filmu uratowała gra Kota i bardzo fajna ścieżka dźwiękowa. Ale uśmialiśmy trochę więc nie żałuję, że poszliśmy zwłaszcza że mieliśmy darmowe wejściówki :)
Ale przypomniały mi się nasze wycieczki z liceum i potem na studiach, ech co to były za wycieczki :P :laugh: :blush:

Lecę na śniadanko póki mi mała zasnęła.

Miłego dnia :kiss:

EDIT

Właśnie Zawitkowski w DDTVN hmmmm jak to przyzwoicie określić(?) zbeształ chodziki i skoczki a pchacze uznał za niepotrzebne ale jak już ktoś chce kupić to dopiero wówczas jak dziecko już samo chodzi.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #243456 przez agi-p
Dzień doberek :)
A ja juz o 7 rano wyjeżdżałam z domku . Musiałam krew oddać przed wizyta u endokrynologa. A resztę dnia u Mamy spędziłyśmy . I na spacerek się wybrałyśmy . Ameleczka w Bielsku może spacerować i nawet raz nie pisknie :P Spała przez 1,5 godz na świeżym powietrzu :)

Agusiaczku też słyszałam takie opinie o tym filmie . Ale grunt , ze wyszliście gdzieś razem :) I jeszcze darmowe wejściówki to już w ogóle super . My dostaliśmy od teścia bilety do kina , ale jako że nie mam mozliwości isć , to daliśmy je Paulince i pójdzie z przyjaciółeczką :)
Ja tez słyszałam , ze chodziki absolutnie nie sa dobre dla dzieci , ze niszcza bioderka i nóżki i kręgosłup obciążony . Ale przy Paulisi miałam chodzik i swietnie zdał egzamin . Paula była zachwycona , tyle , ze w wieku 9 m-cy zaczęła chodzić i sprzęcik poszedł w odstawkę . Amelce chodzika kupowała nie będę , ale uważam , ze to gadanie , ze skoczki i chodziki są złe to lekka przesada . Przez tyle lat służyły wszystkim i było oki .

Bombel fotelik świetny , ale cena woow . Na pewno będziecie zadowoleni . Czekamy na foty Jasia w nowym tronie :)

Uciekam rozpakować zakupy :) Do później :)

edit...
Amelka już mi śpi ... była taka padnięta , ze szok :P

Mam chwilkę , bo zaraz kolacyjkę ide robić sobie o Paulusi . Mężusia nie mam , więc dzisiaj wieczorem w domku żądzą same baby :P

Zapomniałam Wam napisac , ze na imprezie rocznicowej było fajnie .Wszyscy goście byli zachwyceni Amelcią i jej zachowaniem :) Potańczyłam z nią i nawet jej się podobało , ale jak wybiła godz 18:30 to standardowo włączył jej się miauczek , jak to zwykle bywa przed kąpielą . To jej pora i nie ma bata ...trzeba ją okąpusiać i połozyć spać . Tak , więc pożegnaliśmy się pięknie (mężuś oczywiscie musiał z każdym "jednego" na rozchodne wypić i już fajnie wyglądał :P ) i o 19:40 byliśmy w domku. Mężuś ubolewał , ze nie może tam wrócić i pobalowac jeszcze :P

13 lata 6 miesiąc temu #243683 przez Agusiak
agi to super, że rocznicowa imprezka taka udana i że Amelcia się spisała :) Mam nadzieję, że u lekarza też wszystko dobrze?

Ja po wizycie u dermatologa i ten pieprzyk to nic poważnego ale rzeczywiście lepiej go usunąć, więc czeka mnie jeszcze wizyta u chirurga i potem najprawdopodobniej zabieg.

Dziewczyny i tu moje pytanie głównie do Sylki i Bombla :) napiszcie jak Wy dokładnie podajecie to żółtko. Może ja coś źle robię ale jak tylko dostaje coś z żółtkiem to krzywi się jakby cytryna jadła, trzepie ją jak po wódce a dziś bardzo jej się odbijało i ulewała/wymiotowała tym co zjadła :dry: Już sama nie wiem, ale ewidentnie jej to nie podchodzi...

13 lata 6 miesiąc temu #243723 przez sylka
Aguś ja podaję 1/2 gniotę widelcem i mieszam z obiadem. Możesz zmieszac z miekkim masełkiem i wtedy taka ładna papka wychodzi :)

Mamy fotelik :) w tym 0-13 Kuba w kombinezonie siedział jak sardynka i 1/2 głowym miał za nim. Szwagier myslał że maja maxi cosi a okazało sięże to Bebe Comfort Iseos TT :). Mamy tam gdzie błekit kolor kremowy a tu gdzie brąz czerwień . Jutro w dzień wstawię foto z Kubą.

13 lata 6 miesiąc temu #243791 przez bombel779
agi-p napisał:

Bombel fotelik świetny , ale cena woow . Na pewno będziecie zadowoleni . Czekamy na foty Jasia w nowym tronie :)

Noo cena nie jest najniższa ale cóż... -mężuś się zgodził :silly: :silly: :lol: Sam z resztą wybierał bo ja zgłupiałam w tym wszystkim! Poza tym ja się przestraszyłam jak zobaczyłam filmik z crash testu z fotelikiem Chicco i wolałam żeby mąż męskim okiem obejrzał i objął to zadanie męską ręką :P ;) :laugh:

Agusiak napisał:

Dziewczyny i tu moje pytanie głównie do Sylki i Bombla :) napiszcie jak Wy dokładnie podajecie to żółtko. Może ja coś źle robię ale jak tylko dostaje coś z żółtkiem to krzywi się jakby cytryna jadła, trzepie ją jak po wódce a dziś bardzo jej się odbijało i ulewała/wymiotowała tym co zjadła :dry: Już sama nie wiem, ale ewidentnie jej to nie podchodzi...

Ja daję pół żółtka +/- co 2dni. Z ugotowanego jaja wyciągam żółtko,rozgniatam widelcem i dorzucam do zupki albo do kisielu ;)

13 lata 6 miesiąc temu #243820 przez Agusiak
dziewczynki to ja robię dokładnie tak jak Wy, gotuję to jajo, połówkę żółtka rozgniatam widelcem i podaję z obiadkiem. I wiecie czasem starcza na dwa trzy dni tego obiadku i jak jest bez jaja to wcina całą porcję ze smakiem a z jajem to tak jak pisałam. Ale czy żółtko samo w sobie może powodować takie zachowania a może to kwestia przyzwyczajenia?

Sylka macie bardzo ładny fotel i co najważniejsze widać naprawdę dobrej firmy. Macie tej samej co Bombel tak? a z pewnością wyszperała ze swoim T najlepszy :) Cieszę się dziewczynki że macie takie dobre fotele. Chociaż cena faktycznie też niezła :blink:

A ja powiesiłam pranie i popijam kawę. Wiem, że późno ale na mnie kawa nie działa pobudzająco :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #243835 przez sylka
tak tej samej firmy i model chyba też ten sam tylko Bombel ma kolor tapicerki tegoroczny a ja sprzed 2 lat.

Aguś a może jej te grudki z żółtka przeszkadzają. Wymieszaj 1/2 z rozuszczomym miekkim masełkiem (bedzie gładka masa) i dodaj do obiadku.

13 lata 6 miesiąc temu #243836 przez bombel779
Agusiaku powiem Ci że Jasiek zjada tak samo obiad bez jajka jak i z jego dodatkiem więc nie wiem czy samo żółtko może tak działać na dziecko :unsure: Ale skoro Paulinkę tak wykręca to widocznie może :P Ja bym proponowała mimo wszystko się nie poddawać i podawać dalej żółtko,być może takie tylko są początki i Paulinka tak jak mówisz przyzwyczai się :)

Na mnie kawa też nie działa pobudzająco ;)

Jasiek już dawno śpi, T również :S to ja sobie wyciągnęłam zimne piweczko :lol: Wasze zdrówko ;)

Aaaaa wiecie co?! Mój T to taki dosyć duży facet (dużo waży :P ) i ostatnimi czasy jak siadał na nasze wyro to łamały się pod nim deski stelaża :ohmy: :P :laugh: Jedna,druga,trzecia.... już było niewygodnie siedzieć i leżeć...aż tu wczoraj,siedzę na uczelni i T mi pisze że łóżko już całkiem poległo :ohmy: Myślałam że jaja sobie robi ale okazuje się że faktycznie wszystkie deski strzeliły :ohmy: :P I qrde od wczoraj śpimy na samym materacu,a w zasadzie to na samej gąbce z tego łóżka!!!! :P :cheer: B) Ochhhhh a mówiłam mu żeby tyle ciastek nie jadł!!!!!!!!!! :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #243846 przez sylka
Bombel dobrze że w czasie spania nie polecieliście w dół :P

13 lata 6 miesiąc temu #243851 przez Agusiak
Sylka spróbuję zrobić tak jak piszesz, żeby była taka jednolita masa. Dzięki za pomysł :kiss:

Bombelku ale się uśmiałam z tym łóżkiem, hahaha :lol: chociaż Wam na tej gąbce pewnie nie było do śmiechu :blink: Ale Kochana są też plusy, będzie nowe wyrko i na dodatek T nie będzie mógł się nie zgodzić bo to jego sprawka w końcu :laugh: :laugh:
I dziękujemy za zdrówko ja także piję Wasze ale kawką :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #243859 przez sylka
A ja herbatkę. Chyba będę musiała przejść juz całkowicie na MM. Kuba jadł pierś rano a do wieczora nawet ich mi nie rozsadzało (tzn. nie były mocno napełnione). Pociamkał trochę deko zmiekły i niechciał. Mam już mało mleczka. Zjadł dziś 190 ml zobaczymy jak w nocy będzie po podaniu zamiast piersi MM.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka