BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #261560 przez Agusiak
Kozłowska tak, mamy teraz odstawić a potem znowu stopniowo wprowadzić ale to dopiero za jakiś czas. Ja używałam emolium od samego początku i byłam bardzo zadowolona, potem przeszłam na nivea ale dziś znowu kupiłam emolim do kąpieli i będę używać, mimo że nic się nie dzieje ale jakoś bardziej mi odpowiada dla małej. Też się strasznie ślini, aż jej z buźki kapie, całe ubranko zawsze mokre u góry i muszę przebierać bo śliniaki zaraz lądują w paszczy :silly:
Oby jedynka szybko Matiemu wyszła i go nie męczyła, no i trzymaj się dzielnie w tej pracy mimo wszystko :)

A to kilka obiecanych fotek:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dobranoc :lol: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #261607 przez agi-p
Hej Mamunie :)
Agusiaczku świetne zdjęcia :) Śliczna z Ciebie Mamusia :) I jakie superaśne auto do ślubu mieliście :) A to foto z malusią Paulinką rozczulające :) Uśmiechnięta Mamusia i beztrosko śpiąca dzidzia :kiss:
Cieszę sie , ze Paulinka osłuchowo zdrowiutka , wyniki super i wszystko dobrze z jej zdrowiem :) Uczulenie na żółtko pewnie chwilowe , nie ma się czym martwić . Może nie czas na nią z żółtkiem , a za jakiś czas będzie już bez problemu je tolerować :) I jaka ona już duża :) Waga rewelacyjna Mamunia dobrze karmi :)

Kozłowska dobrze , ze w pracy bylo lepiej :) Mateuszek z Tatusiem świetnie sobie poradzą , wiec spokojnie możesz iść na rano . Przynajmniej przyzwyczaisz się do kolejnej nowej sytuacji . Z praca to tak jest , że każdy moment wydaje nam się nieodpowiedni jak trzeba rozstać sie z dzieckiem :( Ale już podjęłaś decyzję , pracujesz i przywykniesz . Mateuszek jest w dobrych rękach , a po powrocie z pracy wycałujesz go i wypieścisz :)

Ja dla Amelki używam kremu do buzinki z oiliatum soft i szamponu z tej samej serii . Do kąpieli, i po, do ciałka mam z nivea .
Też ślini się okropnie i wiecznie do przebrania jest . Już od 2 tyg na miejscu dolnej lewej jedyneczki ma białą plamkę , i codziennie mam nadzieję , że się przebije ząbek . Mężuś już wczoraj myślał , że się przebił , ale niestety :( Może Amcia będzie mniej marudna jak wyjdzie ząbek .... oby .

Ta noc o dziwo lepsza :) 4 pobudki i o 5 koniec spania . Zawsze to lepsze niż tak jak w ostatnim czasie 7 :)
Popołudniu podałam jej kaszkę na MM ...także czynimy postępy :)

A mnie dzisiaj czeka zmiana firanek . Wczoraj wyprałam , dziś wyprasuje i powieszę. Okna mimo , ze niedawno myłam , to raz jeszcze by wypadało . Zobaczę :P

I prezent dla Paulineczki kupiony w końcu :) Ale zapakowany zostanie w ostatniej chwili , bo moja ciekawska córcia kombinowałaby jak go podejrzeć :P

Oki ...Amcia ucina sobie drzemkę , więc ide się przebrac , pościelić łóżko i może szybkie śniadanko się uda zrobic :)

Miłego dzionekczka :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #261625 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi dziękuję za miłe słowa odnośnie zdjęć :kiss: :kiss:

O to piszesz, że macie już chociaż widoki na ząbek i lada chwila może się przebić :) U nas raczej to jeszcze troszkę potrwa.
I nocka już lepsza od poprzednich to oby tylk tak dalej :laugh:
Pochwal się co tam wymyśliłaś na prezent dla córci :silly: :lol:

agi a Ty też podajesz Amelce wapno, dobrze kojarzę? I jak go jej podajesz, do herbatki na łyżeczce czy można do mleka. Ja mam calcium w postaci zawiesiny.

Miłego dnia kobietki :kiss: :kiss:

13 lata 5 miesiąc temu #262106 przez Agusiak
dobry wieczorek :)

My dziś trochę na zakupach jeszcze. Kupiłam sobie i Paulinie po czapie :)a ja kupiłam sobie jeszcze perfumy, ale już coraz trudniej dostać zapach który by mi się spodobał, a uwielbiam taki gdzie główną nutą jest piżmo :lol: Nastawiłam się też na zakup choinki, która bardzo mi się spodobała ale na miejscu okazał się że wszystkie sprzedane :dry: jutro mają coś dowieźć a jak nie będzie nic fajnego to zamówię choinkę na wtorek :lol:
A jutro mnie czeka sprzątanie a popołudniu goście.

Bomblu, Sylka co u Was? Mieszkania posprzątane już, choinka stoi? :laugh: :blink:
Buziaki dla Waszych chłopaków :kiss: :kiss:

Miłego wieczorku :)

13 lata 5 miesiąc temu #262143 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bomblu, Sylka co u Was? Mieszkania posprzątane już, choinka stoi? :laugh: :blink:

Dzięki kochana :) :kiss:
Ja mieszkanko mam ogarnięte :) Choinka nie stoi i nie będzie stać :P
Prezenty już wszystkie pokupione i popakowane :) A Jasiek nawet dzisiaj 1 otworzył :silly: :laugh: Przyszedł nam ten wózek-pchacz i żeby nie taszczyć pudła do dziadków i z powrotem daliśmy prezent od razu :) tym bardziej że prawdopodobnie zabiorą się z nami mój brat i ojciec :cheer: :ohmy: :P :) więc będziemy mieć ciasno w aucie :S :P no to największy gift zostanie w domq :)

A Wy jak tam dziewuszki? Jak przygotowania?? :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 5 miesiąc temu #262152 przez Agusiak
Bombel no to elegancko :)
Fajnie, że jedziecie do dziadków na święta, na pewno są bardzo szczęśliwi że spędzą je ze swoim prawnusiem :) Jaś pewnie zadowolony z prezentu, będzie miał jak znalazł na wszystkie zabawki, które teraz będzie mógł zabierać ze sobą w każde miejsce w mieszkaniu. Czekamy na fotki :laugh:

No mnie zostało standardowe sprzątanko czyli kurze z mebli, odkurzanie dywanów, mycie podłóg i łazienek, ale to dopiero w przyszłym tygodniu. No a potem już tylko świąteczne przystrajanie domu i podwórka,ubieranie choinki- same przyjemności :silly: :blink:

13 lata 5 miesiąc temu #262314 przez Agusiak
dzień dobry :)

U nas ostatnio coraz wcześniejsze pobudki :dry:

Czeka mnie dziś sprzątanie co nie specjalnie mnie cieszy :silly: ;)

Miłego dnia i całego weekendu mamusie :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #262393 przez sylka
Agusiak napisał:

U nas mieszkanko posprzatne, dziś tylko mąż ma wytrzepać dywany. Okna pomyte, firany wyprane, kuchnia, łazenka i pokoje na tip top :) czyli większe roboty zrobione. Teraz P. jeździ i nigdzie nie może kupić trzepaczki, bo :ohmy: :ohmy: :ohmy: okazało się że nasza jest pęknięta.
W następnym tyg. powiesze firany w dużym pokoju bo do Wigilli KUba by jewypaskudził jedzeniem ;) i standard kurze, podłogi czyli jak u Ciebie. A i jeszcze oststnie wypieki i saładki ale to już piątek i Wigilia.

Choinka stoi już od czwartkowego wieczoru. Kuba nie ciągaza bombki i łancuchy. Nie interesuje go jej robieranie. Ogląda sobie :) BAłam się że bedzie ją ciągał, ale moje obawy zostały rozwiane.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #262498 przez agi-p
Hej Kochane :)
A u nas wczoraj tak wiało , że prąd Nam wywaliło ,więc spakowałam dziewczynki i pojechałam do Mamci na noc :) Niedawno wróciłyśmy :) Odpoczęłam sobie a i Mamcia była zadowolona , ze przyjechałyśmy :)

Agusiaczku ja wapno mam w syropie o smaku bananowym . Podaję łyżeczkę dziennie . Amelka chętnie je pije (na początku nie chciała) .
A Paulisi kupiłam kolczyki , 2 bluzki ,bieliznę,kosmetyki ,książkę i standardowo słodycze . Bardzo chciała bluzkę z nadrukiem postaci z bajki Simsonowie , teraz jakaś moda nastała na takei drukowane ciuchy :P Uchodziłam sie za nia , ale udało się w Housie kupić :) Z nią mam zawsze problem z prezentami . To juz nie dziecko,więc zabawki odpadają :P A tak to wszystko ma :)

U Nas też porządki zmierzają ku końcowi :) Wczoraj raz jeszcze okna na dole umyłam i firanki świeże zawiesiłam .

Bombel i jak Jasiu zadowolony z wózka ? Zrób foteczkę jakąś i pokaż jak sie prezentuje :)

Sylka to super , ze Kubuś nie rozbiera choinki :)Amelka jest zachwycona choinką . Jak tylko przechodzimy koło choinki to chce jej dotknąć :) Ma ulubiona bombkę :P A jak kartki z magnesem Ci się podobają ?

A mój Mężuś idzie dziś na wigilię pracowniczą (czytaj:popijawę) :P
Oj u Nas w firmie to dopiero były wigilie :P Fajne czasy :)

Nic uciekam się rozpakować . Buziaki :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #262499 przez sylka
agi-p napisał:

Sylka to super , ze Kubuś nie rozbiera choinki :)Amelka jest zachwycona choinką . Jak tylko przechodzimy koło choinki to chce jej dotknąć :) Ma ulubiona bombkę :P A jak kartki z magnesem Ci się podobają ?

Kuba też ma swoja ulubiona bombkę zdejmuje tylko ją i się nią bawi :)
Z kartek jestem bardzo zadowolona zarówno magnesy jak i papierowe wyglądają super. A jak Twoje :)

13 lata 4 miesiąc temu #262502 przez agi-p
Ja trochę sie zszokowałam , ze nie mają miejsca na wypisanie życzeń . Wydawało mi się , ze będą rozkładane :) Chyba nie doczytałam :P Ale ogólnie też jestem zadowolona :) Podobają sie wszystkim :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #262598 przez Agusiak
agi ja też mam w syropie o smaku bananowym, jakoś tak mi się to z zawiesiną skojarzyło. Ale dajesz jej łyżeczkę tak prosto do buźki? bo na opakowaniu jest napisane, że jedną łyżeczkę wlać do herbaty i właśnie nie wiem czy mogę jej podać bezpośrednio? My mamy zalecone 2 razy dziennie po łyżeczce.

To Was wietrzysko załatwiło z tym prądem ale najważniejsze, że macie do kogo w takich sytuacjach pojechać :)
A Paulinka z prezentów na pewno będzie zadowolona szczególnie z ich dużej ilości :laugh:

Sylka to super, że już masz wszystko porobione i możecie spokojnie oczekiwać świąt :) Dobrze też, że Kubuś nie rwie się do majstrowania przy choince :blink: Znajoma rok temu musiała zrezygnować z choinki na święta a jej smyk był wówczas właśnie w wieku Kubusia a może nawet troszkę młodszy.
A Święta gdzie spędzacie?

Ja dzisiaj miałam cały dzień zwariowany. Najpierw polowanie na choinkę ale na szczęście zakończone powodzeniem :lol: a potem wielkie sprzątanie. Została mi jeszcze łazienka na piętrze a w tygodniu już tylko lekkie odświeżenie. Padam ze zmęczenia ale efekt mi się podoba :)

Miłego wieczorku :kiss: :kiss:

Ps. a o jakich kartkach piszecie, pochwalcie się :lol: ;)

13 lata 4 miesiąc temu #262606 przez agi-p
Agusiaczku ja daje Amelce ten syropek prosto do buźki :P Sama otwiera buźkę jak tylko widzi butelkę :)
I jak fajnie , że udało Wam się kupić choinkę :) Ubrana już czy jeszcze czekacie ?
Mój wujek , jak jego synek miał roczek to podwiesił choinkę pod sufitem :P Andrzejek zaraz na początku jak ją ubrali to porozbijał kilka bombek i cały czas do niej chodził ,więc wujo się wkurzył :P Choinka przy suficie wyglądała komicznie :P
Ja bym tak jej nie dała , ale też całkiem zrezygnować z choinki bym nie potrafiła .

A kartki Sylka wynalazła na necie . O takie :http://allegro.pl/super-kartki-swiateczne-ze-zdjeciem-magnes-i1977137349.html#tabsAnchor Tak mi się spodobały , ze skorzystałam z pomysłu Sylki i tez zamówiłam :) :) :)

Kozłowska co tam u Was ? Jak praca ?

13 lata 4 miesiąc temu #262617 przez Agusiak
kartki świąteczne bardzo fajne, obdarowani będą mieli radochę :lol:

To ja w takim razie też będę podawać małej to wapno bezpośrednio na łyżeczce :)

A choinka Kochana już ubrana :) Jak naładuję aparat to wstawię zdjęcie. To jest taka nasza na górze a w salonie na dole będzie żywa ale dopiero kupimy ją koło środy.
A tata od rana wędzi mięsko i rybki na święta :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #262623 przez agi-p
Ale mi narobiłaś ochoty na wędzoną rybkę ... mniam . Ostatnio kupiłam makrelę wędzona , ale sama sól normalnie :( A jak tata u Was robi to zapewne wszystkie wyroby będą palce lizać :):):)

A my musimy jutro nowe lampki kupić . Jeden komplet okazał się nie wystarczający , dokupiłam drugi , który świecił przez 1 dzień :( I już od 2 dni kupuję kolejny i zwyczajnie zapominam :P

To czekam na foteczki :) Ja też zrobię :)

Nic uciekam pod prysznic i może coś pooglądam w tv :) Albo pójdę spać :P

Spokojnej nocki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka