BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu #264046 przez agi-p
Dzień dobry :)
Dzięki Kochane za odp w sprawie zupki :) Jutro ugotujemy pomidoróweczkę , chyba z ryżem . Amelcia ryżu jeszcze nie próbowała . Ogólnie jak czuje grudeczki to wypluwa :P Ale podaję jej i tak , żeby się przyzwyczaiła . Na początek jednak i ryż zblenduję .
A ryz dodajecie normalny biały czy brązowy ?

Agusiaczku oby z biderkami wszystko było dobrze . Ja w styczniu muszę dzwonić i ustalić termin . I mam nadzieję , ze to będzie ostatnia wizyta .

Sylka to Kubuś je większe kawałeczki ? Normalnie już mu podajesz pulpeciki i gryzie sobie ?

Nic uciekam powiesić pranie i zrobic śniadanie . Amelka zasypia , wiec mam chwilkę :)
Udanego dzionka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #264055 przez Agusiak
hej dziewczynki :)

agi ja też mam nadzieję, że to nasza ostatnia wizyta z bioderkami, ale na pewno każą nam się jeszcze pojawić jak małą zacznie sama chodzić.
My przyznam szczerze nie robiliśmy jeszcze tej pomidorówki z żadnym ryżem tylko z samymi warzywkami ale jak Ty robisz to także spróbuję z ryżem następnym razem.

A ja wczoraj wyszłam specjalnie wieczorem z Paulinką na spacerek żeby pooglądać przystrojone domy a tu dooopa. Jeszcze mało kto ma przyozdobione domy czy podwórka :dry:

Dobra lecę do mojej marudy :silly:

Miłego dnia :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #264171 przez sylka
mięso z zupki blenduje na drobne kawałki a wrzywa czy 2 danie gniotę widelcem i Kuba świetnie sobie radzi z gryzieniem, nie dławi się.

13 lata 4 miesiąc temu #264542 przez agi-p
Hej :)
Dzisiejszy dzionek zleciał jak szalony....rajd po marketach zakończył się połowicznym sukcesem :P
Ludzi wszędzie tłum , w szoku byłam , bo ostatnio w godzinach dopołudniowych było puściutko .

Ogólnie głowa mi pęka przez pół dnia i Mężuś mnie już do spania wygania . Mówi , ze to z niewyspania i pewnie ma rację . Zjem kolacje i uciekam spać .

A Wam jak dzionek minął ?
Kozłowska jak tam w pracy ?

Spokojnej nocki i do juterka :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #264631 przez Agusiak
dobry wieczór :)

nam dziś dzionek także szybko zleciał chociaż już mam dość tej całej krzątaniny w domu i chciałabym żeby wszystko było gotowe na tip top i wreszcie zapanował spokój i porządek :P :blink:

U lekarza wszystko dobrze, bioderka w porządku i już nie musimy być pod kontrolą poradni preluksacyjnej. Mamy się zgłosić jedynie w przypadku gdyby po skończeniu roku mała jeszcze nie stawała na nogi.

agi nie dziwię się że boli Cię głowa. Człowiekowi sen jest jednak potrzebny do prawidłowego funkcjonowania :silly:

Kozłowska co u Was, wszystko dobrze w pracy, zdrowi jesteście?

Miłego wieczoru :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #264737 przez Kozłowska
Witajcie
Ja tak na chwilkę co byście się nie martwiły o Nas :silly: Zdrowi :blink: w pracy ok. Ale brak mi czasu obiecuję że jutro zajrzę na dłużej i wstawię filmik dzis już padam na pyszczek :silly:

Agusiak bardzo się cieszę że z bioderkami wszystko super :kiss: :kiss: Buziaczki dla małej :kiss:

Agi a jak mężu cię wygania i tak cie głowa boli to marsz do łóżeczka buziaczki w czółko :kiss: :kiss: I całuski dla radzinki

Sylka Kubuś jaki już duży chłopak i super że tak ładnie ci je już nie tylko takie "papki"-super chłopak :silly:

Kochane spokojnej nocki do jutra :silly:

13 lata 4 miesiąc temu #264757 przez Agusiak
Kozłowska fajnie, że się odezwałaś i że wszystko u Was dobrze. Czekamy w takim razie na jutrzejszy filmik. Śliczny awatarek :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #264786 przez Kozłowska
Zapomniałam bo zgrałam sobie tylko na szybko na pena zdjęcie co Wam pisałam od tego "fotografa" co mi się podobało więc wstawiam na razie a jutro filmik :silly:
Buziole :kiss: :kiss:
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #264808 przez agi-p
Hej Kochane :)
No i poszłam spać o 21:30 :P Ale i tak nic , a nic sie nie wyspałam . Amelka pobudki robiła tak często , ze już przestałam zapisywać .Padam ....
Ale w piątek ide z Pauilnką do lekarza , to zapytam o tą bezsenność Amy .

Agusiaczku super , ze Paulisia z bioderkami ma już wszystko dobrze :) Mam nadzieję , że ja tez usłyszę takie słowa od lekarza w styczniu :)
I podobnie jak Ty mam już dość tego przygotowania do świat ...wiecznie coś trzeba dokupić (a więc spędzić w markecie sporo czasu) , posprzątać , ugotować , przestawić i tak w koło . Niby nie ma nas na wigilię , a ja w ogóle nie czuję żebym miała mniej na głowie :P Ale w drugi dzień świąt , to będziemy mieć oblężenie gości ...nie wiem jak ja ich pomieszczę .

Kozłowska fajnie , ze się odezwałaś :) Zdjęcie Mateuszka boskie :):):) Spokojnie w jakimś konkursie mogłoby startować :) Ale słodziaczek :kiss:

Uciekam , bo moja buntowniczka znowu zasnąć nie chce . A już myślałam , ze się zdrzemnę razem z nią :P
Miłego dzionka :)

13 lata 4 miesiąc temu #264812 przez Agusiak
dzień dobry moje dziewczynki kochane :kiss: :kiss:

agi pewnie zapytaj się u lekarza co może być powodem tej bezsenności Amelki, czy taka jest po prostu jej uroda :silly: czy może coś innego nie pozwala jej spać :unsure:
A malutka jak się budzi to jakoś jest zdenerwowana, płakusia cy np chce się bawić? Rozumiem że wszelkie smoczki i inne uspokajacze zostały wykluczone a zapewne pomaga tylko cycuś? Nie wiem co poradzić. Szwagierka miała podobny problem ale nie wiem jak teraz u nich ze spaniem w nocy, zapytam w Święta.

My drugi dzień Świąt też każdego roku mamy pełen gości bo mój tata jest Adam :lol: Teściowa jest z resztą Ewa ale ją "załatwimy" na Wigilii :P

Kozłowska zdjęcie piękne, ale Wam się udało, macie super pamiątkę :)

A moi rodzice ubrali wczoraj choinkę ale wygląda jakoś inaczej niż dawniej- jakby mniej ozdób i w ogóle, no ale każda choinka jest piękna bo świąteczna :blink:

Miłego dnia :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #264866 przez Agusiak
u nas zaczął sypać śnieg i zrobiło się tak ślicznie i nastrojowo. Ale pewnie zaraz stopnieje a w Wigilie podobno deszcz ma być :(

13 lata 4 miesiąc temu #264880 przez agi-p
Kochana tak jak piszesz próbowałam już wszystkiego :( Ama płacze i nie uspokoi się inaczej,tylko na piersi . Nie żeby tyle jadła , tylko possać chce i śpi :(
Nie pomaga przytulanie,głaskanie czy bujanie ...nic , tylko cycuś .

I u nas tez zaczął śnieg padać :) Tak po cichutku się cieszę ... moj Mężuś biedulek niezadowolony będzie , bo zmarznie i pracować nie będzie mógł tyle co zwykle , a wtedy wiadomo mniej kasiorki . Tak to jest z tymi zawodami ściśle zależącymi od pogody .

Rany i pospałam 1,5 godz !!!! Udalo mi się Małą uśpic i sama też sie położyłam :) Troche teraz zmulona jestem , ale jak to mówi mój Mężulek - wyjdzie mi to na dobre :)

Idę ubierać siebie i Amulkę i spadamy na zakupy :) Zobaczymy jak na śnieg zareaguje :):):)

13 lata 4 miesiąc temu #265338 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Moja mała żaba jeszcze buszuje ale mam nadzieję że niedługo się zmęczy.
Odwiedził dziś Paulinię jej pradziadziuś i dostała obraz do swojego pokoju a my pieniążki :lol: Nie ukrywam że ostatnio to właśnie takie prezenty sprawiają mi najwięcej radości :silly:

Byliśmy także na zakupach i dokupiliśmy resztę niezbędnych rzeczy w tym także prezent dla córki chrzestnego Paulki.

agi no to dobrze że udało Ci się pospać te 1,5 godzinki zawsze to jakaś dawka snu :)

Miłego wieczorku :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265342 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Ameleczka dzisiaj miała dzień przytulania . Spać nie chciała , tylko na rączkach u mnie i wtulała się tak mocno we mnie i gładziła moje włosy :P Próbowałam ją kilka razy położyć spać , ale gdzie tam . W końcu o 13:30 ubrałam ją i na spacer wyruszyłam . Jak zasnęła to spała przeszło 2 godz :) W tej śnieżycy :P Wózek był cały ośnieżony. Amelce dobrze robi świeże powietrze . A ja mogłam wreszcie obiad zrobić i posprzątać , bo spała pod domem :)

A Wam kochane jak minął dzionek ? Jak maluszki zareagowały na śnieg ?
Amisia wyraźnie zdziwiona była , zwłaszcza jak śnieg jej na pyszczunia padał :)
I pomidoróweczka z ryżem zjedzona z apetytem :) Ryżu nie miksowałam . Początkowo sie krzywiła i zszokowana była co to ma w buzince , ale jadła ładnie . Na koniec już ryżu nie chciała . Jutro też dostanie , ale ryż chyba zmiksuje jednak :)
I to żółtko muszę wprowadzić w końcu .

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

EDITT...
Agusiaczku , ale fajny prezencik :) Mnie też bardzo ucieszyłaby kaska . Już ja wiedziałabym co kupić . A tak , to potem leża niektóre prezenty i tylko kurz na nich się zbiera .
Paulineczka buszuje nadal ? Ale ma siły dziewczynka :)
Amelcia śpi , ale zapewne niedługo 1 pobudka będzie :P
Buziaki :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #265480 przez sylka
Agi FAjnie że pomidorówka smakowała ;)

U nas dziś był kurczak z jabłuszkiem i ryzem. Kuba wciągnął podwójną porcję i tym sposobem ie mam obiadu na jutro i musze mu coś upichcić.
Spacer zimowy zaliczony. Snieg się bardzo podobał, KUba jechał w wózku i tylko słyszałam mmm mmm :lol:

Agusiak z kaską jest tak że jak coś potrzebujesz to kupisz Paulince, lepsze to niz kolejna niepotrzebana rzecz :)

Kuba dziś dorwał się do piernika na choince. Zjadł a po tym zaczał klaskac ogłaszajac wszem i obec że zjadł pierniczka. Na koniec dnia też pokazal na co go stac i gdy P. postawił go do pionu w kąpieli ten zaczął siusiać do wody. W związku z czym akcja wymiany wody i ponowne płukanko :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka