BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 4 miesiąc temu #280623 przez Agusiak
nie, nic mi się nie brudzi. Drewno jest wnoszone w koszu i przekładane do pojemnika przy kominku. Drewno mamy odpowiednio długo zleżałe i wysuszone więc samo w sobie nie brudzi, a jak spadną z drewna "okruszki" to zwyczajnie się jej odkurza jak każdy inny śmieć i nic w tym brudzącego :) Może zależy to od tego czym się pali w kominku, jakim rodzajem drewna.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #280674 przez Kozłowska
Witajcie
Właśnie wróciłam z jakiegoś bzdurnego zebrania pracowniczego :dry: I tak jak myślałam jak zawsze w każdej pracy pojawią się jakieś problemy, i dziwne zachowywanie się dziewczyn które pracują dłużej :dry: Niby wszystko ok a tu się okazuje że nie do końca dobrze że mi to wisi... Przyzwyczajona jestem do takich sytuacji i wiem że one się szybko odwrócą o 180 stopni na lepsze a później znów o 180 stopni na gorsze i tak w kółko :blink:

Mati w wózku wygląda super jak go włożyłam to zdziwiony. Czegoś mu brakowało pewnie zieleni bo ten jest pomarańczowo brązowo beżowy. Zrobiłam zdjęcie może jutro wstawię :silly:

Zrobiłam młodemu na noc już Hippa i powiem szczerze mleko nie dobre w smaku jednak Bebilon miało super smak. Nie jest takie tłuste jak Bebilon ale jest bardziej syte. Młody nie zjadł mi wszystkiego jak nigdy zawsze zjadał do końca, ale widziałam że się najadł. Miarka w Hippie jest większa niż w innych mlekach. Zobaczymy rano młody jak na razie śpi nie wierci się i nie męczą go pierdy. Usnął bez problemu aż miałam ochotę go wycałować że tak grzecznie zasnął bez przygód jak ostatnimi wieczorami. Bebiko może i tanie ale w porównaniu z Hippem to tak jak by do wody dolać łyżeczkę mleka z kartonu. Ale za to Hipp w smaku nie umywa się do bebilonu. A zresztą nie ważne co mnie smakuje ważne żeby mój łobuz był najedzony i żeby go brzuszek nie bolał :silly:
Jeśli chodzi o temperaturę to dziś obeszło się środków zbijających najwyższa jaką miał to 37,8 zobaczymy jutro jak będzie w poniedziałek kontrola więc chyba przeszliśmy trzydniówkę no chyba że za parę dni wyjdzie ząbek :silly:
Dzisiejszy dzionek był lepszy jednak mój syn nadal nie taki sam. Dziś był bardzo miałczywy próbował wymusić na mnie noszenie na rączkach a jak go nie wzięłam to robił olbrzymią histerię z krzykiem bez łez. Podczas kąpieli tak usilnie próbował wstać że się jakoś tak mi dziwnie obrócił na rączce i się poślizgnął(trzymałam go)ale się tak wystraszył że nie dał mi się wykąpać do końca. Aż się zaczął tak zanosić. :cheer: Jutro podczas kąpieli znów będzie próbował pewnie wstać. Ach ten mój smrodek już się cwaniak i wymuszacz robi.
A dziś już zakupiłam zabezpieczenia do szafek bo już mi przy nich staje i otwiera, nawet jak se raczkuje po podłodze to potrafi się złapać rurek od skoczka i przy nich stanąć.
Ojj skończył się okres kiedy moje dzieci jadło spało i bawiło się zabawkami które ja mu podałam teraz zaczyna się okres "mieć oczy do o koła głowy" :silly:

Agi super że Amcia zasnęła ślicznie po kąpieli oby nocka była spokojna :kiss:

A co do łóżeczka to kurcze myślałam że wszystkie łóżeczka mają 3 poziomy. My najniższe mamy już od miesiąca jak młody zaczął chwytać rączkami za szczebelki z kucka. Najprawdopodobniej wina jest producenta jeśli kupowaliście łóżeczko w sklepie to z czystej ciekawości bym podjechała zobaczyć czy wszystkie z tego modelu tak mają a jak na Allegro to napisałabym do sprzedającego. Bo szczerze powiem że pierwszy raz spotkałam się z taką wiadomością.

Dobra zmykam kochane bo rano do pracy :unsure: ach jak mi się nie chce :blink: Mam nadzieję że jutro mój szkrab powita mnie szerokim uśmiechem i wróci mój kochany rozdarciuch z przed paru dni :silly: :kiss:

Buziaczki dobranoc - Kolorowych snów :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #280685 przez agi-p
Dzień doberek :)
Powiem Wam , ze my nocy chyba nigdy nie będziemy miały spokojnych :( Znowu był płacz i afera. Do północy jak się wybudza , to tylko pomarudzi i zasypia szybko sama , ale po północy to już od razu histeria :( min 3 razy sie wybudza i płacze przeraźliwie . Dzisiaj na próbę wzięłam ją do cyca już za pierwszym wybudzeniem ...myślałam , ze się naje i pośpi . Fakt dossaała się i zjadła, zasnęła , ale za 1,5 godz znowu to samo :(
Nic chyba taki jej urok :(

Agusiaczku zazdroszczę kominka , zawsze mi się marzył :) Jest klimatyczny i szalenie mi sie podobają . Mieliśmy robić kominek , ale mamy za mały domek i stwierdziliśmy , ze wolimy jednak trochę więcej przestrzeni :( I komin mamy usytuowany w głupim miejscu :(

Kozłowska super , ze już nic przeciw gorączkowego nie musiałaś podawać :) Widać Matek wraca do zdrowia . Ciekawe co okaże się przyczyną gorączki ?
Ja mam też próbki mleka Hipp i chyba w nocy spróbuje Amie przemycić jak się wybudzi .
Fajnie , ze jest bardziej sycące i smakuje Małemu . Oby nic mu po nim nie było :)
Oj zebrania w pracy zawsze mnie wkurzały ... takie "bicie piany" , które i tak do niczego nie prowadziło , a tylko zabierało mój cenny czas . Denerwowali mnie kretyni , którzy nic nie rozumieli i dopytywali o głupoty .
Oby przygoda w kąpieli nie zraziła Mateuszka do dalszych plusków . Oj dzieciaczki już coraz bardziej aktywne i takie sytuacje pewnie bedą częstsze .

A Ama coś znowu kupek zaczęła mi dużo robić :P Od urodzenie do 5 m-ca robiła po kilka dziennie , nawet 8 ! Po wprowadzeniu innego jedzonka robiła 1 dziennie , a teraz min 3-4 .
Może przez te lekarstwa ? Albo ma dobra przemianę ... nie to co ja :P

I kąpiemy Amę coraz wcześniej ... wczoraj już o 18:15 . Już zaczyna padac z sił , a Meżus chce się z nią pobawić w kąpieli . Często gęsto usypiac zaczyna w kąpieli , a potem mam biedę ją ubrać . Dzisiaj idziemy sie kąpać o 18 . Z jednej str chciałabym wykąpać Amę później , może by dłużej spała , ale ona zwyczajnie nie wytrzymuje . Śpi niby popołudniu długo , od 13:40-16:00 mniej więcej , ale wieczorem znowu pada .
Oj trafił mi się egzemplarz wyjątkowy i temperamentny :P ,

Miełgo dzioneczka :) :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu #280697 przez Agusiak
Kozłowska napisał:

Bebiko może i tanie ale w porównaniu z Hippem to tak jak by do wody dolać łyżeczkę mleka z kartonu.

nie zgodzę się z tą opinią, może i Hipp jest sytszy ale Bebiko jest i tak o wiele sytsze od Bebilonu ponieważ Bebilon jest najsłabszym mlekiem na rynku.

A tak w ogóle to dzień dobry :)

agi Kochana mogę Ci napisać tylko jedno: WSPÓŁCZUJĘ i przytulam :kiss: :kiss: Nie wiem jak Ty to znosisz, ale jesteś bardzo dzielna mamusia :) Pozostaje tylko nieustająca nadzieja, że obecny stań się odmieni i Amelka jednak polubi nocne spanie.

A te kupki to może na ząbki ? :lol:

Lecę się umyć i na śniadanko,
miłego dnia :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #280778 przez sylka
My już po kolędzie Kuba cały czas się chichrał. JAk ksiądz otworzył teczkę by dac obrazek i kalendarz Kuba podszedł do niego wziął obrazek i zaglądał tak do teczki aż ją ręką wywrócił. Pewnie szukał kopert :) :silly: obrazek go nie satysfakcjonował :lol:

U nas też dużo śniegu i ciągle sypie. Biało wszędzie.

Hipp ma gęstszą konsystencje niż Bebiko. Bebiko jest bardzo rzadkie i strasznie się pieni w Hippie praktycznie nie ma tej piany. Ja widzę takie różnice. Z innymi mlekami nie miałam doczynienia. Kuba niegdy nie miał na nim problemów z kupą czy brzuszkiem podpasowało mu od samego pocżatku także i w smaku a podawałam je jeszcze w czasie samego karmienia piersią od 4 mies. na dojadanie co jakiś czas jeśli kUba chciał a piersi wyeksploatowane były.

U nas na ząbki zawsze jest katarek i rzadkie kupki.

13 lata 4 miesiąc temu #280823 przez Agusiak
to co piszesz o tych mlekach z pewnością jest prawdziwe. Bebilon także się pienił, ale jeśli chodzi o sytość to Bebilon jest słabszym mlekiem niż Bebiko, natomiast podobno najsłodszym na rynku jest mleko NAN. Nam jednak nam w ogóle nie odpowiada, bo mała miała po nim zaparcia i problemy z kupką, podobno to mleko ma więcej żelaza niż pozostałe i stąd mogą występować takie problemy.
Może też się skuszę na Hippa jak skończę to Bebiko ale Hipp nie jest też chyba taki tani, z tego co kojarzę to cenowo zbliżony do Bebilonu :dry: :)

Sylka śliczny awatarek :)

U nas też już po wizycie księdza. Paulinka bacznie mu się przyglądała i obserwowała, dostała dwa obrazki, które od razu wpakowała do buźki, ale na koniec już się oswoiła i machała księdzu na do widzenia i uśmiechała się od ucha do ucha.
Mamy już wstępnie zaklepany 13 maja na Roczek ale to jeszcze wszystko wyjdzie w praniu bo jest jeszcze trochę czasu. U nas Komunie są 21 maja, więc ten 13 byłby dobry :)

Teraz czekamy na odwiedziny znajomych, którzy oczekują narodzin swojego bobaska :)

A zapomniałam się pochwalić, że 12.01. kuzynka mojego męża urodziła córeczkę :lol: :lol: więc Paulinka nie jest już najmłodsza w rodzinie :silly:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #280826 przez sylka
Agusiak to zdjątko z 2 dnia świat :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hipp teraz jest w promocji u mnie w rossmanie kosztuje puszka 350g 14,99 czy 14,29 a normalnie 19,99 800g 39,99 ja kupuję w Kauflandzie za 36,99 :) zawsze parę groszy zostaje w kieszeni i 800 starcza na 7-8 dni łącznie z piciem i robieniem na nim kaszek i deserków.
Załączniki:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #280835 przez Agusiak
Sylka ślicznie wyglądacie :)

No to tak jak myślałam, że cenowo będzie tak jak Bebilon :( U nas Bebilon kosztuje właśnie 38-40 zł a w niektórych sklepach nawet ponad 40 zł :dry: Czyli ciągle drogo :( :(

13 lata 4 miesiąc temu #280841 przez sylka
U mnie nie wiem ile dokładnie kosztuje teraz Bebilon, ale jak kiedyś poróbnywałam to był droższy. Bebiko i NAN jest najtańsze w Biedronce a Hipp najdroższy w markecie Stokrotka po ok 42 zł za 800g. NA mleko troche kasy idzie ale jak trzeba to trzeba co zrobić. U mnie w piersiach juz prawie nie ma. POcieszam się, że i tak na długo starczyło. Teraz pierś tylko nad ranem jest bo Kuba sam zaczął ją odstawiać w ciągu dnia i wieczorem po tym jak mleko jest w wiekszej ilości tylko w 1. W związku z czym od 10 mies. jedziemy cały czas na Hippie w ciągu dnia.

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #280849 przez Agusiak
Pewnie, że jak trzeba to trzeba ale dopóki małej nic nie jest to zostaję jednak przy Bebiku i nie mam zamiaru ukrywać że ze względów finansowych... 8 miesięcy była na Bebilonie więc i tak dobrze, a teraz można spróbować czegoś innego :)

Ale u nas śniegu dowaliło, wiele dróg jest nie przejezdnych, ale jest pięknie biało :lol: :lol: WRESZCIE :lol: :lol: I spacerek prawdziwie zimowy też już zaliczony i nawet spanko przed domem też :blink:

Kozłowska czekam na zdjęcia wózeczka :laugh:

aha agi zapomniałam się zdziwić, że jesteś naturalną blondynką :unsure: :ohmy: :laugh:
Wrzuć jakieś zdjęcie w naturalnym kolorze włosów :P :)

13 lata 4 miesiąc temu #280851 przez sylka
U nas też biało a Kuba dopiero wstał spał aż 2 godz. i to pewnie jedyna drzemka na cały dzień. Ale zrobiłam pranie, wykapałąm psa i zrobiłam obiad dla Kubuśka- dziś spaghetii :) Właśnie pogdrzewam i zaraz jedzonko

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #280853 przez Agusiak
Smacznego Kubusiu :) :)

13 lata 4 miesiąc temu #280861 przez sylka
Dziękuję :kiss:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281056 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

Bombelku i Sylko
najlepsze życzenia dla Jasia i Kubusia z okazji kolejnych miesięcy :kiss: :kiss:

A ja mam wreszcie chwilkę dla siebie, goście poszli, Paulinka śpi, mężu też już się ululał bo razem z kolegą troszkę popili :P :blink: Ale wizyta była bardzo udana, a Paulinka po prostu jest po uszy zakochana w wujku :) Cały czas się z nim bawiła i wygłupiała a jak poszedł do toalety to zrobiła podkówkę i już myślałam że się popłacze :huh: Wujek tatusiem zostanie na początku marca, także będzie miał córcie :) Umówiliśmy się już na kolejne spotkanie jeszcze przed porodem i już się na nie cieszę :)

Miłego wieczorku :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #281062 przez Kozłowska
Witajcie kochane :kiss:

STO LAT dla Jasia i Kubusia z okazji kolejnych miesięcy
Jeśli chodzi o mleczka to miałam na myśli konsystencję... Mój szkrab jednak upodobał sobie bebilon i koniec. Bebiko jest za rzadkie Hipp za gęsty i w ogóle nie ten smak. Jak ja porównywałam w smaku to najbardziej smakował mi gerber z kolei(podawałam młodemu na początku). No cóż będzie ciągło po kieszeni :( U nas bebiko 350 -11.99zł jak na promocji to po 10, Hipp 800g w cerfurze 34.69 a bebilon 800g 46.99. Tak sobie myślę że może kupię jedną puszkę bebilonu i będę mu mieszać przez jakiś czas (myślicie że pomoże??)bo z tego co wyczytałam to bebiolon ma dobić do 50zł. Ojj ten mój szkrab. Wykąpałam go podniecona że dziś był naprawdę grzeczny i nie płakał daje mu mleczko a on po 30ml wypycha mi smoczek. Zostawił mi 90ml. Choć przynajmniej wiem że mimo iż tyle zostawił to nie obudzi mi się z płaczem za godzinę że go pierdy męczą i jest głodny, ale za to obudzi się wcześnie rano. Dobrze że mam jeszcze dwie próbki Bebilonu :silly:

Nie wstawiłam zdjęć bo dziś nawiedziła mnie teściowa :angry: Uwielbiam jej niezapowiedziane wizyty :angry: Choć z dwojga złego widzę że chyba się obudziła bo była w zeszłym tygodniu i przyszła dzisiaj zobaczymy jak dalej może doszło że dużo traci albo stwarza takie pozory. Sama nie wiem mam ją gdzieś dla mnie to......sama nie wiem co ale cieszę się że przychodzi do młodego bo mój mąż jest wtedy szczęśliwy choć boję się że to chwilowe i znów nie długo odwali jakiś numer :dry:

Dzięki za link z Emolium zamówię jutro bo mi się kończy tam jest jeszcze krem używasz go może?? Ciekawe czy był by dobry na takie mrozy??

Ja jak dziś wstałam i zobaczyłam śnieżek na samochodach to aż mi się mordka uśmiechnęła :lol: Jednak jak wyszłam z domu i doszłam do pracy (25min piechotą) to myślałam że mi poliki z zimna, uszy odlecą a łepek urwie wiatr jednym słowem wk..we zmarzłam :huh:

Sylka Kubuś jest Boski :kiss: :kiss:

Dobra zmykam bo jutro znów do pracy :( dobrze że krótko choć i tak mi się nie chce :blink:
Zmykam kochane kolorowych i głębokich snów :kiss: :kiss:

A agi blondynka :cheer: koniecznie wstaw zdjęcie w blond włosach.
Buziaki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka