- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

A nam listonosz właśnie przyniósł takie rączki do nauki samodzielnego podnoszenia się do łóżeczka turystycznego. Moja nynka może w końcu zacznie jakieś ćwiczenia w tym kierunku

A obecnie walczymy z nauką picia z niekapka tego po 6 miesiącu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Agusiaczku wigilii w tym roku wyjątkowo w domku nie spędzamy . Co roku to do nas zjeżdżali się goście ...całe święta ktoś u Nas był . A tym razem zostaliśmy zaproszeni w rewanżu na wigilię i pierwszy dzien świat . Szczerze to wcale nie chcemy jechac , ale im bardzo zależy na naszej obecności . W końcu po latach wynajęli wspólne mieszkanie i jako , ze zawsze u nas spędzali święta , to chcą się odwdzięczyć . Jedziemy , bo wiemy ,że to dla nich ważne , ale już wiemy że to ostatnia taka wigilia ;p Kolejną spędzamy w domku

Chineczkę też żywą mamy i dużą

Kochana co to za rączki do podnoszenia ? Zainteresowałaś mnie tym . W salonie mamy łóżeczko turystyczne to pewnie tez okażą się przydatne .
Kozłowska spóźnione życzenia dla MATEUSZKA

Ale Ci sie udalo już pierwszego dnia wolne

Gołąbki mogę podesłać hihihi...Mamcia 12 szt mi dała , a wczoraj jeszcze najadłam się u niej z Paulisią

Wczoraj się najeździłam po sklepach w poszukiwaniu prezentów jak głupia . Nadal dla Pauliśki nie mam i dla chrześnicy . Reszta kupiona !
Ale wkurzylam się trochę , bo zamówiłam dla Taty masażer do stóp , oczywiscie na allegro . Nowy z scholl'a , tyle że nie Polski . Wszystko super , instrukcja , przejściówka , tylko pudełko zniszczone

I tak dziwnie się czuje przez to , ze 2 dni swiąt poza domem będziemy . Zawsze o tej porze to już obmyślałam menu , zakupy robiłam i żyłam tym wszystkim . W drugi dzień świąt mamy nalot gości , ale to już nie to samo

Nic , zmykam na śniadanko

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi z jednej strony fajnie, że wyjeżdżacie na święta do kogoś to nie namęczysz się przygotowaniami ale z drugiej strony to są Wasze pierwsze święta we czwórkę i pierwsze święta Amelki i szkoda że nie w domku. Ale na pewno będzie miło tam gdzie jedziecie i jak gospodarzom aż tak bardzo zależy to wypada zrobić im tą przyjemność

Jeśli chodzi o pudełko od prezentu dla taty to doskonale Cię rozumiem. Mnie też strasznie irytują takie sytuacje, zwłaszcza że chodzi o prezent dla kogoś. I teraz tak bez pudełka dać to też różnie to może zostać odebrane a w poniszczonym to zaś głupio,ale tata zrozumie jak mu powiesz że w takim stanie zostało to dostarczone i kto jak to ale tata raczej nie posądzi Cię o kupno używanej rzeczy

A rączki do łóżeczka mam takie:
allegro.pl/4-uchwyty-do-nauki-wstawania-...cow-i1969502616.html
Ja też się wczoraj najeździłam z T za prezentami i muszę przyznać że byłam bardzo rozczarowana. Na dzieciaki mamy przeznaczone osobne fundusze i naprawdę chcieliśmy wydać więcej kasy żeby kupić jakieś fajne firmowe zabawki ale nie wybraliśmy w końcu nic

Kurcze te fisher price, vtech itp no niby w miarę porządne, ładne ale nic specjalnego jeśli chodzi o funkcje. Oooo matko mikser do klocków, gdzie klocki kręcą się w kółko, coś tam pewnie jeszcze gra i cena 100 zł, jak długo dziecko pobawi się czymś takim zanim się znudzi? I wszystkie inne zabawki którymi zachwycałam się na allegro w rzeczywistości okazały się mało ciekawe

Udanego dnia

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!

I z prezentami mamy spokój bo dziadkom damy zdjęcia Jasia

I faktycznie z kupnem prezentu to można do głowy dostać! My pijechaliśmy ostatnio z T do 2óch CH i NIC nie znaleźliśmy ani fajnego ani w przystępnej cenie!

Córce szwagra (ma 2l) kupiłam klocki lego duplo
A Jasiowi zamówiłam pluszowe kręgle

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Udało Wam się dzisiaj coś kupić ???
Bombel super ten wozek na zabawki...pokazywałaś chyba na marcówkach . Ale cena mnie odstraszyła skutecznie

Oj święta z teściami brzmią co najmniej jak horror jakiś . Ja sobie nie wyobrażam tego

Uciekam podgrzać Mężulkowi gołąbki i chyba na zakupy skoczymy

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Potem pojechaliśmy z mężem na zakupy i udało się w końcu kupić coś sensownego dla synka szwagierki i dla naszej niuni i w rozsądnych cenach.
Adaś dostanie coś takiego:
a Paulinka dostanie pchacz

Wszystko kupiliśmy w tym moim ulubionym sklepie o którym Wam kiedyś pisałam i jak teraz sprawdzam z allegro to kupiliśmy taniej niż przez internet

A klocki drewniane też mamy

A my święta spędzamy u teściów ale nie przeszkadza mi to. Od jakiegoś czasu spędzamy święta na zmianę, jednego roku u moich rodziców a następnego u teściów, a w tym roku wypadło że właśnie u nich. Natomiast na Wielkanoc zawsze wyjeżdżamy do domku letniskowego z dala od wszystkich

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A zakupy Wams ie faktycznie udały

Bardzo spodobał mi się ten pchacz , wygląda świetnie .Już szukałam go na all

A ten Twój sklep prowadzi też sprzedaż wysyłkową ?
Fajnie jak macie taki układ ..jedne święta z rodzicami , kolejne u teściów . Ja do teściów nie wybrałabym się w życiu , ale już pisałam Wam o teściowej , wiec rozumiecie czemu . Ewentualnie mogłabym tam na 1 święto iść , ze względu na Męża . Ale teściowa jakoś się nie kwapi z zaproszeniem (co w sumie mi na rękę )

Ale z wypadem do domku letniskowego to Wam zazdroszczę

Kozlowska jak minął 1 dzień pracy ? Pewnie podekscytowana jesteś jeszcze

I jak Matek się miewa ? Wysypka ustępuje ?
Amelka jakas niespokojna

Spokojnej nocki i do juterka

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Noo cena tego wózka niezłaBombel super ten wozek na zabawki...pokazywałaś chyba na marcówkach . Ale cena mnie odstraszyła skutecznie
A lego to zabawka ponadczasowa
Cały czas są na topie
Oj święta z teściami brzmią co najmniej jak horror jakiś . Ja sobie nie wyobrażam tegoA u Dziadków to inna sprawa i z prezentu na pewno szczerze się ucieszą
To na dłużej się wybieracie ?

Do moich dziadków jedziemy na nieco ponad tydz.,zależy jak T dostanie urlop. Chociaż on i tak nie będzie tam z nami cały czas.W niedz. wieczorem nas zawiezie,w pon. wraca. I potem przyjedzie prawdopodobnie w pt., no i chyba we wt. byśmy wracali. Trochę mi go szkoda bo do dziadków mamy dobre 400km więc trochę męczące takie jeżdżenie tam i z powrotem

Agusiak napisał:
W grudniu też jeździmy raz tu,raz tu - żeby było sprawiedliwieA my święta spędzamy u teściów ale nie przeszkadza mi to. Od jakiegoś czasu spędzamy święta na zmianę, jednego roku u moich rodziców a następnego u teściów, a w tym roku wypadło że właśnie u nich. Natomiast na Wielkanoc zawsze wyjeżdżamy do domku letniskowego z dala od wszystkich

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ten sklep niestety nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej, ale na allegro także można znaleźć je niedrogo.
A z tymi oknami to spokojnie, nie myłam dzisiaj wszystkich tylko 3 a ogólnie to od zeszłego tygodnia także mama działała

Biedna Amelka znowu coś nie pozwala jej spokojnie spać

Kozłowska czekamy na wieści z pierwszego dnia w pracy.
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Pewnie już śpicie

Co do zabawek to super.Pchacz mi najbardziej przypadł

Cena zabawek rzeczywiście jest koszmarna jak na ich ubogie wnętrze.....Tym bardziej że niestety są na bardzo krótki

15 okien WOW ja mam dwa ale jeszcze nigdy ich nie myłam tym zajmuje się mój mężu

Co do pracy....hmmm Wychodząc ryczałam jak bóbr

Nie sądziłam że będzie mi aż tak ciężko

No więc u mnie tak to wyglądało......"mama wraca do pracy i przeżywa wewnętrzne rozdarcie które owocuje gęstymi łzami".....

Buziaczki dla wszystkich miłej i spokojnej nocki

Jaki wózek na zabawki pokarzcie tutaj

- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Może chodzi ci o słonia z Playskool`a??Co do zabawek to jak byliśmy u małej to ona dostała takie coś z trzema piłeczkami. Naciska się i to pod wpływem powietrza chyba wypycha piłeczkę do góry powiem wam że mała ma 14 miesięcy i super się tym bawiła, a mój Matek znów strasznie się wyrywał i patrzył gdzie te piłeczki wylatują. Zabawka fajna jak znajdę na Al to wam pokarzę

tablica.pl/oferta/playskool-slon-fontanna-IDuVkf.html
Jasiek dostał takiego na Mikołaja od naszych znajomych i muszę przyznać że lubi się nim bawić

Co do pracy to cię podziwiam!!! Ja nie wyobrażam sobie póki co takiej sytuacji..

Kozłowska napisał:
TakiJaki wózek na zabawki pokarzcie tutaj
poszę

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Bombel ale Wam się udało , ze teściowa kupi ten wózek Jasiowi

Oj to się Twój Mąż najeździ faktycznie,400km to kawał drogi .
Kozłowska ściskam Cię mocno , bo doskonale wiem co przeżywasz

Najgorsza jest tęsknota ,ja nie mogłam się skupić na niczym , bo myślałam co Paulinka robi . Czy np nie płacze,czy ją coś nie boli lub czy po prostu nie potrzebuje mojej obecności,przytulenia czy całusa .
Na szczęście człowiek szybko się przyzwyczaja do zmian i z czasem stało się to wszystko normą i już nie płakałam , choć nadal tęskniłam .
Dobrze , że masz takie godz pracy . Zawsze to lepsze niż iść codziennie na 8 godz + weekendy.Wolne w tygodniu to super sprawa . Będzie dobrze Kochana . Musi tylko upłynąć trochę czasu . I tak jak piszesz zawsze możesz zrezygnować

Agusiaczku trzymanie kciuków nic nie pomogło

A ja dzisiaj chyba skoczę po ostatnie prezenty . Jutro jeszcze wizyta u chrześniaka i piątek mam zamiar spędzić w domku bez zbędnych szaleństw .
Ale powiem Wam , ze ten mój chrześniak ma 7 lat a już jest zepsuty przez swoją Mamę . Ona jest delikatnie mówiąc głupawa . Pytałam ją czym Sebek się interesuje , żeby mu sprawić fajny prezent , to powiedziała mi , zebym mu kupiła albo telefon albo gre jakąś tam (podała tytuły).I wczoraj dzwoni do mnie Sebuś i pyta "Ciocia to co mi kupisz gre czy telefon ? I będziesz na pewno w czwartek ?" . Podpuściła go Mamusia .
A najlepsze jest to , ze ona myśli chyba , ze ja jestem milionerką , bo ostatnio dzwoniła i mi mówi , ze Sebie potrzebny jest komputer , bo wszyscy w klasie mają a on nie . To jej mówię , ze faktycznie teraz prawie wszyscy mają komp . A ona : " no właśnie ciocia , a zbliżają się urodzinki Twojego chrześniaka , to jak nie wiesz co kupic , to jakby pomysł już Co dałam " ...hahahaha chyba zwariowała

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A najlepsze jest to , ze ona myśli chyba , ze ja jestem milionerką , bo ostatnio dzwoniła i mi mówi , ze Sebie potrzebny jest komputer , bo wszyscy w klasie mają a on nie . To jej mówię , ze faktycznie teraz prawie wszyscy mają komp . A ona : " no właśnie ciocia , a zbliżają się urodzinki Twojego chrześniaka , to jak nie wiesz co kupic , to jakby pomysł już Co dałam " ...hahahaha chyba zwariowała
Na początek: BUHAHAHAHAHAHAHAHA HA HA. No co za baba, ja mam nadzieję że to tak w żartach było powiedziane

Dzień dobry

Kozłowska Kochana bardzo Ci współczuję ale także podziwiam. Jak czytałam Twój post t zrobiło się jakoś dziwnie bo pomyślałam że mnie też to czeka może już nawet w niedalekiej przyszłości

agi to bardzo mi przykro że kciuki nie poskutkowały

Bombel fajny ten wózek na zabawki. podoba mi się

My też dziś mieliśmy nocną pobudkę ok północy

A i musimy dziś łóżeczko obniżyć bo Paulinka sama usiadła z pozycji leżącej, a jak już usiądzie to się podciąga i wygląda poza łóżeczko.
Miłego dnia

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Komputera nie kupię , bo mnie nie stać na takie prezenty ...niestety . A na zbiórkę kasy ona nigdy nie wpadnie , bo w jej mniemaniu powinien dostać go właśnie ode mnie

Agusiaczku Paulinka kolejny etap rozwoju osiągnęła ... super

Ale fajnie , ja już nie mogę się doczekać takich postępów