BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265501 przez Agusiak
dziewczynki to super, że pierwszy prawdziwy zimowy spacerek z dzieciaczkami zaliczyłyście :)
My wyskoczyliśmy tylko na chwilkę z małą do marketu więc śniegu poczuła tyle co podczas drogi z auta do sklepu, na spacer nie miałyśmy kiedy się wybrać, ale mam nadzieję że nadrobimy :)

Sylka a to mały smakosz z Kubusia, pierniczek mu smakował :)
agi u nas mała ostatni też ciągle na rękach i jak usypia przytulona do mnie to też zawsze gładzi mnie po twarzy i włosach :laugh: To takie cudowne i bardzo się wtedy rozczulam.

Dziewczynki chwalcie się choinkami co by nam się nastrojowo tutaj zrobiło :)
agi jak obiecałam wcześniej tak wrzucam fotki:

to nasz choinka- stożek u nas na górze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265525 przez sylka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu #265537 przez Agusiak
Siemka Kubuś, piękna ta Twoja choinka :lol: :kiss:

Sylka Kubuś cudny na zimowym spacerku :kiss: Macie już założony śpiwór do wózka na zimę? Ja wczoraj założyłam ale jeszcze nie testowaliśmy go w praktyce :)
Jak Kuba pięknie stoi, no no zaraz za nim nie nadążysz :P

13 lata 4 miesiąc temu #265553 przez agi-p
Dzien dobry Kochane :)
Sylka ale się uśmiałam z Kubusia :) Mały kombinator i jeszcze za zjedzenie pierniczka brawo sobie bił hahaha :) Jak mu posmakowały to do świąt może jeszcze ogołocić choinkę :p I jeszcze nasiusiał do wanienki , no szok :) Miglanc mały :kiss:
A kurczaka z jabłuszkiem Amelka jadła, ale raz takiego słoiczkowego . Ale jutro jej ugotuje wg Twojego przepisu :)
Zdjęcia ze spacerku super , i ta mina łobuzerska Kubusia :) I choinkę macie piękną :)

Agusiaczku Wasze choineczki tez śliczne . Podoba mi się ta Wasza stożkowa :) Chyba w każdej choince jest coś magicznego :) Ja też dodam zaraz zdjecia , tylko musze baterie podładowac w aparacie .Tylko kurcze na zdjeciach nie widać światełek i taka jakaś bez wyrazu jest . I na mojej jeszcze pierniczków brakuje . Kiedyś jak mieliśmy psa , to w pewien dzień spałaszował pierniki z choinki i całą ją przewrócił . Myślałam , ze szału dostanę :P Ale pierniki tak pachniały , ze go skusiły , to cóż mu zrobić :P

A z Paulisi istny Aniołek :kiss: zasnęła sobie w huśtawce Gwiazdeczka śliczna :) Długo tak spała ?

I wygląda na to , ze nie zrobi się plucha i ciapa :) Dosypało śniegu i to bardzo dużo :) Jednak będą klimatyczne te święta :)
Tylko trzeba uważać na drodze . Wczoraj już tyle wypadków bylo . Ale jak jechałam do sklepu , to rzeczywiście bardzo slisko było . Paulinki autobus zatrzymał się kilka przystanków wcześniej , bo górka była nie posypana i nie ryzykował . Musieliśmy po Paulinkę jechać .

Miełgo dzioneczka :)

13 lata 4 miesiąc temu #265562 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to czekamy na zdjęcia choinki :laugh:
Dobrze, że kierowca autobusu wolał nie ryzykować wjazdu na nieposypaną górkę, jakiś mądry się trafił.

U nas niestety śnieg raczej nie utrzyma się do soboty :( Jest go niewiele, pewnie stopnieje już dzisiaj i nie sypie nowy.
Mała wczoraj jak zasnęła w tej huśtawce to pobujałam ją jeszcze trochę aż zasnęła mocniej i zanieśliśmy ją z T do łóżeczka.

Dobra lecę bo ta maruda znowu mędzi :angry: oszaleję :ohmy: :angry: :X

Miłego dnia :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265564 przez agi-p
U nas śniegu dużo ...chyba się utrzyma :)
Moja tez coś marudzi :( teraz siedzi u mnie na kolanach i próbuje dopaść laptopa :P

A tu fotki :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265565 przez sylka
Amelka piękniepróbuje siadać ;) LAptop, kable to najlepsza u nas zabawka.

Agusiak ja od dawna już za nim nie nadązam. Zasuwa jak mały samochodzik przy meblach, ścianach o drzwiach. Aby jakieś pomieszczenie było otwarte to już jego. Otwiera mi szafki w kuchni:P Miał prawie 8 mies. jak sam wstał a później jak ruszył z kopyta to zaczęło się wchodzenie wszędziew ;)

Choinka stożkowa bardzo ładna jest. Podobają mi się one :)O widze choinkę Agi Sliczna chyba zywa, co? Na żywo zawsze ładniej wyglądają.
I prezenty macie juz połozone, u nas by nie przetrwały ataku KUby :) Amela wcina kukurydziaka, u nas to number 1 do gryzienia :)

Spiworek nałożyłam już kilka dni temy, wcześniej tylko kocyk. Śpiworek super się sprawdza. Co prawda na podnóżku nie jest dopasowany bo mamy półokrągły a śpiwór prostokatny jest ale co tam, pokrowiec od wózka i nie widać :P

PAtrzę na spacerze też foli nie nakładałyście u nas co mijałam wózek to z folią :S Myslałam że to ja taka wyrodna. Ale skoro śnieg nie sypał na KUbę bo mamy taki sporydaszek w budce a później mały zasnął i obniżyłam go napłasko to po co mam dziedziaka dusić pod folia.

13 lata 4 miesiąc temu #265641 przez agi-p
Sylka ja foli użyłam tylko raz , jak mocno padało . Nie lubię zakładać foli , bo ona powietrza nie przepuszcza i dziecko się kisi w wózku .
Spała sobie smacznie przeszło 2 godz bez folii . Nie sypało jej na buźce , a to że wózek zaśnieżony to co z tego ? :P
Oczywiście też słyszałam opinie , ze powinnam jej dac folię , ale olewam to :P

Choinkę mamy żywą . Od 3 lat kupuję żywe choinki . Ale w tym roku wyjątkowo mocno się sypie . Przez to , ze blisko kaloryfera stoi , ale niestety innego miejsca dla niej nie mamy :P W tym roku ostatni raz prezenty pod choinką spokojnie leżą . Amelka jeszcze nie świadoma jest . W przyszłym roku juz będa w wigilię ukradkiem układane pod choinką .

Śpiworka nie mam jeszcze . Otulam Amcię w gruby kocyk i pokrowiec na wózek . Ale kupujemy śpiworek , bo zima dopiero się zaczyna .

Moja maruda dziś spac nie chce i co ją odłożę to ryczy , az ją gardło boli i naciąga ją :( Chyba znowu na spacer musze wyruszyć .

13 lata 4 miesiąc temu #265740 przez Agusiak
agi choinka bardzo ładna, my na dole w salonie też mamy żywą, już od wielu lat jest na święta żywa choinka a u góry sobie odpuściłam właśnie ze względu na sypiące się igły.

My właśnie ze spacerku wróciłyśmy i mała śpi w wózku przed domem. Byłyśmy na poczcie wysłać kartkę, trochę późno ale co tam :silly: :blink: Też już założyłam śpiworek do wózka i dziś testujemy ale ja jak nie sypie to nie zakładam już tego pokrowca od wózka. Do tej pory też tylko gruby kocyk.

agi Amelcia pięknie siedzi :)

Sylka my już jesteśmy po odstawieniu żółtka i pije mała wapno ale ma szorstkie kolanka i na jednym jest czerwony, szorstki placek. Nigdzie indziej tak nie ma. Nie jadła też jakiś żadnych nowości. Odstawić może gluten na jakiś czas?? Czytałam u Was, że Kubusiowi odstawiłaś ze względu na wysypkę na pleckach. Co myślisz? Ona te kolanka szorstkie ma już jakiś czas, smarowałam je, ale teraz wyszło to zaczerwienienie :unsure: a jesteśmy teraz na etapie podawania 2 łyżeczek kaszki glutenowej.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265751 przez sylka
może odstaw i sprawdź. U nas nadal delikatna wysypka jest ale glutenu nie daje. JUż ne wiem od czego bo potówki to nie są. Po świętach idę do pediatry bo teraz ma urlop. U Was albo jajko albo gluten. U nas o wprowadzeniu było ok a teraz wyszło jak zaczął jeśc większe ilości. I nawet pediatra nie wie mówi że wygląda na wysypke kontaktowa ale nic nie zmieniałaam z kosmetyków, czy pieluszek. Od 3 mies. te same :S Zgłupieć mozna. Brzuszek go nie boli tylko ta kasza na plecach.

Ja pokrowiec zakładam tylko jak śnieg sypał a tak to też nie. Sam śpiworek wystarcza :)

Szukałam jeszcze w domu małej choineczki aż znalazłam i teraz mamy w pokoiku Kubusia. :silly:
Kubuśkowa choineczka

13 lata 4 miesiąc temu #265841 przez agi-p
Ja też wyruszyłam z Amcią na spacer , bo w życiu by nie zasnęła . Powtórka z wczoraj była . Ale na szczęście 10 min spacerku i śpi jak Aniołek juz 1,45 min pod domkiem :) A ja rozkoszuję się kawką (niestety anatolem :P ) .

Agusiaczku ja kartki wczoraj wysyłałam :P Co tam , dojda najwyżej po świętach :P Kolejna rzecz, którą zawsze obiecuję sobie zrobić wcześniej , ale jak widac nie wychodzi :)
Kurcze wątpię , żeby od glutenu ta wysypka była . Ale może faktycznie odstaw i jak zniknie to znowu podaj , zeby się upewnic czy to gluten jest sprawcą .

Sylka Kubuś ma piękną choinkę i na pewno szczęśliwy :) Nie próbował się do niej dobrać ?

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265842 przez Agusiak
Sylka to ja póki co odstawiam gluten i będę obserwować te kolanka.
Choineczka Kubusia superowa, ma teraz swoją własną :)

agi Amelka super śpiochała w wózeczku i faktycznie dosypało u Was śniegiem. A w jakich stronach mieszkacie? Pewnie już kiedyś pisałaś ale przypomnij :silly:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #265862 przez sylka
Próbował dotknął i zadowolony patrzył jak światłowody migają.

Agusiak możesz kupić maść Alanatan plus ja nią smarowałam i pomogła. KOsztuje cos ok 8 zł. Z glutenem zobacz nie zaszkodzi :)

13 lata 4 miesiąc temu #265928 przez Kozłowska
Witajcie :kiss:
Próbowałam ze 30 razy wstawić wam filmik jak mój rozdarciuch się rozgadał ale nie mogę :( :unsure: Wyskakuje mi za duży format. Przyjdzie mężulek z roboty to go poproszę niech popatrzy co tam muszę zrobić :silly:
U nas wcale nie jest nastrojowo :( Śnieg popadał wczoraj i koniec dziś tylko bardzo zimno było :angry: A ponoć w sobotę ma padać deszcz :(
Dziewczyny choinki macie piękne :lol: moja malutka się chowa :blink: Ale Mateo jak ją zobaczył to mało co mi z rąk nie hulną, ale to pewnie do światełek :silly:
A ja wczoraj kupiłam młodemu takiego dużego miśka :lol: Dziadek dał jakiś czas temu kosiarkę i nie wiedziałam co za nią kupić. :blink: A że poszłam do pracy wcześniej i weszłam na market to skorzystałam hehe :silly: Misiek większy od Matiego i nawet ma muchę muszę zdjątko zrobić może jak wstanie to pochwalimy się. Widać że prezent udany bo przytula się do niego, śmieje nie wspomnę o podjadaniu... :blink:
A w ogóle to musimy się pochwalić..Mamy PIERWSZEGO ZĄBKA :lol: :lol: lewa dolna jedyneczka się z rana przebiła :lol: :lol: No i muszę sobie jakiś prezencik wymyślić. Chyba zażyczę sobie taki fotelik dla małego :blink: :blink: Bo ja to raczej wszystko mam :silly:

Paulinka cudnie zasnęła :kiss: Jak mi nie raz Matek tak zaśnie to siedzę i aż się boje go ruszyć żeby się nie obudził bo tak słodko śpiocha..

Kubuś Super jaki on już duży mężczyzna i piernika zjadł :cheer: hehe on najchętniej już by święta rozpoczął.

Amelka cudna :kiss: :kiss: Widać spacerki działają na nią kojąco i usypia. Zresztą mój jak wyjdę teraz na spacer to też po paru minutach zasypia :woohoo: Ale śniegu u Was ładnie napadało u mnie tylko tak troszkę.....nie pamiętam słuchajcie białych świąt?? :unsure: No może jak byłam malutka :silly:

Jutro muszę znów wcześniej wyjść bo muszę mężowi prezencik kupić :silly: wczoraj podpytałam, dziś zamówiłam jutro odbieram hehe :silly: Reszta prezentów też czeka już tylko na zapakowanie. Ale to chyba w sobotę z rana zrobię bo jeszcze muszę 2 zdjęcia odebrać :silly: W tym roku każdy dostanie piękne ramki ze zdjęciem mojego szkraba :woohoo: No nie liczę dzieci oczywiście.

Mój szkrab śpi zjadł ślicznie obiadek i bananka później damy serek i kąpiel i kolacyjka. Tak patrzę na godzinę i właśnie pomyślałam że parę miesięcy do tyłu byłabym jeszcze w dalekim spacerze :dry:A kupiłam mu pare dni temu takie serki z hippa waniliowy, truskawkowy i bananowy słuchajcie waniliowy to tak zajada że jak za długo na łyżeczkę nakładam to na mnie krzyczy normalnie :lol: :dry: :woohoo:

A dziś w pracy odwiedził mnie były kierownik fajny facet - hm... :silly: I umówiliśmy się na wizytę po świętach hehe stęskniłam się troszkę za ekipą z byłej pracy. Naprawdę rzadko się zdarza żeby przez krótki czas tak się zżyć i w ogóle. Nawet się mnie pytał czy nie chce wrócić ale za żadne pieniądze tam bym nie wróciła z nimi do innej pacy tak ale do tej firmy nie...Zresztą on też powiedział że szuka czegoś innego :blink:

Agusiak mój młody miał najpierw takie szorstkie kolana i łokcie smarowałam linomagiem, przemywałam szarym mydłem a na noc smarowałam Alantanem. Po 2 miesiącach pojawiły się się znowu takie wysuszone blade plamki a po jakimś czasie zrobiły się czerwone. Zmieniłam oilatum na emolium i kupiłam
Hydrocortisonum : wyprysk alergiczny, pokrzywka, liszaj ruminiowaty i wielopostaciowy, łuszczycy można go stosować w oparzeniach i aby złagodzić ukąszenia owadów. Mnie pomógł poleciła mi go pediatra nie jest na receptę ale musisz w aptece powiedzieć że dla dzidziusia(słabsza dawka) cena 9,99zł.
Pisałam ale powtórzę skóra ciała poprawa po 1 kąpieli a plamki na ciele zniknęły po 2 dniach.

Dobra zmykam jeszcze ogarnąć zmywanko może zajrzę później Buziaki :kiss: :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #266005 przez Agusiak
Kozłowska gratuluję ząbka :lol: :lol: Ale super, że już się doczekaliście i że to Ty odkryłaś ząbek bo możesz wybrać sobie prezent :laugh:
Ja emolium używałam od urodzenia małej ale potem przeszłam na NIVEA, kilka dni temu znów kupiłam emolium i od jutra zacznę używać. Dzięki za nazwę tej maści, jak nie pomoże alantan plus (bo akurat mam w domu) to ją zakupię.

Ja kupiłam jogurciki dla małej i też zajada ze smakiem :) Muszę porozglądać się za tymi serkami z hippa bo chyba ich nie kojarzę a skoro takie pyszne to warto kupić.
I Mati na pewno zadowolony z misia, fajny prezent mu mamusia zrobiła :)

Paulinka znów zasnęła w huśtawce, idę ją przenieść do łóżeczka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka