BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #266103 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)
Agusiaczku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Śniegu u Nas sporo :)
Widze , że na Paulinke dobrze huśtawka działa :)
Amelka wczoraj od chrzestnego dostała huśtawkę . Chciał jej chodzik kupić , ale podobno same badziewne były . I troszkę jestem rozczarowana wygladem hustawki . Kupował ją z Smyku za 139,99 zł , a żadna rewelacja :( i żałuję , ze nie ma takeigo stoliczka jak Twojej Paulisi .

Piszecie o jogurcikach . Chyba też kupię , skoro tak zachwalacie . Moja głodomorra wszystko wcina z apetytem , więc tym bardziej serkiem nie pogardzi :)
Dziś serwujemy kurczaka a jabłkiem i ryżem wg przepisu Sylki :)

Kozłowska GRATULACJE z powodu ząbka :):):) Buziaki dla Matiego :kiss: To teraz powinien miec koszulkę z napisem "Uwaga gryzę" :P
Mam nadzieję , ze Twój Mężuś odpowiednio zadziała z filmikiem i będziemy mogły go obejrzeć :)
Fajnie , ze tak trafiłaś z Misiakiem :)
I dobry pomysł z tymi prezentami dla ogółu ... zdjęcia Mateuszka na pewno wszystkim sie spodobają :)
My z Mężem postanowiliśmy w tym roku nie robic sobie jeakiś wielkich prezentów . Wykosztowaliśmy się na kabinę i uznaliśmy , ze to nasz prezent :P Robimy sobie symboliczne , zeby coś tam pod choinka jednak było .
Ale za to reszta prezentów już normalna i nie mieści się pod choinką :P

A my idziemy dziś do tego lekarza . Kurcze mam nadzieję , ze cos zaradzi na sen Amelki . W dzień spoko , ale nocki ...po prostu sił pomału nie mam . Dzisiejsza noc ogólnie do dooopy :( Co ja odłożyłam to albo od razu wyk , albo spała 20-30 min . Ma tak lekki sen , ze to się w głowie juz nie mieści :(

I jedziemy dzisiaj an ostatnie zakupy . Mężuś ma dzisiaj wolne , więc mi pomoże trochę :)

Milego dzioneczka :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #266109 przez Agusiak
Dzień dobry Kochane w ten przed wigilijny dzień :laugh: :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wyglądem huśtawki się nie przejmuj, ważne żeby się huśtała :silly: Chrzestny z pewnością chciał dobrze. Agi my też mamy ze Smyka i też nie ma rewelacji. Ostatnio w jakimś markecie widziałam niemalże identyczne tyle że te rurki były zdecydowanie cieńsze no i cena też "cieńsza" :blink: :P Mimo wszystko pochwal się nam jak Amisia się husia :laugh:

My z mężem też nie robimy sobie prezentów pod choinkę. Przeważnie wcześniej kupujemy sobie jakąś niezbędną rzecz do domu jako prezent,albo mąż kupi sobie co tam chce i jest że niby pod choinkę i to samo ze mną :silly: :silly: a wydatków jest zawsze sporo.
Zazdroszczę śniegu :)

agi powiedz mi czy Wy macie cały domek w drewnie? Kocham drewno w domu, nasz letniskowy jest cały drewniany i zawsze chciałam swój własny także mieć z drewna lub z bali ale boję się pożaru (tfu tfu tfu :silly: )

My dziś popakujemy prezenty i odkurzę jeszcze raz w strategicznych miejscach, a teraz jeszcze koszule piorę mojemu T (tzn pralka pierze :silly: ) bo mu się przypomniało że brudne i nie ma na Wigilię :angry:

Miłego dnia Kochane :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #266150 przez sylka
Kozłowska gratuliję zębaska :)

U mnie porżadki zrobione. Dziś wieczorem jak KUba zasnie działam w kuchni. Będę piekła schab z morelami. Jutro załatka warzywna i pleśniak :) Mąż popilnuje Kubuśka i zetrze kurze, odkurzy i kupi pieczywko :P

Dziewczynki i ja wraz z moja rodzinką już dziś chciałabym złożyć wam najserdeczniejsze Bożonarodzeniowe życzenia.
Z dźwiękiem dzwonów melodyjnych,
wraz z opłatkiem wigilijnym,
w dzień Bożego Narodzenia,
ślę serdeczne te życzenia
- zdrowia, szczęścia, powodzenia
w Nowym Roku marzeń spełnienia.
[/b][/i][/color]

13 lata 4 miesiąc temu #266357 przez Agusiak
Sylka Kochana dziękujemy :kiss: :kiss: Najlepsze życzenia z okazji Świąt także dla Ciebie, Kubunia i całej Waszej rodziny :) Przede wszystkim zdrowia, miłości i spełnienia marzeń :) :kiss: :kiss:
Kartka z Kubusiem cudna :)

13 lata 4 miesiąc temu #266368 przez agi-p
Hej :)
Agusiaczku ja uwielbiam Bielsko :) Praktycznie całe życie mieszkałam w tym mieście i tęsknie za nim :P Ale na szczęście mam blisko i jestem tam kilka razy w tyg :)
I tak Kochana nasz domek jest z zewnątrz drewniany, zresztą w środku też :P Teściu robił go dla siebie , a jako że jest miłośnikiem wszystkiego co drewniane i ma swoją stolarnię , to tak zostało :) W salonie tylko na 2 ścianach zrobiliśmy gładzie i pomalowaliśmy , reszta drewno . Początkowo byłam przeciwna , ale teraz stwierdzam , ze dzięki drewnianym elementom jest tak ciepło i przytulnie :)

Sylka Kochana dziękujemy za życzenia :) Tobie i rodzince również życzę spokojnych,pogodnych , rodzinnych i pełnych odpoczynku świąt . Dużo miłości i szczęścia :)
Kartka z Kubusiem rewelacyjna :)

Byliśmy u tego lekarza i jestem zawiedziona . Z jednej strony super , bo Amcia osłuchowo zdrowiutka :) Po zbadaniu i obserwacji lekarz stwierdził , ze to okaz zdrowia i rewelacyjnego rozwoju . Kazał podawac Małej na noc melisę . Mówię mu , ze Ama nie pije z butelki i nawet słodkich soczków pić nie chce , wiec tym bardziej melisy nie wypije . Ja pije codziennie z myśla , ze przejdzie w mleku do niej , ale nic to nie daje . Pytałam o jakiś syropek (wiem , ze jest) , ale mówi że mam karmić piersią i cieszyć się , ze Ama zdrowa ! Oczywiście , ze sie ciesze , ale kurcze wyspać bym też się chciała . Dał mi skierowanie na badanie moczu i morfologię i po świetach mam zrobić . Już mi serce pęka na samą myśl kłucia Amelki :( I jeszcze ta zabawa z łapaniem siuśków . A szkoda gadac , tylko sie zdenerwowałam :(

Jutro rano jeszcze tu zaglądnę i życzenia Wam przekaże , teraz uciekam , bo dzisiaj dałam sobie w tyłek i teraz padam . Nie mam już siłki :P

Spokojnej nocki i kolorowych snów :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #266380 przez Agusiak
agi więc macie zapewne przepiękny domek :)
Dobrze, że u lekarza wszystko w porządku i nie ma się co nimi przejmować oni już tacy są :angry: Wiadomo ważne że dziecko zdrowe i to cieszy ale mama chyba też musi się wyspać i wypocząć by również być zdrową i dobrze dbać o dzidziusia. Ja kiedyś jak powiedziałam, że martwi mnie że Paulka jest taka nerwowa czasem to usłyszałam: bo Pani to by chciała żeby dziecko tylko siedziało i nic nie robiło :pinch: :angry: Myślałam że mnie tam szlag trafi :evil:

Muszę pochwalić sąsiadów że się poprawili z dekoracjami i na wieczornym spacerku już zdecydowanie jest na co popatrzeć :laugh: Jestem już chyba też rozpoznawana na sąsiednich ulicach (często tam spaceruję z małą) bo dziś jak szłyśmy to mówiono nam dzień dobry i nawet życzonka świąteczne otrzymałyśmy :lol: Bardzo to miłe :)

Ja pewnie jutro już nie dam rady tu zajrzeć, może uda się tylko coś podczytać chwilkę dlatego już dziś życzę Wam Kochane przede wszystkim zdrowych, pogodnych świąt spędzonych w gronie najbliższych, zgody, radości i miłości oraz:

smacznej kolacji Wigilijnej
:lol:

i całej masy prezentów pod choinką
:
:lol:

WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!!!
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #266402 przez Kozłowska
Witajcie
Kochane miałam mieć jutro wolne i jutro miałam mam zajrzeć, ale jedna dziewczyna ma problem z mamą i poprosiła mnie żebym ja zastąpiła więc zajrzę dopiero późnym wieczorkiem więc teraz korzystając z chwili czasu chciałam wam Kochane moje :kiss: złożyć życzonka:

Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół.
Większość życzy świąt obfitych i prezentów znakomitych, a ja życzę, moje miłe, byście święta te spędziłe tak jak każdy sobie marzy,
że mu kiedyś się przydarzy.
Może cicho bez hałasu wyjeżdżając gdzieś do lasu,
może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z wspólnej miski,
może gdzieś tam w ciepłym kraju czując się jak Adam w raju,
może lepiąc gdzieś bałwana, jeśli śnieg popada z rana.
Może tak jak to lubicie licząc dziury na suficie,
same zresztą chyba wiecie, gdzie najlepiej się czujecie.
Takie dla Was mamy życzenia w dniu Bożego Narodzenia.

I oczywiście dużo zdrówka i samych uśmiechów Waszych pociech co by Was napawały zapałem i radością każdego dnia :kiss: :kiss: ZERO : uczuleń, wysypek, katarków, kaszelków, tempera-turki, problemów z bioderkami, samych dobrych wyników badań, mało upadków zakończonymi siniakami i wszystkiego tego co napawa nas mamy obawami :silly:

I tak troszkę osobno, ale specjalne życzonka mam dla Agi i Amelki :blink: Życzę Wam słodkich i głębokich snów co noc, oraz udanej próby nauki picia z butelki. :kiss: :kiss:

A tak poza tym to mojemu szkrabowi na 90% idą dwa ząbki prawa i lewa dolna jedynaczka :silly: :silly:

No dobra zmykam pakować resztę prezentów, ale za nim do tego siądę za chwilkę wstawię zdjątka :kiss: :kiss:
A tu chciałam mu zrobić zdjątko zęboli - nie wyszło :( ale takim uśmiechem żegnam się z wami i jeszcze RAZ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MAM I ICH KOCHANYCH RODZINEK :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
PS.. moje dziecko na tym ostatnim zdjęciu przypomina mi tego bobasa z reklamy co się tak śmiesznie śmiało :silly: hehe

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #266476 przez agi-p
Witam się w Wigilijny poranek :)
Od razu bardzo dziękuje za życzonka :kiss:
Szczególnie chciałabym aby spelniły się przekazane przez Kozlowską o głębokim śnie co noc :lol: :lol: :lol:

Agusiaczku u nas z dekoracjami krucho :( W tych okolicach ludzie chyba nie przywiązują do tego wagi :( A szkoda . W Bielsku zawsze był konkurs na najlepiej ubrany dom i bylo pięknie,kolorowo i świątecznie :)

Kozłowska , ale piękny Mikołajek z Meteuszka :kiss: Oj taki t :kiss: mógłby mnie odwiedzić i nawet prezentów nie musiałby przynosić :) A misio przez słodki i widac , ze Matek nawet na zdjęciu go trzyma , więc zapewne już jego ulubiony :woohoo:
Spokojnej pracy w takim razie i oby szybko dobiegła końca :laugh:

Kochane ja pomału uciekam , dodam jeszcze kilka fotek i zbieram się za ostatnie sprzątnięcie i pakowanie Nas .

Korzystając z okazji składam życzenia dla Was i waszych rodzin , oraz przesyła ogrom buziaków dla Maluszków :kiss: :kiss: :kiss:
Ze szczerego serca w ten piękny czas,
gdy gwiazdka świeci dla wszystkich nas,
życzę miłości
bez trosk i złości,
pokoju na świecie
i wszystkiego czego tylko zapragniecie,
niech Wam się spełni, radości doda i niech będzie biało,
żeby się szczęście zawsze do nas uśmiechało!

PIERWSZE SPOTKANIE Z HUSTAWKĄ :p

Ale już kolejne , to pelnia szczęścia :)

Moi pomocnicy :P ... i zostałam sama ze sprzątaniem :P dobrze , że Paulinka nie zasnęła :)

To Kochane jeszcze raz Spokojnych,pogodnych i wesolych świąt . Oby znalazła się też chwila na odpoczynek i żeby cały świąteczny czas minął w przyjemnej,rodzinnej i pełnej miłości atmosferze :) HoHoHo ...WESOŁYCH ŚWIĄT :)

...I do szybkiego spisania :)
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #266521 przez sylka
Wpadłam tylko na chwilkę podzękować Wam za życzenia i jeszcze raz Wesołych i niezapomnianych Świat :)

13 lata 4 miesiąc temu #266739 przez Agusiak
Dobry wieczór Kochane :)

Jak Wam mijają Święta?
agi dziękujemy za życzenia :) Huśtawka Amelki bardzo ładna i widać ,że sprawia malutkiej dużo radości więc prezent trafiony :) Kartka świąteczna z dziewczynkami także świetna :)

No i Święta już niemal za nami. Jeszcze jutro jedziemy na obiad do mojego dziadziusia a potem do drugich dziadków na kawkę i tak to właśnie w ogóle w Święta nie odpoczniemy :silly: U nas obecnie nadal trwają imieniny mojego taty, ale my już zmyliśmy się do siebie :)

Udanego dalszego świętowania dziewczynki i do spisanie niebawem :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #266770 przez sylka
U nas Święta jak narazie udane. Dziś deko marudny dzien bo Kubie przebiła się częściowo górna 2. :D

13 lata 4 miesiąc temu #266909 przez Agusiak
Dzień dobry :) Witam się już POświątecznie.

Święta zleciały na wizytach i odwiedzinach i praktycznie tak naprawdę nic się nie odpoczęło. Namawiam męża żeby wziął sobie urlop do końca roku bo nawet sami ze sobą nie mogliśmy pobyć :dry:

A tydzień zaczął nam się całkiem źle. Mąż dzwonił że strzeliła mu opona w aucie jak jechał do pracy :dry: :huh: Zostawił go na parkingu i musiał do pracy jechać tramwajem. A potem ja ledwo złapałam małą jak spadała z naszego łóżka :pinch:
Wiem że już tyle się o tym pisało, ja byłam może z pół metra od niej a ona na środku dużego łóżka. Odstawiałam jej łóżeczko bo na noc przysuwam je do naszego łóżka, patrze a mała dwa obroty i już prawie spada na plecki. Dobrze że mamy panele bo zrobiłam wślizg na kolanie i złapałam ją w ostatniej chwili. Najbezpieczniej teraz to na podłodze ją zostawiać chyba :angry:
Mąż teraz jedzie po nasz samochód z kolegą z pracy i zobaczą co tam się stało. Kurka znowu wydatki :evil: :angry: :X

Miłego dnia Kochane :)
Czekam aż powracacie ze świąt i zdacie relację z ich przebiegu :)

13 lata 4 miesiąc temu #267106 przez agi-p
I ja witam się poświątecznie :)
U Nas równiez czas minął na odwiedzinach , kolędowaniu i przyjmowaniu gości . Jeszcze przed chwilą żegnałam ostatnich gości .
Lodówka nadal pęka w szwach , brzuch zaraz mi chyba pęknie i boję się stawac na wadze :P
Ogólnie to jestem trochę rozczarowana i ostatni raz wigilię poza domkiem spędziliśmy . Jakoś bardziej odświętnie i wyjątkowo było w poprzednich latach ,gdy wigilia była u Nas .
Amelka też przez to zamieszanie i nadmiar bodźców rozdrażniona była . Miałam problem z uspaniem jej w wigilię i wczoraj .
Już nie moge się doczekać świat za rok . Amisia będzie już rozumna i będzie magicznie :)
Żałuje , ze nie ma jeszcze jednego dnia wolnego , żebyśmy z Mężusiem i dziewczynkami pobyli sami . Cudownie jest meić wokół siebie przyjaciół i rodzinę , ale jednak brakuje czasu na pobycie sami ze sobą . I postanowiliśmy , ze za rok własnie wigilię spędzamy w swoim gronie .

Agusiaczku i jak załatwił Mężuś wolne ?
Oby ten kiepski początek tygodnia przynajmniej przyjemnie się zakończył i nie spowodował lawiny złych wiadomości .
Dobrze , ze udało Ci sie złapać Paulunię . Dzieciaczki są mega szybkie i chwilka nieuwagi i bach cos złego może się wydarzyć . Całe szczęście , ze byłaś nieopodal .

Jutro rano jade na badania z Amelką . Aż sie boję tego pobierania krwi ...moje malunie rączki będą kute :(:(:( Byle tylko wyniki nie wykazały jakiś nieprawidłowości .

Nic Kochane zmykam do Amelki , bo już krzyczy :) Buziaki :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #267119 przez sylka
Ciesze się że Wam Święta się udały i mineły w rodzinnym gronie.
My w tym roku 2 dni kolędowaliśmy u rodzinki :) także dużo szykowania nie miałam tyle co dla nas i do wzięcia ze sobą na posiadówkę :) Kuba na Wigilli deko rozdrażnony był bo za duży hałas robiły dzieciaczki. Od przedwczoraj sam staje na dłuzszą chwilę i z uwielbieniem wcina wędlinkę uwędzoną przez dziadka. Dziś bylismy na kontroli u neonatologa i ważymy 8660 g w 3 mies przybrał 1200g czyli ok 400g na mies gdzie wczesniej od 6 mies. przybierał 500 w 2 mies. Klusio mój kochany- choć klusiem nie jest :P Rozwija się prawidłowo i robi to co powinien w swoim wieku i trochę nawet ponad to :) Super ze jest zrdowy i wyniki tez w normie.

Mam nadzieję że wyniki Amelki bedą w porządku.

Agi u nas przed Świętami wypadły wydatki z samochodem i łacznie z 800 zł poszło :( a tak zawsze byłoby coś do odłożenia. Zawsze jak się chce coś uciułać to wyskoczy jakiś wydatek :P

13 lata 4 miesiąc temu #267126 przez agi-p
Sylka to super , ze Kubuś tak wzorowo się rozwija :) Waga piękna :)
Gratulacje dla Kubunia ....kolejny etap rozwoju osiągnięty . Czyli jeszcze moment i zacznie chodzić !!!! Rewelka :)

U nas Amelka przez święta popróbowała kilku rzeczy . ogólnie to co widziała , ze wkłądam do ust , to tez otwierała buźkę i aż się trzęsła :P Tym sposobem karpia jadła i lizała ciasto :P Kompot z suszek tez musiała skosztować :) Mądralińska moja ...jak widzi , ze jem to tez chce :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka